?>?> تكرار تهديد نخ‌نما شده | سیاست روز
شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۰
کد مطلب : 92826
همزمان با مذاكرات هسته‌اي صورت گرفت

تكرار تهديد نخ‌نما شده

تكرار تهديد نخ‌نما شده

درحاليكه مذاكرات هسته‌اي ميان ايران و ۵ قدرت جهاني در جريان است، مجدداً مقامات امريكايي از گزينه‌هاي روي ميز صحبت به ميان آوردند گزينه‌هايي كه ديگر اعتباري ندارند و نخ نما شده اند.
اخيراً وزير دفاع امريكا در جلسه استماع كميته سنا، درباره برخي از رفتارهاي ايران در منطقه ابراز نگراني كرده و مدعی شده است كه رفتارهای ایران در خصوص ثبات کشورهای حاشیه خلیج فارس، آزادی کشتیرانی و در کنار آنها رفتار ایران در قبال برنامه هسته‌اي خود نگران کننده است.
اشتون كارتر با توسل به این ادعاها در تلاش برای توجیه ادامه حضور نظامی آمریکا در منطقه گفت: من فکر می‌کنم این رفتارها ادامه حضور ما در منطقه را برای تامین امنیت منطقه و متحدان و شرکایمان به ویژه اسرائیل را ضرورت مي‌بخشد.
وی در ادامه گفت با احترامی که برای توافق هسته‌اي با ایران قائل هستیم گزینه نظامی علیه ایران را در دستور کار خود نگه خواهیم داشت.
اين سخنان درحالي بيان مي شود كه پيشتر رهبر معظم انقلاب در پاسخ به اين گونه تهديدات نظامي مقامات امريكايي تاكيد كردند كه «دوران بزن و دررو تمام شده است»
در حال حاضر تهدید به حمله نظامی علیه ایران اگر تأثیرات معکوس نداشته باشد حداقل بسیار بي‌اثر بوده است و ايران بارها تكرار كرده است در مقابل كوچكترين تهديدي پاسخ كوبنده‌اي خواهد داشت.
تهدیدات نظامی تنها مي‌تواند از سرعت مذاکرات بکاهد و بن بست موجود را بیش از پیش تقویت کند. در حقيقت كارشناسان معتقدند رویکرد آمریکا مبنی بر تهدیدات تشدید شده علیه ایران دیگر جواب نمی دهد. اگر دولت آمریکا به راستی به دنبال راه حل دیپلماتیک برای این مسئله است، به نظر مي‌رسد بر خلاف هدفش، از زبانی استفاده می‌کند که خود بزرگ ترین مانع بر سر راه رسیدن به توافق دیپلماتیک است.

تهديدات امريكا
علاوه بر این، آمریکا نمي تواند توانایی‌هاي کشورمان را دست کم بگیرد. دست کم گرفتن یکی از عوامل اصلی شکست آمریکا در بسیاری از جنگ‌ها، از جمله جنگ ویتنام و افغانستان، بوده است. در ضمن باید دانست تبعات چنین جنگ احتمالی از آن چه پس از جنگ افغانستان و عراق دامان آمریکا را گرفت بسیار بیشتر خواهد بود.
ایران توانایی بالقوه آن را دارد که با حمله به تانکرهای حامل، خطوط لوله، پالایشگاه‌ها و تأسیسات اکتشافی تولید نفت در منطقه را متوقف کند. با چنین تصوری، زبان تهدید کارساز نخواهد بود و جهان با یک بحران انرژی بزرگ مواجه خواهد شد .
بسیاری از سیاستمداران غربی و تئوریسین‌ها معتقدند که اساساً حمله‌ نظامی به جمهوری اسلامی از جانب هر که باشد، به قدری هزینه‌بر است که باید عطای آن را به لقایش ببخشند. جالب آن‌که همان‌هایی که از روی میز بودن گزینه‌ نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران دم می‌زنند، خودشان در توانایی‌شان برای ضربه زدن به ایران تردید جدی دارند. تا آن‌جا که مقامات آمریکایی بارها به صهیونیست‌ها هشدار داده‌اند که هر‌گونه حمله به ایران می‌تواند عواقب وحشتناکی برای رژیم صهیونیستی داشته باشد.

مقابله با افكار عمومي
افکار عمومی جامعه‌ جهانی حمله‌ نظامی به ایران را برنمی‌تابد و هرگونه حمله احتمالی به ایران، با سرزنش افکار عمومی جامعه‌ جهاني منجر خواهد شد . از سوي ديگر، دولتمردان امريكايي نمي توانند افکار عمومی داخلی آمریکا را هم به‌راحتی برای حمله به ایران قانع كنند . بايد گفت كه تقابل با افکار عمومی داخلی و بین‌المللی، هزینه‌ای گزاف برای دولت‌ها محسوب می‌شود و به همین دلیل دولت‌ها ترجیح می‌دهند زیر بار این هزینه نروند.
اوباما از زمانی که به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا برگزیده شد، حداقل در ظاهر، یکی از اهداف خود را بازسازی روابط ایالات متحده با جهان اسلام بیان کرده و کوشیده تا گام‌هایی را هم در این خصوص بردارد.با این نگاه، حمله‌ نظامی احتمالی به ایران گامی به عقب برای آمریکا محسوب می‌شود و می‌تواند با توجه به جایگاه جمهوری اسلامی در جهان اسلام، مناسبات آمریکا با کشورهای اسلامی را ویران کند و احساسات ضد آمریکایی را در نقاط مختلف دنیای اسلام برانگیزد
همچنين يکی از مهم‌ترین عواملی که حمله به ایران را برای ایالات متحده غیر مقرون به‌صرفه می‌کند، وضعیت اقتصادی این کشور است. آن‌طور که مقامات ایالات متحده مدعی هستند، آمریکا در حال عبور از «بحران اقتصادی خانمان‌برانداز» است. حال در شرایطی که هزینه‌های سنگین جنگ در عراق و افغانستان هنوز به پایان نرسیده، اقتصاد آمریکا توان پرداخت هزینه‌های جنگ جدیدی را ندارد. پیش از این برخی اندیشکده‌های آمریکایی در مورد احتمال وقوع شرایط وخیم اقتصادی در صورت حمله‌ نظامی به ایران هشدار داده بودند.

هدف قرار گرفتن پایگاه‌های آمریکا
مورد دیگری که هزینه‌ حمله‌ احتمالی به ایران را برای آمریکا بالا می‌برد، ترس از هدف قرار گرفتن پایگاه‌های نظامی این کشور است که در همسایگی جمهوری اسلامی قرار دارد. آمریکایی‌ها ‌خوب می‌دانند که در صورت هرگونه حمله‌ نظامی به ایران، پایگاه‌های نظامی این کشور در عراق و افغانستان هدف حمله‌ نظامی ایران قرار می‌گیرد. کارشناسان آمریکایی حتی معتقدند که پایگاه‌های آمریکا در کشورهای حاشیه‌ خلیج فارس هم از تیررس ایران در امان نخواهد ماند.
ایران همچنین می‌تواند ناوها و کشتی‌های جنگی آمریکا در خلیج فارس و دریای عمان را با موشک‌های ضد کشتی (anti-ship missile) هدف قرار دهد. به گفته‌ منابع غربی ایران حتی توان آن را دارد که منافع آمریکا در اقیانوس هند، خلیج عدن و دریای سیاه را با مخاطرات جدی مواجه سازد و از آن مهم‌تر، ایران می‌تواند پایگاه‌های آمریکا در بنادر کشورهای خلیج فارس -مثل کویت، امارات و بحرین- را هدف قرار دهد.
افزون بر این نیروی دریایی ایران هم از دیگر نقاط قوت نظامی جمهوری اسلامی به حساب می‌آید که هر دشمنی را برای حمله با تردید جدی مواجه می‌کند. این نیرو به شکلی طراحی شده که توان حمله‌ سریع و برق‌آسا به اهداف بزرگ را داشته باشد؛ اقدامی که با توجه به حضور ناوهای آمریکایی در خلیج فارس ضروری به نظر می‌رسد.

حمله موشکی به اسرائیل
کارشناسان سیاسی غربی معتقدند یکی دیگر از مسائلی که حمله به جمهوری اسلامی ایران را برای آمریکا و اسرائیل مقرون به صرفه نمی‌کند، توانایی ایران در حمله به رژیم عبری است. به گفته‌ غربی‌ها ایران این توانایی را دارد که با استفاده از انواع موشک‌های خود، رژیم صهیونیستی را هدف قرار دهد. لذا در شرایطی که حفظ امنیت رژیم صهیونیستی یکی از مهم‌ترین اولویت‌های ایالات متحده است، به خطر افتادن این امنیت با موشک‌های ایرانی هزینه‌ گزافی برای آمریکا و صهیونیست‌ها به همراه دارد.

امکان استفاده از جنگ نامتقارن
یکی دیگر از سناریوهایی که پیش روی ایران قرار دارد و همواره از استراتژی‌های اصلی نظامی جمهوری اسلامی محسوب می‌شده، ورود به جنگ نامتقارن (Asymmetric Warfare) با کشور یا کشورهای متخاصم است. ایران از سال ۱۹۷۹ (همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی) بر جنگ نامتقارن به‌عنوان یکی از استراتژی‌های دفاعی خود تمرکز داشته و می‌تواند از این استراتژی برای مقابله با دشمنانی مثل ایالات متحده که جنگ کلاسیک با آن‌ها دشوار است، استفاده کند. این استراتژی شامل حملات غافلگیرکننده و سریع به دشمن است، به‌نحوی که تکنولوژی‌های امنیتی و دفاعی دشمن را از کار می‌اندازد.
البته استفاده از تاکتیک جنگ نامتقارن به آن معنی نیست که ایران از موشک‌ها یا نیروی زمینی و ارتش خود استفاده نمی‌کند، بلکه در کنار این‌ها، استفاده از تاکتیک جنگ نامتقارن نیز یک مزیت جنگی برای جمهوری اسلامی بشمار می‌آید که می‌تواند توان ایران را برای مقابله‌ نظامی با دشمنی در حد ایالات متحده بالا ببرد.

تهدیدات نظامی این روزهای آمریکا پاسخ‌های کوبنده به‌دنبال دارد
در همين حال سردار جزایری گفت: تهدیدات نظامی این روزهای آمریکا پاسخ‌های کوبنده به‌دنبال دارد و به‌طور پشیمان کننده، خودپسندی و بزرگ‌بینی مخصوص آمریکایی‌ها را در هم خواهد شکست.
سردار سیدمسعود جزایری معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح در سخنانی به‌مناسبت ۱۲ تیرماه سالروز حمله آمریکا به هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران، با تبیین نسبت آمریکا با مقوله حقوق بشر و عملکرد دولت‌های ایالات متحده در این زمینه اظهار داشت: حافظه تاریخی ملل جهان به‌ویژه ملت ایران سرشار از رویدادهای تلخی است که به‌دلیل بی‌صداقتی آمریکا و جنایاتی که مدعیان دروغین حقوق بشر در حق جامعه بشری روا داشته‌اند، آرامش و آسودگی از وجدان بشریت گرفته شده است.
وی افزود: در سیاهه اقدامات ضدبشری آمریکا، جنایات ضد ایرانی آنها از جمله حمله ناو جنگی وینسنس به هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی در ۱۲ تیرماه سال ۶۷ معنای بسیار ویژه‌ای داشته و حامل این پیام است که حاکمان کاخ سفید برای نیل به اهداف و مقاصد شیطانی خود از هیچ جنایتی حتی قربانی ساختن زنان و کودکان بیگناه فروگذار نمی‌کنند.
سردار جزایری با اشاره به مضحک بودن ژست حقوق بشری مقامات آمریکایی خاطرنشان کرد: تراژدی حقوق بشر آمریکایی، امروز به یک طنز جهانی تبدیل شده است و ملت‌ها ورای عملیات روانی و پروپاگاندای رسانه‌های امپریالیستی دریافته‌اند جنایت و وحشی‌گری جزء ذاتی رژیم حاکم بر ایالات متحده بوده و در راهبردها و سیاست‌های کاخ سفید نهادینه شده است.
رئیس ستاد تبلیغات دفاعی کشور با بیان اینکه شعار امروز جنگ علیه تروریسم و دفاع از حقوق بشر، ابزاری ریاکارانه در دست ایالات متحده بوده که با پنهان شدن پشت آن در حال پیشبرد راهبردهای سلطه‌گرانه و دست‌اندازانه خود در اقصی نقاط جهان است، افزود: مبارزه با تروریسم یک راهبرد سیاسی تبلیغاتی برای آمریکایی‌ها محسوب می‌شود و آنها در عمل با مواجهه دوگانه با مسئله تروریسم، اعتقاد خود به تروریسم بد و خوب را آشکار ساخته‌اند که نمونه آن را می‌توان در مواضع آمریکا در قبال القاعده و داعش دریافت که صرف نظر از ماهیت رفتار ضدانسانی این گروه‌ها در عراق و سوریه تنها منافع آمریکا است که رویکرد این کشور را به این خشونت‌ها تغییر می‌دهد و دو نوع تروریست را به جهان معرفی می‌کند.
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح با اشاره به این مسئله "ما هرگز به آمریکایی‌ها اعتماد نداریم و در ذائقه ملت ایران اقدام مقابله‌ای با آمریکا هرگز محو نمی‌شود" گفت: تهدیدات نظامی این روزهای آمریکا پاسخ‌های کوبنده به‌دنبال دارد و به‌طور پشیمان کننده، خودپسندی و بزرگ‌بینی مخصوص آمریکایی‌ها را در هم خواهد شکست.
سردار جزایری با تأکید بر لزوم فراگیرسازی تأکید اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر اعلام هفته حقوق بشر آمریکایی و اهمیت توسعه گفتمانی آن در جغرافیای منطقه و بلکه جهان تصریح کرد: نامگذاری هفته‌ای به نام حقوق بشر آمریکایی این فرصت را ایجاد می‌کند تا با بررسی و تحلیل عملکرد و رفتار سیاسی و دیپلماتیک ایالات متحده در مبارزه با تروریسم و نیز انتشار گزارش سالانه درباره وضع تروریسم در دنیا، میزان واقعی بودن ادعای دروغین این کشور در برابر تروریسم را مورد داوری قرار داد.

اجازه کوچک‌ترین تهدیدی را نخواهیم داد
از سوي ديگر فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی ارتش با اشاره به حادثه ۱۲ تیرماه سال ۶۷ و حمله ناو آمریکایی به هواپیمای مسافری ایران، گفت: اسم این اقدام را جز نقض آشکار حقوق بشر و یک جنایت بی‌شرمانه چیزی نمی‌توان گذاشت.
دریادار دوم عرشه حسین آزاد فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی افزود : با توکل بر خداوند، بهره گیری از تدابیر و رهنمودهای فرماندهی معظم کل قوا و اتکا به جوانان و آینده سازان نداجا، این نیروی راهبردی به حضور مستمر و تأثیرگذار خود در آبهای آزاد و بین المللی ادامه خواهد داد و اقتدار و صلابت نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران اجازه نمی دهد حتی فکر هر گونه اقدام ابلهانه به ذهن دشمنان دون خطور کند.

https://siasatrooz.ir/vdcg379y.ak9xx4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی