?>?> قمار بازی بی‌نتیجه ترامپ بر سر نفت ایران | سیاست روز
سه شنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۴
کد مطلب : 108568

قمار بازی بی‌نتیجه ترامپ بر سر نفت ایران

ناظران سیاسی بر این باورند که تقلای مذبوحانه آمریکا برای به صفر رساندن نفت ایران غیر ممکن است
قمار بازی بی‌نتیجه ترامپ بر سر نفت ایران

بسیاری از محافل سیاسی و بین المللی بر این باوررند که تقلای مذبوحانه رژیم تروریستی آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران نه تنها باعث تغییر سیاست‌های تهران نم‌ شود، بلکه تنش‌ها در خلیج فارس و قیمت انرژی در جهان را افزایش خواهد داد و بطور حتم به صفر رساندن نفت ایران غیر ممکن است.آنها این موضوع را نیز یادآور شدند که این اقدام دونالد ترامپ تنها موجب به دردسر افتادن خریداران نفت ایران خواهد شد.
به تازگی رژیم تروریستی آمریکا در ادامه اقدامات خصمانه خود علیه کشورمان رسما اعلام کرد که دیگر معافیت‌های تحریمی مشتریان نفتی ایران را تمدید نخواهد کرد.
در همین ارتباط، مایک پمپئو، وزیر خارجه این کشور، در یک کنفرانس خبری در ساختمان وزارت خارجه آمریکا (اینجا) مدعی شد که واشنگتن با لغو این معافیت‌ها قصد دارد صادرات نفت ایران را به صفر رسانده و این کشور را از درآمد اصلی خود محروم کند.
وی همچنین با بیان اینکه ایالات متحده نهایت تلاش خود را به کار گرفته است تا فقدان نفت ایران تاثیری بر قیمت‌ها در بازار نگذارد، اعلام کرد عربستان و امارات تضمین داده‌اند که پس از لغو معافیت‌های تحریمی مشتریان نفتی ایران، تولید نفت خود را افزایش دهند تا اختلالی در بازار نفت ایجاد نشود.
رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا در واکنش به عدم تمدید معافیت‌های نفتی گفت که هدف از تصمیم ما این است که مانع استفاده ایران از درآمد نفتی‌اش در راستای تأمین مالی سیاست خارجی خود در فعالیت‌های منطقه‌ای و توسعه برنامه موشکی شویم.
برایان هوک در گفت وگو با شبکه الحره در رابطه با تصمیم روز دوشنبه دولت آمریکا برای لغو معافیت خرید نفت از ایران برای چند کشور مستثنی و هدف از این اقدام گفت که هدف از تصمیم ما این است که مانع استفاده ایران از درآمد نفتی‌اش در راستای تأمین مالی سیاست خارجی خود در آن چه تجاوزهای منطقه‌ای و توسعه برنامه موشکی می‌خواند، است. در ماه های گذشته ما بیش از ده میلیارد دلار از درآمد نفتی ایران را کاهش دادیم و اکنون تصمیم گرفته ایم که دیگر هیچ معافیتی به کشورها برای خرید نفت ایران ندهیم، این رقم افزایش نیز خواهد یافت. این تصمیم ایران است که شبیه یک کشور عادی رفتار کند یا به اقدامات خود ادامه دهد و شاهد سقوط اقتصادش باشد.
این نخستین باری نیست که آمریکا وعده به صفر رساندن صادرات نفتی ایران را مطرح می‌کند. دولت ترامپ پس از خروج یکجانبه از برجام هم وعده داده بود که صادرات نفت ایران را تا پیش از اجرایی شدن تحریم‌ها به صفر برساند اما آبان‌ماه گذشته همزمان با بازگشت تحریم‌های نفتی کشورمان در یک عقب‌نشینی آشکار مجبور شد برای جلوگیری از تلاطم بازار نفت و افزایش قیمت‌ها، هشت کشور چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، تایوان، ترکیه، ایتالیا و یونان را به مدت ۶ ماه از تحریم‌های نفتی علیه ایران معاف کند.
در حالی که این کشورها پس از خروج آمریکا از برجام و پیش از بازگشت تحریم‌های نفتی از یک فرصت شش ماهه (۱۲ اردیبهشت تا ۱۲ آبان) برای توقف خرید نفت از ایران برخوردار شده بودند، اما هیچ‌یک با وجود تهدیدات قلدرمآبانه ترامپ نتوانستند خرید نفت از ایران را متوقف کنند و از همین رو، دولت آمریکا بر خلاف اظهارات اولیه خود به ناچار برای آنها معافیت شش ماهه صادر کرد.
اما آیا آمریکا با وجود تمام این لفاظی‌ها قادر است مانع فروش نفت ایران شود و اکنون که معافیت‌های تحریمی را نیز لغو کرده، طبق ادبیات خودش می‌تواند صادرات نفت ایران را به صفر برساند؟ سوالی که بسیاری از محافل سیاسی و رسانه‌ای آن را تقلای مذبوحانه رژیم تروریستی آمریکا بر شمردند که به هیچ نتیجه‌ای نخواهد رسید. آمریکا که در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ با فرمان ترامپ به صورت یکجانبه از برجام خارج شده بود، در ۱۳ آبان ۱۳۹۷، نفت ایران را تحریم کرد، که به موجب آن، کشور‌های دنیا از خریدن نفت ایران منع شدند. آمریکایی‌ها در آن مقطع، تاکید کردند، هدفشان به صفر رساندن صاردات نفت ایران است.
همچنین در آن مقطع زمانی، مقامات آمریکایی اعلام کردند که برای جلوگیری از افزایش قیمت جهانی نفت، به ۸ کشور اجازه می‌دهند تا ظرف ۸ ماه، خرید نفت از ایران را ادامه دهند؛ یعنی آمریکایی‌ها به تعبیر خودشان، به آن ۸ کشور معافیت تحریمی اعطاء کردند.آن ۸ کشور عبارت بودند از: هند، چین، ژاپن، کره جنوبی، ترکیه، ایتالیا، یونان و تایوان.
آنطر که میزان نوشته؛ اما وضعیت ۵ کشور دیگر نیز بگونه‌ای نیست که تحت امر آمریکا، کاملا بتوانند واردات نفت از ایران را قطع کنند. در همین رابطه، شنیده شده است هندی‌ها تا ۲۰ سال آینده نمی‌توانند برای نفت ایران جایگزین پیدا کنند. از سویی دیگر شنیده‌های پیشین حکایت دارد کره‌ای‌ها برای شش ماه دیگر از آمریکا برای واردات نفت از ایران معافیت تحریمی گرفته‌اند. وضعیت ترکیه نیز با توجه به عزم تهران و آنکارا برای بسط مناسبات تجاری با ارز‌های ملی مشخص است.
خبرگزاری رویترز نیز حدود یک ماه پیش به نقل از منابعی در دولت آمریکا گزارش داده بود که آمریکا با تمدید معافیت چند کشور از تحریم نفتی ایران به شرط کاهش واردات نفت موافقت خواهد کرد. بنابراین تصمیم اخیر ترامپ و دارو دسته‌اش در منع همه کشور‌ها از خرید نفت ایران و اصطلاحاً به صفر رساندن صادرات نفت ایران، بیش از آنکه به واقعیت نزدیک باشد، عملی در راستای جنگ روانی آمریکا علیه مردم ایران است. جنگ روانی‌ای که مکمل تروریسم اقتصادی آن‌ها است.
البته در این جنگ و در مقابله با این تروریسم اقتصادی آمریکا نیز دست ایران بسته نیست؛ روز دوشنبه ۲ اردیبهشت همزمان با لاف‌زنی ترامپ و پمپئو مبنی بر به صفر رساندن صادرات نفت ایران، دریادار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مصاحبه با شبکه العالم، اعلام کرد: اگر استفاده از تنگه هرمز برای ایران محدود شود، آن را خواهیم بست. حسن روحانی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز در تیرماه سال گذشته مشابه این وعده را داده بود.
حسن روحانی نیز در ۱۳ آذر ۹۷ در جمع مردم شاهرود، با تأکید بر اینکه آمریکا بداند نفت‌مان را می‌فروشیم و آن‌ها قادر نیستند و نمی‌توانند جلوی فروش نفت ایران را بگیرند، گفت: اگر آمریکا بخواهد روزی جلوی فروش نفت ایران را بگیرد، نفتی از خلیج فارس صادر نمی‌شود.
علاوه بر آمریکایی‌ها، مزدوران منطقه‌ای و متحدانشان نیز از عمق اقتدار و توانایی ایران اسلامی آگاهند. پمپئو وزیر خارجه رژیم تروریستی آمریکا روز دوشنبه ۲ اردیبهشت از مشارکت دو رژیم عربستان سعودی و امارات در تروریسم اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران نام برد و گفت: عربستان و امارات این اطمینان را به واشنگتن داده‌اند که جبران هرگونه کمبودی را به دلیل تحریم‌های نفتی ایران انجام دهند؛ بنابراین سعودی‌ها و اماراتی‌ها به عنوان گاو‌های شیرده و شریک تروریسم اقتصادی آمریکا عیله مردم ایران احتمالا از عواقب تصمیماتشان مطلع نیستند!
چین و ترکیه رسما به این تصمیم اعتراض کرده‌اند و هند و کره جنوبی هم هیأت‌هایی را برای رایزنی در این رابطه به واشنگتن اعزام کرده‌اند. چناچنه وزیر امور خارجه ترکیه با انتقاد از تصمیم آمریکا برای عدم‌تمدید معافیت از تحریم خرید نفت ایران گفت زمانی که آمریکا به دیگر کشورها می‌گوید از کجا نفت بخرند رفتارش همانند شیطان است. مولود چاووش‌اوغلو گفت: پیشنهاد خرید نفت از کشور دیگری به‌جای ایران، گنده‌گویی است.
وی اضافه کرد: مشخص کردن اینکه به‌جای خرید نفت از ایران از کدام کشور نفت خریداری شود، عبور از مرزهای مجاز است. وزیر امور خارجه ترکیه پیشتر و طی پیامی در توئیتر تأکید کرده بود که تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای عدم تمدید تعدادی از کشورها از تحریم‌ها به‌منظور خرید نفت از ایران، در صلح و ثبات در منطقه تأثیر مثبت نخواهد گذاشت؛ علاوه بر آن، به مردم ایران آسیب می‌رساند.
همچنین، وزیر صنعت و تجارت ژاپن گفته است که این کشور در پی تصمیم آمریکا برای عدم تمدید معافیت‌های تحریم‌های نفتی ایران، از ذخایر ملی نفت خود بهره‌برداری نخواهد کرد و اخیرا اتکای خود را به تامین نفت خام ایران کاهش داده است.

مخالفت دوباره چین با تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران
از سوی دیگر وزارت خارجه چین نیز ضمن تکرار مخالفت این کشور با اقدامات ضد ایرانی آمریکا هشدار داد که لغو ممنوعیت معافیت برای خریداران نفتی ایران تنش‌ها را تشدید خواهد کرد.
وزارت خارجه چین که دو روز پیش نیز در واکنش به احتمال توقف صدور معافیت برای خرید نفت ایران توسط آمریکا اعلام کرده بود که پکن همواره مخالف تحریم‌های یکجانبه علیه ایران است.
گنگ شوانگ اعلام کرد که آمریکا با تحریم‌ها و اقدامات یکجانبه آمریکا درباره نفت ایران، خارج از حوزه صلاحیت قانونی خود عمل می‌کند.
وی همچنین خبر داد که چین رسما شکایت خود را به آمریکا در زمینه اقدام اخیر این کشور در قبال نفت ایران اعلام کرده است.
عضو کمیته روابط خارجی پارلمان عراق نیز در واکنش به ان اقدام شیطانی آمریکا گفت: اگر آمریکا بر مواضع خود در خصوص لغو معافیت‌ها برای خرید نفت ایران اصرار کند، بحران بزرگی در منطقه ایجاد می‌شود و ممکن است منطقه دچار جنگ‌های نیابتی شود.
مثنی امین افزود: دیپلماسی عراق همه تلاش خود را برای استثنای این کشور از تحریم‌های نفتی ایران تا قبل از زمان اجرای آن در ماه می، به کار خواهد گرفت.
وی گفت: اگر آمریکا از مواضع خود در قبال عدم تمدید تحریم‌های نفتی ایران برای هیچ کشوری کوتاه نیاید، دچار بحران بزرگی خواهیم شد و ممکن است منطقه به جنگ‌های نیابتی دچار شود.
عضو کمیته روابط خارجی پارلمان عراق تصریح کرد: ایران و عراق روابط قوی و تنگاتنگی دارند و کنار گذاشتن این روابط، آنطوری که آمریکا تصور می‌کند، آسان نیست.
مایا کاسیانچیچ گفت: ما از اعلامیه دیروز ایالات متحده مبنی بر خودداری از تمدید کلیه معافیت‌ها، متأسفیم. این اقدام بیش از پیش اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را تضعیف می‌کند. تا زمانی که ایران به اجرای کامل و مؤثر برجام ادامه دهد، ما به عنوان اتحادیه اروپا، به پایبندی به این توافق ادامه خواهیم داد.
از سویی دیگر وزارت خارجه هند در واکنش به اعلام توقف صدور معافیت‌های آمریکا برای خریداران نفت ایران اعلام کرد که دهلی نو برای این وضعیت آماده شده و به رایزنی‌ها در این باره ادامه می‌دهد.
هند یکی از هشت کشوری است که آمریکا بعد از خروج غیرقانونی از برجام بازگرداندن تحریم‌های ایران، با اکراه به آنها برای خرید نفت معافیت‌ صادر کرد اما دولت آمریکا روز گذشته اعلام کرد که دیگر برای خرید نفت معافیت صادر نمی‌کند. در این بیانیه آمده است: دولت (هند) بیانیه دولت ایالات متحده آمریکا درباره توقف صدور معافیت به همه خریداران نفت خام ایران را دیده است. ما به اندازه کافی برای پرداختن به تاثیر این تصمیم آماده هستیم. وزارت نفت و گاز طبیعی هند هم در این باره بیانیه صادر کرده است.
یک روزنامه هندی در گزارشی نوشت که واشنگتن بدون درنظر گرفتن اینکه دهلی نو، همپیمان راهبردی این کشور است، با لغو معافیت‌ نفتی ایران، هند را برای تأمین انرژی به دردسر انداخته است.
روزنامه تایمز هند در گزارشی در واکنش به این خبر نوشت که واشنگتن در اقدامی که هند را متحمل رنج‌ها و دشواری‌هایی خواهد کرد، معافیت‌های نفتی ایران را که به «دهلی نو» اجازه وارد کردن نفت ایران را می‌داد، لغو کرد.
طبق این گزارش، این اقدام آمریکا، پیامد تصمیم واشنگتن برای خروج از برجام است و خروج واشنگتن در حالی صورت گرفت که تمامی شواهد نشان می‌دهد که ایران در حقیقت به مفاد توافق هسته‌ای پایبند بوده است و حتی ارزیابی‌های داخلی آمریکا نیز مهر تأیید بر این امر زده‌اند.
تایمز در پایان گزارش خود نتیجه‌گیری کرد که احتمال این وجود دارد که این تصمیم آمریکا یکبار دیگر هند را وادار کند تا ساز و کاری را در پیش بگیرد که در عین حال که نفت خام خود را از ایران وارد می‌کند، اثرات تحریم‌های آمریکا را کاهش دهد.

اقدام ترامپ علیه ایران اقتصاد جهان را به رکود می‌برد
یک تحلیلگر آمریکایی گفت که اقدام دولت ترامپ در عدم‌تمدید معافیت‌ها برای خریداران نفت ایران موجب خواهد شد اقتصاد جهان به رکود فرو رود. دین هندرسون گفت: عدم عرضه نفت ایران می‌تواند قیمت‌ها را افزایش داده و اقتصاد جهان را که همین الآن هم متزلزل است وارد رکود خواهد کرد. این موضوع، از لحاظ اقتصادی به‌نفع تولیدکننده‌های نفت مانند ایران و ونزوئلا خواهد شد و به کشورهای واردکننده نفت لطمه می‌زند.
هندرسون در ادامه تصریح کرد این اقدام موجب خواهد شد آمریکا در جامعه جهانی بیش از پیش منزوی شود.

https://siasatrooz.ir/vdcfvcdycw6dxta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی