?>?> قرعه گرانی به جان شیر افتاد | سیاست روز
سه شنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۴
کد مطلب : 99305
بررسی سیاست روز از روند افزایش قیمت محصولات لبنی؛

قرعه گرانی به جان شیر افتاد

قرعه گرانی به جان شیر افتاد

درحالی کارشناسان نسبت به کاهش سرانه مصرف شیر در کشور هشدار می‌دهند و اعلام می‌کنند که میزان مصرف شیر در ایران کمتر از نصف استاندارد جهانی و یک سوم کشورهای اروپایی است اما روز گذشته مدیرعامل اتحادیه تعاونی فرآورده‌های لبنی ایران گفت: کار کارشناسی سه محصول لبنی پرمصرف پنیر، شیر پاستوریزه و استرلیزه انجام و به سازمان حمایت ارسال شده تا برای عرضه در فروشگاه‌های کشور و افزایش نرخ ۷ تا ۱۰ درصدی تصمیم‌گیری شود.
كارشناسان و متخصصان این حوزه با هشدار نسبت به این مساله معتقدند برای کاهش این مساله باید تلاش بیشتری انجام شود و این مهم بدون حمایت دولتمردان میسر نیست.
طبق آمار در حال حاضر متوسط مصرف سرانه شیر در جهان۱۹۰ كیلوگرم و برای مردم كشورهای اروپایی به ازای هر نفر در سال ۳۰۰ تا ۴۵۰ كیلوگرم برآورد می‌شود اما با این وجود سرانه مصرف شیر در ایران اكنون سالانه حدود ۹۰ كیلوگرم است.
گفته می‌شود مصرف سرانه شیر و فرآورده‌های آن در کشورهای اروپای غربی ۳۵۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم در سال در نوسان است. در کشور فرانسه که متعادل‌ترین برنامه غذایی را در ارتباط با بیماری‌های قلبی‌ و مغزی و طول عمر داراست، مصرف سرانه حدود ۴۰۰ کیلوگرم در سال است.
براساس استانداردهای موجود؛ میزان مصرف هر فرد بالغ از سوی سازمان‌های ملی و بین‌المللی، روزانه نیم لیتر شیر مایع، ۲۵ تا ۳۵ گرم پنیر و ۲۰۰ گرم ماست توصیه شده است. اما این رقم نه تنها در ایران رعایت نمی شود بلکه به واسطه گرانی این محصولات تعداد زیادی از افراد کم درآمد این محصول ارزشمند را از سبد خانوار خود حذف کرده‌اند.

افزایش قیمت سه محصول لبنی در دستورکار
روز گذشته رسول گنجی با اشاره به رشد ۱۳ درصدی صادرات محصولات لبنی اشاره کرد و گفت: باز شدن در بازار روسیه به روی محصولات لبنی سبب شده دامداران بتوانند شیرشان را به‌ موقع به کارخانجات ارسال کنند.
وی با اشاره به آمار وزارت جهاد کشاورزی در مورد تولید شیر خام طی ۴ سال اخیر گفت: در سال ۹۲، ۶.۸ میلیون تن شیر خام در کشور تولید می‌شد که امروز بالغ بر ۹.۲ میلیون تن شیر تولید می‌شود و با توجه به افزایش صادرات محصولات لبنی هیچ‌گونه مازاد شیر نداریم.
وی در پاسخ به این سوال که یکی از مشکلات کارخانجات شیر مازاد بود که آن را تبدیل به شیر خشک کرده و انبارها تلنبار از این کالا شده بود که گنجی گفت: هم‌اکنون ۹ شرکت لبنی مجوز صادرات به روسیه را دریافت کرده‌اند که بیشتر محصول صادراتی شیر خشک است و اکنون هیچ شیر خشکی در انبار کارخانجات لبنی نمانده است.
وی اضافه کرد:‌ در کشور نیاز به چربی وجود دارد که صنایع لبنی چربی شیر را جدا کرده و شیر مازاد را به شیر خشک تبدیل می‌کنند. در کنار آن روسیه به دلیل استاندارد بالای شیر خشک تولید ایران، تمایل زیادی در بین فروشگاه‌های روسیه و صنعت این کشور برای خرید شیر خشک از ایران ایجاد شده است؛ چرا که کیفیت آن از محصول کشور بلاروس هم بالاتر است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی فرآورده‌های لبنی ایران در پاسخ به سؤال دیگر در مورد افزایش تعداد کشورهای هدف و بازار صادراتی لبنیات گفت: اکنون به کشورهای عراق، پاکستان، افغانستان و حتی فیلیپین و هند صادرات داریم، اما بازارهای هدف دیگری را هم مدنظر قرار داده‌ایم، تا برای صادرات به آن برنامه‌ریزی کنیم، اما نباید فراموش کرد که بازاریابی امری هزینه‌بر است و صادرات باید استمرار داشته باشد. گنجی همچنین در مورد افزایش قیمت لبنیات در سال ۹۶ گفت: سه محصول پرمصرف پنیر، شیر پاستوریزه و استرلیزه کارشناسی شده و آن را به سازمان حمایت ارسال کرده‌ایم، تا قیمت این سه محصول برای عرضه در فروشگاه‌های کشور اعلام شود که به نظر می‌رسد با توجه به افزایش قیمت‌ دستمزدها، بیمه و نرخ تورم حداقل افزایش ۷ درصدی لحاظ شود.
وی همچنین از پرداخت فاز دوم مشوق‌های صادراتی محصولات لبنی خبر داد و گفت: در فاز اول ۲۰ میلیارد تومان پرداخت شده بود که قرار است از فردا نیز ۲۴ میلیارد تومان در فاز دوم مشوق‌های صادراتی به کارخانجات لبنی پرداخت شود.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی فرآورده‌های لبنی ایران اظهار امیدواری کرد: تا با پرداخت مشوق صادراتی کارخانجات لبنی بتوانند مطالبات دامداران را به‌ سرعت تسویه کنند.
سال گذشته با افزایش تولید شیر و در کنار آن افزایش نیافتن قیمت خرید تضمینی شیر از سوی کارخانجات و همچنین بسته بودن بازار صادراتی بزرگی مثل روسیه شاهد تجمع دامداران نسبت به وضعیت مطالبات خود و همچنین تلنبار شدن انبار صنایع لبنی از شیر مازادی که به شیر خشک تبدیل شده بودیم. موضوعی که به گفته مدیرعامل اتحادیه تعاونی فرآورده‌های لبنی امسال حل شده است.
این اتفاق‌ها در حالی رخ داده که چندی پیش معاون وزیر کشاورزی از رکوردشکنی صادرات شیر و لبنیات در سال جاری خبر داده و گفته بود: مشوق صادراتی ۲۰۰ میلیارد تومانی که پیش از این پیگیری‌های لازم برای تأمین منابع مالی آن انجام شده بود، تخصیص پیدا کرده و به زودی پرداخت می‌شود. وی همچنین مدعی شده بود در سال ۹۵؛ صادرات انواع لبنیات به ۳۰کشور مختلف از مرز ۷۵۰ هزار تن عبور کرد که ارزشی بالغ بر ۶۸۳میلیون دلار داشته است، این در حالی است که سال گذشته صادرات انواع لبنیات به ۶۰۰ هزار تن رسیده بود.

https://siasatrooz.ir/vdcftmd1.w6d1xagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

امید
خدا شما را شفا بدهد .
تورم 40 درصدی محمود شما را نگران سلامت مردم نمی کرد؟