?>?> هیچ تصمیمی برای مذاکره دو جانبه با آمریکا نداریم | سیاست روز
سه شنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۹
کد مطلب : 110637
روحانی در صحن مجلس:

هیچ تصمیمی برای مذاکره دو جانبه با آمریکا نداریم

هیچ تصمیمی برای مذاکره دو جانبه با آمریکا نداریم

رئیس‌جمهور گفت:ما بارها گفتیم و باز هم می گوییم، ممکن است از تعبیرها سوءبرداشت شود ولی ما هیچ تصمیمی برای مذاکره دو جانبه با آمریکا نداریم و نداشتیم.
حسن روحانی رئیس جمهور که برای دفاع از وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی و گردشگری به مجلس شورای اسلامی رفته بود اظهار داشت: همه امید ما این است که بتوانیم در مسیر امام حسین (ع) باشیم و برای اصلاح جامعه هر لحظه بکوشیم و در مسیر پاک کردن جامعه از بدی‌ها ازهیچ تلاشی فروگذار نکنیم.
وی گفت: شرایط امروز کشور شرایط سخت و پیچیده ای است که نیاز به نقش آفرینی استثنایی از سوی مجلس شورای اسلامی، دولت، قوه قضائیه و سایر ارکان کشور دارد.
روحانی ادامه داد: به یاد ندارم که هیچ کشوری در تاریخ دهه‌های گذشته مانند ایران امروز در فشار اقتصادی بی حد و اندازه و حداکثری استکبار جهانی و دشمنان این مرز و بوم قرار گرفته باشد. رئیس جمهور با بیان اینکه طراحی آنها این بود که پس از شش ماه، از دولت، انقلاب و مجلس چیزی باقی نمانده باشد، اظهار داشت: با محاسبات عادی محاسبه خیلی غلطی هم نبود اما وقتی این محاسبه در برابر یک ملت دارای فرهنگ بلند، آبدیده، معتقد به خاندان رسالت و همواره پشت سر سرور و سالار شهیدان آماده ایثار و فداکاری برای اهداف بلند، برای آرمان و اهداف خود در طول تاریخ بوده، این گونه محاسبات قطعاً غلط و اشتباه است. روحانی تصریح کرد: آنها هم امروز به این واقعیت رسیده اند، امروز دنیا پس از ۱۶ ماه مقاومت نگاهش نسبت به ایران تغییر کرده است. حتی نگاه آمریکا نسبت به ملت ایران تغییر پیدا کرده است. وی بیان کرد: آنها می‌دانند که این جنگ تحمیلی اقتصادی همانند جنگ تحمیلی نظامی ۳۰ سال قبل که هیچ نتیجه‌ای نداد و ملت ما علیرغم همه دشواری‌ها در برابر جهان، یعنی در برابر کشوری که به ایدئولوژی شرق به ظاهر خودش را مسلح کرده بود، با سلاح غرب، شوروی و فرانسه خودش را مسلح کرده بود پیروز شدند.
رئیس جمهور گفت: امروز هم جنگ تحمیلی سیاسی، اقتصادی و روانی است، سرنوشتی بهتر از آن جنگ نخواهد داشت، در این جنگ تحمیلی هم پیروز خواهیم شد و این یک ادعا نیست. ما از ابتدا در برابر آمریکا راهبرد صبر انقلابی و تدبیر عقلانی را به کار گرفتیم. وی تصریح کرد: ما با این دو راهبرد اجازه ندادیم که ایران تنها بماند و توانستیم آمریکا را در انزوا قرار دهیم، آمریکایی‌ها از آن زمانی که ابرقدرتی خودشان را شروع کردند، برای اولین بار است که علیه یک ملت برنامه‌ریزی و توطئه کردند و دنیا به آنها را روی خوش نشان نمی‌دهد، رأی مثبت به آنها نمی‌دهد و حداقل در زبان، بیان و سیاست با ملت ایران هم نوا است.
رئیس جمهور بیان کرد: ما در این مسیر اولین قدمی که برداشتیم دادن یک فرصت تاریخی به گروه ۱+۴ بود که در این فرصت آنها می‌توانستند به تعهدات خود عمل کنند و اگر این کار را انجام می‌دادند ما هم به همه تعهدات خود در برجام عمل می‌کردیم. بنابراین آمریکا نه تنها از لحاظ سیاسی، بلکه در ابعاد اجتماعی، افکار عمومی و اقتصادی هم شکست می‌خورد.
وی با بیان اینکه متأسفانه پس از تخلف و خیانت آمریکا و زیر پا گذاشتن تعهدش، اروپایی‌ها یا نخواستند به وظیفه خود عمل کنند یا نتوانستند، یا هر دوی آنها بود، گفت: آنچه که ما متوجه می‌شویم این است که هر دوی این بوده است، یک جا می‌توانستند و کاری انجام ندادند و یک جایی هم شاید با مشکلاتی مواجه بودند. روحانی با بیان اینکه استراتژی ما دو پایه مقاومت داخلی و دیپلماسی فعال دارد، تصریح کرد: بدون مقاومت داخلی راه به جایی نمی بریم و بدون دیپلماسی فعال هم مسیر ما دشوار خواهد بود، بنابراین پایه اصلی استراتژی ما این بود که ملت ما روی پای خود بایستد. مجلس، دولت، قوه قضائیه و دیگر ارکان دست به دست هم دهند تا ما بتوانیم معضلات و مشکلات اقتصادی که مردم را تحت فشار قرار داده کاهش دهیم. وی تصریح کرد: شما نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی حامیان اصلی دولت هستید و وزرای کابینه و دولت با رأی اعتماد شما نمایندگان بر روی کار آمدند، بنابراین با کمک شما بوده که دولت تشکیل شده، با کمک شما است که دولت می‌تواند در مسیر قانونی خودش قدم بردارد با کمک شما است که امروز و در این شرایط سخت، ما می‌توانیم با وحدت و یگانگی از این مسیر عبور کنیم.
وی ادامه داد: شاخص‌های اقتصادی در دو سه ماه اخیر باید به ما بگوید که مقاومت ملت ایران پاسخ داده است یا نه. آمار، ارقام و شاخص‌های اقتصادی نشان می‌دهد که در ۳ ماه اخیر وضع ما از ماه‌های پیش بهتر شده است، تقریباً همه شاخص‌های این را به ما می‌گوید.
وی افزود: قیمت ارز ما از یک ثبات نسبی در یکی دو ماه اخیر برخوردار شده است، که این هم نشان می‌دهد بازار ما به نوعی آرامش پیدا کرده است، بازار سرمایه ما امیدوار کننده است و رشد مناسب دارد، این به معنای امید مردم به تولید است، اگر مردم به تولید امیدوار نباشند به بازار سرمایه مراجعه نمی‌کنند.
روحانی ادامه داد: شاخص‌های صنعتی ما به ما نشان می‌دهد هم در زمینه اخذ مجوز، هم در زمینه افتتاح کارگاه‌های صنعتی، نسبت به پارسال، رشدهای ۱۸ الی ۲۰ درصدی داشته‌ایم و این به معنای آن است که برخلاف همه تبلیغات جهانی که متمرکز شده است تا روحیه ملت ما را تضعیف کند، ملت ما در مسیر آبادانی و تولید در حال حرکت است.
روحانی با اشاره به امضای تفاهم همکاری میان ایران و چند کشور برای استفاده از ارز ملی برای تبادلات تجاری گفت: امضای تفاهم با چند کشور بزرگ برای استفاده از ارز ملی در تبادلات تجاری به معنای ضربه‌ای بر دلار و توطئه‌های آمریکا و نقطه قوتی برای برنامه‌های اقتصادی کشورمان است.
وی با اشاره به تحریم‌های خارجی در چند سال گذشته گفت: دولت یازدهم و دوازدهم در اکثر مواقع به جز یک سال و نیم در تحریم بودیم و علیرغم این تحریم، ۱۴ فاز پارس جنوبی را افتتاح کردیم. ۱۵ پتروشیمی بزرگ را افتتاح و به ثمر رساندیم. در کشاورزی نیز تحولات عظیم و بزرگی بوجود آوردیم و ۶۰۰ هزار هکتار در طرح ایلام و سیستان و بلوچستان زیر آبیاری قطره‌ای و سامانه‌های نوین قرار گرفته است. رئیس‌جمهور موفقیت بدست آمده در چند ماه اخیر را نشان دهنده حرکت کشور به سمت جلو دانست و افزود: این پیشرفت‌ها نشان می‌دهد که مقاومت و ایستادگی جواب می‌دهد. روحانی گفت: ما دیپلماسی فعال و مقاومت را مکمل هم می‌دانیم و از بعضی از رسانه‌ها خواهش می‌کنیم که تضاد و تقابل ساختگی در کشور ایجاد نکنند. روحانی ادامه داد: هنوز به توافق نهایی نرسیدیم اما در عین حال مذاکرات ادامه دارد اما این مذاکرات اگر تا روز ۵ شنبه به نتیجه نهایی نرسیم مرحله سوم را در کاهش تعهدات اعلام خواهیم کرد. رئیس جمهور در مورد مذاکره با آمریکا نیز گفت: ما بارها گفتیم و باز هم می‌گوییم، ممکن است از تعبیرها سوءبرداشت شود. ما هیچ تصمیمی برای مذاکره دو جانبه با آمریکا نداریم و نداشتیم. در هیچ مقطعی در این یک سال و خورده ای و حتی سال‌های قبل هم همین طور بود. البته پیشنهاد بوده ولی هیچوقت پاسخ دیگری ندادیم و همیشه منفی بود. روحانی ادامه داد: وقتی می‌گوئیم مذاکره، یعنی وقتی که همه تحریم‌ها برداشته شود، یعنی شرایطی که قدیم در برجام داشتیم. حرف ما واضح است حالا خارجی‌ها گاهی برداشت‌های مختلف می‌کنند، ما به زبان فارسی صحبت می‌کنیم و آنها به زبان دیگری صحبت می‌کنند و مترجمین معمولاً گاهی مقداری بالا پایین می‌کنند، کاری به آنها نداریم. حرف ما کاملاً واضح و روشن است. رئیس جمهور با بیان اینکه در این کشور اصول سیاست‌های ما را رهبر معظم انقلاب تعیین می‌کند و سیاست‌های کلی نظام توسط ایشان ترسیم می‌شود و همه ما مسیر واحدی را طی می‌کنیم، تصریح کرد: آ نچه دشمنان فکر می‌کنند که تفرقه و اختلاف بین این دسته و آن دسته وجود دارد، بدانند در مصالح ملی و امنیت ملی اختلافی وجود ندارد و انشاالله نخواهد داشت. رئیس‌جمهور در پایان خاطرنشان کرد: من از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواهش می‌کنم به این دو وزیر مخصوصاً وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش رأی دهند چرا که امروز به مهر ماه و آغاز به کار مدارس نزدیک می‌شویم. 

حاشیه‌های رای اعتماد مجلس به دو وزیر پیشنهادی
استقبال کمرنگ «امیدی‌ها» از روحانی
جلسه رأی‌ اعتماد به وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، خالی از حاشیه نبود.
- ساعت ۸:۲۰ را نشان می‌داد که رئیس‌جمهور با استقبال جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وارد صحن علنی شد اما نکته جالب توجه آن بود که در میان نمایندگان، تعداد کمی از «امیدی‌ها» دیده می‌شدند درحالی‌که همواره نمایندگان فراکسیون امید هنگام حضور رئیس‌جمهور، وی را مشایعت می‌کردند.
- همراه با رئیس‌جمهور، دولتمردانی چون اسحاق جهانگیری، محمود واعظی، حسام‌الدین آشنا، بیژن زنگنه، محمود حجتی و انصاری در مجلس حاضر شدند و سپس علی‌اکبر صالحی، بهروز کمالوندی، محمود علوی و شهیدی هم به آنان اضافه شدند که در ردیف جلوی صندلی نمایندگان و صندلی دولتی‌ها نشستند.
-از نکات قابل توجه سخنرانی رئیس‌جمهور آن بود که به جای آنکه بیشتر از عملکرد وزرای پیشنهادی خود دفاع کند، از عملکرد خود دفاع کرد.
- وی اشاره‌ای به تحریم‌های دشمنان علیه کشورمان کرد و دولت‌های یازدهم و دوازدهم را از مظلوم‌ترین دولت‌های جمهوری اسلامی دانست با این استدلال که از ابتدای کار خود، آماج تحریم‌های متعدد دشمنان قرار گرفته است اما با وجود این، رئیس‌جمهور از عملکرد دولتش دفاع کرد و آمار و ارقامی ارائه کرد مبنی بر اینکه با وجود تحریم‌ها، وضعیت رشد اقتصادی و پیشرفت کشور مطلوب است.
- روحانی خطاب به منقدان خود گفت: در شرایط تحریم بگذارید دشمنان علیه ما بگویند اما چرا عده‌ای حنجره خود را عاریه به صدای دشمن می‌دهند و بنده معتقدم که نباید صدای دشمن را از حنجره ولو گروه مخالف دولت بشنویم.
- رئیس‌جمهور اشاره‌ای به برنامه‌های وزرای پیشنهادی خود کرد و در نهایت پس از حدود ۵۰ دقیقه سخنرانی، از پشت تریبون مجلس پایین آمد درحالی‌که بسیاری از نمایندگان مجلس، دور وی جمع شدند و در این میان بودند نمایندگانی که برگه در دست داشتند و خواستار حل مشکلات حوزه‌های انتخابیه خود از روحانی شدند.
- پس از پایان سخنان رئیس جمهور، بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرروش در دستور کار مجلس قرار گرفت؛ نادر قاضی پور به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی پشت تریبون قرار گرفت. این نماینده مجلس که با صدای رسا در حال ایراد نطق خود بود وقتی تعداد زیادی از نمایندگان اطراف حاجی میرزایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و جهانگیری معاون اول رئیس جمهور جمع شده بودند، خطاب به آنها گفت: «آقای روحانی که دَر رفت، اجازه دهید آقای جهانگیری بشنود، از دور صندلی آقای جهانگیری کنار بروید.»
- نادر قاضی پور، محمود نگهبان سلامی، محمد اسماعیل سعیدی و سید تقی کبیری نمایندگان مخالف و حمید بنایی، سید فاطمه ذوالقدر، محمدرضا منصوری و محمدحسین فرهنگی نمایندگان موافق با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش مطالب خود را مطرح کردند.
- آنقدر تعداد نمایندگان دور وزرا و معاون اول رئیس جمهور زیاد بود که واکنش رئیس مجلس را هم در پی داشت و لاریجانی از نمایندگان و دولتمردان خواست که روی صندلی‌های خود بنشینند و نظم جلسه را به هم نزنند.
- در ادامه جلسه و زمانی که پروانه سلحشوری در مخالفت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نطق می‌کرد، خطاب به رئیس‌ جلسه گفت: به دلیل اینکه نمایندگان توجهی به صحبت‌های بنده ندارند و دور صندلی دولتمردان حلقه زده‌اند، من ادامه نمی‌دهم!
- پزشکیان در پاسخ به این نماینده گفت: مجلس که آرام است، صبح جلسه بسیار شلوغ‌تر بود؛ لطفاً صحبت‌های خود را ادامه دهید.

https://siasatrooz.ir/vdcfmxdyew6dyva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی