پنجشنبه ۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۱
کد مطلب : 90151
استمرار خشم مردم از ساختار سياسي و قضايي ايالات متحده

آمريكايي‌ها پرچم آمريكا را آتش زدند

آمريكايي‌ها پرچم آمريكا را آتش زدند

شهرهاي مختلف آمريكا در حالي همچنان صحنه اعتراض مردمي به ساختار سياسي و قضايي ايالات متحده است كه مردم برخي ايالت‌ها با آتش زدن پرچم آمريكا افول ملي‌گرايي آمريكايي و رويكرد به جدايي از ايالات متحده را اعلام كردند.
آمريكا در حالي خود را كانون حقوق بشر معرفي مي‌كند كه عرصه داخلي اين كشور روز به روز ابعاد جديدي از واهي بودن اين ادعا را آشكار مي‌سازد چنانكه در روزهاي اخير منطقه فرگوسن صحنه سركوب گسترده اعتراض‌هاي مردمي شده است.
سازمان ملل متحد، شوراي حقوق بشر و در نهايت اتحاديه اروپا و البته كشوري به نام كانادا با ادعاي حمايت از بشريت همواره به پرونده‌سازي عليه كشورها مي‌پردازند. آنها بر اين ادعايند كه به دنبال احقاق حقوق ملت‌ها هستند و در اين راه نيز از هر ابزاري بهره مي‌گيرند. اين ادعاها در حالي مطرح مي‌شود كه گويي استثناهايي نيز براي آنها وجود دارد. استثناهايي كه اگر به قتل‌عام هزاران نفر بپردازند و يا حقوق ميليون‌ها نفر را نقض نمايند هرگز نبايد مورد بازخواست قرار گيرند. يكي از اين موارد رژيم صهيونيستي است كه گويي كشتارها و جنايت‌هايش امري طبيعي و از حقوق آن است. به عنوان نمونه در طول جنگ ۵۰ روزه غزه اين رژيم بيش از ۲ هزار فلسطيني را به شهادت رسانده و بيش از ۱۰ هزار نفر نيز در حملات صهيونيست‌ها زخمي و معلول شده‌اند.
حال آنكه هيچ كدام از اين مدعيان حقوق بشر هيچ اقدامي صورت نداده‌اند. محوري ديگر را در قبال آمريكا مي‌توان مشاهده كرد. پرونده جنايات آمريكا در جهان كه بر هيچ‌كس پوشيده نيست يك طرف آنچه در درون اين كشور مي‌گذرد در طرف ديگر وضعيت حقوق بشر اين كشور قرار دارد. به عنوان نمونه طي ماه‌هاي اخير منطقه فرگوسن از ايالت ميسوري با قتل جوان سياه‌پوست به دست پليس سفيد‌پوست با مجموعه‌اي از ناآرامي‌ها همراه شده است. مردم اين منطقه خواستار اجراي عدالت و مجازات قاتل بوده‌اند، حال آنكه اقدام دستگاه قضايي آمريكا عملا مغاير با خواست مردم بوده و دولتمردان اين كشور نيز اقدامي براي حمايت از مطالبه مردم صورت نداده‌اند.
خشم آمريكايي‌ها از نژادپرستي حاكم بر ساختار سياسي و قضايي كشورشان همچنان ادامه دارد چنانكه مردم آمريكا با برگزاري تظاهرات‌هاي گسترده ضد دولتي پرچم آمريكا را به آتش كشيدند تا نشانگر آن باشد كه ساختار آمريكايي در درون آمريكا نيز ديگر جايي ندارد چه رسد در ساير نقاط جهان.
تظاهرات اعتراضی و صلح‌آمیز مردم آمریکا به رای هیات منصفه در تبرئه افسر پلیس قاتل نوجوان سیاه‌پوست در شهر فرگوسن به روز دوم رسید و مردم علاوه بر فرگوسن در چند شهر دیگر آمریکا نیز دست به راهپیمایی اعتراضی زدند.
این تظاهرات اعتراضی در فرگوسن، سیاتل، آلبوکرکی، سن لوئیس، کلیولند، میشیگان، مین، جورجیا و ویسکانسین نیز ادامه یافت. هزاران تن از ساکنان منهتن، نیویورک نیز در میدان "یونیون" تجمع کرده و شعار "هیچ عدالتی، هیچ صلحی"، "افسران پلیس قاتل را زندانی کنید" و "عدالت برای مایک براون" (نوجوان مقتول آمریکایی) سردادند. در شهر مینیاپلیس، ایالت می‌سی‌سی‌پی نیز راهپیمایی اعتراضی درگرفت. معترضان به نژادپرستی در آمریکا پرچم کشورشان را در نیویورک به آتش کشیدند. مردم آمريكا با اين اقدام تاكيد كردند كه ديگر پذيرنده ادامه حيات ايالات متحده نمي‌باشند و به نوعي تجزيه اين كشور را فرياد زده‌اند.
در واكنش به اعتراض‌هاي مردم به ساختار سياسي و قضايي كشورشان اوباما در یک سخنرانی در شهر شیکاگو گفت: "به آتش کشیدن ساختمان‌ها و خودروها، تخریب اموال عمومی و به خطر انداختن جان انسان‌های دیگر ابدا توجیهی ندارند و جرم محسوب می‌شوند. وي تظاهرات مردم را محكوم كرد.
"جی نیکسون"، فرماندار ایالت میسوری، در یک نشست خبری گفت علاوه بر ۷۰۰ نیروی گارد ملی حاضر در شهر فرگوسن، ۱۵۰۰ نیروی گارد دیگر نیز برای مقابله با اعتراض‌ها به حکم تبرئه ویلسون در این شهر مستقر شده‌اند. شبکه سی‌ان‌ان گزارش داده است که معترضان به قتل براوان و حکم برائت ویلسون، سه‌شنبه در ۱۲۰ نقطه در ۳۵ ایالات آمریکا دست به تظاهرات می‌زنند. با افزایش تعداد معترضان در نیویورک، نیروهای پلیس از اسپری فلفل استفاده کرده و ۸۰ نفر را نیز بازداشت کرده‌اند. دارن ویلسون قاتل جوان سياه‌پوست در نخستین اظهارنظر خود پس از مرگ مایکل براون گفت که "وجدان من آرام است."
رهبران جامعه مدنی و روحانیون سیاه‌پوست آمریکایی، خشم شدید خود را از تبرئه شدن دارن ویلسون، افسر پلیس سفید‌پوست قاتل نوجوان سیاه‌پوست اعلام کردند.
پلیس آمریکا در جریان حمله به معترضان به نژادپرستی در خیابان‌های فرگوسن به زنی که دچار حمله قلبی شده بود هم رحم نکرد. معترضان در سنت لوئیس فرگوسن فریاد می‌زدند: "اجازه دهیم این زن را از محل خارج کنیم. او دچار حمله قلبی شده است." اما نیروهای پلیس بدون توجه به این درخواست، تجمع این افراد را با گاز اشک آور هدف قرار دادند و مانع انتقال این بیمار به بیمارستان شدند. لازم به ذكر است مقامات ایالت میسوری آمریکا اعلام کرد که اعتراضات در شهر فرگوسن غیر‌قابل قبول است.
در واكنش به سركوب مردم آمريكا به نوشته روزنامه فرانسوی فیگارو، وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به اعتراضات جاری در خیابان‌های شهر فرگوسن در ایالت میسوری آمریکا و درگیری مجدد پلیس با مردم با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: خشونت‌های جاری در شهر فرگوسن نشان می‌دهند که آمریکا دارای مشکلات بزرگ داخلی در زمینه رعایت حقوق بشر است.» در این بیانیه همچنین آمده است: اتفاقات اخیر فرگوسن نشانه و سیگنال بسیار نگران‌کننده جدیدی خطاب به مقامات آمریکایی است که بیانگر آن است که سرانجام زمان آن فرا رسیده که مشکلات بزرگ داخلی این کشور در زمینه رعایت حقوق‌بشر حل شود.
همچنين سفارت کویت در آمریکا با صدور بیانیه‌ای از شهروندان مقیم کویتی در آمریکا خواست به دلیل ناآرامی و تظاهرات‌های فرگوسن، تمام جوانب احتیاط را رعایت کنند. وزیر دادگستری فرانسه نیز در اظهاراتی خشونت پلیس آمریکا علیه سیاه‌پوستان را محکوم کرد.
لازم به ذكر است كه رسوايي‌هاي حقوق بشري آمريكا ابعاد گسترده‌تري دارد چنانكه نیویورک تایمز در مقاله‌ای اعلام کرد که در سال گذشته ۴۶۱ نفر در آمریکا توسط نیروهای پلیس این کشور کشته شده‌اند که این رقم طی دو دهه گذشته بی‌سابقه بوده است. خشم ناشی از اعلام حکم تبرئه افسر قاتل مایکل براون تنها به این پرونده مربوط نمی‌شود.
پلیس فدرال آمریکا در گزارشی اعلام کرد که ۴۶۱ نفر در سال گذشته توسط نیروهای پلیس این کشور کشته شده‌اند که در دو دهه گذشته یک رکورد به شمار می‌رود. به گزارش پروپابلیکا احتمال حضور سیاه‌پوستان در این لیست ۲۱ برابر بیشتر از سفیدپوستان است اما درصورتی که قربانیان کاملا بی‌گناه نیز باشند احتمال محکومیت پلیس به شدت پایین است.
نكته قابل توجه آنكه دبیر‌کل سازمان ملل از معترضان به رای هیات منصفه فرگوسن در‌خصوص پرونده قتل مایکل براون خواست تا از اعمال هرگونه رفتار خشونت‌آمیز پرهیز کنند. بان‌کی‌مون همچنین از مقام های ایالت میسوری و مقام های فدرال آمریکا نیز خواسته است تا فرصتی را برای معترضان فراهم کنند تا عقاید و نظرات خود را به صورت آزادانه بیان کنند. وي از محكوم‌سازي سركوب مردم خودداري كرده و به نوعي از اين اقدام حمايت كرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcfyyd1.w6dxtagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی