?>?> پیام‌های شورای امنیت | سیاست روز
چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۳
کد مطلب : 103419

پیام‌های شورای امنیت

شورای امنیت سازمان ملل متحد در روزهای اخیر دو قطعنامه مهم را به تصویب رسانده است. یک قطعنامه درباره آتش‌بس در سوریه بوده که...

شورای امنیت سازمان ملل متحد در روزهای اخیر دو قطعنامه مهم را به تصویب رسانده است. یک قطعنامه درباره آتش‌بس در سوریه بوده که با محوریت غوطه شرقی دمشق و چگونه مقابله سوریه و معارضان بوده و دیگری قطعنامه مصوب درباره یمن. این دو قطعنامه در حالی تصویب شده که در باب آنها چند نکته مهم قابل توجه است. نخست آنکه قطعنامه سوریه ابتدا از سوی آمریکا تصویب شده که در آن خواستار عدم مقابله ارتش سوریه با تمام شبه نظامی‌ها شده بود که در عمل گروه‌های تروریستی را نیز شامل می‌شد.
این قطعنامه به دلیل مخالفت‌های بسیار در نهایت اصلاح و النصره، داعش و القاعده از این آتش‌بس استثنا شدند. در باب یمن نیز انگلیس خواستار محکومیت ایران به جرم حمایت از نیروهای مردمی یمن شده بود که با وتوی روسیه این بند حذف شد. این نوع رفتار کشورهای غربی نشان می‌دهد که ادعای آنها مبنی بر اقدام برای صلح و امنیت در منطقه امری واهی است و آنها همچنان به دنبال اجرای سیاست‌های سلطه‌گرایانه خود هستند.
دوم آنکه رفتار غربی‌ها و متحدان آنها در سوریه و یمن نشان می‌دهد که ناقضان قطعنامه‌ها و البته آتش‌بس‌های اعلام شده، گروه‌ها و جریان‌های تحت حمایت غرب و شرکای آنها هستند چنانکه همچنان گروه‌های حاضر در غوطه شرقی دمشق به موشک باران و کشتار مردم می‌پردازند. در یمن نیز نیروهای وابسته به سعودی و انگلیس به کشتار و جنایت ادامه می‌دهند. سوم آنکه نوع واکنش‌ها به قطعنامه آمریکا و انگلیس نشان می‌دهد که این کشورها دیگر آن قدرت برتر ادعایی نیستند و توان تحمیل زیاده‌خواهی‌های خود را ندارند.
آنهایی که زمانی هر طرحی را به راحتی در سازمان ملل تصویب و علیه کشورها به کار می‌گرفتند اکنون دیگر توان ارائه قطعنامه‌‌ها را نیز ندارند و به مقابله با آنها پرداخته می‌شود. نمود عینی این امر را در واکنش سازمان ملل چه شورای امنیت و چه مجمع عمومی سازمان ملل در برابر اقدام آمریکا مبنی بر معرفی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی می‌توان مشاهده کرد که شکستی سخت برای آمریکا بوده است.
به هر تقدیر می‌توان گفت که مصوبات اخیر شورای امنیت نشان داد که کشورهای غربی مدعی حقوق بشر همچنان به سیاسی کاری‌های خود ادامه داده و بحران‌سازی محور برنامه‌های آنان است. کشورهایی که در ظاهر ادعای اقدام برای حل بحران‌های جهانی را دارند خود زمینه‌ساز ابعاد جدید بحران‌ها می‌شوند که نمود آن را در یمن و سوریه می‌توان مشاهده کرد. نکته قابل توجه آنکه این کشورها پس از شکست در شورای امنیت رویکرد به اقدامات یک جانبه علیه امنیت جهان را در پیش گرفته‌اند چنانکه آمریکا به ارسال تسلیحات به غوطه شرقی برای تروریست‌ها می‌پردازد و انگلیس نیز بر لزوم حمله هوایی به سوریه تاکید می‌کند. مواضعی که برگرفته از خشم این کشورها از شکست در شورای امنیت و البته طراحی آنان برای با باج‌گیری از جهانیان با ادعای بالا بودن هزینه مخالفت با خواسته‌های آنها هستند که ماهیت ضد بشری آنها را آشکار‌تر می‌سازد. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcfymdy1w6dxja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی