سه شنبه ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۱
کد مطلب : 93004

حادثه كوچك سيل! و كشته شدن ۱۳ هموطن

حادثه كوچك سيل! و كشته شدن ۱۳ هموطن

همواره هنگام وقوع حادثه‌اي در كشور، مسئولين ذيربط به جاي اين كه به اصل موضوع بپردازند و موانع جلوگيري از وقوع خوادث را بررسي كنند و آنها را از سر راه بردارند نا مردم كمتر آسيب ببينند ديده شده است كه يا آن را كوچك مي‌شمارند يا اين كه مسئوليت را به گردن يكديگر مي‌اندازند.
اكنون در دنيا مديريت بحران و حوادث به يكي از نيازهاي اساسي تبديل شده است. سازمان‌هايي در اين مديريت يكپارچه عضو هستند تا ضمن پيشگيري و هشدارهاي لازم پيش از وقوع حادثه پس از وقوع آن هم وارد عمل شوند و با واكنش سريع خود از تبعات آن حادثه بكاهند.
اما متأسفانه در كشور ما علي‌رغم وجود ستاد مديريت بحران كه يكي از وظايف آن ورود سريع و هماهنگي لازم براي رسيدگي به مشكلاتي است كه در‌پي حادثه به وجود آمده است، داستان كي بود كي بود من نبودم آغاز مي‌شود.
هواشناسي متهم مي‌شود كه پيش‌بيني‌هاي اين سازمان درست از آب در نيامده است، پليس راه هم متهم مي‌شود كه نتوانسته است ترافيك ايجاد شده را كنترل كند به همين خاطر نيروهاي امدادي نتوانسته‌اند به‌موقع در محل حادثه حضور يابند.
در اين ميان و پس از وقوع حادثه سيل در چند استان كشور كه بر اثر بارندگي‌هاي شديد چند روز گذشته اتفاق افتاد، رئيس ستاد مديريت بحران كشور اين حادثه را كه منجر به كشته شدند ۱۳ نفر البته تاكنون و بر‌اساس آمار رسمي پزشكي قانوني شده است، آن را در ابعاد كوچكي قلمداد مي‌كند و مي‌گويد؛ نباید حادثه‌ای که ابعاد کوچکی دارد این قدر بزرگنمایی شود.
اسماعیل نجار كه در برنامه تیتر امشب شبکه خبر (كه دوشنبه شب پخش شد) با محوریت موضوع «چرا همچنان در تغییرات جوی غافلگیر می‌شویم» با ارائه خلاصه وضعیتی از حادثه یکشنبه اين موضع را اتخاذ كرد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور هم در ادامه برنامه، سیستم هوایی که کشور را تحت تأثیر قرار داد پرفشار خواند و گفت: در بسیاری از استان‌ها حادثه پیش‌بینی شده بود و فقط در برخی مناطق بود که احتمال سیلاب نمی‌رفت.
خالدی سخنگوی اورژانس کشور در ارتباط تلفنی با اين برنامه با بیان اینکه سرعت توفان توسط سازمان هواشناسی به درستی اعلام نشده تا جایی که توفان ۷۵ تا ۸۰ کیلومتری را ۴۰ کیلومتر ثبت کرده است، گفت: اولین مرحله در مدیریت بحران، بحث پیش‌بینی و احتمالات است.
وی ادامه داد: وقتی که روز گذشته اطلاعات روزانه هواشناسی را چک می‌کردیم دریافتیم که نباید احتمال بارندگی بدهیم اما چه سود که اطلاعات هواشناسی هم نادرست بوده است.
خالدی گفت: با وجود اطلاعات نادرستی که از سازمان هواشناسی برایمان ارسال شده بود بلافاصله تمام ناوگان‌های امدادرسانی اورژانس را به مناطق حادثه دیده ارسال کردیم اما به خاطر شدت ترافیک و عملکرد نامطلوب پلیس راه برای باز کردن مسیر، موفق به رسیدن به‌موقع نشدند.
پرهیزگار رئیس سازمان هواشناسی کل کشور گفت: قبول داریم که ارتباط نقطه به نقطه نداریم و تنها راه ارتباطی متداول برای سازمان ما فکس است، اما گزارش‌هاي ارسالی به بخش‌های مسئول کشور از طریق سازمان هواشناسی در سه نسخه ارسال شده است که سرعت توفان هم در آن۶۰ کیلومتر پیش‌بینی شده، پس ادعای اورژانس برای دریافت نکردن اطلاعات صحیح، بی‌اساس است.
در ادامه این برنامه خالدی دیگر پاسخگوی تلفن نبود و از ادامه مکالمه و شرکت در گفت‌وگوی تیتر امشب انصراف داد.
اما رئیس ستاد مدیریت بحران کشور با بیان اینکه همه دستگاه‌هاي اجرایی کشور باید از آمادگی نسبی برای مواجهه با حوادث احتمالی برخوردار باشند گفت: در برخورد با حوادث باید سطح حادثه در نظر گرفته شود و به اندازه سطح موجود ارگان‌هاي ذی‌ربط را درگیر کرد.
وی افزود: حادثه روز دوشنبه هم در سطح همان شهرستان بود نه بیشتر و اندازه کافی هم به آن پرداخته شد، چرا موضوعی که کوچک است را بزرگ جلوه می‌دهید؟
سرهنگ حمیدی رئیس پلیس راه در ارتباط تلفنی با برنامه تیتر امشب گفت: پلیس اطلاعات کلی را داشت یعنی شرایط جوی را از ۲۴ ساعت قبل می دانست ولی خودش را به اطلاعات دریافتی از سازمان هواشناسی محدود نکرد و نسبت به پیش‌بینی‌های خودش از جاده‌های کشور برنامه پیشگیری را در دستور کار قرار داد، مثلاً برای جاده چالوس بین بد و بدتر بد را انتخاب کرد و اجازه نداد خودروها در اماکن خطرناک توقف داشته باشند.
نجار بعد از آنکه مشاهده کرد سؤالات مجری برنامه از رئیس سازمان هواشناسی مبنی بر عدم ارسال اطلاعات هواشناسی به ارگان‌های ذیربط بالا گرفته است و آقای پرهیزگار هم توانایی پاسخگویی به سؤالات مجری برنامه را ندارد گفت: بگذارید کمی به آقای پرهیزگار کمک کنم.
وی ادامه داد: اطلاع‌رسانی به موقع از هواشناسی به همه ارگان‌ها اعلام شده است.
در همین هنگام، ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی روی خط ارتباط تلفنی برنامه تیتر امشب آمد و به صراحت گفت: هیچ اطلاع‌رسانی از طریق سازمان هواشناسی صورت نگرفته و ما حادثه روز دوشنبه را از تماس‌های مردمی دریافت کردیم.
اسماعیل نجار رئیس ستاد مدیریت بحران کشور هم در پاسخ سخنگوی سازمان آتش‌نشانی گفت: در صدد فراهم کردن مکانیزم اطلاع‌رسانی جامع هستیم و اگر مانند دیگر کشورها از سیستم اطلاع‌رسانی برخوردار نیستیم باید دوباره بگویم به هر حال دیروز اطلاع‌رسانی کاملی انجام شده است.
در اين حادثه طبيعي كه تهران را هم درگير كرده بود، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در وقوع سیلاب جاده امامزاده داوود(ع) نشان دادیم که غافلگیر شده‌ایم و توان مدیریت نداریم.
مرتضی طلایی در یکصد و هفتاد و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران،‌ با اشاره به حادثه ۲ جاده امامزاده داوود در‌پی توفان و بارش باران،‌ اظهار داشت: در این حادثه پیش‌بینی و اقدام به هنگام، جز از سوی شهرداری تهران انجام نشد.
وی با بیان اینکه تغییر بستر حریم و شیوه‌های گوناگونی که سبب تشدید این سیلاب شده باید مورد واکاوی قرار بگیرد، ادامه داد: نکته جالب این است که مسئول صدور پروانه در منطقه کن چندی پیش با قرار وثیقه‌ای که از سوی افراد محلی ارائه شده، آزاد شده است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ۷۰۰ واحد مسکونی ۳ الی ۴ طبقه خلاف قانون در بستر رودخانه کن ساخته شده است و انگار نه انگار این اقدام غیرقانونی است، گفت: ما در وقوع یک سیل نشان دادیم که غافلگیر شده‌ایم و توان مدیریت نداریم.
وی افزود: اگر می‌خواهید مسئله حل شود با یک بولدوزر همه خانه‌های غیرمجاز را تخریب کنید و مطمئن باشید این امر به قشر مرفه ممکن است آسیبی وارد کند نه قشر ضعیف.

شمار قربانیان سیل و توفان به ۱۳ نفر رسید
سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد: تاکنون اجساد ۱۰ تن از ۱۳ نفر قربانی حادثه توفان و سیل ۲۸ تیرماه در استان‌های تهران و البرز تعیین هویت شدند.
به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، در حادثه توفان و سیل ۲۸ تیرماه اجساد ۷ تن از هموطنان در استان تهران و ۶ تن دیگر در استان البرز به پزشکی قانونی این دو اداره کل ارجاع شده اند. پس از انتقال این اجساد به پزشکی قانونی کار شناسایی و تعیین هویت آنان آغاز و تا کنون ۵ نفر از قربانیان استان تهران و ۵ نفر از قربانیان استان البرز شناسایی شده‌اند.
اسامی اجساد شناسایی شده در استان تهران عبارت است از: نادر بهرامی‌زاده، محمدرضا رزمی‌بنفشه‌درق، میرفرزان حسینا، محمدعلی همدانی، سمیه عابدینی.
اسامی اجساد شناسایی شده در استان البرز عبارت است از: فرشاد گل‌محمدی، نیلوفر گل‌محمدی، مریم تقی‌خانی، حسین درخانی، زهرا غلامحسینی.
در استان البزر علاوه بر ۶ جسد منتقل شده به پزشکی قانونی گزارش‌هایی از ارجاع اجساد جدید به این اداره کل رسیده که بعد از انتقال، اخبار تکمیلی ارسال می‌شود.
بر‌اساس گزارش‌هاي منتشر شده چندين نفر از هموطنانمان هم مفقود شده‌اند كه تلاش براي يافتن آنها ادامه دارد.

https://siasatrooz.ir/vdcfjxd1.w6dmxagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی