دوشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۷
کد مطلب : 93491
ارزيابي كارشناسان از عملكرد دولت در عرصه سياست خارجي

نگاه دولت خوش‌بينانه است

نگاه دولت خوش‌بينانه است

برخي ناظران سياسي معتقدند كه دولت براساس نگرش بسيار خوش‌بينانه به مناسبات بين‌المللي، سياست خارجي خود را سامان داده است و از اين‌رو علي‌رغم تمرکز فعاليت‌هاي دولت يازدهم در اين عرصه، تاکنون هيچ نتيجه ملموسي از اين عملكرد براي اقتصاد کشور حاصل نشده است.
ديروز درحالي آخرين روز از هفته دولت را پشت سر گذاشتيم كه عملکرد دولت در عرصه سياست خارجي به دور از هرگونه تعصب، و غرض‌‌ورزي در بخشي از عرصه‌ها قابل تامل است.
در دو سال گذشته دستگاه ديپلماسي کشورمان بيشترين وقت و انرژي خود را بر روي پرونده هسته‌اي کشورمان گذاشت که نتيجه‌اش جمع‌بندي مذاکراتي شد که هنوز توافق حاصل شدن آن با ابهامات فراواني روبرو است.
علي‌رغم تلاش خستگي‌ناپذير تيم مذاکره‌کننده کشورمان براي به سرانجام رسيدن مذاكرات هسته‌اي آن هم با تاكيد بر احقاق حقوق ملت ايران، ولي به اعتقاد برخي دلسوزان و منتقدان، هنوز در جمع‌بندي مذاکرات با خيلي ابهامات روبرو هستيم البته حسن روحاني رئيس‌جمهور کشورمان دو روز پيش در نشست خبري با خبرنگاران با اشاره به پرونده هسته‌اي اظهار داشت که آنچه که باعث موفقيت ما در تمام زمينه‌ها تاکنون بوده است اين است که ما عجولانه و يک شبه تصميم‌گيري نکرديم و از خرد جمعي بهره‌مند شديم.
وي گفت: مردم در مسئله هسته‌اي به اين نتيجه رسيدند که موفقيت در پرونده هسته‌اي به نفع کشور است که ما هم‌اکنون در حال نهايي شدن براي اين موفقيت هستيم.
روحانی با طرح این مسئله که برخی عنوان می‌کنند با توجه به اینکه گفته می‌شود این پرونده حل شده اما آثارش را نمی‌بینیم، گفت: اگر می‌خواهیم در فضای کشور و هم فضای منطقه و جهان آثار این موفقیت را ببینیم باید این پرونده نهایی شود و هنگامی که نهایی شد و تحریم‌ها یکی پس از دیگری برداشته شدند در ماه‌های آتی تأثیر آنها را خواهیم دید.
رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه سیاست ‌روز پیرامون برداشته شدن سایه جنگ از سر ایران پس از توافق در عین اینکه تهدیدات آمریکا علیه ایران وجود دارد، گفت: همیشه ممکن است تهدیداتی باشد و اگر هیچ تهدیدی نبود که دیگر ما نیازی به وزارت دفاع، نیروهای مسلح، هواپیما، موشک و تانک و نه آن کلمه بازدارندگی‌ای که ما می‌گوییم، نداشتیم.
اظهارات حسن روحاني در حالي مطرح مي‌شود كه قرار بود بعد از جمع بندي مذاكرات زبان تهديد غرب كوتاه شود كه نه تنها اين اتفاق نيفتاد بلكه مقامات آمريكايي از تهديد به جنگ نيز عليه ملت ايران سخن گفتند. برخي ناظران سياست خارجي نيز معتقدند در عرصه منطقه‌اي نيز آنطور كه بايد با قدرت عمل نكرده‌ايم.

دولت كماكان بر مشي خوش‌بينانه خود در حوزه بين الملل اصرار دارد
حسن کوشکي كارشناس حوزه سياست خارجي به سياست روز گفت: مروري بر عملکرد دولت يازدهم در عرصه سياست خارجي اين نکته را نمايان مي‌سازد که دولت براساس نگرش بسيار خوش‌بينانه به مناسبات بين‌المللي، سياست خارجي خود را سامان داده است و از اين‌رو علي‌رغم تمرکز فعاليت‌هاي دولت يازدهم در عرصه سياست خارجي تاکنون هيچ نتيجه ملموسي از اين عملكرد براي اقتصاد کشورحاصل نشده است.
وي افزود: چراکه عرصه روابط بين‌الملل حوزه‌اي است که ورود خوش‌بينانه به آن نه تنها نتايج مثبتي در برنخواهد داشت بلکه مي‌تواند منجر به زيان‌هاي متعددي بر منافع و امنيت ملي وارد آورد. وي در پايان خاطرنشان كرد: به نظر مي‌رسد دولتمردان دولت يازدهم کماکان بر تداوم اين مشي فوق‌العاده خوش‌بينانه (ساده‌انگارانه) اصرار داشته باشند.

دولت هنوز نتوانسته اقدام قابل قبولي براي حل بحران هاي منطقه‌اي انجام دهد
حسن هاني‌زاده ديگر كارشناس سياست خارجي دولت يازدهم نيز در‌خصوص عمكرد دولت يازدهم در عرصه سياست خارجي تصريح كرد: عملكرد دولت در دو مقوله منطقه‌اي و بين‌المللي قابل تجزيه و تحليل است. در حوزه بين‌المللي با توجه دستيابي ايران و۱+۵ يک توافق کلي در موضوع هسته‌اي ايران، فضاي تعامل دلپذيري ميان ايران و کشورهاي اروپايي به وجود آمده است.
وي افزود: سفرهاي زنجيره‌اي مقامات اتحاديه اروپايي به تهران، بازگشايي سفارت انگليس در تهران و اشتياق کشورهاي عضو اتحاديه اروپا مانند انگليس، فرانسه، آلمان و ايتاليا براي همکاري اقتصادي با ايران مي‌تواند فصل جديدي در مناسبات ايران و کشورهاي اروپايي بوجود آورد.
اين كارشناس در ادامه گفت: در حوزه منطقه‌اي علي‌رغم تلاش دولت يازدهم براي حل بحران‌هاي يمن، سوريه و عراق اما نتوانسته اقدام قابل قبولي براي حضور فعال‌تر در اين عرصه انجام دهد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: سفرهاي آقاي ظريف وزير خارجه به کشورهاي قطر، کويت، عراق و پادشاهي عمان گام مهمي براي همکاري منطقه‌اي ايران و کشورهاي عرب منطقه تلقي مي‌شود اما به دليل پيچيدگي‌هاي موجود بحران‌هاي منطقه‌اي همچنان لاينحل باقي مانده كه انتظار مي‌رود دولت يازدهم با استفاده از ظرفيت جمهوري اسلامي راهکارهاي مناسبي براي حل بحران‌هاي منطقه‌اي ايجاد کند و از رهگذر همکاري با اتحاديه اروپا و سازمان ملل راه را براي حل بحران‌هاي سوريه، عراق و يمن هموار سازد.

هدي دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcfyjd1.w6dm1agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

رضا
بنظر شما حسن کوشکی در زمره کارشناسان مسائل سیاست خارجی بحساب می آید؟؟!!