يکشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۷
کد مطلب : 114364

دستاوردهای آشتی

فلسطین همچنان به عنوان کانون اصلی تحولات جهان اسلام و غرب آسیا است که مسائلی همچون بحران کرونا و تروریسم آن را در حاشیه قرار داده است...

فلسطین همچنان به عنوان کانون اصلی تحولات جهان اسلام و غرب آسیا است که مسائلی همچون بحران کرونا و تروریسم آن را در حاشیه قرار داده است. نکته قابل توجه در تحولات فلسطین رویکرد فتح و حماس به کنار نهادن اختلافات و رسیدن به آشتی ملی است. در طی روزهای اخیر اخبار متعددی در باب این رویکرد گروه‌های فلسطینی منتشر شده است که در کنار بیان ابعاد این توافقات یک اصل مهم را داشته و آن توافق بر اصل تسلیح کرانه باختری است. نگاهی به تحولات فلسطین نشان می‌دهد که در هدف اشغالگرایانه رژیم صهیونیستی وارد ابعاد گسترده‌تری شده چنانکه آنها از الحاق کرانه باختری و دره اردن به اراضی اشغالی سخن گفته‌اند. این اقدام یعنی آنکه عملا کرانه باختری برای فلسطینی‌ها وجود نخواهد داشت و آن به زندانیانی مبدل می‌شوند که در چند شهر اسارتی بی انتها را می گذرانند. نکته مهم آن است که در توافق فتح و حماس اشاره‌ای به رویکرد مذاکراتی با صهیونیست‌ها نشده است و حتی بهره گیری از کمک‌های سازمان ملل و حاضران در روند سازش و طرح دو دولتی نیز در اولویت نبوده است. این مسئله را می‌توان برگرفته از این حقیقت دانست که روند سازش و آنچه در لوای صلح خاورمیانه بیان می شود هیچ کدام نتوانسته است احقاق حقوق ملت فلسطین را به همراه داشته باشد و شرایط را به این مرحله رسانده است که رژیم صهیونیستی اشغال کامل کرانه باختری را در دستور کار قرار داده است.
توافق فتح و حماس برای تسلیح کرانه باختری در حالی است که حماس کانون تحولات غزه است و فتح نیز در کرانه باختری امور را در دست دارد. این همگرایی می‌تواند انتفاضه‌ای مسلحانه را در دو سوی فلسطین به همراه داشته باشد. البته به دلیل فضای امنیتی گسترده تحمیلی در کرانه باختری، تحقق این طرح با چالشهایی همراه خواهد بود بویژه از زمان توافق اسلو تاکنون نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان زمینه ساز خلع سلاح جریان‌های مقاومتی در کرانه باختری بوده‌اند. با تمام این تفاسیر همگرایی و اتحاد میان گروه‌های فلسطینی مولفه ای بس مهم در تقویت روحیه مقاومتی مردم فلسطین است که می‌تواند سرخوردگی آنها از روند سازش و وعده‌های ارتجاع عربی و غربی را به مولفه‌ای برای مقاومت فراگیر مبدل سازد. رویکردی که حلقه ابتدایی آن را تاکید مردم و گروه‌های مقاومت بر برگزاری جمعه‌های خشم علیه اشغالگری می‌توان دانست که در نهایت زمینه‌ساز تحقق توافقات میان فتح و حماس برای به اجرا درآوردن انتفاضه مسلحانه باشد. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdcg3t9qtak9qw4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی