جمعه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۸
کد مطلب : 117946

از نهر تا بحر راهبردی برای مقاومت

«نیل تا فرات»، بعنوان شعار کلیدی اسرائیل محسوب می‌شود که از ابتدای شکل گیری این غده سرطانی...

«نیل تا فرات»، بعنوان شعار کلیدی اسرائیل محسوب می‌شود که از ابتدای شکل گیری این غده سرطانی مطرح و تشکیل «اسرائیل بزرگ» از رودخانه نیل تا رودخانه فرات به‌عنوان یکی از مهمترین اهداف و آرمانهای صهیونیسم به شمار می رود. هم چنان که بنیانگذار صهیونیسم هرتزل، نقشه حکومت اسرائیل را از نیل تا فرات نقشه کشی کرده است. صهیونیست‌ها معتقدند یهودیان از سراسر جهان باید به فلسطین آورده شوند و کشور اسرائیل در گستره‌ای از رودخانه نیل تا رودخانه فرات به وجود آید. در پرچم این رژیم نیز ستاره داود (نماد صهیونیسم) در بین دو نوار آبی رنگ قرار دارد. که گفته می‌شود این دو نوار آبی، نمادی از رودهای «نیل» و «فرات» هستند، آنها معتقد بودند بالاخره روزی خواهند توانست بر این منطقه بزرگ و استراتژیک مسلط شوند.
این مسأله یک راهبرد کلان برای رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود که هر چه سریعتر این سرزمین‌ها را به تصرف خود درآورد. بیش از ۷۰ سال است که مقاومت مردم فلسطین در مقابل این هجوم آغاز شده. مسأله‌ای که در ابتدا تنها مقاومت بود اما بدون راهبرد کلان و مشخص. ارائه راهبرد «فلسطین از نهر تا بحر» از سوی رهبر انقلاب، در واقع تعیین تکلیف راهبرد مقاومت هم بود.
اگر چه پیش روی‌های اسرائیل و عقب نشینی‌های مسلمانان فلسطینی در جنگ های ۶ روز و ۳ روزه سبب شد اسرائیلی‌ها قدری به تحقق رویای تصرف نیل تا فرات امیدوار‌تر شوند اما بعد از شکست های جنگ ۳۳ روزه لبنان و ۲۲ روزه غزه عملا تصرف نیل تا فرات برای اسرائیلی ها به یک رویای دست نیافتنی بدل گشت و مدعیان تصرف نیل تا فرات به دنبال استراتژی حفظ وضع موجود رفتند. طرح راهبردی «از نهر تا بحر» یعنی علاوه بر آنکه باید از نیل تا فرات فراموش شود، وضعیت فعلی نیز پذیرفته نیست و این مسیر باید پله به پله تا آزادی کامل سرزمین فلسطین ادامه یابد.
مراد از «نهر» رود اردن و حوضه آبخیز مربوط به آن است و در نقشه نیز نشان داده شده که این حوزه از بلندی های جولان آغاز می‌گردد و تا صحرای سینا ادامه دارد. از اتصال دو سوی این حوضه آبخیز به دریای مدیترانه، همه سرزمین فلسطین اعم از کرانه باختری، غزه، بیت المقدس، حیفا و حتی تل آویو را در بر می‌گیرد. در نتیجه همان‌گونه که در میثاق حماس و رهبر مسلمین جهان آمده بود، همه سرزمین فلسطین را شامل شده و حتی یک وجب از آن را نیز واگذار نمی‌نماید. لذا هر نوع طرح که دو حکومت بیان نماید یا آنکه بخواهد در بخشی از این سرزمین مصالحه نماید، محکوم به شکست است. زیرا با آرمان‌های فلسطینی و وظایف اسلامی مسلمانان منافات دارد.
نکته‌ای که در طرح راهبردی رهبر انقلاب هم به وضوح آمده است: "هر طرح عملیاتی باید بر مبنای اصل: «همه‌ فلسطین برای همه‌ مردم فلسطین» باشد. فلسطین‌، فلسطینِ «از نهر تا بحر» است، نه حتی یک وجب کمتر. البته این نکته نباید نادیده بماند که ملت فلسطین همانطور که در غزه عمل کرده‌اند، هر بخش از خاک فلسطین را که بتوانند آزاد کنند، به وسیله‌ی دولت برگزیده‌ی خود‌، اداره‌ی امور آن را برعهده خواهند گرفت ولی هرگز هدف نهائی را از یاد نخواهند برد." این راهبرد کلان، با صراحت بیانگر و و ویرانگر توطئهها و بنیانهای رژیم غاصب صهیونیستی است. زیرا راهبرد تصاحب اراضی فلسطین توسط رژیم صهیونیستی را مورد حمله قرار داده و غیر مشروع می‌داند.
اما نگاه راهبردی رهبر انقلاب تنها به طرح مسأله از بحر تا نهر خلاصه نمی‌شود ایشان در سخنان روز قدس امسال بار دیگر بریک طرح روشن دیگر برای حلّ قضیه فلسطین و التیام این زخم کهنه نیز تاکید فرمودند: «منطق مبارزه‌ی فلسطینی که از سوی جمهوری اسلامی در اسناد سازمان ملل به ثبت رسیده، منطقی مترقّی و جذّاب است؛ مبارزان فلسطینی می‌توانند یک همه‌پرسی از همه‌ی ساکنان اصلی فلسطین را مطرح کنند. این همه‌پرسی، نظام سیاسی کشور را معیّن می‌کند و ساکنان اصلی از هر قوم و دین، از جمله آوارگان فلسطینی در آن شرکت خواهند کرد؛ آن نظام سیاسی، آوارگان را به داخل برمی گرداند و سرنوشت بیگانگان سُکنی‌گزیده را تعیین می‌کند. این مطالبه بر مبنای دموکراسی رایجی است که در دنیا پذیرفته شده و هیچ کس در مترقّی بودن آن نمی تواند خدشه کند.»

نویسنده: معین ضابطی

https://siasatrooz.ir/vdcfjedyvw6dy1a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی