بي‌صداقتي امريكايي‌ها همچنان بر مدار تحريم‌ها مي‌چرخد

مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای آمریکا ضمن اعلام اینکه در بازه زمانی توافق نهایی برنامه غنی‌سازی ایران باید بسیار محدود باشد گفت که در این دوره زمانی تحریم‌ها را تنها تعلیق می‌کنیم نه لغو.
مقامات امريكايي همچنان بر مواضع ضد ايراني و ادامه داشتن تحريم‌ها پافشاري مي‌كنند حتي با اينكه در روز ۲۹تيرماه بيانيه مشترك ظريف و اشتون مبني بر تمديد ۴ ماهه گفت‌وگو‌هاي هسته‌اي اعلام شد و وزير خارجه امريكا نسبت به اين تمديد نظر مساعدي داشت اما بلافاصله بعد از تمديد مذاكرات امريكايي بازهم خوي ضد ايراني خود را نشان دادند و بر طبل ادامه داشتن تحريم‌ها كوبيدند ديروز هم وندي شرمن مذاكره‌كننده ارشد امريكايي در مذاكرات هسته‌اي از تعليق تحريم‌ها خبر داد نه لغو آن.
نكته‌اي كه شايد در كنار زياده‌خواهي‌هاي امريكا و غرب بر برچيدن بساط فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌اي ايران، ادامه داشتن تحريم‌ها نيز تاييد ديگري بر بي‌صداقتي‌هاي غرب و امريكا در قبال ملت ايران باشد.
وندی شرمن، مذاکره‌کننده ارشد آمریکایی و معاون وزیر خارجه این کشور، در مصاحبه با کریستین امانپور، گزارشگر شبکه سی‌ان‌ان گفت: "همانگونه که رئیس‌جمهور اوباما گفته است، وی معتقد است که دلایل موثقی برای ادامه این مذاکرات وجود دارد."
مذاکره‌کننده ارشد آمریکایی در ادامه افزود: "من فکر می‌کنم در میانه تمام مذاکراتی که تحت پوشش خبری قرار می‌گیرند، مردم این نکته را از دست می‌دهند که آنچه ما در اینجا سعی داریم انجام دهیم این است که به نگرانی جامعه بین‌المللی درباره برنامه هسته‌ای ایران بپردازیم. مطمئن شویم که آنها به تسلیحات هسته‌ای دست نمی‌یابند و اینکه برنامه هسته‌ای‌شان منحصرا صلح‌آمیز است. این مسائل بسیار حساس هستند و ما می‌خواهیم هر آنچه را که از نظر دیپلماتیک می‌توانیم انجام دهیم تا اطمینان یابیم تضمین‌هایی که جامعه بین‌الملل به دنبال آن است را بدست آوریم؛ اینکه ایران جملات خود را با اقدامات عینی و قابل راستی‌آزمایی منطبق کند."
شرمن همچنین گفت: "من باید بگویم که تمام طرف‌های مذاکره شامل ایران بسیار جدی و متمرکز بوده‌اند."
شرمن درباره چگونگی برداشته شدن تحریم‌های ضد ایرانی در صورت دستیابی به توافق نهایی هسته‌ای گفت: "آنچه در اولین فرصت به ایران و به صورت علنی گفته‌ایم این است که ما تحریم‌ها را تعلیق خواهیم کرد نه لغو زیرا باید ببینیم که ایران هر آنچه که پذیرفته را اعمال می‌کند و در یک بازه زمانی به آنچه توافق شده پایبند می‌ماند. آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای نیز نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند زیرا آنها اقدامات ایران را بررسی کرده و درباره پروتکل الحاقی نیز در نهایت اعلام خواهند کرد که هیچگونه تأسیسات اعلام نشده‌ای وجود ندارد... قبل از اینکه از کنگره بخواهیم که تحریم‌ها را بردارد باید تمام این گام‌ها برداشته شوند."
شرمن درباره تأثیر تحریم‌های ضد ایرانی بر اقتصاد آمریکا و کشورهای اروپایی گفت: "فکر می‌کنم که برای آمریکا دردآورد بوده است. با این حال همه باید بدانند که آمریکا تحریم‌هایی تجاری را از ۳۰ سال پیش یعنی زمانی که گروگان‌های آمریکایی در تهران گرفته شده بودند، اعمال کرده است. بنابراین تحریم‌ها پیش از نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای وجود داشتند. اما، بله، برای آمریکا و اروپا هزینه داشته‌اند. برای چین، روسیه، آسیا، آفریقا، برای همه هزینه داشته‌اند. اما در نهایت این امر نشان می‌دهد که جامعه بین‌المللی خواهان تضمین صلح و امنیت از طریق تضمین عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است. فکر می‌کنم امروز همه بر روی رویدادهایی که در خاورمیانه اتفاق می‌افتد متمرکز شده‌اند، مسائل بسیار سخت و پیچیده هستند. ایران با سلاح هسته‌ای می‌تواند مسائل را پیچیده‌تر و خطرناک‌تر سازد."
اظهار‌نظر وندي شرمن مبني برتعليق تحريم‌ها در حالي مطرح مي‌شود كه ۶ سناتور جمهوری خواه لایحه‌ای را به سنای آمریکا ارسال کرده‌اند که براساس آن ۲۸ نوامبر (۷ آذر) به عنوان مهلت پایانی برای مذاکره هسته‌ای با ایران باشد.
براساس این گزارش، «باب کراکر»، سناتور جمهوری‌خواه ایالت تنسی که رهبری ائتلاف فوق را بر عهده دارد خواهان اعمال تحریم علیه ایران در صورت نرسیدن به توافق هسته‌ای شده است.
کراکر در این زمینه گفت: «ضرورت دارد که در این مرحله مشخص گردد دیگر تمدیدی در کار نخواهد بود.»
این منبع خبری نوشت: اگر آژانس اطلاعات ملی آمریکا همراهی ایران در مسیر توافقات صورت گرفته را تایید نکند، تحریم‌هایی که تا کنون برطرف شده‌اند مجددا برقرار خواهند شد.
همچنين همزمان با در خواست سناتورهاي تندرو براي اعمال تحريم‌هاي ضد ايراني یک روزنامه آمریکایی خبر داد که وزارت خزانه‌داری آمریکا یک شرکت آمریکایی در ایالت کالیفرنیا را به دلیل تعامل با ایران چهار میلیون دلار جریمه کرد.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال،نوشت وزارت خزانه‌داری آمریکا شرکت «اپسیلون الکترونیک» کالیفرنیا سازنده سیستم‌های صوتی و تصویری خودرو است را محکوم به پرداخت جریمه ۴ میلیون دلاری به دلیل نقض تحریم‌های ایران کرد.
طبق گزارش دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا، این شرکت آمریکایی موظف به پرداخت چنین جریمه‌ای شده است.
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا گزارش کرد که این شرکت آمریکایی ۵ نسخه از این صورتحساب‌ها را بعد از آن صادر کرد که یک نامه هشدار در ژانویه ۲۰۱۲ از دفتر کنترل دارایی‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا دریافت کرده بود.
اين جريمه در حالي است كه مذاكره‌كنندگان هسته‌اي ایران و ۱+۵، ۲۹ تير ماه مذاکرات برای رسیدن به راه‌حل جامع هسته‌ای را به مدت ۴ ماه تمدید کرده‌اند.
اندیشکده آمریکایی «گیت‌استون» طی تحلیلی تحت عنوان «دیپلماسی موشکی» می‌نویسد: در ایران سران این کشور هیچ نشانه‌ای در زمینه کنار نهادن برنامه‌های موشکی حیاتی‌شان در مذاکرات هسته‌ای از خود بروز نداده‌اند و در حال حاضر بعد از چین بیشترین تولید موشک را دارند.
براساس این گزارش، روسیه یکی از بزرگترین تامین‌کنندگان تجهیزاتی ایران و سوریه است و این دو نیز با تجهیز گروه‌های مقاومتی منطقه در واقع تهدیدی علیه اسرائیل که متحد آمریکا در منطقه می‌باشد، هستند.
در انتهای این گزارش آمده است: اخیرا «مایک راجرز»، رییس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا گفته است که ایران تا قبل از سال ۲۰۱۵ به قابلیت ساخت و پرتاب موشک‌های برد بلند و قاره پیما(بالستیک) دست خواهد یافت.
در همين حال اندیشکده «بروکینگز» نيز طی گزارشی در زمینه «آینده مذاکرات هسته‌ای ایران و اینکه آیا تمدید زمان گفت‌و‌گو به نفع ایران یا آمریکا است»، نوشت: تمدید زمان مذاکرات دقیقا همانی است که اسرائیلی‌ها هشدار داده بودند. یعنی طرح موقتی اقدام مشترک تبدیل به توافق دائمی شده و ایران دراین مدت نه تنها برخی معافیت‌های اقتصادی را خواهد دید بلکه در واقع با تسهیل‌های بیشتری تحریمی مواجه خواهد شد.
بروکینگز می‌نویسد: سئوالی که مطرح است این می‌باشد که طی این ۴ ماه چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا گروه ۱+ ۵ با هم توافق خواهند یافت یا تحریم‌های جدیدی اعمال می‌شوند؟
باید گفت که «۴ ماه زمان» البته بدون تمدید دوباره در برهه کنونی موردی مناسب است و در صورت شکست در مذاکرات می‌توان آن‌را با سختگیری‌های سیاسی ایران توجیه کرد.
این اندیشکده در ادامه این مطلب و فواید تمدید مذاکرات برای ایران می‌نویسد: این زمان فرصتی خوب برای ایران در زمینه بهره برداری از اختلاف‌های موجود بین اعضاي گروه ۱+۵ و از بین بردن تحریم‌ها است که با توجه به رابطه کنونی بین غرب با روسیه مورد دوم (دور زدن تحریم‌ها) قطعی‌تر است.
در ادامه این مطلب در زمینه تبعات شکست در مذاکرات برای آمریکا آمده است: شکست در مذاکرات به ویژه به دلیل نارضایتی آمریکا از روند موجود بیشتر موجب شکاف در حلقه اعضاي گروه ۱+۵ منجر خواهد شد و این نیز خود موجب می‌شود دیگر قدرت‌های جهانی موضع نرم‌تری در زمینه تحریم‌ها علیه ایران اتخاذ کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcfmmdc.w6dcjagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی