چهارشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۵
کد مطلب : 92816
رئيس‌جمهور به مردم اطمينان داد

دفاع قاطع از حقوق هسته‌اي

دفاع قاطع از حقوق هسته‌اي

در حالي كه مذاكرات هسته‌اي ميان ايران و قدرت‌هاي جهاني ۷ روز ديگر تمديد شد، رئيس‌جمهور درباره نقض توافقي احتمالي از سوي گروه ۱+۵ هشدار داد، هشداري كه مدت‌هاست از سوي دلواپسان و دلسوزان نظام يادآوري و تكرار مي‌شد و اين بار رئيس‌جمهور بود كه آن را اعلام مي‌كرد.
حسن روحانی درباره نقض توافق احتمالی از سوی گروه ۱+۵ گفته است که "اگر روزی توافق را زیرپا بگذارند ما نیز بلافاصله شدیدتر از آنچه در مخیله آنهاست، به مسیر قبلی باز می‌گردیم." وي افزود: "در صورت محقق شدن توافق هسته‌ای، دو طرف متعهد به اجرای آن هستند."
پيش از اين نيز مجلس شورای اسلامی در همايش سراسري قوه قضائيه خطاب به طرف‌های غربی و گروه ۱+۵، گفته بود كه : تصور نکنید امروز ایران نیازمند توافق است. ما از توافق استقبال می‌کنیم چون به نفع همه است، اما فکر نکنید فشار بیش از این وارد کنید ایران تحمل می‌کند، ما را از راه مذاکره منصرف نکنید.
علی لاریجانی افزود: ایران را منصرف از راه مذاکره نکنید و ما را مجبور نکنید با شتاب بیشتری مسیر فناوری هسته‌ای را پیش برویم. آنگاه شما هستید که هزینه بیشتری می‌دهید، پس رفتارتان را سنجیده کرده و از گذشته پند بگیرید.
اين اظهارات در حالي بيان شد كه باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا نيز به ايران هشدار داده بود كه اگر ایالات متحده به خواسته‌هاي خود در مذاکرات بر سر برنامه اتمی ایران نرسد، در خروج از مذاکرات تردید نخواهد کرد.
اين هشدارها در حالي ابراز مي‌شود كه اوباما با وجود ابراز امیدواری به توافق، هشدار خود را در‌خصوص خروج از مذاکرات مطرح کرده و این بدان معناست که او هنوز به مرحله "پس از توافق" ورود نکرده است.
اما هشدار روحاني را درباره نقض توافق از سوی ۱+۵ بدان معناست که رئیس‌جمهور کشورمان در ذهن خود از توافق گذشته و درباره دوران "پس از توافق" سخن گفته است.
با اين وجود اين اظهارات رئيس‌جمهور را بايد به فال نيك گرفت. دنيا بايد بداند كه دست ايران خالي نيست و همانگونه كه مقام معظم رهبري و بزرگان كشور بارها تاكيد كرده‌اند كشورمان بر مبناي عزت و حکمت با همه دنيا صحبت مي‌کند.
در عين حال بايد دنيا بداند كه دست ايران در اين مذاكرات خالي نيست. كشورمان زياده‌خواه و غيرمنطقي نبوده و لذا مي‌توانيم به صورت منطقي صحبت‌هايمان را به طرف مقابل بگوييم. در مسأله هسته‌اي هم ما بر‌اساس يک مبنا که فتواي رهبر انقلاب است و اين‌که داشتن سلاح هسته‌اي را حرام مي‌دانيم جلو مي‌رويم اما طرف مقابل بي‌منطق است و با بهانه‌گيري مذاکرات را طولاني مي‌کند. تجربه نشان داده که وقتي ما بر موضع منطقي خود پافشاري مي‌کنيم دشمن چاره‌اي جز تسليم ندارد. البته مشروط بر اين‌که بعضي مسائل داخلي به گونه‌اي مطرح نشود که دشمن را به طمع بيندازد. مثلاً اين‌که گفته مي‌شود اگر مسأله هسته‌اي حل نشود آسمان به زمين مي‌آيد درست نيست؛ چراكه ما مي‌توانيم مثل زمان جنگ که تسليم نشديم و با موضع خودمان جلو رفتيم امروز هم همان‌طور رفتار کنيم و قطعاً کسي که خسارت مي‌بينيد طرف مقابل خواهد بود.

آزموده را آزمودن خطاست
از سوي ديگر مي‌گويند مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسد. مردم ما مار گزیده آمریکا هستند و دولت و ملت باید مراقب باشند تا بار دیگر از این سوراخ گزیده نشوند. آمریکایی‌ها تا قبل از مذاکرات می‌خواستند با تحریم و فشار و تهدید، مردم را در مقابل نظام قرار داده و شورش‌های خیابانی ایجاد کنند اما ملت انقلابی ایران این آرزو را بر دل آنان گذاشت.
همچنين آمریکایی‌ها در همان زمان تحریم و پیش از شروع مذاکرات، دست به جنایات بزرگی زدند که دانشمندان هسته‌ای ایران را به کمک عوامل رژیم صهیونیستی ترور کردند.
هنوز غرب و آمریکا به تعهدات خود در توافق ژنو عمل نکرده‌اند وحالا طرف‌هاي مذاکره‌کننده می‌خواهند از طریق مذاکره راه نفوذی برای مداخله همیشگی پیدا کنند؛ دولت و تیم مذاکره‌کننده بداند که نباید مذاکره به مداخله آمریکایی‌ها تبدیل شود.
آمریکایی‌ها خواهان دستیابی فراتر از حتی پروتکل الحاقی به سایت‌ها و مراکز نظامی هستند و بهانه می‌آورند که ما به ایران مشکوک هستیم و اين در حالي است كه بارها در عمل نشان داده‌اند كه پايبند توافقات خود نيستند. بايد گفت ملت ایران به هیچ‌وجه حاضر نیست که استقلال خود را بفروشد و وعده رفاه دروغین آمریکایی‌ها را تحویل بگیرد از اين روست كه رئیس‌جمهور در اظهارات خود تأکید کردند که نگران بد عهدي طرف مقابل هستند. بنابراین همه دلواپسان با رئيس‌جمهور همزبان هستند زیرا هر دو نسبت به پيمان‌شكني طرف مقابل نگرانند.

هشدار به طرف مقابل برای رعایت مفاد توافق است
اسماعيل جليلي نماینده مردم مسجد سلیمان در مجلس در اين‌باره گفت:‌ هر کدام از طرفین نسبت به تعهداتشان کم‌کاری کرده یا آن را نادیده بگیرند طرف مقابل تعهدی برای برای پایبندی به تعهداتش ندارد و قطعا آن توافق بهم مي‌خورد.
وي افزود: طبیعی است که هر دو طرف مذاکره‌کننده باید نسبت به تعهداتشان باید پایبند باشند و در صورتی که هر کدام از طرفین نسبت به تعهداتشان کم‌کاری کرده یا آن را نادیده بگیرند طرف مقابل تعهدی برای برای پایبندی به تعهداتش ندارد و قطعا آن توافق بهم مي‌خورد.
در همین راستا نیز رئيس‌جمهور به موقع تذکرات را به طرف مقابل مذاکره‌کننده اعلام کرد.
وی ادامه داد: همان طور که روند مذاکرات نشان مي‌دهد طرف مقابل چندان به تعهداتش پایبند نیست و هر روز ادعاهای جدیدی را مطرح مي‌کند بنابراین اظهارات رئيس‌جمهور هشداری به ۱+۵ برای رعایت مفاد توافق است.
نماینده مردم مسجد سلیمان در مجلس با اشاره به اینکه باید طرفین مذاکره‌کننده از مذاکرات و توافقات احساس رضایتمندی کنند، تصریح کرد‌: هر چند ممکن است این رضایتمندی زیاد هم نباشد.
به گفته وی اگر قرار است در نتیجه توافق رفع تحریم‌ها نباشد بهتر است تا از مزیت توسعه در حوزه فناوری هسته ای بهره ببریم.
جلیلی در عین حال گفت: در صورتی که طرف مقابل زیاده‌خواهی نکند مي‌توانیم امیدوار باشیم که مذاکرات پایانی برد برد داشته باشد هر چند که مفهوم برد از نگاه هر دو طرف یک مفهوم ندارد و هر دو طرف نگاهشان برای کسب رضایت نسبی است و در ازای از دست دادن برخی چیزها فرصت‌هاي جدید دیگری برای آنها ایجاد مي‌شود.
وي اظهار داشت: علی‌رغم تاکیدات و بازرسی‌ها مبنی بر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌هایمان، برای کاهش دغدغه‌هاي بین‌المللی پای میز مذاکرات نشستیم تا به این ترتیب علی‌رغم تبلیغات سویی که بر علیه فعالیت‌هاي ایران مي‌شود نشان دهیم که اقدامات ما در قالب پروتکل‌هاي بین‌المللی بیانگر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌هایمان است.
وی تصریح کرد: مذاکره ایران با ۱+۵ نشان داد اتهامات مطرح شده علیه کشورمان بیهوده است و طرف مقابل با دبه کردن‌هاي مداوم نشان داد زیاده‌خواهی مي‌کند و رویکرد ایران مبتنی بر شفاف‌سازی است و چیزی برای پنهان کردن ندارد.
از سوي ديگر عزت‌الله يوسفيان ملا نماینده مردم آمل در مجلس گفت: در صورتی که طرف مقابل توافق را زیرپا بگذارد ما نیز مسیر رفته را بر مي‌گردیم و به هر میزانی که مورد نیازمان است غنی‌سازی خواهیم کرد. وي افزود: کشورمان عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و نفس عضویت به ما اجازه مي‌دهد تا هر مقداری که مورد نیازمان است غنی‌سازی کنیم.
وی ادامه داد: همانگونه که رئيس‌جمهور اعلام کرد در صورتی که طرف مقابل توافق را زیرپا بگذارد ما نیز مسیر رفته را بر مي‌گردیم و به هر میزانی که مورد نیازمان است غنی‌سازی خواهیم کرد به این معنی که سقفی را برای این منظور در نظر نخواهیم داشت و سقف ما را نیازمان تعیین خواهد کرد.
به گفته نماینده مردم آمل در مجلس در حال حاضر سقف غنی‌سازی مان را به حدود ۵ درصد رسانده‌ایم اما در صورت نادیده گرفتن توافق از سوی طرف مقابل، بسته به نیازمان غنی‌سازی را به حدود ۲۰ و یا ۳۰ درصد هم مي‌رسانیم.
یوسفیان ملا با تاکید بر اینکه در صورت زیاده‌خواهی غربی‌ها و بهم خوردن توافق دلیلی برای پایبندی ما به توافق وجود نخواهد داشت تصریح کرد:‌ جمهوری اسلامی ایران و ۱+۵ هر دو با علم برخطوط قرمز یکدیگر وارد مذاکره شدند بنابراین مطرح شدن مسایلی مانند بازدید از مراکز نظامی زیاده‌خواهی طرف مقابل است.
وی معتقد است: کشورمان به آنچه در توافق ذکر کرده بود پایبند است اما حاضر نیست چیزی بیش از آنچه در مفاد توافق آمده است بپذیرد. در صورت توافق نهایی اگر طرف مقابل به تعهداتش پایبند باشد ما نیز متعهد خواهیم بود.
رئيس کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس تصریح کرد: در صورتی که طرف مقابل زیاده‌خواه نباشد مذاکرات مي‌تواند پایانی برد - برد داشته باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcfvcd1.w6d0yagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی