سه شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۵
کد مطلب : 108117
پیام روشن سفر رئیس جمهور سوریه به تهران چه بود؟

فرو ریختن هژمونی آمریکا در برابر محور مقاومت

فرو ریختن هژمونی آمریکا در برابر محور مقاومت

ناظران سیاسی بر این باورند؛ سفر رئیس جمهور کشوری پیروز در مقابل به اصطلاح اجماع بین المللی که چندین بار برای سرنگونی وی انجام شده بود به جمهوری اسلامی ایران که ملت آن به عنوان مقاوم ترین ملت در مقابل سلطه بین المللی شناخته می‌شود بسبار با اهمیت بوده و نکته کلیدی آن فرو ریختن هژمونی آمریکا و متحدانش در برابر جبهه مقاومت بوده است.
سفر بشار اسد به تهران که با استقبال گرم مقامات کشورمان همراه بود، در حالی صورت می‌گیرد که این کشور توانسته بر تروریسم داخلی به پیروزی چشم گیری برسد و بیش از ۹۰ درصد از اراضی خود را بازپس بگیرد.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه بیش از هر چیزی این پیروزی را مدیون ایستادگی مردم این کشور و نیز حمایت گسترده متحدین خود از نظام سوریه می داند آنجا که در دیدارش با رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به این نکته اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی در این حادثه فداکارانه در کنار ما بود و لازم است موفقیت کنونی را به جناب‌عالی و همه ایرانیان تبریک بگویم و از آنان قدردانی کنم.
ایران از ابتدای جنگ سوریه در کنار این کشور ایستاد و بر این موضع خود پافشاری کرد و تاکید داشت که تحولات سوریه را باید جدا از تحولاتی دانست که در دیگر کشورهای عربی روی داده و از آن به عنوان بهار عربی یاد می کردند. روابط ایران و سوریه تنها یک روابط صرف دیپلماتیک نیست بلکه این روابط استراتژیک و راهبردی است که به تعبیر رهبر انقلاب "هویت و قدرت جریان مقاومت وابسته به این ارتباط مستمر و راهبردی است
اولین پیام این سفر این است که ایران همچنان به حمایت از محور مقاومت که سوریه نیز بخشی از آن است ادامه خواهد داد و در کنار ملت این کشور قرار خواهد گرفت و در بازسازی و آبادانی این کشور بعد از جنگ نیز حضور و مشارکتی فعال خواهد داشت.
دومین پیام این سفر را باید خطاب به برخی از رژیم های عربی دانست که تا آخرین لحظه با کمک‌های مالی و تسلیحاتی خود به تروریست ها و مخالفان مسلح بر براندازی نظام حاکم بر سوریه تاکید داشتند ولی بعد از اینکه همه تلاش‌های آنها به شکست انجامید، راهکار سیاسی را بر راهکاری نظامی ترجیح دادند و اکنون نیز درصدد بازگشایی سفارتخانه‌های خود در سوریه هستند تا به زعم خود سوریه را از زیر سایه نفوذ ایران خارج کنند؛ امری که انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجه امارات بعد از بازگشایی سفارت این کشور در دمشق به آن اشاره کرده بود.
واما این سفر حامل یک پیام بسیار مهم دیگری برای اسرائیل است و آن این است که ایران به هیچ وجه از سوریه خارج نخواهد شد و تا زمانی که دمشق به حضور تهران در خاک این کشور نیاز داشته باشد، این حضور ادامه خواهد یافت.
این سفر برای کشورهای غربی نیز حامل این پیام بود که سوریه دوران جنگ را پشت سر گذاشته و به دوره ثبات و آرامش رسیده است و کشورهای غربی اگر به دنبال حفظ منافع خود در سوریه هستند باید طرح های مداخله جویانه در این کشور را کنار بگذارند و دیگر کشورها را به ادامه پروسه سیاسی در این کشور ترغیب کنند. ایجاد منطقه حائل در خاک سوریه که آمریکا و ترکیه به دنبال آن هستند از جمله این طرح‌هاست که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران دیروز در دیدارشان با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه بدان اشاره کردند و درباره اجرای این توطئه‌های خطرناک هشدار دادند.

افق‌های روشن برای جبهه مقاومت
دکتر سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی در خصوص اهمیت سفر رئیس جمهور سوریه ایران به سیاست روز گفت: سفر غیر مترقبه آقای دکتر بشار اسد به ایران و دیدار بسیار صمیمانه با رهبر انقلاب اسلامی از جنبه‌های مختلف دارای اهمیت ویژه‌ای بوده است.
وی افزود: اول اینکه این سفر در شرایطی انجام شد که در حال ورق خوردن صفحات پایینی کتاب قطور بحران در سوریه می‌باشیم بدین مفهوم که نظام سیاسی سوریه با کمک جمهوری اسلامی ایران و مقاومت حزب الله و حمایت‌های کشور روسیه توانسته است در دو عرصه میدانی و سیاسی به موفقیت‌های غیر قابل انکاری دست یابد و بر این اساس دیدار رئیس جمهور کشور سوریه با رهبر جبهه مقاومت اسلامی در سه سطح داخلی سوریه منطقه‌ای و بین المللی بسیار با اهمیت است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: دوم اینکه آقای بشار اسد در شرایطی به جمهوری اسلامی ایران سفر کرد که امپراطوری رسانه‌ای وابسته به غرب و صهیونیست بین المللی این چنین فضا سازی نمود که ایشان در نظام بین الملل منزوی بوده و هیج کشوری آماده استقبال از ایشان نمی‌باشد.
این کارشناس مسائل بین الملل اظهارداشت: سومین نکته اینکه اتحادیه کشورهای عرب که در هفته‌های آینده برگزار خواهد شد تاکنون دعوتنامه‌ای برای جمهوری عربی سوریه ارسال ننموده و در صورت ارسال دعوتنامه سوریه در این اجلاس شرکت نخواهد کرد، بر اساس رئیس دولت کشور عربی موثر در منطقه به ایران اهمیت سفر را افزایش داده است.
صدرالحسینی در باب نکته چهارم اینطور توضیح داد؛ در افق و چشم انداز مقاومت اسلامی در منطقه باید گام‌های استوار و سریعتری را مشاهده نماییم تا به اهداف متعالی این مقاومت نزدیک‌تر گردیم، بنابراین این دیدار در خصوص تبیین افق‌های آینده جبهه مقاومت نیز بسیا موثر است.
وی در ادامه بیان داشت: پنجم، کشورهای مختلفی در ۵ قاره کره زمین در حال مقاومت در مقابل هژمون آمریکا هستند و ضرورت ارائه یک الگوی عملی برای آنان کاملا احساس می‌شود و حضور دکتر بشار اسد به عنوان رئیس جمهور قانونی یک کشور مستقل و مقاوم در ایران می‌تواند الگوی مناسبی برای کشورهای یاد شده قلمداد گردد.
این استاد دانشگاه اظهارداشت: ششم موضوع مهم بازسازی و سازندگی سوریه تخریب شده توسط تروریست‌های تکفیری و حامیان آنان از مسائل بسیار مهم پیش روی این کشور می‌باشد و سفر رئیس دولت سوریه می‌تواند اقدامات انجام شده را سرعت ببخشد و این کشور را هرچه سریعتر به نقطه قابل قبولی در توسعه و پیشرفت و احیای زیر ساخت‌های تخریب شده برساند.
وی گفت: بر این اساس به نظر می‌رسد پس از تشکیل اتاق مشترک بازرگانی که در ماه‌های اخیر انجام شده بود باید هرچه سریعتر برای رفع موانع موجود و سرعت بخشی به طرح‌های دو کشور تشکیل اتاق تعاون مشترک را در دستور کار قرار داد؛ در همین ارتباط موضوع مهمه تبادلات تجاری و بانکی که مطمئنا نیازمند اقدامات کارشناسانه و فنی می‌باشد باید در دستور کار دولت و بانک مرکزی دو کشور قرار گیرد.
وی گفت: در حقیقت این سفر توانست زمینه حضور بیشتر کارشناسان متخصصان و فن آوران ایرانی را در حوزه‌های مختلف مورد نیاز کشور سوریه تسریع کند.
صدرالحسینی تصریح کرد: هفتم اینکه این سفر توانست جایگاه بالای آقای دکتر بشار اسد را در کشور خویش ارتقا بخشد تا وی بهتر بتواند وظایف حاکمیت خود را انجام دهد؛ از سویی دیگر کشور سوریه در حال تغییراتی در حوزه اصلاح قانونی اساسی است که سفررییس جمهور این کشور به ایران و دیدار با مقام معظم رهبری اعتماد به نفس آقای بشار اسد و همکاران وی را در انجام بهتر و سریعتر و موثر تر قانون مذکور افزایش دهد.
وی همچنین بیان داشت: در گفت‌وگوهای به عمل آمده فی مابین رهبر معظم انقلاب اسلامی و آقای بشار اسد مسائلی مهمی همچون بهره گیری از آموزه‌های اسلام ناب در سوریه برای جلوگیری از تکثیر تفکر منحط وهابیت تکفیری به عمل آمد که این موضوع می‌تواند دریچه جدیدی برای انتقال آموزه‌های اسلام ناب به این کشور فراهم آورد.
وی در باب نکته دهم هم بیان داشت: مقابله با کشورهای مرتجع منطقه نیازمند گسترش تعاملات راهبردی بین کشورهای مستقل و پیشرو دارد که این سفر می‌تواند در مقابله با این گونه کشورها بسیار موثر واقع گردد.
وی خاطرنشان کرد: تزلزلی که مدتی است دچار دستگاه محاسباتی رژیم صهیونیستی شده است و این کشور را دچار مشکلات داخلی و منطقه‌ای فراوان نموده است نیازمند یک شوک جدی و بر هم زدن تخیلات این کشور داشت که این سفر می‌تواند این شوک را برای شکننده بیشتر رژیم غاصب فراهم آورد، همچنان که از بعد رسانه‌ای شدن سفر رئیس جمهور سوریه به ایران و دیدار رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور ایران سر درگمی قابل مشاهده‌ای در رسانه‌های رژیم صهیونیتی مشاهد می‌گردد.
وی خاطرنشان کرد: سفر رئیس جمهور کشوری پیروز در مقابل به اصطلاح اجماع بین المللی که چندین بار برای سرنگونی وی انجام شده بود به جمهوری اسلامی ایران که ملت آن به عنوان مقاوم ترین ملت در مقابل سلطه بین المللی شناخته می‌شود بسبار با اهمیت بوده و پیامدهای متعددی در حوزه‌های مختلف خواهد داشت که به تعدادی از موارد مهم آن اشاره شد اما، نکته کلیدی که می‌تواند در شرایط کنونی پیامدهای معنوی و عملی برای ملت قهرمان داشته باشد آن است که این ملت بر اساس مقاومت منطقی خویش توانست در پایان قرن بیستم انقلاب خود را به پیروزی برساند در دفاع مقدس ۸ساله خود پیروز گردد و در احقاق حقوق ملت سوریه نیز به پیروزی برسد. 

سفر اسد به تهران نشانه شکست توطئه‌ ۸ ساله دشمن علیه مقاومت بود
یک کارشناس مسائل منطقه گفت: سفر بشار اسد به تهران نشانه این بود که دشمن علیرغم تلاش هشت ساله برای سرنگونی دولت قانونی سوریه، شکست خورده است.
اصغر زارعی در گفت‌وگو با مهر در خصوص اهمیت و پیام سفر بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه به تهران و دیدار وی با رهبر انقلاب و رئیس جمهور کشورمان، اظهارداشت: سفر غیر منتظره و اعلام نشده‌ای که توسط آقای اسد به تهران صورت گرفت و دیدار وی با مقام معظم رهبری در حالی که سردار سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه آقای اسد را همراهی می‌کرد، پیام بسیار روشنی برای حامیان جریانات تروریستی تکفیری داشت.
وی گفت: آنها هشت سال هزینه‌های سرسام‌آوری را انجام دادند تا بلکه بتوانند رژیم مشروع و قانونی اسد را سرنگون کرده و منافع خود را از طریق آن تامین کنند که در نهایت با مقاومت مردم، ارتش و دولت این کشور آنها نتوانستند توطئه خود را عملیاتی کنند. زارعی افزود: امروز شاهد هستیم که برخی از همان کشورها که هشت سال به دنبال سرنگونی دولت اسد بودند جهت کسب منافع سیاسی و اقتصادی در دوران آرامش و امنیت آن کشور، به دنبال بازگشایی سفارتخانه‌های خود در سوریه هستند که این به معنای شکست سیاسی آنها تلقی می‌شود.
این کارشناس مسائل منطقه بیان کرد: سفر اسد به تهران در واقع پاسخی به محبت‌ها، حمایت‌ها و پشتیبانی‌های بی‌دریغ جمهوری اسلامی ایران و شخص رهبر انقلاب برای بازگرداندن ثبات و امنیت در سوریه و دفع توطئه علیه آن کشور بود.
وی با بیان اینکه اهمیت این سفر از جهات مختلفی قابل بررسی است، تصریح کرد: اینکه سفر آقای اسد در شرایطی بسیار امن و سلامت انجام شد یکی از ویژگی‌های مثبت این سفر به حساب می‌آید. ما شاهد بودیم که چند روز پیش بن سلمان برای سفر به پاکستان مجبور می شود جهت تامین امنیت خود از چند اسکورت هوایی استفاده کند، اما آقای اسد با اطمینان خاطر و در امنیت کامل این سفر را انجام و دیدارهای خود در تهران را صورت می‌دهد.
زارعی ادامه داد: در تصاویر دیدار رهبری با اسد می‌توان عمق محبت و روابط دوستانه دو طرف را شاهد بود که این هم می‌تواند پیام‌های مهمی را برای دشمنان به همراه داشته باشد.
این کارشناس مسائل منطقه در پایان با اشاره به لزوم مشارکت ایران در دوران بازسازی سوریه، خاطرنشان کرد: امروز که ما در دوران ثبات امنیت و بازسازی سوریه هستیم، لازم است که این پیوند و روابط عمیق میان ایران و سوریه ادامه پیدا کند و نباید اجازه دهیم که خللی در این روابط با توطئه‌های دشمنان ایجاد شود.

https://siasatrooz.ir/vdcfycdyew6dxya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی