?>?> درس‌های جاودان کربلایی‌ها | سیاست روز
دوشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۲
کد مطلب : 107406

درس‌های جاودان کربلایی‌ها

دفاع مقدس دوران ایستادگی و مقاومت ملتی است که ۸ سال در برابر ابرقدرت‌های شرق و غرب ایستاد و...

دفاع مقدس دوران ایستادگی و مقاومت ملتی است که ۸ سال در برابر ابرقدرت‌های شرق و غرب ایستاد و برای نخستین بار در تاریخ معاصر ایران، حتی یک وجب از خاک میهنش را به دشمن نداد.
حماسه‌ای بزرگ که نام ایران و ایرانی را در جهان طنین انداز ساخت و جهانیان آموختند که این ملت هرگز تسلیم نخواهند شد و الگوی آزادی و آزادگی بوده و خواهد بود.
۸ سال دفاع مقدس روزهای پرفراز و نشیبی را داشته که جا دارد تا بزرگان و فرماندهان آن روزها با تبیین صحیح و همه جانبه آن روزها ضمن زنده نگاه داشتن رشادت‌های ملت بزرگ ایران، ابهاماتی را که دشمن سعی دارد در میان نسل جوان ایجاد سازد را برطرف ساخته و آنها را بیش از پیش با مردان و زنان سرزمینشان که برای آزادی وطن، جان خویش را در میدان اخلاص نهاده اند آشنا سازند.
کربلای چهار و سپس کربلای ۵ واژه‌ای آشنا برای بچه های دوران جبهه و جنگ و البته برای ملت بزرگ ایران است. عملیات‌هایی که در کنار شهدای بسیار، دستاوردها و افتخارات جاودان را برای ایران زمین به همراه داشته است. با مروری بر آن دوران چند اصل اساسی را می‌توان دریافت که در کنار دستاوردهای نظامی در حوزه اجتماعی و فرهنگی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
نخست آنکه ولایت مداری اصل اول فرزندان جبهه و جنگ بوده است. همگان یک صدا و واحد در کنار یکدیگر برای آزادی وطن در برابر دشمن ایستاده اند و از چند دستگی و انشعاب خودداری کرده اند.
دوم آنکه جوانان ایران زمین در تمام عملیات‌ها از جمله در کربلای چهار در اوج مظلومیت با دستان خالی و البته اراده‌ای پولادین و با تکیه و توکل به خدا در برابر دشمنی ایستادند که تا دندان مسلح بوده است.
آنها اسیر تبلیغات و جوسازی دشمن نشدند. دشمنی که تلاش داشت تا چنان نشان دهد که نداشتن تسلیحات و تجهیزات روز دنیا موجب شکست خواهد بود.
تمام ابرقدرت‌های آن روز جهان اذعان دارند که تمام تجهیزات و ادوات را به کار گرفتند تا صدام بتواند بر ایران پیروز شود چنانکه حتی سیم خاردار به ایران داده نمی‌شد. جهانیان اذعان دارند که ایرانی‌ها بدون چشم داشت به خارج و با تکیه بر داشته‌های درونی در مقابل دشمن ایستادند و حماسه‌هایی همچون کربلای چهار و پنج و ... را رقم زدند. تکیه بر درون و روحیه جهاد و مقاومت رمز پیروزی در آن دوران بوده است.
سوم آنکه صبر و شکیبایی یکی از ارکان مهم در دوران دفاع مقدس بود. عملیات‌های متعددی در طول این دوران برگزار شد که به دلیل حمایت‌های قدرتهای بزرگ و سیستم‌های جاسوسی و اطلاعاتی آنها از رژیم بعث عراق به نتیجه مطلوب نرسید و دشمن از آنها آگاهی یافته و حتی با شهدای بسیار عملیات ناکام ماند، اما صبوری و شکیبایی در برابر سختی‌ها و کاستی‌ها از خصوصیات آن دوران بوده است.
این شکیبایی با محوریت یافتن اشتباهات و کاستی‌های عملیات‌ها و بهره‌گیری از تجربیات به دست آمده در جهت تحقق عملیاتی جدید بوده که نتیجه آن نیز پیروزی و فتح بوده است که آزادسازی خرمشهر، شکستن حصر آبادان و... نمودهایی از این دستاوردها است.
در یک کلام می‌توان گفت اگر عملیات کربلای چهار با شهادت تعداد بسیاری از جوانان ایران زمین همراه بود اما نتیجه صبوری و شکیبایی فرزندان ایران زمین و تلاش آنان برای بهره‌گیری از تجربیات این عملیات، فتح و پیروزی در کربلای پنج را رقم زد.
اکنون سال ۱۳۹۷ در حالی سالها از آن دوران می‌گذرد که مروری بر روند تحولات کشور یک اصل اساسی را آشکار می‌سازد و آن اینکه با الگوگیری و درس گرفتن از آن روزها می‌توان بسیاری از مشکلات کشور را حل کرد.
اگر آن روحیه ولایت مداری در جامعه میان مردم و مسئولان باشد دیگر مسائلی همچون فتنه ۸۸ و یا قدرت خواهی در میان برخی مسئولان به جای توجه به مطالعات مردم و انقلاب به وجود نخواهد آمد. ولایت‌مداری و تکیه بر اصل گردآمدن حول پرچم ولایت یکپارچگی ملی را رقم خواهد زد و مانع از توطئه نفوذ و چندپاره‌سازی جامعه می‌شود.
تکیه بر اصل ولایت است که موجب می‌شود تا روند انتخابات، کاندیداها برای کسب آرا، ارکان نظام و انقلاب را زیر سوال نبرند و داشته‌ها و دستاوردهای انقلاب ملت ایران را با حاشیه‌سازی کم‌رنگ نسازند و دلسردی را در جامعه ترویج نکند. 
نکته دیگر آنکه امروز یکی از مباحث مطرح در فضای سیاسی و اقتصادی کشور چشم داشتن به برقراری کانال مالی با اروپاست. زمانی عنوان می‌شود که با امضای برجام مشکلات حل می‌شود و بعد از خروج آمریکا از برجام عنوان شد که اروپا می‌تواند جایگزین آمریکا شد و با کانال مالی به اقتصاد در ایران کمک کند.
اکنون نیز گفته می‌شود که اروپا توان اجرای این طرح را ندارد. متاسفانه گره زدن اقتصاد کشور به خارج از مرزها موجب شده تا دشمن مطالبات زیاده خواهانه بسیاری داشته باشد چنانکه اکنون از حذف تمام داشته‌های هسته‌ای ایران، حذف توان موشکی و پایان نقش‌آفرینی ایران در منطقه می‌گویند.
برجام نشان داد که چشم داشت به خارج هیچ دستاوردی برای کشور نداشته و جز معطل ماندن اقتصاد کشور و بهره‌گیری دشمن از آن برای ایجاد شکاف در جامعه حاصل دیگری نداشته است حال آنکه تکیه بر درون و واگذاری اقتصاد به مردم و دست کشیدن از وعده‌های خارجی راهکار خروج از این چالش‌های اقتصادی است.
نکته مهم دیگری که باید از آن دوران آموخت صبوری و شکیبایی است. اگر بیاموزیم که به صورت مسالمت‌آمیز و با صبوری مطالبات را پیگیری نماییم آنگاه پیگیری مطالابت به حق اقتصادی به جای تبدیل شدن به صحنه آشوب و ناآرامی در فضایی آرام و منطقی پیگیری می‌شود. آنگاه سانحه‌ای مانند سانحه دانشگاه علوم تحقیقات دیگر به اعتراض‌های غیرمسالمت‌آمیز مبدل نمی‌شود بلکه در فضایی آرام و قانونی پیگیر مطالبات به حق دانشجویان صورت می‌گیرد.
آنچه در دوران دفاع‌مقدس مانع از آن شد که دشمن بتواند از شرایط روحی و احساسی جنگ برای ایجاد شکاف در جامعه و جبهه‌های جنگ بهره گیرد، شکیبایی و صبوری رزمندگان ایران زمین بوده که موجب شد تا توطئه دشمن برای شکاف در جامعه با شکست همراه گردد. در جمع‌بندی نهایی از آنچه ذکر شد باید گفت که در کنار زنده نگاه داشت دوران دفاع‌مقدس و رفع ابهامات و شائبه‌هایی که دشمنان سعی دارند درباره جنگ در ذهن جوانان ایجاد و مردم را به نظام و انقلاب بدبین سازند باید از آن دوران برای حل مشکلات عصر حاضر بهره گرفت. دفاع‌مقدس از جمله رشادت‌های جوانان ایران در کربلای چهار الگو و تجربه‌ای ماندگار است که تبیین صحیح و درس گرفتن از آن قطعا حلال مشکلات امروز و آینده کشور خواهد بود. لذا جا دارد تا دفاع مقدس را چراغ راهی برای آینده کشور ساخت تا ضمن تحقق مطالبات و آرمان‌های ملت انقلابی ایران، شکستی دیگر را به دشمنان ایران زمین تحمیل سازند. یاد مردان کربلای چهار گرامی، روحشان شاد و راهشان پررهرو باد.

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcfxedyvw6dxja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی