جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۴
کد مطلب : 91033
تلاشي كه بي‌نتيجه ماند، شكايتي كه بي‌پاسخ ماند

ديپلماسي عقب‌گرد!

ديپلماسي عقب‌گرد!

«تنها گزینه ایران برای نمایندگی در سازمان ملل ابوطالبی است» اين جمله‌اي بود كه برخي از مديران دولتي و دستگاه ديپلماسي كشورمان طي چندين ماه اخير مدام بر آن تاكيد داشتند.
عدم صدور رواديد از سوي دولت امريكا باعث شده بود تا صندلي سفير ايران در سازمان ملل ماه‌ها خالي بماند. در اين بين دولت هم با تكرار جمله ابتدايي اين گزارش، بر اين تاكيد داشت كه به خاطر عدم همكاري طرف امريكايي، اين موضوع در قالب شكواييه‌اي تنظيم شده تا به آن رسيدگي شود و ايران از حق قانوني خود كوتاه نخواهد آمد.
اما ظاهرا اين تلاش‌ها و ارائه شكايت تنها يك پاسخ داشت. آن هم پاسخي منفي كه سبب شد حميد ابوطالبي جاي خود را به غلامعلي خوشرو بدهد. در روزهايي كه عملكرد رئيس دستگاه ديپلماسي دولت، مورد انتقاد برخي از جريانات و اشخاص مختلف قرار گرفته است، شايد بتوان گفت اين اقدام جديد و معرفي يك گزينه ديگر به جاي «تنها گزينه» جاي سوالاتي جدي را در ذهن افراد مختلف كه عملكرد و رفتارهاي عجيب وزارت امور خارجه را مقتدرانه نمي‌دانند، باز كند.

وزارت خارجه نسبت به حضور ابوطالبی در سازمان ملل پافشاری بیشتری می‌کرد
رئیس کمیته امنیت مجلس شورای اسلامی گفت: دولت و وزارت خارجه باید نسبت به آقای ابوطالبی به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل متحد پافشاری بیشتری می‌کرد.
محمدرضا محسنی‌ثانی در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه اقدام دولت آمریکا در نپذیرفتن سفیر ایران در سازمان ملل اقدامی غیرقانونی است، اظهار داشت: این اقدام غیرقانونی آمریکا در راستای مخاصماتی است که آنها نسبت به نظام و ملت ایران دارند و این اقدام توسط دولت ایران قابل پیگیری است.
وی با بیان اینکه استقرار مکان سازمان ملل در آمریکا به این کشور این را حق نمی‌دهد که در امور کشورها دخالت کند، گفت: این اقدام مخالف منشور سازمان ملل متحد است و آمریکا این حق را ندارد که کاندیدای مورد اعتماد و وثوق کشوری را به عنوان سفیر نپذیرد. انتظار ما از دولت پافشاری و ایستادگی نسبت به حضور ابوطالبی در سازمان ملل به عنوان سفیر ایران بود.

انتظار داشتیم دولت از تصمیم خود در انتخاب ابوطالبی عقب‌نشینی نکند
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: انتظار از دولت این بود که از تصمیم خود در انتخاب ابوطالبی عقب‌نشینی نکند و بهتر است دولت تدبیر، جسارت همراه با تعقل و تعهد را در تصمیمات خود مدنظر داشته باشد.
سیدمهدی هاشمی، با اشاره به جایگزینی خوشرو به جای ابوطالبی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل، گفت: انتظار ما از دولت و وزارت امور خارجه این بود که تدبیری که در مورد انتخاب حمید ابوطالبی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل اندیشیده شده بود و اصرارهای دولت بر این تصمیم مورد پیگیری قرار داده و از موضع خود عقب‌نشینی نمی‌کرد.
وی افزود: آفت هر تصمیم؛ تردید، تغییر و تأخیر است. آقایان دولت تدبیر باید در تصمیمات خود از این موارد جلوگیری کنند تا آفتی به تصمیمات آنها وارد نشود و اگر در‌خصوص این آفت‌ها اقدامی داشته باشند حداقل اقدام خود را توجیه کنند. عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس اظهار داشت: دولت تدبیر باید جسارت خود را در تصمیمات افزایش دهد و این جسارت باید تدبیر، تعقل و تعهدهایی که به ملت دارد باشد.

آمریکایی‌ها جری‌تر خواهند شد
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت:‌ انتخاب خوشرو به جای ابوطالبی به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل نشان‌دهنده عقب‌نشینی دولت در مقابل آمریکا بود و این مسئله را اثبات کرد که این عقب‌نشینی در مقابل آمریکا موجب جری‌تر شدن آن می‌شود.
احمد بخشایش اردستانی، با اشاره به انتخاب غلامعلی خوشرو به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل گفت:‌ انتخاب خوشرو به جای ابوطالبی به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل پس از مخالفت‌های آمریکا نشان‌دهنده عقب‌نشینی دولت در مقابل آمریکا است. وی افزود: زمانی که در عرصه روابط خارجی مواجهه با دشمن نتیجه‌ای به همراه ندارد باید از دیپلماسی عمومی بیشتر استفاده کرد و بهره‌های لازم را گرفت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: هرچه با آمریکایی‌ها با تساهل بیشتری رفتار شود آنها سرسختی بیشتری از خود نشان می‌دهند و تجربه سالیان گذشته این مسئله را ثابت کرده است که هرچه از موضع بالاتری با آمریکایی‌ها صحبت شود نتیجه این بوده که آنها دست پایین‌تر را گرفته‌اند.
بخشایش خاطرنشان کرد:‌ اعمال نظر آمریکا در انتخاب نماینده ایران در سازمان ملل نشان می‌دهد که سازمان ملل در مواقع حساس تابع آمریکا است و آمریکا نظر خود را بر خواسته‌های این سازمان تحمیل می‌کند.

معرفی سفیر جدید برای سازمان ملل یک عقب‌نشینی است
سیدحسین نقوی‌حسینی گفت: معرفی سفیر جدید ایران در سازمان ملل نشان می‌دهد که فعلا قرار است دولت عقب‌نشینی کند و اگر چنین اتفاقی در مذاکرات هم بیفتد یک فاجعه رخ می‌دهد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با اشاره به معرفی سفیر جدید ایران در سازمان ملل متحد از سوی دولت و مقاومت مقامات آمریکایی در برابر پذیرش ابوطالبی نماینده معرفی شده پیشین ایران گفت: خوب بود که آمریکایی‌ها برای آنکه نشان دهند حسن‌نیت دارند و برای ایجاد اعتماد در بین مردم ما پس از توافق ژنو این همراهی را انجام داده و فرد معرفی شده ما را می‌پذیرفتند.
وی عدم پذیرش نماینده ایران از سوی آمریکا را نشانه منفی برای آینده مذاکرات ایران و غرب خواند و افزود: این عدم پذیرش نشان داد که ما حتی در یک مسئله جزئی دیپلماسی هم نمی‌توانیم با آمریکا توافقی داشته باشیم و فراتر از آن این سوال پیش می‌آید که آیا می‌توان در مسئله هسته‌ای با آمریکا به توافق رسید.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تغییر نماینده معرفی شده از سوی ایران برای حضور در سازمان ملل از سوی دولت را سوال برانگیز دانست و اضافه کرد: فعلا که فقط دولت ما از مواضع خود کوتاه می‌آید و در مقابل آمریکایی‌ها از مواضع‌شان کوتاه نمی‌آیند. نقوی‌حسینی ادامه داد: اگر چنین اتفاق و عقب‌نشینی در مذاکرات با کشورهای غربی رخ دهد یک فاجعه است. وی با اشاره به موضع مجلس درباره معرفی ابوطالبی و عدم پذیرش وی از سوی دولت آمریکا تصریح کرد: ما در مجلس تأکید کرده بودیم که ایران نباید از موضع خود عقب‌نشینی کند زیرا موضع جمهوری اسلامی ایران را به حق مي‌دانستیم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: متأسفانه شاهدیم که غربی‌ها فردی را که در سال ۸۸ از فتنه‌گران حمایت کرده به ایران اعزام می‌کنند و او در دیدارهایش هر چه می‌خواهد می‌گوید ولی دولت نتوانست نماینده‌ای را که دلیلی برای مخالفت با او وجود نداشت بر مسند بنشاند؛ این مسئله نشان می‌دهد که فعلا قرار است ما در این مباحث عقب‌نشینی کنیم.

تغییر ابوطالبی عقب‌نشینی در برابر آمریکا بود
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه تغییر ابوطالبی نماینده دائم ایران در سازمان ملل براساس خواسته آمریکا، عقب‌نشینی دولت از استقلال و حاکمیت ملی کشور است گفت: آمریکا حق دخالت در امور داخلی کشورها را ندارد.
زهره طبیب‌‌زاده، در واکنش به تغییر نماینده دائم ایران در سازمان ملل با توجه به خواسته آمریکا برای تغییر ابوطالبی گفت: سیاستی که دولت اخذ کرده است نرمش صد در‌صدی در مقابل زیاده‌‌خواهی‌های آمریکا و گروه ۱+۵ است که ما از ابتدا شاهد اعمال این سیاست‌ها از سوی دولت‌ها بودیم.
وی با بیان اینکه دولت در تلاش است تا با به هر بهایی مذاکرات هسته‌ای به نتیجه برساند، تصریح کرد: این اقدام بسیار قابل پیش‌بینی بود و تعجب می‌کنیم که چرا زودتر انجام نگرفت چرا که سیاستی که تاکنون پیش گرفته است نشانگر عقب‌‎نشینی‌های مکرر است.
طبیب زاده اظهارداشت: دولت به دیپلمات‌های غربی اجازه می‌دهد تا در سفر خود به ایران بدترین توهین‌ها را به حاکمیت این کشور انجام دهد سیاست‌های قوه قضاییه را زیر سوال ببرند یا به عناصر فعال در جریان فتنه تشویقی بدهند لذا بعید نیست که متعاقب با این سیاست و خواست امریکا به تغییر نماینده دائم ایران در سازمان‌ ملل بپردازند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تغییر ابوطالبی توهینی آشکار به خواست نظام جمهوری اسلامی و دولت بود تصریح کرد: دولت در برابر هیچ‌کدام از این توهین‌ها عکس‌العمل متناسب نشان نداده در حالی که هنوز دو روز بیشتر از سفر نایب‌ رئیس مجلس آلمان که با توهین‌ها و دخالت‌های آشکار به حاکمیت ملی ایران همراه بود نمی‌گذرد، شاهد تکرار عقب‌نشینی آشکار دیگر در مواضع وزارت امور خارجه هستیم.
طبیب‌زاده با بیان اینکه براساس حقوق بین‌الملل هیچ کشوری حتی آمریکا که مقر سازمان ملل است حق دخالت در انتخاب نمایندگان یک کشور در سازمان ملل را ندارد تصریح کرد: دولت در برابر آمریکا به نرمش صد در‌صدی پرداخته است که جواب آن استیضاح وزیر امور خارجه است چرا که مسئولیت این اقدامات برعهده وزارت خارجه است.
نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: آمریکا حق دخالت در امور داخلی کشورها را ندارد و تغییر ابوطالبی نماینده دائم ایران در سازمان ملل براساس خواست و اراده آمریکا عقب‌نشینی آشکار از استقلال و حاکمیت ملی جمهوری اسلامی است که مسئولان وزارت خارجه باید نسبت به آن پاسخگو باشند و نباید اجازه تکرار این توهین‌ها را به دشمن بدهند.

لزوم تجدید‌نظر در رفتار سیاسی دولت در صحنه بین‌المللی
نماینده مجلس با اشاره به جایگزینی خوشرو به جای ابوطالبی در سازمان ملل گفت: دیپلماسی دولت حکایت از عقب‌نشینی در برابر آمریکا دارد و دولتمردان باید در رفتار سیاسی خود در عرصه بین‌المللی، اصلاحات جدی‌ای را ایجاد کنند.
محمد سلیمانی، با اشاره به جایگزینی خوشرو به جای ابوطالبی به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل گفت: دیپلماسی که دولت یازدهم در پیش گرفته حکایت از عقب‌نشینی در برابر آمریکا دارد و معلوم نیست که این عقب‌نشینی چه زمانی به پایان می‌رسد که نمونه آن را می‌توان در انتخاب سفیر ایران در سازمان ملل مشاهده کرد.
وی افزود: دولت ایران باید در رفتار سیاسی خود در عرصه بین‌المللی، اصلاحات جدی‌ای را ایجاد کند و رویکردی مناسب با نظام و انقلاب اسلامی را در پیش گیرد.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس اظهار داشت: اگرچه عدم صدور روادید برای حمید ابوطالبی در ظاهر، امر کوچکی باشد اما با توجه به انتظاراتی که ملل مختلف از جمهوری اسلامی ایران دارند این مسئله یک ضعف بزرگ تلقی شده و به نظر می‌رسد و ما در این عرصه شاهد سستی دولت هستیم.
سلیمانی خاطرنشان کرد: آمریکا بر خلاف مقررات بین‌المللی و قوانین موجود با این بهانه که سازمان ملل در خاک این کشور قرار دارد محدودیت‌هایی را علیه کشورها اعمال می‌کند و از سوی دیگر این مسئله را ثابت می‌کند که نهادی همچون سازمان ملل زیر سلطه آمریکا قرار دارد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در بحث انرژی اتمی نیز بعد از گذشت یک سال و سر و صداهای بسیار و مذاکره و‌... این مسئله برای دولت هم روشن شده که آمریکایی‌ها از مذاکره به دنبال حل مسئله هسته‌ای ایران نیستند و مقاصد دیگری را دنبال می‌کنند.
وی در پایان گفت: مردم انتظار دارند که مسئولان دولتی موضع مقتدرانه‌ای را در قبال مسائل مختلف در عرصه جهانی اعم از موضوع نفت، سازمان ملل، مذاکرات هسته‌ای از خود نشان دهند و از موضع عزت، رویکرد جدیدی را انتخاب کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcfmxd1.w6dymagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

محمدرضا
باسلام؛بعضی از این حرفها را که عامیانه است،اگر چند نفر عامی می گفتند زیاد جای تعجب نیود ولی از چند نفر نماینده محترم مجلس وآنهم از اعضای کمیسیون آن،واقعا باید بعید باشد!!!!!چرا اینهمه می گویید دشمن دشمن.بابا بسیاری از جهانیان ما را به تمسخر گرفته و برایمان می خندند وجدانا بس کنید.چرا دولتمردان؛ژاپن،آلمان،هلند؛هنگ کنگ،دانمارک،کره،تایوان،چین،برزیل،اطریش،سوئیس،سوئد،کانادا،استرالیا،نیوزیلندووووووووووووووووووووووو از این حرفهایی که بوی فرافکنی می دهد و خنده خواننده را موجب می شود، نمی زنند در صورتی که به دنیا هم دارند آقایی می کنند.اگر خوب فکر کنیم و از چهارچوبهایی که خود درست کرده ایم بیرون بیاییم، متوجه می شویم که به هیچ عنوان بحث دشمنی نبوده و نیست بلکه بحث چانه زنی برای بیشینه کردن منافع ملی است همین،که متاسفانه باید اقرار کنیم ما در آن عاجز بوده ایم که عاجز بوده ایم و برای رهایی از عذاب این عجز می خواهیم با این الفاظ دلمان را خوش کنیم.آمریکا برای نپذیرفتن یک آقایی دلایل خودش را آورده که سره یا ناسره بودن آن برای هیچ کس هنوز معلوم نیست حالا شما می فرمایید ما باز هم دست رو دست می گذاشتیم که چی.امید روزی بیاید که منطق و عقلانیت را پشتیبان گفتار و کردار خود قرار دهیم تا این همه خود را در دنیا منزوی نکنیم که به جهت فرار بودن فرصتها،فردا خیلی دیر خواهد بود.باسپاس و آرزوی موفقیت