?>?> شاه سلطان‌حسین‌ها تکرار می‌شوند | سیاست روز
جمعه ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۹
کد مطلب : 103266
آیا برجام سایه جنگ را از سر ملت ایران برداشت؟

شاه سلطان‌حسین‌ها تکرار می‌شوند

شاه سلطان‌حسین‌ها تکرار می‌شوند

این روزها گزاره‌ها و راهکار برای حل مشکلات و فشاری پیش روی کشورمان از سوی برخی از رسانه‌ها و کارشناسان سیاسی پیشنهاد می‌شود که یادآور طرح‌های همین افراد برای حل مشکل هسته‌ای ایران و برداشتن سایه جنگ است.
از جمله اخیرا ً علی خرم یک کارشناس مسائل سیاسی و بین‌الملل که تجربه سالها فعالیت در وزارت خارجه را نیز به همراه دارد در مطلبی در روزنامه اصلاح‌طلب پیشنهاد پذیرش مذاکرات موشکی را مطرح و تاکید کرده است که این امر موجب می‌شود تا کشورهای غربی فشارهای وارده در این عرصه را متوقف کنند.
وی در بخشی از سخنان خود می‌گوید: " امریکا در شرایط کنونی نیاز به آغاز یک جنگ دارد. چون حلقه حمایت بین‌المللی ایران نسبت به کره‌شمالی ضعیف‌تر است، در نتیجه احتمال وقوع جنگ علیه ایران بیشتر است؛ کشورهای کمک کننده به ایران برای جلوگیری از وقوع تهدید علیه ایران اتحادیه اروپاست نه روسیه و چین؛ بنابراین، ضرورت دارد ایران مذاکره موشکی با اروپا را آغاز کند."
به عقیده این کارشناس سیاسی آنچه که موجب شد، ایران در روند مذاکرات پیش اعلام کند که به سمت توسعه توان موشکی می‌رود، مشکلات و کاستی‌های نیروی هوایی بود. در نتیجه اگر درحال حاضر ایران از اروپا امکانات پیشرفته نیروی هوایی را به عنوان آلترناتیو صنعت موشکی درخواست کند، اروپا می‌پذیرد که به نیروی هوایی ایران کمک کند و به این وسیله ایران با کوتاه آمدن در بخش موشکی، فشارهای وارده در این عرصه را متوقف خواهد کرد. اینکه عده‌ای هنوز معتقدند بدون اقتدار موشکی و تامین امنیت می‌توان موجب پیشرفت و حل مشکلات اقتصادی و رفع تحریم‌ها شد، شگفت‌آور است.
همزمانی صدای این افراد در داخل کشور با درخواست‌های دولتمردان غربی نشان می‌دهد که تلاش دارند اصرار غربی‌ها بر انجام مذاکرات موشکی با ایران را معقول و منطقی جلوه دهند و در مقابل رد این مذاکرات به مثابه‌ای اقدامی غیرعقلانی و توجیه ناپذیر قلمداد کنند.

تجربه
اینکه روسای جمهور آمريکا سالها است که براي قدرت دفاعي ديگر کشورها از جمله ايران، روسيه و کره‌شمالي خط و نشان مي‌کشد، موضوع جدیدی نیست. مردم ایران هم سالهاست که به تهدیدهای امریکا عادت کرده‌اند و برای آنها این مسئله تازگی ندارد.
اما اینکه بسیاری می‌گویند که بهتر است ما با آغاز مذاکره خطر جنگ و تحریم را از سر بگذرانیم و اگر مذاکره نکنیم ممکن است که اروپایی‌ها مواضع تند و تیز آمریکایی‌ها را در این مورد همراهی کنند خنده‌دار است.
مردم هم بیاد دارند که زمانی که گفت وگوهای هسته‌ای نیز آغاز شده بود همین مسائل از سوی برخی از سیاستمداران و کارشناسان عنوان می‌شد و منجر به کشاندن ایران پای مذاکرات هسته‌ای شد. اما آیا برجام سايه جنگ را از سر ملت بر برداشت؟
حال مردم از خود می‌پرسد در چند موضوع دیگر باید تن به زیاده‌خواهی‌های غربی‌ها بدهیم تا سایه جنگ دور شود؟! گویا سایه جنگ مدام می‌رود و می‌آید و در موضوعات مختلف از ملت ایران باج می‌گیرد!
حالا انجام مذاکره در زمینه موشکی و مسائل دفاعی کشور در حالی توسط برخی تجویز می‌شود که به اذعان بسیاری از دولتمردان، کشورهای غربی علی‌الخصوص آمریکا بسیاری از تعهدات مالی، بانکی و اقتصادی خود را در برجام انجام نداده است و ایران تنها در این میان برنامه هسته‌ای خود را از دست داد.

آیا موشک بد است
سوالی که همیشه در افکار عمومی ایران وجود دارد این است که مگر ایران اولین کشور در دنیاست که سیستم موشکی دارد؟ چرا سایر کشورها می‌توانند موشک داشته باشند ولی ایران نباید توان موشکی داشته باشد؟
در ابتدای سال نو میلادی درست یک روز یک روز بعد از انتشار راهبرد جدید امنيت ملي کشور «بودجه اضطراري دفاع موشکي» امریکا که به امضای ترامپ رسید وی چهار ميليارد دلار(بیش از۱۶۰ تریلیون ریال) به ‌صورت ويژه براي تقویت و توسعه قدرت تهاجمی و دفاع موشکي هزينه تصویب کرد.
همچنین در راهبرد جدید امنيت ملي آمريکا نيز تاکيد شده که آمريکا در حال استقرار«سامانه دفاع موشکي پيشرفته و چند لايه» است.
قبل از این نیز ترامپ قرارداد ۴۶۰ میلیارد دلاری و اوباما قرارداد ۱۱۵ میلیارد دلاری فروش پیشرفته‌ترین سیستم‌های دفاع موشکی از جمله سیستم دفاع موشکی پاتریوت و موشک‌های تاد لاک هد مارتین و هوا‌ به ‌هوا، هوا به ‌زمین و سطح ‌به ‌سطح به عربستان را برای مقابله با ایران امضا کرده بودند.
همچنین آمریکا با حذف محدودیت‌های دستورالعمل بُرد موشک‌های بالستیک کره‌‌جنوبی» به سئول اجازه داد تا برد موشک‌های بالستیک خود را از۳۰۰ کیلومتر به۸۰۰ کیلومتر برساند.
با این همه وقتی در جهانی که تنها قانون جنگل بر آن حاکم است نوبت به دفاع مردم ایران از مرزها و موجودیت خود می‌رسد برخی می‌گویند که فعالیت‌های موشکی بد است.
اگر موشک بد است چرا آمریکا بودجه اضطراری ویژه برای توسعه دفاع موشکی خود امضا می‌کند؟
مقامات ایران از جمله رهبر معظم انقلاب همواره تاکید داشته‌اند که برنامه موشکی تنها برای دفاع در برابر تهدیدات است.
مقام معظم رهبری ۳ آبان نیز در دانشگاه افسری امام علی(ع) گفتند:" همان‌طور که قبلاً بارها اعلام کرده‌ایم و باز هم اعلام می‌کنیم، امکانات و قدرت دفاعی کشور قابل مذاکره و چانه‌زنی نیست و در خصوص ابزارهای دفاعی کشور و هر آنچه اقتدار ملی را تأمین یا پشتیبانی می‌کند، هیچ‌گونه چانه‌زنی و معامله‌ای با دشمن نداریم و راه اقتدار را با قوت به پیش خواهیم برد." رهبر انقلاب در این باره اظهار داشتند: " آنهایی که موشک و سلاح اتمی دارند ملت ایران را از داشتن موشک ۲ یا ۳ هزار کیلومتری نهی می‌کنند، این موضوع و دیگر مسائل مربوط به ایران به شما چه ربطی دارد؟" همه می‌دانند این یک اصل همیشگی است که قابلیت‌های دفاعی و نظامی هیچ کشوری قابل مذاکره نیست و برای آن کشور تهدیدی به شمار نمی‌رود.

برجام خسارت محض بود
یادمان باشد که به فرمایش رهبر معظم انقلاب دستاورد برجام «خسارت محض» و به تعبیر رئیس‌کل بانک مرکزی «دستاورد هیچ» بوده و وزیر امورخارجه به‌ اشتباه بودن اعتماد به آمریکا اذعان کرد و حتی شخص رئیس‌جمهور نیز از مذاکره با آمریکا به «داستان مضحک» و از مذاکره کنندگان با آمریکا به «دیوانه بودن» یاد کرد.
یادمان باشد با تجربه‌ای که مردم ایران نسبت به مذاکرات هسته‌ای دارند دیگر نمی‌توان فضاسازی برای مذاکره مجدد در مسائل منطقه و قدرت موشکی کشور توجیهی داشت و این امر به نوعی نبود عقلانیت سیاسی و فکر نکردن به منافع ملی به شمار می‌رود.
مردم ایران می‌دانند که مشکلات اقتصادی کشورمان در گروه پاسخ دادن با امریکا نیست و مذاکره نکردن به نوعی فرصت‌سوزی برای آنها محسوب نمی‌شود. از سوی دیگر باید توجه داشت که در موضوعات ملی و دفاعی نیاز به اجماع وجود دارد و باید در این موارد از بحث‌های تفرقه‌افکنانه که می‌تواند جامعه را نیز دچار شکاف و تشتت کند دوری شود. که عقلانیت حکم می‌کند در اوضاع بحرانی منطقه توجه ویژه‌ای بر افزایش توانایی دفاعی کشور شود.
در نهایت این روزها که صحبت از همه پرسی می‌شود بد نیست از مردم ایران در این باره همه‌پرسی انجام شود تا برخی متوجه شوند که اکثریت مردم حتی آنهایی که نسبت به برخی از مسائل کشور انتقاداتی دارند نیز تمایلی به این نوع مذاکرات باج‌خواهانه ندارند و از برخی می‌خواهند که پیشنهادات تکراری ندهند و رفتار شاه سلطان حسینی نکنید

https://siasatrooz.ir/vdcfvmdyvw6dx0a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی