?>?> قربانیان قصور و سستی | سیاست روز
سه شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۱:۱۴
کد مطلب : 98991
نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره علت تعدد کشته‌های آذربایجان شرقی می‌گویند؛

قربانیان قصور و سستی

قربانیان قصور و سستی

سیل در استان آذربایجان شرقی نزدیک به چهل قربانی گرفته و هنوز بعد از گذشت چند روز جسدهایی کشف می‌شود که آب آنها را با خود برده، یکی می‌گوید مردم سلفی بگیر مقصرند و دیگری انگشت اتهام به سوی کمیته مدیریت بحران می‌برد و آن دیگری مدیران شهری را مقصر اصلی می‌داند، الان و بعد از رخ‌دادن این فاجعه عیبی ندارد مردم از ظن خود تفسیری داشته باشند اما اینکه مسئولی درست در روز نخست روزی که تعدادی از هموطنانمان در جست وجوی عزیزانشان در میان گل و لای به جا مانده از سیل هستند بگوید علت این فاجعه سلفی گرفتن است ناراحت‌کننده و غیرقابل پذیرش است حتی اگر صحبت وزیر کامل درست باشد. این را نه فقط ما بلکه نمایندگان استان هم می‌گویند.
در این میان اما درست روز حادثه بود که وزیر نیرو؛ نماینده ویژه رئیس‌جمهور! گفت: متاسفانه علت عمده حوادث منجر به مرگ در حادثه سیل آذرشهر، عدم توجه شهروندان به هشدارها و نزدیک شدن به مسیر رودخانه‌ها رخ داده است.
اما در این میان عده‌ای با انتشار عکس‌ها و فیلم‌هایی در فضای مجازی مدعی بودند که مشکلات کلان و بی‌تدبیری‌ها باعث هدایت مردم به محل حادثه و گرفتار شدن در سیل دارد البته با وجود مستنداتی که در گزارش رسانه‌های مختلف از جمله خبرگزاری فارس درج شد اما روز گذشته فرمانداری آذرشهر به این ماجرا از دید دیگری نگریست و اتهامات وارد شده را نپذیرفت. بر همین اساس اما فرماندار آذرشهر به شایعات فضای مجازی در مورد بستن دوربرگردان‌ها و مجبور شدن مردم به دور زدن زیر پل رودخانه قوری چای پاسخ داد.
یدالله اللهیاری به میزان گفت: در مسیر اتوبان آذرشهر و عجب شیر راهی برای کارخانه شن و ماسه وجود دارد که از ۲۰ سال قبل وجود داشته و از زیر پل می‌گذرد. این پل دارای ۹ دهانه بوده و بسیار بزرگ است و جمعیت عابر این محدوده که مربوط به روستای غله‌زار است که ۲۰۰ نفر در قالب ۴۷ خانوار هستند. گاهی از زیر پل مردم برای برگشت به عجب شیر هم به عنوان دور برگردان استفاده می‌کنند.
فرماندار آذرشهر تاکید کرد: در محل حادثه رودخانه قوری چای( رودخانه خشک شده) وجود دارد و علی‌رغم هشدارهای قبلی هواشناسی و اداره کل مدیریت بحران، تعدادی از همشهریان برای تفریح به آن منطقه رفته بودند.
به گفته اللهیاری از ساعت ۵ صبح روز جمعه نیروهای پلیس، هلال‌احمر و راهداری در آن منطقه مستقر بودند و بارها از افراد خواسته شد در حاشیه رودخانه توقف نکرده و از این راه تردد نکنند. به دلیل اینکه این مسیر جزو مسیرهای گردشگری است بازهم تعدادی بدون توجه اقدام به تردد در این مسیر کردند. وی افزود: در اوج وقوع سیل در ساعت ۲۰ روز جمعه، دبی رودخانه به ۱۵۰ متر مکعب در ثانیه رسید و بخش‌هایی از پل را تخریب کرد.

واکنش سریع ممنوع
علیرضا منادی یکی از نمایندگان آذربایجان شرقی به سیاست روز می‌گوید: برداشتم این است که برخورد فوری با موضوع سیل نکنیم. وی با اشاره به اینکه اکنون بیشتر زمان اطلاع رسانی است، ادامه می‌دهد: باید واکنش سریع را به بعد از رسیدن به جمع‌بندی نهایی موکول کرد.
منادی در پاسخ به این پرسش که برخی می‌گویند مدیریت بحران دچار مشکل بوده است، ادامه داد: مدیریت بحران هست حتی هشدار هم داده شده است؛ اما آیا هشدار کافی است؟!
وی با اشاره به اینکه بعد از هشدار کار آغاز می‌شود ادامه داد: بعد از هشدار باید کارهایی از جمله بستن نقاط حادثه خیز صورت گیرد. کارمدیریت بحران که فقط اطلاع رسانی نیست باید برود سر صحنه و بگویید کدام مناطق ممکن است نیاز به هدایت داشته باشد. با همه این موضوع اما من واکنش سریع ندارم و باید در گذر زمان بررسی کرد.
در ادامه با امینی یکی دیگر از نمایندگان استان صحبت کردیم اما بدون هیچ معطلی بعد از شنیدن سوال و نام روزنامه گفت: مصاحبه حضوری نباشد معذورم! و بلافاصله بدون انتظار برای شنیدن پاسخ تلفن را قطع کرد. 

مردم از کسی که در شرایط بحرانی آنها را مقصر می‌دانند دلگیر می‌شوند
رضا علیزاده یکی دیگر از نمایندگان استان با اشاره به اینکه از پوشش خبر فاجعه استان تشکر می‌کند به سیاست روز گفت: با توجه به بازدیدهای میدانی نمایندگان و گزارشاتی که آنها منتشر می‌کنند قطعا مقصران را مشخص می‌کند، مجلس به سهم خود از این ماجرا دلگیر است.
وی با اشاره به صحبتهای برخی مسئولان مبنی بر قصور مردم و گرفتار شدن آنها در سیل به علت سلفی گرفتن با دلخوری ادامه داد: حتی اگر موضوع صحیح باشد که درباره آن باید بحث صورت بگیرد عنوان شدن این ماجرا آن هم جاییکه مردم نیاز به کمک و همیاری دارند و در اوج بحران هستند کار شایسته‌ای نیست مردم تبریز از این ماجرا دلخور و ناراحت شدند.
علیزاده با اشاره به این نکته که کمیته‌ای متشکل از نمایندگان استان و نمایندگان کمیسیون عمران برای بررسی نهایی مقصران صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: مجلس درباره آنهایی که تمهیدات حادثه را نیندشیدند به سهم خود گزارش ارائه خواهد کرد. اما در نهایت نباید فراموش کرد که اکنون مردم به حمایت نیاز دارند چون فارغ از مسایل جانی خسارت‌های مالی به کشاورزان و زمین‌داران فراوان است.
در نهایت می‌توان اینطور تحلیل کرد چه قصور صورت گرفته از سوی مدیریت بحران یا مدیریت شهری و مسئولان راه و شهرسازی باشد چه مردمی که سلفی می‌گرفتند این مسئولان کشوری هستند که بی‌تدبیری به خرج داده‌اند چه در زمینه جانمایی ساخت و سازها و چه در زمینه فرهنگ‌سازی استفاده از تکنولوژی قصوری که قربانیان زیادی را درپی ‌داشته است.

مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcfy1d1.w6dc1agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی