چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۷
کد مطلب : 117658
ناتو وعده‌هایش درباره افغانستان را تکرار کرد:

تثبیت اشغالگری با وعده خروج

تثبیت اشغالگری با وعده خروج

نشست وزرای دفاع ناتو با محوریت افغانستان در حالی برگزار شد که حاضران با ادعای خروج در سپتامبر به دنبال تثبت اشغالگری و توجیه ادامه سیاست‌های بحران‌سازشان در این کشور هستند.
ناتو از سال ۲۰۰۱ و بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر در افغانستان حضور دارد و بارها وعده خروج را سر داده و تا به امروز نیز اجرایی نشده است با این پشتوانه رفتاری اتحاد نظامی ناتو دیروز با حضور وزاری دفاع و خارجه کشورهای عضو نشستی ویژه برای تصمیم‌گیری درباره خروج از افغانستان همزمان با آمریکا، برگزار کردند که در آن بر حضور تا سپتامبر تاکید شد.
وزیر دفاع آلمان به یک شبکه تلویزیونی این کشور گفت: ما همیشه گفته‌ایم با هم وارد می‌شویم و با هم خارج می‌شویم. من طرفدار یک خروج منظم هستم و انتظار دارم امروز چنین تصمیمی (در ناتو) گرفته شود.
وی افزود: این همچنین بدان معناست که آلمان به عنوان بخشی از ناتو برنامه‎های خروج خود را با برنامه‌های آمریکا هماهنگ خواهد کرد.طبق گزارش شبکه «العربیه»، آلمان با حدود هزار نظامی، دارای بیشترین تعداد نظامی در افغانستان بعد از آمریکاست.پیشتر یک مقام ارشد آمریکایی خبر داد که روند خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در ماه مه شروع خواهد شد و هدف آن است که تا ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهریور ۱۴۰۰) سال جاری (در بیستمین سالگرد حمله آمریکا به افغانستان) تمامی نیروهای آمریکایی از افغاستان خارج شده باشند. همزمان با اعلام خروج نیروهای آمریکایی تا ۱۱ سپتامبر، انگلیس نیز اعلام کرد که تمام نیروهای خود را از افغانستان خارج می‌کند. مشاور ارشد اشرف غنی نیز گفت: رییس‌جمهور آمریکا به‌زودی با غنی گفت‌وگو و جزئیات طرح خروج نیروهایش از افغانستان را با وی در میان می‌گذارد.
عمر در رشته‌تویتی نوشته است که دولت افغانستان و آمریکا در گذشته به‌صورت مکرر بر روی خروج نیروهای خارجی از افغانستان بحث کرده‌اند. وی تأکید کرد که افغانستان به هر تصمیمی که از سوی آمریکا درباره‌ نیروهایش گرفته می‌شود، احترام می‌گذارد.به گفته عمر، نیروهای امنیتی و دفاعی افغان از دو دهه پیش تاکنون با روحیه بالا از مردم افغانستان دفاع کرده‌اند و در حال حاضر ۹۸ درصد عملیات‌ها به‌صورت مستقلانه از سوی این نیروها انجام می‌شود.
اما سخنگوی گروه طالبان گفت تا زمانی که نیروهای خارجی کشور را ترک نکنند، این گروه در هیچ مذاکرات دیپلمات بیشتری شرکت نخواهد کرد.طالبان ضمن رد آتش بس درخواستی از سوی رهبران افغانستان اعلام کرد که «جهاد» در ماه مبارک رمضان ثواب بیش‌تری دارد؛ از این‌رو برای رسیدن به اهداف‌شان از جنگ دست نمی‌کشد
خبر دیگر آنکه منابع دیپلماتیک می‌گویند ۲۰ کشور از جمله ایران و روسیه برای مشارکت در نشست روند صلح افغانستان در استانبول دعوت شده‌اند.این نشست که قرار است از تاریخ چهارم اردیبهشت تاچهاردهم اردیبهشت در استانبول برگزار شود، توسط سازمان ملل، ترکیه و قطر سازماندهی شده است.
آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا که در بروکسل به سر می‌برد تاکید کرد که زمان آن رسیده است تا نظامیان آمریکایی از افغانستان به خانه بازگردند. براساس گزارش شبکه الجزیره، وی افزود: واشنگتن برای خروج ایمن و کامل نظامیان خود از افغانستان با ناتو هماهنگ خواهد بود.
بلینکن با اشاره به اینکه «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا درباره برنامه واشنگتن برای خروج از افغانستان صحبت خواهد کرد افزود: آمریکا و ناتو با هم از افغانستان خارج خواهند شد. اوایل هفته جاری میلادی رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند که جو بایدن قصد دارد به صورت علنی زمانبندی برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را اعلام کند. وی درباره تنشهای میان اوکراین و روسیه طی ماههای اخیر نیز گفت: در نشست وزرای خارجه و دفاع ناتو درباره مساله اوکراین بحث خواهد شد، ما نگران تجمع نظامیان روس در مناطق مرزی هستیم.بلینکن با اشاره به این موضوع تاکید کرد که مسکو باید تحرکات و تجمع نیروهای خود را در مرزهای اوکراین متوقف کرده و تنشها را در این مناطق کاهش دهد.

https://siasatrooz.ir/vdcftedycw6dyva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی