دوشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۲
کد مطلب : 99044
جنجالی‌ترین انتخابات ریاست ‌جمهوری فرانسه در فضای رعب و وحشت برگزار شد

انتخابات امنیتی

انتخابات امنیتی

جنجالی‌ترین انتخابات فرانسه در حالی دیروز برگزار شد که فضایی کاملا وحشت‌آلود بر آن حاکم بود چنانکه همزمان با آغاز دور نخست انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷، دو حوزه اخذ رأی این کشور از بیم تهدید تروریستی تخلیه شد.
همزمان با آغاز دور نخست انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷، دو حوزه اخذ رأی در منطقه «سن عمر» (SaintOmer) و «بزانسون» (Besançon) از بیم تهدید تروریستی ناشی از وجود یک خودروی مشکوک در نزدیکی حوزه‌ها تخلیه شد و نیروهای پلیس فرانسه اقدام به تشدید تدابیر امنیتی در محل کردند.
تخلیه حوزه اخذ رأی منطقه بزانسون در پی مشاهده یک خودروی سرقتی با پلاک جعلی که با موتور روشن مقابل حوزه اخذ رأی این منطقه پارک شده بود، صورت گرفت و نیروهای امنیتی بلافاصله پس از مشاهده این خودرو اقدام به تخلیه حوزه رأی‌گیری و برقراری تدابیر امنیتی بمنظور فراهم کردن امکان حضور اعضای تیم خنثی‌سازی بمب در محل کردند. تخلیه حوزه‌های اخذ رأی در حالی صورت می‌گیرد که بنابر اعلام وزارت کشور فرانسه، بیش از ۵۰ هزار پلیس و ژاندارم امنیت انتخابات ریاست جمهوری فرانسه را تأمین می‌‌کنند.
فرانسوی‌ها دیروز برای شرکت در دور اول انتخابات ریاست جمهوری فرانسه به پای صندوق‌های رای رفتند. با توجه به افزایش محبوبیت راست‌های افراطی، نتایج این رای‌گیری برای آینده اروپا حائز اهمیت است و خط‌ مشی آتی فرانسه را هم تعیین می‌کند. حدود ۴۷ میلیون رای‌دهنده واجد شرایط هستند.
۱۱ نامزد در انتخابات با یکدیگر رقابت می‌کنند. فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهوری فرانسه رای خود را به صندوق انداخت. علاوه بر او، امانوئل ماکرون و سایر نامزدها هم در حوزه‌های رای‌گیری متفاوتی حاضر شدند و رای دادند.
در ادامه روند رای‌گیری، وزارت کشور فرانسه میزان مشارکت مردمی تا ظهر دیروز به وقت محلی را ۵۴/۲۸ درصد اعلام کرد. این میزان، اندکی بالاتر از مشارکت مردمی در انتخابات سال ۲۰۱۲ در همین بازه زمانی است. سال ۲۰۱۲ تا اواسط روز مشارکت مردمی ۲۹/۲۸ درصد بود و این میزان برای سال ۲۰۰۷ به میزان ۲۱/۳۱ درصد و برای سال ۲۰۰۲ برابر ۴۰/۲۱ درصد بود.
براساس آخرین نظرسنجی‌های پیش از انتخابات، رقابت بسیار نزدیکی میان رقبا وجود خواهد داشت و از همین‌رو هیچ کدام از آنها نخواهند توانست به حداکثر رای لازم در انتخابات برسند و انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود. طبق نظرسنجی‌ها، چهار تن از نامزدها شرایط آن را دارند که جزو دو نفری باشند که به دور دوم انتخابات در هفتم مه (۱۷ اردیبهشت) راه پیدا می‌کنند.
از میان ۱۱ نامزد که تحت تدابیر امنیتی شدید با هم رقابت می‌کنند، چهار تن پیشتازند. نتایج آخرین نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که "امانوئل ماکرون" ۳۹ ساله نامزد مستقلی که سیاست‌های میانه‌رو دارد با کسب حدود ۲۴ درصد رای در دور اول پیروز می‌شود و به دنبال او، "مارین لوپن" رهبر جبهه ملی فرانسه و نامزد راست‌های افراطی با حدود ۵/۲۱ درصد از آراء قرار می‌گیرد. "فرانسوا فیون" نامزد محافظه‌کاران فرانسه هم با کسب ۲۰ درصد آراء در جایگاه سوم قرار می‌گیرد و "ژان-لوک ملانشون " با ۵/۱۹ درصد رای چهارم می‌شود.
پنج کاندیدای مطرح انتخابات فرانسه شامل امانوئل ماکرون، مارین لوپن، فرانسوا فیون، بنوا آمون و ژان-لوک ملانشون هستند.مارین لوپن ۴۸ ساله آخرین فرزند خانواده "لو پن" و رهبر جبهه ملی فرانسه، می‌خواهد برای نخستین بار حزبش را پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری کند.
امانوئل ماکرون طبق نظرسنجی‌ها رقیب سرسخت مارین‌ لوپن در دور دوم انتخابات فرانسه خواهد بود. این نامزد ۳۹ ساله این شانس را دارد که با شکست لوپن، جوان‌ترین رییس‌جمهوری این کشور باشد.
فرانسوا فیون ۶۲ ساله با شکست نیکولا سارکوزی و آلن ژوپه، به عنوان نامزد حزب راست میانه انتخاب و به چهره‌ای محبوب تبدیل شد. گرچه او را یک "تاچریست" می‌خوانند اما در آغاز نبردهای انتخاباتی، او بخت نخست راهیابی به الیزه بود اما افشای رسوایی‌های مالی باعث کاهش محبوبیت او شد. استفاده فراقانونی همسر و دو فرزندش از بودجه عمومی فرانسه و ایجاد شغل و درآمد جعلی برای همسرش از جمله رسوایی‌ها اوست. مدتی هم کت و شلوارهای چند ده هزار یورویی او جنجال به پا کرده بود.
بنوا آمون ۴۹ ساله، وزیر پیشین وزارت آموزش و پرورش فرانسه است. او پس از شکست مانوئل والس، نخست‌وزیر پیشین این کشور، نامزد حزب سوسیالیست در این دوره از انتخابات فرانسه شد. او که تاکنون از داستان‌های رسوایی‌های انتخاباتی در امان مانده است، با ته‌ریش گاه و بی‌گاه و لبخندی همیشگی در جامعه محافظه‌کار فرانسه از آزادی ماری‌جوانا و اوتانازی صحبت کرده است اما نظرسنجی‌ها از کاهش آرای او حکایت دارد.
ژان‌ لوک ملانشون ۶۵ ساله در انتخابات ریاست ‌جمهوری سال ۲۰۱۲ مقام چهارم را کسب کرده بود. او که در سال ۲۰۰۸ از حزب سوسیالیست‌ جدا شد و حزب چپ را پایه‌گذاری کرد، بار دیگر قدم به میدان مبارزات انتخابات گذاشته است. او در سال ۲۰۰۹ توانست به پارلمان اروپا راه پیدا کند.
لازم به ذکر است یک روز مانده به برگزاری انتخابات ریاست‌ جمهوری فرانسه، پاریس صحنۀ درگیری پلیس با تظاهرات‌کنندگان است. صدها نفر از مردم فرانسه شنبه (۲ اردیبهشت) در اعتراض به سیاست‌های اتخاذ شده توسط نامزدهای ریاست ‌جمهوری به خیابان‌های پاریس آمده و انتخاباتِ پیش‌رو را یک «فریب سیاسی» خواندند.

https://siasatrooz.ir/vdcfjxd1.w6d1jagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی