دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۷
کد مطلب : 104365
وقتی اصلاح‌طلبان مدعی، حتی یک عذرخواهی خشک و خالی را هم حق مردم صبور نمی‌دانند؟

واکنش‌های عصبی به بیانیه برجامی مجلس خبرگان رهبری

این روزها می‌توان از میان واکنش‌های بعضا هیستریک و عصبی اصلاح‌طلبان حساسیت آنان نسبت به مسائل مختلف را سنجید. چند روز پیش بود که بعد از اینکه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا را به طور یکجانبه از برجام خارج کرد، برخی از نمایندگان ملت در صحن مجلس برجام و پرچم آمریکا را آتش زدند. موضوعی که حساسیت اصلاح‌طلبان را برانگیخت که بارها اعلام کردند این کار درستی نبوده است. حتی یکی از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس نیز چند روز بعد برجام نونوار و جلد شده‌ای را تقدیم «مسعود پزشکیان» نایب رئیس مجلس شورای اسلامی کرد تا تعصب این جریان به توافقی که حالا معلق میان زمین و آسمان مانده، را نشان دهد.
به نظر می‌رسد، موضوع دیگر حساسیت‌زا برای اصلاح‌طلبان بیانیه مجلس خبرگان است. در این بیانیه ضمن تقبیح عمل یکسویه آمریکا در پایمال کردن ساعت‌ها تلاش دیپلماتیک کشورهای مختلف از جمله ایران و خروج یکسویه از برجام از رئیس‌جمهور هم خواسته شده بود که به سبب خسارت‌های وارده برجام از ملت ایران عذرخواهی کند.
در این بیانیه آمده است: «لازم است رئیس‌جمهور محترم، صادقانه و با صراحت، نسبت به خسارت‌های وارده در برجام که به‌خاطر عدم رعایت خطوط قرمز ترسیمی توسط رهبر معظم انقلاب از جمله اخذ تضمین‌های لازم از ۱+۵ و نیز عدم رعایت اقدام متناظر و گام‌به‌گام پدید آمد، از مردم عزیز ایران عذرخواهی کرده، تجربه توافق برجام را چراغ راه آینده قرار دهند.»
موضوعی که به نظر می‌رسد کمترین انتظار در این شرایط است که باید در حق مردم ادا شود. مردمی که سال‌ها پیش به آنها وعده قطعی و مسلم داده شده بود که بعد از اجرای برجام تمام تحریم‌ها لغو می‌شود و امیدواری زیادی نسبت به گشایش‌های اقتصادی به آنان داده شد تا حدی که گفته شد بعد از اجرای برجام هر روز شاهد یک گشایش اقتصادی خواهیم بود، حالا نباید از آنان یک عذرخواهی خشک و خالی کرد؟!
موضوع عذرخواهی مسئولان از مردم نیز در کشورهای مختلف یک رسم به نشانه همدردی با آنان و همچنین تاکید بر اینکه مسئولان مسئولیت کارهایی که کردند را برعهده می‌گیرند، است. این موضوع بارها در کشورهای مختلف اتفاق افتاده است و انواع اخبار و مطالب زیادی از عذرخواهی مسئولان کشورهای مختلف بخصوص کشورهای آسیای شرقی به گوش می‌رسد که به دلیل عدم تحقق وعده‌هایشان از مردم عذرخواهی و حتی استعفا کرده‌اند.
اما در این جهت رسانه‌های اصلاح‌طلب حامی دولت چنان برافروخته‌اند که نشان می‌دهند این روزنامه‌ها سعی ندارند وعده‌هایی که جریان سیاسی متبوعشان به مردم دادند را به گردن بگیرند. روزنامه هایی که با تیترهای اغواکننده در داغ کردن بازار وعده‌های بی‌سرانجام نقش موثر داشتند.
در همین زمینه روزنامه اطلاعات در واکنشی عصبی به انتظار جهت عذرخواهی رئیس‌جمهور از مردم نوشت: «بیانیه‌ای به نام مجلس خبرگان رهبری به مناسبت خروج آمریکا از برجام منتشر شده که نویسنده آن از رئیس‌جمهور خواسته به این خاطر از مردم عذرخواهی کند. به نظر می‌رسد نویسنده این بیانیه رئیس‌جمهور آمریکا را با رئیس‌جمهور کشورمان اشتباه گرفته و به جای آنکه خواستار عذرخواهی دونالد ترامپ از مردم ایران به خاطر عهدشکنی و خروج از برجام شود، از رئیس‌جمهور کشورمان خواستار عذرخواهی شده است!»
از سوی دیگر روزنامه اصلاح‌طلب آرمان از قول آیت‌الله هاشم‌زاده هریسی، درباره بیانیه‌ای مجلس خبرگان که در آن آمده است رئیس‌جمهور باید بابت برجام عذرخواهی کند، آورده است: «دولت باید خودش جواب این را بگوید. من فقط این اندازه می‌گویم از مسائلی که بهانه به دست دشمنان داخلی و خارجی بدهد و منشأ اختلاف و بگوومگو در جامعه شود، بهتر است برحذر باشند. داخل کشور ما مخالف و موافق زیاد است. موافقان و مخالفان با این مسأله داخل انقلاب هستند.»
جالب اینجاست که اصلاح‌طلبان همواره با دوقطبی سازی‌های مختلف که تاکنیک همیشگی این جریان سیاسی است، زمینه اختلاف داخلی را فراهم می‌کنند و کسی در این باب نگران نشده است اما حالا که درخصوص برجام انتقاداتی صورت گرفته و رئیس‌جمهور ملزم به عذرخواهی از مردم شده است، این روزنامه‌ها ژست «بهانه به دشمن خارجی ندادن» را به خود می‌گیرند. به نظر می‌رسد که اصلاح‌طلبان حتی تا این حد برای مردم و افکار عمومی ارزش قائل نیستند که برای وعده‌هایی که بی‌اثر و بی‌ثمر ماننده است، از مردمی که با نا کلید واژه «امید» آنها را امیدوار کردند عذرخواهی و طلب بخشش کنند.
در همین رابطه، کار به جایی رسیده که منتقدان برجام متهم شده‌اند. دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت در واکنش به برخی موضع‌گیری‌ها درخصوص برجام اطلاعیه‌ای صادر کرد که در آن آمده است: «متأسفانه آنان که باید عذرخواه مواضع نادرست خود در گذشته باشند، طلبکارانه به دستاوردهای ملی می‌تازند و حاضر نیستند به این سوال پاسخ دهند که خسارت‌های تحریم ظالمانه بر ملت ایران چه میزان بوده و برای پیشگیری به موقع از آن خسارت‌ها چه کرده‌اند؟»
البته به غیر از عذرخواهی از مردم، مجلس خبرگان به رئیس‌جمهور توصیه کرده است که با شفاف‌سازی کامل با مردم صحبت کند و اتفاقاتی که در برجام به وقوع پیوسته را مانند چراغی برای روشن کردن راه آینده دولت مورد استفاده قرار دهد که در این راستا عذرخواهی بزرگ تغییر جهت و تلاش بیشتر برای بهبود وضعیت زندگی مردمی است که امروز با چنین اتفاقاتی در تنگنای بیشتری قرار گرفته‌اند. 

امیر حمزه نژاد - جهان‌نیوز

https://siasatrooz.ir/vdcg3t9qnak9zw4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی