يکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۳
کد مطلب : 112851

مردم به لیست رأی بدهند یا نه؟

مردم به لیست رأی بدهند یا نه؟

تا دوم اسفند ماه انتخابات مجلس شورای اسلامی زمان زیادی باقی نمانده، اما هنوز جریان های سیاسی به جمع بندی نرسیده اند.
معمولاً احزاب و جریان های سیاسی در کشور که به دو جریان سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب تقسیم می شود، در بزنگاه های انتخاباتی همه همفکران سیاسی خود حول محور وحدت جمع میکردند و از همه آنها می خواستند که بر اساس تصمیم نهایی گرفته شده در اتاق فکر آن جریان اقدام کنند و از دادن فهرست جداگانه پرهیز کنند که عمدتاً چنین هم می شد. در این میان جریان اصلاحات بازی های گوناگونی را طراحی کرد، از مشارکت نکردن در انتخابات، تا فهرست ندادن، حتی تحریم انتخابات و سرانجام این همه بازی سیاسی به چند فهرستی کشید.
جبهه اصلاحات تاکنون ۵ فهرست از نامزدهای خود ارائه داده که برای تهران تنظیم شده است، در این دوره به نظر می آید انتخابات برای آنها در دیگر استان ها کم اهمیت جلوه کرده است!
اصولگرایان نیز نه به اندازه اصلاح طلبان اما هنوز به وحدت واقعی برای ارائه فهرست در تهران و شهرستان ها نرسیده اند. در جریان اصولگرایی نیز گروه ها و احزاب گوناگونی وجود دارد که هر یک از آنها برای خود جایگاهی قائل است به همین خاطر به جمع بندی نهایی نرسیده اند.
هر زمان چنین فضایی در عرصه انتخابات کشور شکل می گیرد نشان از عدم توافق و تفاهم در جریان های سیاسی دارد. دلیل آن هم روشن است، چرا که هر یکر از گروه ها و احزاب وابسته به یک جریان سیاسی در کشور، خود را محق تر و مستحق تر می داند پس نمی خواهد عرصه رقابت را ترک کند. حتی افرادی از مین این جریان های سیاسی به خاطر اختلافاتی که در اردوگاه آنها ایجاد شده انفرادی در انتخابات شرکت می کنند و یا حتی از حضور در انتخابات منصرف می شوند با وجودی که صلاحیت آنها احراز شده است. افکار عمومی و تحلیلگران و صاحب نظران سیاسی اعتقاد دارند که با بروز و شکل گیری چنین فضایی در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی، این مسئله را اثبات می کند که اگر جریان های سیاسی توان اتحاد و همسویی در اردوگاه خود را ندارند و نمی توانند از میان اعضای خود که هر چند درون آنها چند حزب و تشکل سیاسی وجود داشته باشد به یک توافق، تفاهم و سپس نتیجه برسند چگونه می خواهند کشورداری کنند؟!
این پرسش و گلایه به حق است چرا که مردم تاکنون به فهرست ها و لیست ها رأی داده اند و سعی کرده اند تا به نامزدها مستقل کمتر توجه کنند و چه بسا در میان آنها افرادی واجد شرایط نمایندگی مجلس شورای اسلامی را داشته اند اما توجهی به آنها نشده است.
در ماجرای عدم توافق و تفاهم در دو جریان سیاسی کشور، تفاوتی میان آن دو وجود ندارد، حال یکی از آنها پررنگتر و دیگری کمرنگتر در این داستان جلوه گر شده است. در بحث انتخابات مسئله مهم نخست، حضور مردم پای صندوق های رأی است، جریان های سیاسی کشور نباید کاری کنند که مردم با صندوق رأی قهر کنند چرا که در سال های گذشته کارکرد نمایندگان خود را در مجلس شورای اسلامی دیده اند، چنین وضعیتی در دیگر مناصب همچون شورای شهر و ریاست جمهوری هم می تواند صادق باشد. البته که هر فردی انتخاب می شود و به مجلس راه پیدا می کند یا ریئس جمهور می شود، با رأی مستقیم مردم است و این مردم هستند که نامزدهای مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و شورای شهر را مسئولیت می دهند. پس اکنون این پرسش پیش می آید که در چنین فضایی مردم باید چه کنند؟
حال که جریان های سیاسی کشور برای دست یافتن به قدرت نمی توانند ائتلاف و توافق میان خود را شکل دهند چگونه می خواهند کشور را اداره کنند؟
نقش مردم در چنین برهه ای اتفاقاً سرنوشت ساز و تأثیر گذارتر از گذشته میتواند باشد.
تا زمانی که مردم به نامزدها رأی ندهند، آنها نمی توانند وارد خانه ملت شوند، چگونه رأی دادن مردم اکنون تعیین کننده است. حال که جریان های سیاسی چه اصلاح طلب و چه اصولگرا تاکنون نتوانسته اند با خود کنار بیایند، لیستی رأی دادن مردم هم کارگشا نخواهد بود، چرا که در چندین دوره از انتخابات مجلس، نتیجه آن مطلوب کشور و مردم نبوده است، به ویژه مجلس دهم که از تهران همه ۳۰ نفر لیست جبهه اصلاحات با رأی مردم تهران وارد مجلس شدند و مردمی که به آنها رأی داده بودند از عملکرد نمایندگان تهران ناخرسند هستند.
اکنون شرایط انتخابات به خاطر وضعیت جریان های سیاسی تفاوت کرده است، احزاب و گروه های سیاسی کشور نباید تصور کنند که تهران یعنی ایران، بلکه دیگر استان ها و شهرهای کشور نیز در مجلس شورای اسلامی سهم زیادی دارند و تنها ۳۰ نفر از آنها را تهرانی ها انتخاب می کنند. اگر روند افتراق و به توافق نرسیدن دو گروه سیاسی کشور به نتیجه نرسد، گزینه ای که برای مردم باقی می ماند همان فهرستی رأی ندادن است، مردم در این مقطع می توانند با الک کردن لیست های انتخاباتی بهترین ها را از میان نامزدهای موجود در انتخابات در هر شهر و استانی یک انتخاب آگاهانه تر از گذشته را داشته باشند. قطعاً مجلسی که با اینگونه انتخاب تشکیل شود، از قوت و تأثیر گذاری بیشتر برخوردار خواهد بود.

https://siasatrooz.ir/vdcft0dyyw6dyca.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی