سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۵
کد مطلب : 110132

با بهداشت جامعه اینگونه معامله نشود!

بالای گود نشسته‌اند و فریاد می‌زنند لنگش کن! این رفتار طریق کسانی است که از مشکلات گریبان گیر پایین ‌دستی‌ها خبر ندارند یا نمی‌خواهند آن‌ها بدانند زیرا راهکارهای ارتباطی خود را از طریق ایجاد شبکه‌های مخابراتی و اجتماعی یعنی پیامک تلفنی و کامنت اینترنتی بسته‌اند تا رو در روی معضلاتی که نادانسته ایجاد می‌کنند قرار نگیرند!
وقتی بودجه برای تأمین کاستی‌ها و یا قطعات یدکی به ‌منظور تعمیر و راه‌اندازی سیستم‌های خنک ‌کننده وسایط نقلیه عمومی شهر از جمله اتوبوس‌های واحد نیست بهتر است شخص مقام مسئول پشت تریبون‌های فراوانی که در اختیار دارد آمده و رو در روی آحاد جامعه کمبودها را اعلام نماید و اجازه ندهد مسافران از رانندگان گله‌مند باشند!
این مسئله کوچکترین موضوعی است که می‌توان در این رابطه ابراز داشت تا مخاطبان با عنوان با بهداشت جامعه اینگونه معامله نکنید، بیشتر آشنا شوند و البته برای گستردگی آن می‌توان از هر دستگاه و ارگانی یک نمونه را مثال زد که برای درج آن مثنوی هفتاد من را می‌طلبد و این محدوده گنجایش درج همه آن‌ها را نخواهد داشت! امروز آحاد جامعه به‌ خوبی آگاه‌اند که دولت با مشکلات عدیده‌ای دست ‌و پنجه نرم می‌کندن و نیازمند مدارا و کمک از هر سو می‌باشند که همچون گذشته و قطعاً در آینده محکم به ‌پای استواری نظام و همه عوامل دخیل در آن ایستاده‌اند و آنچه را دارند در طبق اخلاص خواهند گذاشت اما به شرطی که بعضی از مدیران و مسئولان مردم را غریبه فرض نکنند و سعی بر آن نداشته باشند تا بودن توجه به منافع عامه تنها به فکر حفظ موقعیت شخصی و روی پا نگهداشتن ارگانی باشند که زیر سیطره آن‌ها قرار دارد!
برای رسیدن به ایده آل همزیستی مسالمت‌آمیز توأم با حفظ حقوق آحاد یک جامعه راهی به ‌جز احقاق حق از کسانی نیست که با لطایف‌الحیل به حقوق دیگران تجاوز کرده و همچنان می‌کنند!
دور زدن‌های رانت گونه از همان زمان شروع شد که دولت و نظام درگیر مسئله مهم و حیاتی دفاع مقدس و جنگ نابرابر با هفتادو دو ملت بودند تا فرصت‌طلبان داخلی و خارجی رخصت یابند که به هرگونه تعدی و تجاوز به حقوق دیگران راه پیدا کنند در حالی ‌که فرزندان این ملت در جبهه‌های حق علیه باطل مشغول دفاع از آرمان‌ها و ارزش‌هایی بودند که حاصل خون شهدا از خرداد ۴۲ تا بهمن ۵۷ بود. امروز یکی از ضرورت‌های قابل ‌توجه و تأمل در دامنه رفع معضلات موجود مسئله دارو و درمان است که نیازمند پزشک متعهد، کادر درمانی مجرب و وجود دارو و درمان‌های قابل ‌قبول است.
معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اگر چه اسمی دهان ‌پر کن و پر طمطراق دارد اما در عمل طی همه این سال‌ها نتوانسته آنگونه که در شأن جامعه جمهوری اسلامی است پا به ‌پای رزمندگان، بسیجیان و دیگر تلاشگران داخلی گام برداشته و به تأمین نیازهای جامعه در حد عرف بپردازد!
چالش ایجاد شده طی چند ماه گذشته در دامنه دارو یکی از همین وظایف معاونت فوق‌الذکر بوده و به ‌رغم گام‌های قابل ‌توجهی که توسط سازمان برنامه‌ و بودجه در این ‌باره برداشته اما همچنان بایکوت مانده است و هیچگونه نظم و نسخی در آن مشاهده نمی‌شود! تا جایی که بخش توزیع مویرگی زیرمجموعه آن که داروخانه‌ها هستند، نتوانسته‌اند مسیر مستقیم و آینده روشنی را برای عمر و سرمایه خود ترسیم نمایند درحالی‌که کسبی طیب و حلال و مملو از خدمات صادقانه دارند زیرا بر سر دوراهی مانده‌اند که تابع بخشنامه‌ها و آگهی‌های پی‌درپی معاونت غذا و دارو باشند یا از خود و سرمایه و اعتباری که کسب نموده‌اند در مقابل دور زدن‌های پشت پرده بعضی از شرکت‌های دارویی که ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌گیرند تا مواد اولیه وارد نمایند اما از کشورهای ثالث داروهای فاقد وجاهت وارد می‌کنند، محافظت نمایند؟! زیرا درحالی‌که متولی این بخش آئین‌نامه چهار ماده‌ای را همراه با شماره تلفن‌های خود پشت شیشه داروخانه‌ها برای نیازمندان مبنی بر اینکه قیمت روی جعبه‌های دارویی و بهداشتی ارزش واقعی ندارند زیرا همه آن‌ها در سایت FDA.GOV.IR ثبت ‌شده است درحالی‌که بعضی از همین شرکت‌ها قیمت داروها و محصولات طبی و بهداشتی خود را به‌صورت روزانه افزایش می‌دهند و داروخانه‌داران نیز سپر بلای آن‌ها و معاونت غذا و دارو در برابر بیماران و نیازمندان شده‌اند! اما گروهی پا را فراتر گذاشته و با سوءاستفاده از بند یک این اطلاعیه بعضی شامپوی های خاص بهداشتی ازجمله زینک دو درصد را که تاریخ تولید آن فروردین ۹۷ است و قیمت درج‌شده روی آن ۴۲۹۰ تومان می‌باشد که آن زمان هنوز ارز خارجی پرواز نکرده بود خودسرانه به ده هزار تومان افزایش می‌دهند و یا کپسول ملین ROLACX را طی یا بازده زمانی ۹ ماهه از ۲۵۰۰ تومان به مرز ده هزار تومان می‌رسانند! تا زیر چتر محافظ بند یک اطلاعیه معاونت غذا و دارو در بازار آشفته شلتاق کنند! 

نویسنده: حسن روانشید

https://siasatrooz.ir/vdcfmxdy0w6dyya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی