چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۴
کد مطلب : 111339
واعظی در حاشیه جلسه هیئت دولت:

گام چهارم برداشته می‌شود

رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: ایران در حال حاضر قصد عضویت در FATF را ندارد.
محمود واعظی در حاشیه جلسه روز (چهارشنبه) هیئت دولت درباره تحولات سوریه و ترکیه گفت:ایران دغدغه‌های امنیتی ترکیه و بحث وجود گروه‌های شبه‌نظام در مرزهای این کشور با سوریه را درک می‌کند و معتقد هستیم مسائل باید به‌گونه‌ای پیش رود که نگرانی‌های امنیتی آنکارا برطرف شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور بیان کرد: ما معتقد هستیم تمامیت ارضی سوریه باید حفظ شود و اتفاقات به سمتی پیش نرود که این کشور با این حملات و اقدامات تجزیه شود؛ توافق روسیه و ترکیه به سمت تمامیت ارضی سوریه کمک می‌کند.
واعظی اضافه کرد: این توافق منجر شده است که آتش‌بس ادامه پیدا کرده و حملات متوقف شود و ما از این موضوع استقبال می‌کنیم. البته در این توافق آماده است که ایران نیز باید به تدوام آتش‌بس کمک کند. رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه ما روابط خوبی با ترکیه و سوریه داریم و تلاش می‌کنیم در مورد مسائل اخیر نقش میانجی‌گری خود را حفط کنیم، اظهار داشت: آنچه رئیس جمهور ترکیه را ناراحت کرده برخی موضع‌گیری‌ها در درون کشور است که رسانه‌ها نیز باید در این مسائل برخی نکات را مورد توجه قرار دهند.
واعظی با تکذیب صدور بخش‌نامه برای جدایی زنان و مردان و همچنین عدم استفاده از منشی زن در نهادهای دولتی، اظهار داشت: اصلا چنین چیزی در دولت مطرح نبوده و برخی از اتاق‌های فکر در حال ساختن اخبار جعلی علیه دولت هستند.
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره موضع گیری اسحاق جهانگیری در مورد تصویب FATF تاکید کرد: موضع دولت درباره این لوایح روشن بوده است. ما در حال حاضر قصد عضویت در FATF را نداریم.
واعظی با بیان اینکه ما برای شفاف‌سازی اقتصادی، مبارزه با پول‌شویی و تلاش برای رفع اتهاماتی که در بحث حمایت مالی از تروریسم به ما زده شده احتیاج به لوایح چهارگانه داریم، خاطرنشان کرد: این لوایح در دولت و مجلس بررسی شده‌اند و مورد تصویب قرار گرفته‌اند.
وی افزود: این لوایح به تسهیل مسائل اقتصادی ما کمک می‌کند و امیدواریم با توجه به بحث و بررسی‌هایی که چه در دولت و چه در مجلس شده و نظرات کارشناسی بارها اعلام شده، این مسئله حل شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه این لوایح اقتصادی و بانکی هستند و برخی آنها را سیاسی و جناحی کرده‌اند، گفت:آنهایی که با آن مخالف هستند باید به صورت واضح مسئولیت آن را بپذیرند.
وی تاکید کرد: FATF و CFT، دو بار در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی بحث شد و وزرای مربوطه توضیحاتی را ارائه کردند و همچنین در جلسه سران قوا تصویب و گزارش آن خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین با اشاره به بحث گام چهارم کاهش تعهدات برجامی، اظهار داشت: هم اروپایی‌ها و هم دیگر کشورها مرتب به ما پیغام می فرستند که قبل از پایان مهلت دوماهه به یک چارچوبی برسیم.
واعظی با اعلام اینکه رئیس‌جمهور کمیته‌ای برای تعیین گام چهارم مشخص کرده‌اند که در حال ارزیابی گزینه‌های موجود است، گفت: مذاکرات ما ادامه دارد ولی اگر تا پایان ضرب الاجل به نتیجه‌ای نرسیم، ایران گام چهارم را برخواهد داشت.

۴ خط جدید به متروی تهران اضافه می‌شود
علی ربیعی سخنگوی دولت نیز با اشاره به مصوبات جلسه هیئت وزیران، اظهار داشت: امروز گزارش بسیار خوبی توسط شهردار تهران و همکارانش در مورد طرح توسعه مترو مطرح شد.
وی ادامه داد: براساس این گزارش، ۴ خط جدید به مترو اضافه خواهد شد و کمک‌های همه جانبه‌ای برای تکمیل خطوط مترو در دولت مورد تاکید رئیس‌جمهور قرار گرفت.
سخنگوی دولت عنوان کرد: ۶۳۰ واگن خریداری و اضافه خواهد شد و مقرر شده است ۸۰۰ میلیون یورو از محل خط اعتباری فاینانس چین، برای ۶۳۰ واگنِ خط مترو اختصاص داده شود. فکر می کنیم تحولی ایجاد می‌کند و همشهریان و هموطنان تهرانی ما سهولت بیشتری در ارتباطات با مترو خواهند داشت.
وی بیان کرد: همچنین مورد بحث «آذرآب» و «هپکو» هم مجدد در دولت توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گزارش و تصمیم خوبی اتخاذ شد. مصوبه دولت نبود اما در حاشیه دولت، کنار مباحث این تصمیم اتخاذ شد.
سخنگوی دولت درباره اظهارات جهانگیری درباره لایحه FATF و تایید آن در جلسه سران سه قوه، بیان کرد: این لوایح برای ما اهمیت دارد. فعلا لوایح CFT و «پالرمو» برای ما بسیار مهم است. امروز هم پیرامون این موضوع قبل از جلسه هیئت دولت جلسه ای داشتیم.
ربیعی اضافه کرد: به هر حال اگر به لیست سیاه برویم تحلیل ما این است که اتفاقا تسلط اطلاعاتی بیگانگان بر ما بیشتر می شود. بر خلاف آنکه تصور می شود اگر ما بپیوندیم تسلط اطلاعاتی ما بیشتر می شود، وقتی به لیست سیاه رفتیم حتی برای پولی که برای یک زندانی ما در یک کشور دیگر ارسال شود، آن پول را هم ردیابی خواهند کرد.
وی با بیان اینکه با توجه به سازوکار تکنولوژی ای که دارند با نرفتن ما، هم به حوزه اتهام وارد می شویم و هم اشراف آنها به ما بیشتر میشود، اظهار داشت: با توجه به تحفظ هایی که در نظر گرفته بودیم به اعتقاد ما هیچ مشکلات امنیتی ایجاد نمی کند. به هر حال ما در شبکه بین المللی مخابرات و عضو پروتکل های آن هستیم و نمی توانیم عضو نباشیم. سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: با توجه به مجموعه مباحثی که مطرح است منفعت ملی ما بیشتر در این است که این لوایح رد نشود و ما به این پروتکل ها بپیوندیم.
ربیعی اظهار داشت: در جلسه سران قوا، مصوبات مطرح شده و به استحضار رهبر انقلاب هم رسیده است حالا چگونه بخواهیم نتیجه گیری های مختلف انجام دهیم.

https://siasatrooz.ir/vdcfmydy1w6dyma.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی