جمعه ۱۲ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۵
کد مطلب : 111060

تقابل فتنه غربی ـ عبری ـ سعودی با اقیانوس مواج اربعین

تقابل فتنه غربی ـ عبری ـ سعودی با اقیانوس مواج اربعین

با گذشت سه روز از ناآرامی‌ها، نقش آمریکا، انگلیس و رژیم سعودی و رسانه‌های وابسته به آنها برای تغییر جهت پیکان اعتراضات به سمت مولفه‌های قدرت‌ساز در عراق کاملا هویدا شده است. ناآرامی‌های چند روز اخیر عراق دارای تفاوتهای معنی داری نسبت به رخدادهای گذشته است. در حالی که هیچ یک از گروههای سیاسی این کشور نقشی در شکل گیری و مدیریت تظاهرات نداشتند، شبکه‌های اجتماعی به صورت سازمان یافته این اعتراضات را سازماندهی و اداره کرده اند.
نمونه های مشابه از این نوع اقدامات در کشور ما و برخی کشورهای دیگر نیز بروز و ظهور یافته که پشت صحنه آن عمدتا سرویس‌های بیگانه بوده اند. وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی همراه با بحران اشتغال و فساد اداری در عراق همگی می توانند انگیزه های قدرتمندی برای اعتراضات اجتماعی و حضور مردم به ویژه جوانان در تظاهرات خیابانی باشد، اما در مورد اخیر، جمیع شواهد بیانگر آن است که موضوع چیزی فراتر از این مسئله است.
فقدان رهبری و رفتار توده ای و بی هدف معترضین، نقش و کارکرد مناسبی برای سرویسهای بیگانه به منظور خط دهی پنهان در شبکه های اجتماعی را فراهم کرده است.
کشور عراق با وجود دارا بودن مشکلات اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و ساختاری که ناشی از سالها دخالت عناصر خارجی و جنگ افروزی نیابتی آنها است، دارای سه حوزه قدرت ساز قابل توجه شامل «نهاد مرجعیت»، «جامعه جوان مذهبی» و «عمق استراتژیک در ورای مرزهای شرقی» است.
بدون شک بزرگترین تهدید امنیتی عراق طی سالهای اخیر، «تروریسم تکفیری» و مشخصا «داعش» بود که «موجودیت»، «هویت» و «حاکمیت ملی» در این کشور را تا آستانه نابودی کامل پیش برد. از سویی؛ به اذعان دوست و دشمن، مهمترین عامل غلبه بر این تهدید امنیتی بی سابقه، بهره گیری از منابع قدرت ساز یعنی نهاد مرجعیت، جامعه جوان مذهبی و حمایت همه جانبه جمهوری اسلامی ایران بوده است.
حال اما؛ با سپری شدن سه روز از این ناآرامی ها و ارزیابی کنشهای سیاسی و رسانه ای کشورهای مختلف، نقش و کارکرد «آمریکا»، «انگلیس» و «عربستان سعودی» و رسانه ها و گروههای وابسته به آنها برای تغییر جهت پیکان اعتراضات به سمت موضوعات سه‌گانه‌ای که حوزه قدرت ساز در جامعه عراق به حساب می آیند، کاملا هویدا شده است.
مقطع زمانی رخداد و جغرافیای محل تظاهرات نیز شکل گیری این وقایع را برای ضربه زدن به پایه های قدرت عراق تایید می کند.
راهپیمایی عظیم اربعین طی سالهای اخیر به مرکز تلاقی مولفه های قدرت ساز در جامعه عراق تبدیل شده و به صورت کم سابقه ای موجب خلق ظرفیتهای سیاسی، مذهبی و اقتصادی موثر برای مردم عراق شده است.
هم زمانی این ناآرامی ها با ایام راهپیمایی اربعین و به ویژه گسترش اعتراضات به سمت شهر نجف نمی تواند موضوعی تصادفی و غیر برنامه ریزی شده باشد و از قصد برنامه ریزان برای تحت الشعاع قرار دادن رخداد عظیم و جهان شمول اربعین خبر می دهد.
علاوه بر این؛ مواضع و اقدامات دولت عادل عبدالمهدی در حمایت از جریان مقاومت و برقراری ارتباط با چین، با وجود مخالفت آمریکا و تلاش سیاسی و دیپلماتیک برای نزدیک نمودن کشورهای مهم منطقه به یکدیگر که به نوعی بازیابی نقش تعیین کننده عراق در جهان عرب و دنیای اسلام است، زنگ خطر جدی برای قدرتهای فرامنطقه ای را به صدا در آورده است. ایجاد انحراف در مسیر اعتراضات و تغییر مطالبات از حوزه های اقتصادی به سمت مسایل سیاسی، درگیر شدن با نیروهای امنیتی و تخریب اماکن، نشان دهنده قصد برنامه ریزان اصلی برای ایجاد بحران امنیتی و سیاسی در عراق است. مردم فهیم عراق که به تازگی و با کمک و مساعدت موثر دوستان خیرخواه خود موفق به دفع فتنه غربی ـ عبری ـ عربی داعش شده اند، به خوبی، ارزش راهبردی امنیت موجود در کشور خود را درک کرده و بر اساس تجربیات عینی، دوست و دشمن را می شناسند.
فارغ از فضاسازی‌های رسانه ای، شواهد میدانی موید این واقعیت است که اقیانوس مواج اربعین، پر شورتر از سالهای گذشته در عراق، ایران، لبنان، پاکستان، افغانستان و اقصی نقاط عالم به خروش آمده و به سوی قبله گاه آزادگان عالم در حال حرکت است. روزهای آینده، عرصه مودت، برادری و تجدید پیمان عاشقان امام حسین(ع) به میزبانی مردم فهیم، نجیب و مومن عراق است و به کوری چشم بدخواهان، جهان بار دیگر معجزه اربعین حسینی و پیوند ناگسستنی فرزندان عاشورا در عراق را ان‌شاءالله به نظاره خواهد نشست.

https://siasatrooz.ir/vdcg3q9qzak9qz4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی