شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۸
کد مطلب : 100566
بررسی صلاحیت وزرای کابینه دوازدهم در انتهای مسیر

برگزاری رای اعتماد با حضور روحانی

برگزاری رای اعتماد با حضور روحانی

سرانجام بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم پایان یافت و امروز یکشنبه جلسه رای اعتماد به وزیران پیشنهادی در مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود. این درحالی است که رئیس‌جمهور نیز در جلسه امروز مجلس حاضر می‌شود.
اکبر رنجبرزاده عضو هیئت رئیسه مجلس در این‌باره گفته است‌: طبق مذاکرات صورت گرفته رای اعتماد وزیران پیشنهادی امروز در مجلس برگزار می‌شود. وی تاکید کرد: به دلیل اینکه مجلس امروز رای اعتماد به وزرای کابینه دوازدهم را در دستور دارد برای حضور رئیس‌جمهور مکاتبه کردیم و روحانی امروز به صحن علنی خواهد آمد.

چهارمین جلسه بررسی صلاحیت‌ها
چهارمین روز بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس برگزار شد. خانه ملتی‌ها در جلسات علنی قبل که از روز سه‌شنبه هفته گذشته آغاز شد و تا ظهر روز پنج‌شنبه ادامه داشت، صلاحیت ۱۰ نفر از وزرای پیشنهادی را مورد بررسی قرار دادند.
با ورود وزرا به صحن مجلس که همراه با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفت، کار بررسی صلاحیت عباس آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی آغاز شد.

دولت برای حل مشکل مسکن نگاه مشخصی نداشت
سکینه الماسی نماینده عسلویه در مخالفت با آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی،‌ گفت: متاسفانه جثه سهمگین رکود بر صنعت ساختمان همچنان سایه افکنده و سیاست‌گذاری‌های دولت یازدهم گره فروبسته را نگشوده است. وی خاطرنشان کرد: حق برخورداری از مسکن که در قانون اساسی ما آمده، به خوبی ادا نشده است.
الماسی با اشاره به اینکه احساس می‌شود دولت یازدهم برای رفع مشکل مسکن فاقد یک نگاه مدون و مشخص بوده و بعضا صداهای مختلفی از دولت به گوش می‌رسد، اضافه کرد: از سخنان چند روز گذشته رئیس‌جمهور اینگونه استنباط شد که در دولت اختلاف نظرهای جدی در این مورد وجود دارد. وی افزود: معتقدیم که در بازسازی بافت‌های فرسوده به هیچ عنوان خوب عمل نکرده‌اید.

وزیر شجاع می‌خواهیم
جهانبخش محبی‌نیا نماینده میاندوآب نیز در سخنانی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی اظهار داشت: ما وزیری می‌خواهیم که شجاعت داشته باشد، سطح تصمیم‌گیری ما هنوز در هیجان و احساس متوقف است و شیپور به خاطر خدا نواخته نمی‌شوند. وی تصریح کرد: یکی از اقدامات اساسی و استراتژیک آخوندی، شکستن حبس شبکه ریلی است که در برنامه ششم توسعه هم به آن اشاره شده، آقای آخوندی نمی‌خواهد شبکه ریلی کشور فقط در مرزها محفوظ شود.
وی خاطرنشان کرد: میزان تلفات جاده‌ای در سال ۹۵ به ۱۵ هزار و ۹۰۰ نفر کاهش یافته است.

مسکن مهر، قصه پرغصه‌
سید احسن علوی نماینده مردم سنندج نیز به عنوان موافق آخوندی با بیان اینکه مسکن مهر تبدیل به قصه پرغصه‌ای در کشور شده است، گفت: آخوندی در بخش ریلی، فرودگاهی و نوسازی ناوگان هوایی و جاده‌ای گام‌های اساسی برداشته است. وی اظهار داشت: وقتی بررسی می‌کنم، می‌بینم معدل عملکرد وزیر راه طی ۴ سال گذشته بالا بوده و در سطح ملی در کشور موفق عمل کرده است.

وضع مسکن خوب نیست
عباس آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در جلسه رای اعتماد به کابینه دوازدهم با بیان اینکه وضع مسکن قطعا خوب نیست، گفت: حدود ۴۷۰ میلیارد دلار ثروت این مملکت بدون استفاده در خانه‌های خالی و دوم انباشته شده است.
وی با اشاره به اینکه به ظاهر بیشتر از خانوار خانه در کشور داریم اضافه کرد: ظرف ۵ سال حدود ۲ میلیون خانه خالی به ایران اضافه شده است. آخوندی با اشاره به اینکه قیمت زمین در تهران در سال ۹۲ نسبت به سال ۸۴ حدود ۹ برابر و همچنین قیمت آپارتمان ۶ برابر افزایش یافته است گفت: با این وضع قطبی شدن شهر در شمال شهر نسبت به جنوب شهرآیا عدالت برقرار است؟
آخوندی در پاسخ به صادقی در مورد جلوگیری از برج‌سازی گفت: کاری که ما کرده‌ایم این بوده که جلوی شهرفروشی و تراکم‌فروشی را گرفتیم، اگر قیمت زمین در ایران رشد نکرده این به دلیل آن است که ما جلوی فساد را گرفتیم. وی با تاکید به اینکه وضعیتی که در مسکن وجود داشت قابل ادامه دادن نبود گفت: قطعا تداوم رشد مسکن مهر برای کشور هیچ افتخاری نداشت.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان اینکه مسکن مهر مساله بافت فرسوده را حل نکرد افزود: هیچ وقت در بحث مسکن در تغییر جهت آن نترسیدم البته می‌دانم که وقتی این کار را می‌کنم هزارها تهمت می‌زنند. وی با تاکید بر اینکه ۲۷۰۰ محله بدمسکن در ایران وجود دارد گفت: ما سیاست محله‌محوری را ترغیب کردیم، تمام تمرکز من بر روی مسکن بافت‌های حاشیه‌ای است.
آخوندی خاطرنشان کرد: وزارت راه و شهرسازی در استفاده از منابع بین‌‌المللی پیشتاز بود و برای اولین بار است که در ایران توانستیم منابع صندوق توسعه ملی را به حوزه حمل و نقل بیاوریم.

وزیری که در ۸ سال خدمت ۷۰۰ میلیارد تومان کسب کرده است
احمد بیگدلی نماینده مردم خدابنده در اخطاری با استناد به اصل ۱۴۲ قانون اساسی، اظهار داشت: وزرا باید لیست دارایی‌های خود و خانواده‌هایشان را به دستگاه قضا بدهند تا نمایندگان بتوانند طبق آن در رأی اعتماد به وزرا با شفافیت تصمیم‌گیری کنند. وی افزود: یکی از وزرا طی ۷ الی ۸ سال فعالیت خود ۷۰۰ میلیارد تومان به دست آورده است، اگر در این باره و مسائل مشابه آن، شفاف‌سازی صورت نگیرد، نمایندگان مجلس نمی‌توانند اظهارنظر کنند.
علی لاریجانی رئیس مجلس نیز در پاسخ به اخطار این نماینده، توضیح داد: طبق قانون اساسی، دارایی‌های رهبر، رئیس‌جمهور، معاونان رئیس‌جمهور و وزرا و همسر و فرزندان آنها، قبل و بعد از خدمت توسط رئیس قوه قضاییه رسیدگی می‌شود؛ بنابراین وزرایی که قبلاً در کابینه بودند، لیست دارایی‌های خود را به قوه قضاییه داده‌اند و به آنها رسیدگی می‌شود. وی تصریح کرد: درباره وزرای پیشنهادی جدید هم نمایندگان می‌توانند از آنان درباره اموال‌شان سوال کنند تا در خصوص دارایی‌های آنها مطلع شوند.

مصافحه سامری با ظریف
عبدالله سامری نماینده خرمشهر و محمدجواد ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه پس از اعتراضات روز چهارشنبه نماینده به سخنان وزیر، دیروز با یکدیگر در صحن مجلس روبوسی کردند.
سامری با دعوت چند تن از نمایندگان به سمت صندلی محل استقرار ظریف در ردیف اول صحن رفت و با وی روبوسی کرد. محمدرضا تابش نیز با صدا زدن عکاسان حاضر در صحن از آنان خواست این صحنه را ثبت کنند.

صدای پای گرانی به گوش می‌رسد
شهباز حسن‌پور نماینده مردم سیرجان با بیان اینکه صدای پای گرانی به گوش می‌رسد، گفت: امروز در بحث معدن هیچ کاری نشده و بحث اصلی ما در بحث معدن، محیط‌زیست است. وی در مخالفت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، گفت: مخالفت بنده از نوع سیاسی - جناحی و حزبی نیست.
حسن پور خطاب به جهانگیری افزود: تیم اقتصادی دولت را هماهنگ نمی‌دانم و به همین دلیل اخطار می‌دهم که مراقب باشید. وی با اشاره به اینکه برنامه ارائه شده به اقتصاد مقاومتی توجهی نکرده است اظهار داشت: ایجاد یک میلیون شغل در کشور عزم ملی می‌خواهد و هیچکس نباید استثنا باشد.
نماینده مردم سیرجان افزود: آنچنان مالیات سختگیرانه به کسبه فشار می‌آورد که بدترین شرایط را در وضعیت اصناف کشور داریم.

شریعتمداری مورد تایید اصناف و اتحادیه‌هاست
علی ابراهیمی نماینده شازند در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت گفت: شریعتمداری مورد تایید اصناف و اتحادیه‌ها است و ارتباط خوبی با مقامات نظام دارد. وی از شریعتمداری به عنوان فردی باتجربه و آشنا به مسائل بازرگانی و اقتصادی نام برد و گفت: ایشان می‌تواند در راستای اقتصاد مقاومتی موفق باشد.
ابراهیمی با ذکر اینکه شریعتمداری در بسیاری از طرح‌های کلان اجرایی کشور نقش داشته است افزود: ایشان به واسطه ارتباط مستقیم با ایرانیان خارج از کشور زمینه‌ساز ورود سرمایه‌های خارجی به کشور شده است. وی گفت: ۷۰ درصد از برنامه‌های وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با برنامه‌های بالادستی منطبق و ۳۰ درصد دیگر همسو هستند.

حمایت کمیسیون صنایع از شریعتمداری سیدمهدی مقدسی نماینده اراک با اشاره به اینکه شریعتمداری تنها وزیر پیشنهادی است که در برنامه خود اهداف کمی آورده است، گفت: کمیسیون صنایع مجلس متفق‌القول از وزیر پیشنهادی صنعت حمایت می‌کنند. وی افزود: شریعتمداری با سایر وزرای پیشنهادی هماهنگی دارد و به اقتصاد مقاومتی معتقد است.
مقدسی اظهار داشت: شریعتمداری در حوزه بازرگانی شایستگی‌های خود را اثبات کرده و به حوزه صنعت و معدن نیز عنایت ویژه داشته است. وی گفت: انتظار است وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم تحول اساسی در این سه حوزه کشور ایجاد کند.

رویکرد نامشخص وزیر در تجارت با همسایگان
احمدعلی کیخا نماینده مردم زابل در مخالفت با شریعتمداری نیز با اشاره به اینکه رویکرد وزیر پیشنهادی صنعت در توسعه تجارت با کشورهای همسایه روشن نیست گفت: انتظار همه به قانون موجود پایبند باشیم.
کیخا اضافه کرد: یکی از اصول مهم تدوین الگوهای توسعه تولید و تجارت است که متأسفانه در برنامه پیشنهادی شما هیچ ردپایی از دیدگاه نوین علمی در توسعه صنعتی و تجاری برای سال‌های پیش‌رو دیده نمی‌شود و اگر قرار باشد پاشنه بر همان مدار قبلی بچرخد، قطعاً اتفاق خاصی در توسعه پایدار کشور نخواهد افتاد.
وی عنوان کرد: همه فریاد می‌زنند که کشور با بحران آب روبه‌رو است اما در برنامه وزیر پیشنهادی صنعت نیز حرفی از این موضوع به میان نیامده است.
نماینده زابل گفت: برنامه شما مربوط به توسعه صنایع خودروسازی است، این سیاست تا چه زمانی ادامه خواهد یافت و مردم تا چه زمانی باید هزینه ناکارآمدی واحد‌های تولیدی داخلی را بپردازند؟

۳۶ درصد اشتغال کشور در اختیار بخش صنعت
محمد شریعتمداری وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: برنامه‌ام مبتنی بر اندیشه تولید محوری رقابتی در کشور و حل مشکلات از سر راه تولید رقابتی در ایران است. وی با بیان اینکه امروز ۳۶ درصد اشتغال کشور را بخش صنعت، معدن و تجارت در اختیار دارد، گفت: در این بخش با ۴۹ هزار طرح نیمه‌تمام صنعتی مواجهیم و اولویت برنامه‌های ما اتمام این پروژه‌های مهم است.
شریعتمداری گفت: ما باید توسعه صنایع بزرگ را با رعایت موضوعات زیست محیطی مد نظر قرار دهیم. وی ادامه داد: توجه به شهرک‌های صنعتی در مناطق محروم با اتخاذ شیوه‌های مشوق و حمایتی از برنامه‌های بنده است. وی تصریح کرد: بایستی با استفاده از تکنولوژی روز و ماشین‌آلات کارآمد بخش معدن را افزایش دهیم.
شریعتمداری تاکید کرد: یکی از مهمترین برنامه‌های بنده در این وزارت تهیه و به روزرسانی سند استراتژیک توسعه صنعت کشور و تبدیل آن به میثاق ملی است. وی افزود: ما بر مبنای برنامه ششم توسعه کشور عمل خواهیم کرد.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: حتماً برای کالاهای با دوام و با کیفیت داخلی تقاضای جدی ایجاد می‌کنیم. وی با بیان اینکه در جهت رقابتی کردن بنگاه‌ها تلاش خواهیم کرد، گفت: ایدرو باید پیشتاز رقابتی کردن بنگاه‌های کوچک و متوسط در سراسر کشور شود.

نیازمند مدیری خلاق در حوزه صنعت و معدن هستیم
حسن بهرام‌نیا نماینده نهاوند در مجلس، با بیان اینکه «شریعتمداری» در دو دولت به عنوان وزیری کارآمد ایفای نقش کرده است، گفت: ما نیازمند مدیری خلاق و کارا در حوزه صنعت و معدن کشور هستیم. وی به عنوان موافق شریعتمداری اظهار داشت: وزیر پیشنهادی صنعت در دو دولت به عنوان وزیری کارآمد و مجرب ایفای نقش کرده و دارای روحیه‌ای اعتدالی است. یکی از توفیقات ایشان در دوره قبل ایجاد ۵۹۰ هزار فرصت شغلی بود.

نمایندگان مجبورند نظر افراد متخصص را بگیرند
محمد حسن‌نژاد نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس طی تذکری شفاهی در جریان رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی، با استناد به ماده ۲۴ آیین‌نامه داخلی با تأکید بر اینکه هیات ‌رئیسه مجلس وظیفه دارد از شأن مجلس و نمایندگان دفاع کند، گفت: متأسفانه روزهایی که صحن علنی مجلس به‌صورت زنده از سیما پخش می‌شود، بهانه‌ای به دست رسانه‌ها داده می‌شود تا مجلس را بکوبند.
وی با اشاره نحوه انعکاس جلسات علنی مجلس در رسانه‌ها و پایگاه‌های خبری به‌گونه‌ای که گویی هیچ نقطه قوتی در مجلس وجود ندارد و همه رفتار نمایندگان ضعیف است، اظهار داشت: در جلسه اخیر، رئیس مجلس به تعدادی از نمایندگان که بیشتر از پنج نفر نمی‌شدند تذکر داد که در صندلی‌های خود بنشینند، اما رسانه‌ها اینگونه منعکس کردند که آقای لاریجانی مبصر شده و نمی‌تواند نمایندگان را سر جای خود بنشاند.
نماینده مردم مرند و جلفا گفت: رفت ‌و آمدها را به‌عنوان لابی‌گری و امتیازگیری نمایندگان منعکس می‌کنند.
لاریجانی در پاسخ، تذکر نماینده مرند و جلفا را درست خواند و گفت: البته بهتر است نمایندگان در صندلی خود بنشینند، اما رایزنی هم وجود دارد و نمایندگان مجبورند نظر افراد متخصص را بگیرند. وی با اشاره به اینکه از این حرف‌ها بیرون مجلس زیاد است، عنوان داشت: به نظر می‌رسد افراد بیرون از مجلس اطلاعی درستی از نوع تصمیم‌گیری تک‌تک نمایندگان ندارند.

ممکن است یک یا دو وزیر از مجلس رأی اعتماد نگیرند
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس با تشریح روند رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی، گفت: تجربه نشان داده معمولاً ممکن است یک یا دو وزیر نتوانند از مجلس رأی اعتماد بگیرند.
بهروز نعمتی اظهار داشت: با توجه به اینکه هیأت رئیسه مجلس تصمیم گرفته هر چه مختصرتر برنامه رسیدگی به صلاحیت وزرا انجام شود احتمالاً بررسی صلاحیت یک یا دو وزیر به جلسه علنی امروز مجلس موکول می‌شود و صحبت‌های رئیس‌جمهور بعد از پایان رسیدگی به صلاحیت وزرا در نشست علنی امروز خانه ملت انجام خواهد شد و سپس تا ظهر امروزرأی‌گیری برای رأی اعتماد به کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم انجام می‌شود.
نعمتی تصریح کرد: در دو بال غربی و شرقی صحن علنی مجلس صندوق‌هایی برای اخذ رأی اعتماد وکلای ملت تعبیه کرده‌ایم، همچنین پشت‌سر هیأت رئیسه مجلس ۶ میز برای شمارش آرای وزرای پیشنهادی در نظر گرفتیم، به عبارتی برای هر سه وزیر پیشنهادی یک میز و از هر فراکسیون مجلس هم ناظری سر میزها حین شمارش آرا حضور خواهد داشت تا نظارت دقیق‌تری انجام شود.
نماینده مردم تهران گفت: انشاالله دولت دوازدهم از عصر امروز کار خود را آغاز کند.

وزیری می‌خواهیم که بتواند اقتضائات فرهنگ را بشناسد
علیرضا ابراهیمی نماینده مردم آزادشهر در مجلس گفت: ما وزیری می‌خواهیم که خود بتواند اقتضائات فرهنگ را بشناسد و بشناساند.
وی در سخنانی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ما در این حوزه نیاز به کسی ندارم که فقط مدیر باشد، خودش هم باید اهل علم و فرهنگ باشد وگرنه هیچکدام از چالش‌ها و تنش‌های فرهنگی و مدیریتی کشور برطرف نمی‌شود.
ابراهیمی تصریح کرد: من به مخالفین محترم عرض می‌کنم ما به حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید نگاه سیاسی و حزبی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: تکیه بر اصول اخلاقی و ارزش‌های اسلامی، ملی و انقلابی با تاکید بر مردم‌سالاری دینی، عدالت اجتماعی و آزادی‌های مشروع، و بهره‌مندی از امنیت اجتماعی و قضایی، حمایت از نویسندگان و شاعران، حمایت از تشکل‌های صنفی و حرفه‌ای می‌توان در برنامه‌های پیشنهادی آقای صالحی دید.

نبود راهکارهای عملیاتی در برنامه صالحی
خدیجه ربیعی نماینده مردم بروجن با بیان اینکه در برنامه ارائه شده توسط صالحی به چالش‌ها اشاره شده ولی راهکارهای عملیاتی ارائه نشده است، گفت:در این برنامه در بخش‌های وظایف قانونی وزارتخانه و سیاست‌های کلی ابلاغیه مقام معظم رهبری خلاء وجود دارد.
وی در مخالفت صالحی افزود: مخالفت من ناشی از نتایج حاصله از بررسی‌های برنامه صالحی است. در این برنامه مشخص نشده این برنامه می‌تواند قانون را به طوری که دستگاه‌های موازی بر قانون تاثیر نگذارند، حاکم کند تا اگر دستگاهی با سیاست‌های وزارتخانه مخالفت کرد برخورد با او انجام شود.
ربیعی افزود: در این برنامه اشاره نشده است که با دستگاه‌های فرهنگی به چه شکلی هم‌افزایی و هم‌پوشانی خواهند داشت که موجب تعدد تصمیم‌گیری در عرصه فرهنگ نشویم. وی با بیان اینکه در مورد اقتصاد فرهنگ و فرهنگ اقتصاد برنامه و سازوکار معینی ارائه نشده است، اظهار داشت: علی‌رغم تاکیدات مقام معظم رهبری بر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در این برنامه هیچ سازوکاری برای سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر ارائه نداده است.

مدیری می‌خواهیم که با نفوذ کلام اصول را قبول داشته باشد
فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران در مجلس گفت: مهمترین مساله در موضوع فرهنگ گفت‌وگو، تعامل و اعتدال است؛‌ لذا فردی را می‌خواهیم که با نفوذ کلام اصول را قبول داشته باشد.
وی در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما در این حوزه نه تنها نیاز به مدیر توانمند داریم بلکه وزیر باید اهل علم و فرهنگ باشد که اینها در شخصیت آقای صالحی با توجه به سوابق فعالیت‌ها و اشراف و موضوعات فرهنگی هویدا است.
نماینده مردم تهران همچنین تصریح کرد: آقای صالحی در تجربه ۴ ساله معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ نشان داده است می‌تواند این نقش واسط را در چند سطح متفاوت برعهده گیرد.

وزیر پیشنهادی ارشاد توانمندی مدیریتی ندارد
محمود صادقی نماینده مردم تهران با انتقاد از اختصاص بودجه‌های فرهنگی به زمین‌خواری در شمال کشور، گفت: آقای صالحی از توانمندی کافی مدیریتی برخوردار نیست و تجربه لازم در این زمینه را ندارد. وی در مخالفت با وزیر ارشاد با طرح سوالاتی از وزیر پیشنهادی ارشاد خطاب به وی اظهار داشت: آیا شما می‌توانید در قبال فعل و انفعالات فرهنگی و مداخلاتی که در این عرصه وجود دارد بایستید و با این وضع آشفته مقابله کنید.
صادقی با بیان اینکه هنوز علت ایجاد محدودیت تصویری برای یکی از شخصیت‌ها مشخص نیست، تصریح کرد: آقای صالحی آیا شما توان پاسخگویی در این عرصه را دارید. وی با اشاره به ابهاماتی که در هزینه کرد بودجه عمومی وجود دارد، خاطرنشان کرد: متاسفانه دولت در قالب جدول ۱۷ زمینه را برای این حوزه باز کرده است اما معلوم نیست که این هزینه‌ها چگونه خرج می‌شود. شما چه برنامه‌ای برای جدول ۱۷ دارید؟
صادقی گفت: آیا شما توان این را دارید که مشکل تداخل کارها بین هیات نظارت بر مطبوعات و قوه قضاییه را حل کنید؟
نماینده مردم تهران با بیان اینکه حوزه موسیقی بی‌مهری‌های مکرری دیده است گفت: آیا شما قادرید که آشفته بازار حوزه موسیقی را سر و سامان ببخشید. وی افزود: شما به عنوان وزیر فرهنگ چه برنامه‌ای برای طراحی یک نظام مالکیت فکری دارید.

بدهکاری روحانی به تفکر ۲۴ میلیونی
قاسم میرزایی‌نیکو نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مخالفت با صالحی خطاب به رئیس‌جمهور گفت: حمایت تمام قد اصلاح‌طلبان از جنابعالی را یادم نمی‌رود. ؛ شما صد در صد به تفکر ۲۴ میلیونی خیلی بدهکار هستید. وی ادامه داد: یکبار برای همیشه تکلیف ما را از نسبت حلال‌ها و حرام‌ها و هنر به خصوص موسیقی صادر کنید.
نماینده مردم دماوند افزود: وزارت فرهنگ و هنر کی می‌خواهد از بازخوانی، سانسور و توقیف بعد از مجوز هفت خوان رها شود؟
میرزایی‌نیکو با طرح این سوال که برنامه صالحی برای نسل جوان و دیپلماسی فرهنگی برون مرزی ا چیست؟ خطاب به وزیر پیشنهادی فرهنگ خاطرنشان کرد: اختیار امنیت جامعه فرهنگی دقیقا با چه کسی است. وی با تاکید بر اینکه موضع سیاسی وزیر پیشنهادی فرهنگ باید شفاف باشد، گفت: اگر خط فکری شما معلوم نباشد همان آش و همان کاسه می‌شود و مسلخ اصلاح‌طلبان و روشنفکران به دست تحجر و دلواپسی خواهد بود.

تأکید بر پیگیری منویات رهبر انقلاب در حوزه فرهنگ
جمشید جعفرپور نماینده مردم لارستان در مجلس با بیان اینکه اعضای کمیسیون فرهنگی به وزارت صالحی رأی مثبت می‌دهند، گفت: از وزیر پیشنهادی ارشاد توقع داریم تا سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و منویات ایشان در حوزه فرهنگی را به طور جدی مورد پیگیری قرار دهند.
وی افزود: عباس صالحی فرزند فرهنگی است و ویژگی‌ها دارد که ما را در دادن رأی اعتماد به او کمک می‌کند. سابقه حضور طولانی صالحی در صحنه‌های مختلف فرهنگی، فعالیتهای طولانی به عنوان یک فرهنگ‌ور، حضور در مراجعی که فرهنگ‌سازی و سیاست‌سازی می‌کنند، کمیسیون‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای معاونان، شورای برنامه‌ریزی وزارتخانه‌ای، ۴ سال معاون فرهنگی وزارتخانه بوده‌اند
جعفرپور خاطرنشان کرد: صالحی می‌تواند پلی بین حوزه‌های علمیه و هنرمندان باشد. وی افزود: صالحی در مسائل و موضوعات اختلاف فرهنگی حاشیه‌سازی نمی‌کند. بحث انتقال نمایشگاه بین‌المللی از مصلی به شهر آفتاب بدون هیچ حاشیه و سر و صدایی توسط ایشان انجام شد.

برنامه‌هایی متکی به اسناد بالادستی
سیدعباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه گفت: برنامه‌های اینجانب متکی به اسناد بالادستی، برنامه‌های فرهنگی دولت و برنامه ششم توسعه است، برای ارائه برنامه‌هایمان نیز تمامی اسناد بالادستی مورد مطالعه دقیق قرار گرفت. وی تاکید کرد: برنامه من سه هدف صیانت و تعالی هویت،‌حمایت از محصولات فرهنگی و هنری، دیپلماسی فرهنگی را دنبال می‌کند،‌ این سه هدف نیز هفت عرصه را در بر می‌گیرد که شامل هنر و ادبیات، مناسبات و اقوام، صنایع فرهنگی، مصرف فرهنگی، مناسبات ادیان و مذاهب و موارد دیگر می‌شود.
وی گفت: با بررسی موانع و فرصت‌های حوزه فرهنگ و هنر به ۱۴ مساله رسیدیم و این ۱۴ مسله نیز به ۴۶ برنامه تبدیل شد.
صالحی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۸ حوزه کاری دارد، اظهار داشت: حوزه دین اولین حوزه کاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. وی با اشاره به اینکه حوزه دوم مربوط به بخش فرهنگ است، حوزه سوم مربوط به بخش هنر دانست و گفت: حوزه چهارم مربوط به بخش سینما است و حوزه پنجم نیز مربوط به رسانه‌های مکتوب و غیرمکتوب، حوزه ششم مربوط به محتوای فضای مجازی، حوزه هفتم نیز مربوط به فعالیت فرهنگی خارج از کشور و حوزه هشتم مربوط به بخش آموزش فعالیت‌های فرهنگی است.

جلسه علنی مجلس دیروز نیز با حاشیه‌هایی همراه بود
سکینه الماسی که در مخالفت با آخوندی صحبت می‌کرد، بخش‌ عمده‌ای از صحبت‌های خود را به بیان مشکلات حوزه‌های انتخابیه‌اش و ظرفیت‌های معطل مانده آن اختصاص داد. همین مسئله باعث اعتراض نمایندگان و تذکر علی لاریجانی رئیس مجلس شد. همچنین جهانبخش محبی‌نیا نماینده مردم شاهین‌دژ و میاندوآب، وقتی برای موافقت با آخوندی صحبت خود را آغاز کرد، از فرصت استفاده کرد و با اسم آوردن از امثال زنگنه و نعمت‌زاده گفت که من به آنان گفتم تجربه‌هایتان را با خودتان نبرید! که همین مسئله دوباره باعث اعتراض نمایندگان و تذکر آنان برای صحبت کردن در دستور شد.
در سخنان محبی‌نیا نیز برخی عبارات خاصی بود؛ وی گفت می‌گویند دو، سه نفر را بیندازید تا حرمت مجلس حفظ شود؛ اگر ۱۸ نفر در حد و اندازه چمران هستند، چرا رأی ندهیم و اگر ۱۸ نفر باباشاه هستند، چرا رأی بدهیم!؟
وزیر راه و شهرسازی نیز سخنانش را در حالی آغاز کرد که علاوه بر سلام به نمایندگان و اعضای دولت، به خبرنگاران هم سلام داد گویا سابقه رفتارهایش در مواجهه با سؤالات خبرنگاران از جمله گرفتن میکروفن خبرنگار و برخورد تند با او از یاد نرفته است.
ترافیک ۱۳۲ نماینده‌ای برای دفاع از آخوندی موجب شد که وی با یاد کردن این آمار، از آنها تشکر کند.
در این جلسه صحبت‌های ساختارشکنانه قاسم میرزایی‌نکو نماینده اصلاح‌طلب دماوند و فیروزکوه برای خبرنگاران برجستگی داشت که با کلیدواژه‌هایی همچون «جانباز اصلاحات» و «حصر» و... سعی می‌کرد به بهانه مخالفت با صالحی، خط خبری روزنامه‌های اصلاح‌طلب و نیز تحرکات نمایندگان فراکسیون امید مجلس برای حمایت دوباره از سران فتنه ۸۸ را جا بیندازد. این موضوع وقتی بیشتر خودنمایی کرد که محمود صادقی نماینده اصلاح‌طلب تهران نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارشاد صحبتهایی در قبال ممنوع‌التصویری یکی از شخصیت‌های جامعه در حوزه مطبوعات مطرح کرد.
جمشید جعفرپور رئیس کمیسیون فرهنگی در هنگام موافقت با صالحی بخشی از وقتش را به سیدعلی ادیانی نماینده قائمشهر و سوادکوه داده بود، در پایان سخنانش برای اینکه ادامه سخن را به این نماینده «سید» بسپارد، اشاره کرد که باید سهم سادات را بدهد و این سخنش باعث خنده نمایندگان شد.
در پایان جلسه علنی نایب رئیس اول مجلس یادآور شد که در جلسه تجلیل از نمایندگان آزاده، از احمد مازنی نماینده تهران و زندانی سیاسی قبل از انقلاب تقدیر نشده و از وی خواست تا به جایگاه بیاید و لوح تقدیرش را بگیرد؛ این درحالی بود که مازنی به دلیلی سلفی با موگرینی و توجیه آن مورد انتقاد واقع شده بود.
در پایان جلسه صبح وقتی پزشکیان به قول خودش اعلام تنفس کرد، یکی از نمایندگان بلند فریاد زد «نفس عمیق بکشید»!

https://siasatrooz.ir/vdcfvxdyvw6dxta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی