يکشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۲
کد مطلب : 95660

رئیس مجلس فراجناحی

رئیس مجلس فراجناحی

بررسی نتایج انتخابات مجلس دهم درحالی صورت گرفت که اصلاح طلبان تلاش می‌کردند تا خود را پیروز صحنه انتخابات نشان دهند و به این ترتیب برای ریاست محمد رضا عارف در مجلس زمینه‌سازی‌های لازم را فراهم کنند. این درحالی است که کارشناسان معتقدند که وزن هر دوجناح در بهارستان دهم به یکدیگر نزدیک است و ترکیب واقعی مجلس با انتخاب رئیس مجلس مشخص می‌شود.
حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، در این زمینه با اشاره به توازن جناحی در مجلس دهم، اظهار داشت: وزن دو جناح در مجلس آینده تقریبا به هم نزدیک است و دو جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب با اختلاف کوچکی در مجلس فعالیت خواهند کرد.
وی با تأکید بر نقش مستقلین در ترکیب جناحی مجلس آتی، خاطرنشان کرد: اکثریت مجلس بستگی به ائتلافی دارد که بعدها بین مستقلین با دو جناح صورت خواهد گرفت.
ترقی با اشاره به کوبیدن رسانه‌های اصلاح‌طلب بر طبل پیروزی در انتخابات مجلس دهم، گفت: این مسائل بیش‌تر فضاسازی تبلیغاتی است که با استفاده از آن زمینه را برای ریاست عارف در مجلس دهم فراهم کنند.
نباید فراموش کرد که یکی از نکات قابل توجه بعد از انتخابات دور اول مجلس دهم ادعای کسب کرسی‌های بیشتر از سوی هر دو جریان سیاسی اصولگرا و اصلاح‌طلب بود به طوری که هر کدام معتقد بودند اکثریت کرسی‌های مجلس دهم را به خود اختصاص داده‌‌ و توانسته‌اند اکثریت مجلس را به دست آورند.
اما برای آنکه این دو جریان سیاسی بتوانند اکثریت خود را در مجلس دهم به تثبیت برسانند نیازمند دور دوم انتخابات بودند لذا اصولگرایان و هم اصلاح‌طلبان درصدد شدند تا با حضور حداکثری و تبلیغات خود بتوانند نتایج انتخابات مجلس دهم را به نفع خود رقم زنند.
در این میان اصلاح‌طلبان نیز بی‌کار نشسته، تبلیغات و سفرهای حمایتی خود را از کاندیداهای خود در شهرهای مختلف آغاز کردند تا جایی که "محمدرضا عارف" رئيس شورای سياست‌گذاری اصلاح‌طلبان به منظور تهرانيزه کردن دور دوم انتخابات سفرهای استانی خود را چند روز پیش از انتخابات جمعه دهم اردیبهشت ماه آغاز کرد.
وی پیش از این سفر در رابطه با اهمیت دور دوم انتخابات اظهار داشته بود که جریان اصلاحات باید ۶۰ درصد از ۶۹ کرسی در مرحله دوم انتخابات مجلس را از آن خود کند.
مسلما کسب اکثریت کرسی‌های مجلس دهم از سوی هر کدام از دو جناح اصول‌گرا و اصلاح‌طلب می‌تواند بر رویکرد مجلس آینده نسبت به دولت، انتخاب مرد شماره یک خانه ملت، هیئت رئیسه، فراکسیون و ... تاثیرگذار باشد.
شاید مهمترین بحثی که بعد از نتایج دور اول انتخابات مجلس میان سیاسیون بوجود آمد و روزبه روز بر حرارت آن افزوده شد، انتخاب رئیس مجلس دهم بود و در این میان دو گزینه سرشناس مطرح شدند، علی لاریجانی با سابقه ۸ سال ریاست خانه ملت در کارنامه خود و محمدرضا عارف که برای اولین بار پا در عرصه نمایندگی می‌گذارد.

طیفی از اصلاح‌طلبان تمايل به بقاي لاريجاني دارند
اصلاح‌طلبان هنوز به عارف اعتماد ندارد. موضوعی است که به راحتی می‌توان از لابه‌لای صفحه‌های روزنامه‌های اصلاح طلب و اظهارات فعالان سیاسی این جریان در مورد رئیس‌ مجلس دهم شورای اسلامی به خوبی دریافت.
صادق زیبا کلام استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در این باره به یک رسانه اصلاح طلب گفت : اینکه عارف رییس مجلس دهم شود همان اشتباهی است که اصلاح‌طلبان تندرو در مجلس ششم انجام دادند. بی‌مهری و بی‌حرمتی آنها به آقای هاشمی سبب شد که ایشان عطای آن مجلس را به لقایش ببخشد. اگر ایشان وارد مجلس شده بود و بر کرسی ریاست تکیه می‌زد قطعا کارایی مجلس ششم خیلی خیلی بیشتر از کارایی آن مجلس به ریاست آقای شیخ مهدی کروبی می‌شد.
وی در این باره می‌افزاید : مجلسی که لاریجانی در راس آن قرار بگیرد کارایی، نفود و قدرتش خیلی بیشتر از مجلسی است که عارف در راس آن قرار گیرد. اصولگرایان به مجلسی که عارف رییس آن باشد اجازه نمی‌دهند که حتی نیم میلیمتر در جهت دموکراسی و آزادی گام بردارد.
زیباکلام خاطر نشان کرد : در مجلس دهم عارف می‌تواند به جای ابوترابی فرد نایب رییس مجلس دهم باشد و کاظم جلالی هم بر کرسی نایب رییسی دوم بنشیند. وانگهی عارف می‌تواند به کمک نمایندگان مستقل و میانه‌رو که جدیدا وارد مجلس شده‌اند یک فراکسیون نیرومند دموکراسی خواه به وجود آورد و بدون ایجاد احساس رقابت و درگیری با علی لاریجانی دموکراسی را در سطح کشور تقویت کند.

ریاست مجلس به صلاح عارف نیست
در همین حال منتخب مردم لنجان در دهمین دوره مجلس با بیان اینکه ریاست مجلس نیازمند تدبیر و مدیریت لازم برای اداره تمام سلابق است، گفت: ریاست مجلس به صلاح آقای عارف نیست.
محسن کوهکن منتخب مردم لنجان در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی درباره محتمل‌ترین گزینه برای ریاست مجلس دهم اظهار داشت: اگر فردی به ماهیت کار مجلس شورای اسلامی شناخت داشته باشد، باید قبل از اینکه در چارچوب جناحی و سیاسی بیفتد، به فرد داوطلب ریاست، از نظر توانمندی‌های فردی برای اداره مجلس نمره قبولی بدهد.
وی با بیان اینکه ۳ نوع مدیریت در اجرا، قضا و امور تقنینی وجود دارد، گفت: مدیریت در قضا و اجرا از بالا به پایین است؛ یعنی رئیس جمهور وزرای خود را انتخاب و پیشنهاد می‌کند. ماهیت مدیریت از بالا، فضا را به گونه‌ای می‌سازد که مدیر راحت‌تر بتواند مجموعه خود را اداره کند؛ اما در مجلس عکس این موضوع صادق است و نمایندگان، رئیس و هیئت رئیسه را انتخاب می‌کنند.
منتخب مردم لنجان در دهمین دوره مجلس افزود: رئیس مجلس نیز برای ۴ سال انتخاب نمی‌شود؛ بلکه برای یک سال انتخاب می‌شود؛ یعنی نمایندگان ۴ بار به رئیس و هیئت رئیسه مجلس رأی می‌دهند. همچنین در مجلس این حق برای نمایندگان وجود دارد که اگر تشخیص دهند در هر جای مذاکرات رئیس خلاف آئین نامه عمل می‌کند، تذکر دهد و رئیس هر کسی باشد، باید حرف خود را قطع کند و به صحبت و تذکر آن نماینده گوش دهد؛ در حالیکه برای وزرا در دولت و همکاران دستگاه قضایی چنین حقی وجود ندارد.
کوهکن یادآور شد: اگر به این ویژگی‌های مجلس توجه کنیم، پی می‌بریم که اداره مجلس کار ساده‌ای نیست و اقتدار و تعامل نیاز دارد و در برخورد با نمایندگان ، رئیس مجلس باید از روش اقناعی برخوردار باشد و در برخی اوقات باید با روش‌های اخلاقی همراهی کرده و کار را به پیش ببرد.
وی تصریح کرد: افرادی که در این دوره به مجلس راه پیدا کرده‌اند، حتماً به این مسئله توجه دارند که اگر اقتدار مجلس خدای ناکرده خدشه دار شود و رئیس مجلس نتواند مقتدرانه آن را اداره کند، به اقتدار تک تک نمایندگان ضربه می‌خورد؛ لذا وقتی از این دیدگاه بی طرفانه شخصیت آقای لاریجانی و آقای عارف را بررسی می‌کنم، با تمام وجود و استدلال لازم منهای توجه به مسائل سیاسی، باندی و جناحی حتماً آقای لاریجانی را برای ریاست مجلس دهم اولی می‌دانم و بسیار بسیار قوی تر، با تجربه‌تر و توانمند تر می‌بینم.
منتخب مردم لنجان در دهمین دوره مجلس با تأکید براینکه یکی از ویژگی‌های عمده فردی که می‌خواهد ریاست مجلس را برعهده گیرد، باید تعامل با جناح‌های مخالفش باشد، گفت: در اظهارات آقای عارف بعد از انتخابات ۷ اسفند، حرف‌هایی علیه جریان اصول‌گرا می‌بینیم. باید پرسید "شما که در گزارش خود می‌گویید ۸۶ نماینده اصول‌گرا به مجلس دهم راه پیدا کردند، اگر نصف این تعداد نیز به مجلس راه پیدا کرده باشند، فردا اگر رئیس مجلس شوید، می‌خواهید با آنها همکاری کنید؟" به هر جهت مجلس همکاری می‌طلبد.
کوهکن افزود: نگاهی که مصالح را برای اداره امور در نظر می‌گیرد، معتقد است فرد هیچ گاه قبل از رسیدن به مسئولیت، علیه مجموعه‌ای که مردم انتظار همکاری با آنها را دارند، نباید صحبت کند.
وی با بیان اینکه لاریجانی در این مدت علیه هیچ جریانی (اصول‌گرا، اصلاح‌طلب و مستقل) صحبتی نکرد، افزود: این یعنی داشتن تدبیر لازم تا اگر فردا رئیس شد، با همه جریان‌ها و سلایق کار کند.
منتخب مردم لنجان در دهمین دوره مجلس خاطرنشان کرد: در مقایسه آقایان عارف و لاریجانی حتماً رأی بنده برای ریاست مجلس دهم به آقای لاریجانی است و برای این موضوع دلیل دارم و حاضرم دوستانه و برادرانه با آقای عارف صحبت کنم که به صلاح خود شماست که به آقای لاریجانی رأی دهی.

https://siasatrooz.ir/vdcfxvd1.w6dtvagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی