پنجشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۲:۱۰
کد مطلب : 108045
انگیزه امنیتی برای اروپا در برجام

ایران دیگر نمی‌تواند امنیت اروپا را تأمین کند

ایران دیگر نمی‌تواند امنیت اروپا را تأمین کند

موضوع روشن بود و اکنون بیشتر روشن شده ایران اگر قصد تولید سلاح هسته‌ای را داشت چرا مذاکره کرد و به توافق رسید و فناوری هسته‌ای خود را تعطیل کرد؟! ایران می‌توانست به فعالیت‌های هسته‌ای خود ادامه دهد و تحریم‌ها نیز همچون حال حاضر که توافق وجود دارد، باقی بماند.
اگر برای اروپا حفظ برجام یک موضوع امنیتی است، اما برای جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدای مذاکرات هسته‌ای تاکنون، لغو تحریم‌های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی بوده است.
لغو تحریم‌های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران احقاق حقی است که باید اعمال شود، تحریم‌های اقتصادی از سوی آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل غیرقانونی، غیراخلاقی و ظالمانه علیه ایران وضع شده است، چراکه تنها براساس دروغ و گزارش‌های دوپهلوی آژانس بود که علیه ایران جوسازی شد.
اروپا پس از خروج آمریکا از برجام دلیل ماندگاری در توافق هسته‌ای را امنیتی می‌داند، به واقع اتحادیه اروپا ایران را همچنان یک خطر هسته‌ای تلقی می‌کند و اعتقاد دارد که اگر برجام از بین برود، ایران به سوی ساخت سلاح هسته‌ای خواهد رفت.
اروپا همچنان سیاست ایران هراسی را دنبال می‌کند و برای شدت دادن به آن موضوع هسته‌ای را نیز به میان می‌کشد. اروپا خود نیز می‌داند که توانمندی موشکی و نظامی ایران برای دفاع از خود مقابل همه تهدیداتی است که از سوی آمریکا و اسرائیل می‌شود.
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در نشست امنیتی مونیخ در پاسخ به سخنان برخی از سخنرانان علیه ایران به خاطر پیشرفت‌های موشکی قاطعانه واکنش نشان داد. او گفت که آیا قرار است مقابل دشمنان خود با شمشیر بجنگیم؟
ظریف خطر جنگ علیه جمهوری اسلامی از سوی رژیم اسرائیل را مطرح کرد که موضوع درستی است و تل‌آویو درپی حمله به جمهوری اسلامی ایران است و اگر تاکنون دست از پا خطا نکرده است، به خاطر وجود موشک‌های بالستیک نیروهای مسلح ایران است.
روشن است که دشمن با حربه مذاکره و توافق قصد دارد جمهوری اسلامی ایران را خلع سلاح کند تا بتواند با خیال راحت به اهداف خود دست یابد.
جمهوری اسلامی ایران اکنون پیشتاز در مبارزه با تروریست‌های تکفیری وهابی در منطقه است، نقش آفرینی ایران بود که از گسترش داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در منطقه جلوگیری کرد.
تصور کنید اگر ایران در سوریه و عراق به کمک دولت‌ها و ملت‌های این دو کشور نرفته بود، آیا کشورهای دیگر نیت مبارزه با تروریست را داشتند؟ همانگونه که در این سال‌ها نه تنها کمکی به کشورهای محور مبارزه با تروریسم نکرده‌اند بلکه چوب لای چرخ آنها هم گذاشته‌اند و مانع‌تراشی کرده‌اند.
اما به نظر می‌رسد که هنوز به این واقعیت دست نیافته‌اند که اکنون نیز اگر ایران بخواهد از نقش خود در منطقه بکاهد یقیناً تروریست‌ها فرصت بازسازی خواهند یافت.
نتیجه بازسازی تروریست‌های تکفیری وهابی چه خواهد بود؟ درست است که اروپا انگیزه خود را از برجام امنیتی می‌داند اما این انگیزه نباید به خاطر خطر هسته‌ای شدن ایران باشد، بلکه به خاطر خطرات دیگری که در منطقه وجود دارد و اروپا را هم تهدید می‌کند.
شاید رژیم اسرائیل همپیمان اروپا باشد اما مهمترین و بدترین تهدید منطقه و اروپا وجود نامشروع رژیم اسرائیل و سیاست‌هایی است که در منطقه دنبال می‌کند. با داشتن صدها کلاهک هسته‌ای و عدم پایبندی به قوانین بین‌الملل آیا رژیم اسرائیل برای صلح منطقه و جهان خطرآفرین نیست؟ آیا رژیم سعودی که زادگاه تروریست‌های تکفیری وهابی است برای امنیت اروپا خطرناک نیست؟
تاکنون چه خطری اروپا را از سوی ایران تهدید کرده است؟ واقعیت این است که از سوی اروپا علیه ایران توطئه‌های زیادی برنامه ریزی شده است که نمونه‌های آن را میتوان نام برد، اما هیچ‌گاه ایران علیه اروپا خطر و تهدیدی نبوده است.
با چنین شرایطی آیا قرار است ایران امنیت اروپا را تأمین کند؟ آیا برجام تنها برای این منظور بود؟ اگر اروپا چنین تلقی از توافق هسته‌ای دارد، باید هزینه آن را نیز پرداخت کند. اروپا با وجود این که توانایی اجرای برجام را بدون آمریکا دارد، اما نمی‌خواهد هزینه ایستادن مقابل آمریکا را بدهد.
ادامه سیاست کنونی اروپا نسبت به ایران، نمی‌تواند ادامه داشته باشد، ادامه چنین روندی زیان بزرگی به جمهوری اسلامی وارد می‌کند. هزینه فایده معامله هسته‌ای تنها فایده برای اروپا و آمریکا داشته است. از این پس نباید در انتظار اجرای کامل تعهدات ایران باشند. اتاق خبر ۲۴

https://siasatrooz.ir/vdcfjcdytw6dxxa.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی