پنجشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۱۶
کد مطلب : 85995
دست‌هاي خالي هنرمندان ايراني موسيقي از سيمرغ موسيقي فيلم فجر

امروز كوك دوباره تقويم موسيقي كشور

امروز كوك دوباره تقويم موسيقي كشور

۱ـ فقط كمتر از دو روز پس از آنكه سينمايي‌ها بار و بنه يك سال فعاليت خود را با آيين اختتاميه سي‌ودومين جشنواره فيلم فجر برچيده‌اند، از امروز نوبت به هنرمندان عرصه موسيقي است تا با سازهاي تازه كوك شده‌شان تقويم يك سال تلاش خويش را در قالب بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر به مخاطبان و علاقمندان موسيقي تقديم نمايند.
امروز جاي جاي ايران ميزبان نغمه و نواي هنرمنداني از هنر موسيقي مي‌شود كه آمده‌اند تا در مصاف با يكديگر قوت موسيقي ايراني را باري ديگر عرصه كنند. امروز با اجرای ۱۸ گروه موسیقی و نمایش یک فیلم، بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در تهران آغاز می‌‌شود.
۲ـ بسياري از كاربلدهاي منصف عرصه موسيقي بر اين موضوع تاكيد دارند كه موزيسين‌‌هاي ايراني از قابليت فراواني بهره‌مندند و آنقدر استخوان تركانده‌اند در عرصه موسيقي كه اگر برايشان مجال مناسب ايجاد شود بتوانند خودي نشان بدهند و بدرخشند. نمونه اين بزرگان در اساتيدي از جمله استاد انتظامي، فرهاد فخرالدینی و غيره نيست. حتي در عرصه خوانندگي نيز تنها به اساتيد متقدم نبايد بسنده كرد و در همين جوانان نوپا نيز استعدادهايي وجود دارد كه بي‌بديلند و گوش‌نواز كه به سحر موسيقي و لحن آواز دل مي‌برند از شنونده عاشق.
۳ـ با اين وجود اما حداقل در عرصه فيلم‌هاي سينمايي كه يكي از نقاط تبلور اوج توان موسيقي است چندان نتوانسته‌ايم به موزيسين‌هاي داخلي و قدر و جايگاهشان بها دهيم. در حقيقت سينما آنچنان كه بايد و شايد نتوانسته در برابر موسيقي داخلي كرنش كند و از بزرگان موسيقي ايران براي فيلم‌هاي بزرگ بهره برد. شاهد مثال اين ادعاي ما هم همين سيمرغ بلورين موسيقي متن فيلم جشنواره فيلم فجر سي‌ودوم باشد كه براي سفر به آن سوي آبها بال گشود و به راي داوران تعلق گرفت به «استفان واربک» برای فیلم رستاخیز احمدرضا درويش. سيمرغي كه پيش از اعلامش مورد انتقاد هنرمندان داخلي قرار گرفت و کارن همایون‌فر برنده دیپلم افتخار بهترین موسیقی متن برای فیلم همه چیز برای فروش پس از تشکر از خانواده و اعضای هیات داوران گفت: امیدوارم که کسی که سیمرغ این بخش را دریافت می‌کند ایرانی باشد، چون در سینمای ایران هرچه کم داشته باشیم نیازی به آهنگساز خارجی نداریم.
حالا چه خوب است كه احمدرضا درويش و البته ديگر فيلم‌سازان بزرگ ايران با خود اين سوال را بارها مطرح كنند كه آيا به راستي براي فيلمي چون روز رستاخيز كه قرار است واگويه سينمايي بزرگترين تراژدي عالم شيعه باشد بهتر نبود از يكي از اساتيد موسيقي ايراني استفاده مي‌شد تا علاوه بر فن و تكنيك حس و اعتقاد هم به موسيقي فيلمي اَجين مي‌شد كه حكايت پرغصه اما قهرمانانه كربلا را روايت مي‌كند.
۴ـ اما برنامه‌هاي امروز جشنواره موسيقي فجر:
در نخستين روز جشنواره تالار وحدت ساعت ۱۸:۱۵ میزبان ارکستر کر آیسو به سرپرستی مازیار یونسي است و در ساعت ۲۱ همنوازی پیانو و کمانچه با هنرنمایی پیمان یزدانیان و حسام اینانلو در تالار وحدت اجرا می‌شود.
سالن رودکی در اولین روز جشنواره ساعت ۱۵:۳۰ میزبان پنج هنرمند در بخش استعدادهای درخشان است؛ در این بخش یاسمن کوزه‌گر، مهرداد نجفیان، نیکی خباز واحد، هلیا گلمقانی آذر و حمیدرضا سبزواری به صحنه می‌روند.
در بخش رقابتی تریوی گیتار بهار عصاره و کوارتت زهی گیتار سدار به سرپرستی بابك رستمی ساعت ۱۸:۳۰ در سالن رودکی به صحنه می‌روند و در ادامه ساعت ۲۱:۳۰ دونوازی پیانو و ویلون سامان احتشامی و بابک شهرکی در همین سالن اجرا می‌شود.
ایوان شمس در روز اول جشنواره ساعت ۲۱ میزبان ولفرت بردروده از هلند است و در برج آزادی دو گروه مهر استان مرکزی و باران شیراز در بخش رقابتی به اجرای برنامه می‌پردازند.
فرهنگسرای نیاوران در اولین روز جشنواره ساعت ۱۸:۱۵ میزبان گروه ستاره قطبی به سرپرستی بهار ایلچی در بخش بانوان است و در بخش کودکان جشنواره ارکستر زهی ایران زمین به سرپرستی سودابه سالم ساعت ۱۸:۳۰ در سالن اریکه ایرانیان به صحنه می‌رود.
گروه رهاوی از بخش نسلی دیگر، ساعت ۲۰ در فرهنگسرای ارسباران به اجرای برنامه می‌پردازد و رضا صادقی و بهنام صفوی در بخش پاپ به ترتیب ساعت ۱۸:۱۵ و ۲۱:۳۰ در برج میلاد به صحنه می‌روند.
در اولین روز جشنواره فیلم صدا و سکوت به کارگردانی نوربرت ویدمر و پیتر گویر محصول کشور آلمان در خانه هنرمندان به نمایش در می‌آید.در این فیلم خواهیم دید که مانفرد آیشر موسس شرکت ای‌سی‌ام، مطرح‌ترین تهیه‌کننده موسیقی ۴۰ سال اخیر کاشف موسیقی‌دانان برجسته‌ای در دنیا بوده است. وی نه تنها خود یک موسیقی دان است بلکه مهارتی بی‌نظیر در خلق ایده‌های نوگرا در موسیقی دارد. در این فیلم، با مانفرد آیشر به نقاط مختلف دنیا سفر خواهیم کرد و با شیوه مدیریت هنری او در به ثمر رساندن ایده‌های هنرمندانی چون انور براهم، آروو پارت، نیک برتش، النی کارایندرو، یان گاربارک، دینو سالوتزی و ... که جملگی در زمره هنرمندان برجسته دنیا قرار دارند، آشنا می‌شویم.
بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر ۲۴ بهمن تا یکم اسفند به دبیری حسن ریاحی برگزار می‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdcft1dc.w6dt1agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی