شنبه ۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۳
کد مطلب : 107461
در آستانه چهلمین سالروز پیروزی انقلاب، مسیر ارتباط مردم و مسئولان احیا می‌شود؟

لازم باشد، به عقب بر می‌گردیم

لازم باشد، به عقب بر می‌گردیم

بعد از چهل سال شاید نباید تازه به جایی برسیم که در همان اوایل انقلاب بودیم، شاید شنیدن خبری مانند برداشتن میله‌های نماز جمعه بین مسئولین و مردم خبری دلسردکننده به نظر آید اما وقتی بدانی افرادی هستند که شجاعانه حاضرند به عقب برگشته و انحرافاتی هر چند کوچک را اصلاح کنند و دوباره صراط مستقیم جاده انقلاب را ادامه دهند، شنیدن این خبر می‌تواند دلگرم‌کننده شود.
برخی شعار می‌دهند که به هیچ قیمتی به عقب بر نمی‌گردند و فکر می‌کنند این افتخار است! اما بررسی مسیر و کشف انحرف‌های کوچک از مسیر اصلی و در عین حال بازگشت به عقب برای ادامه ندادن یک انحراف کوچک که می‌تواند به قهقرا بکشاندمان اتفاقی است که جز شجاعان، عاقلان و دلسوزان بر نمی‌تابند، ادامه دادن با همه اشتباهات و نادیده گرفتن خطاها و شعار به عقب بر نمی‌گردیم، از جمله کارهایی است که خوشایند پوپولیست‌ها و افراد بی‌خردی است که اگر محقق شود می‌تواند با یک انحراف کوچک مملکت را به باد دهد.
واقعیت این است که نه بازگشت به عقب در همه موارد اقدام ناپسندی است و نه برداشتن سد بین مردم و مسئولان عملیات پوپولیستی! شاید اصلی‌ترین ایراد آنهایی که این اقدامات را با برچسب‌های اینچنینی در نزد افکار عمومی خدشه‌دار می‌کنند، نشناختن زمان و مکان و رفتار انسان‌هاست، زمانی به عقب بازگشتن باید مورد تقبیح قرار گیرد که این بازگشت به عقب به معنای پسرفت باشد، زمانی شعارهایی نظیر برداشتن سد بین مسئولان و مردم باید پوپولیستی تلقی شود که تنها به قصد فریب مردم و رسیدن به اهداف خاص اتفاق افتد وگرنه در مملکت اسلامی مراوده بین مسئول و مردم امری است طبیعی که وظیفه هر مسئولی است، مسئولان کشورما که از حضرت علی(ع) جایگاه بالاتری ندارند که بخواهند خود را با هزاران حصار و محافظ ار مردمی که آنها را برای خدمتگذاری برگزیده‌اند پنهان کنند! مسئولان ما اگر عادت کنند که از پشت شیشه‌های دودی مردم را ببینند و همیشه در خط ویژه تردد کنند و در بین مردم نباشند از کجا خواهند فهمید غم نان کارگر چیست و مردم دقیقا چه انتظاری از آنها دارند! منکر داشتن محافظ به حد نیاز و حراست از جان مسئول در برابر دشمنان و منافقانی که در اوایل انقلاب به ناجوانمردانه‌ترین شیوه ملت را عزادار می‌کردند، نیستیم اما نمی‌فهمیم چرا باید از مسئولانی که خود را خدمتگذار مردم می‌دانستند به مسئولانی برسیم که با شیشه دودی از خط ویژه تردد می‌کنند؟!
این روند حتی اگر برای یک مسئول هم رخ داده باشد یعنی پسرفت و باید بازگشت به عقبی انقلابی برای احیای آرمان‌های انقلاب داشت. باید باز هم سبک و سیاق

زندگی مسولان انقلاب و رهبری و امام خمینی(ره) را مرور کرد و دید چه شده که از آن آرمان‌ها امروز به جایی که هستیم، رسیدیم. آرمان انقلابی‌مان بر نمی‌تابد که حتی یک مسئول مسیرش را از مردم جدا کند، بر نمی‌تابد که حتی به شوخی، وزیری در پاسخ به کارگر دردمندی که از هزینه‌های بالای فیزیوتراپی گلایه می‌کند بگوید «بمال!» آرمان انقلابی ما بر نمی‌تابد که مسئولی با کفش به میان چادر دردمندان زلزله‌زده برود و وظیفه‌اش را در حد گرفتن عکس از بدبختی مردم تقلیل دهد.
آرمان انقلابی‌مان بر نمی‌تابد که مسئولی از بستن دهان منتقد به خدا پناه برد و هر روز از یک رسانه به دلیل نقد منصفانه شکایت کند! آرمان انقلابی‌‌مان می‌گوید اگر مسئولان و مردم دست به دست هم و پشت به پشت هم پیش روند می‌توانند از پس هر فتنه‌ای بر آیند همانطور که این اجماع مردم و مسئولان بود که ما را از فتنه، منافقین و اقدام مسلحانه، فتنه صدام و هم‌پیمانانش، ۷۸، ۸۸ نجات داد و قدرت دارد که ما را از هر فتنه دیگری که منشا خارجی و عوامل داخلی داشته باشد نجات دهد و انقلاب را پیش ببرد.
در همین راستا است که چندماهی است که تصویر ائمه جمعه از قاب سنتی تریبون نماز جمعه خارج شده و جزئیات رفتار آنها در زندگی عادی و در سطح شهر به رسانه‌ها راه پیدا کرده است. چند ماهی است که ائمه جمعه نقاط مختلف کشور، در کانون توجه شهروند خبرنگارها قرار گرفته‌اند و کارهای مختلف‌شان در فضای مجازی بازخورد زیادی پیدا کرده است. اتفاقی که شاید با اقدام تحسین‌برانگیز آیت‌الله سیدمحمدعلی آل‌هاشم امام‌ جمعه تبریز درخصوص برداشتن نرده میان مردم و مسئولین کلید خورد و به‌تدریج به شهرهای دیگر تسری پیدا کرد.
حالا دیگر تصویر ائمه جمعه از قاب سنتی تریبون نماز جمعه خارج شده‌ و جزئیات رفتار آنها در زندگی عادی و در سطح شهر به رسانه‌ها راه پیدا کرده است. همین رویه کلی باب طبع مردم بوده و مورد استقبال مردم قرار گرفته است می‌تواند نشان دهد که انتظار مردم از مسئولان انقلابی‌شان چیست، این برداشتن میله‌ها شاید یک حرکت سنبلیک باشد، شاید خیلی دیرتر از حد انتظار رقم خورده باشد اما دقیقا خواسته مردم است و با خواسته انقلابی و آرمان‌هایی که بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب از آن سخن گفتند مطابقت دارد و همین یعنی حرکت در مسیر انقلاب و خواست مردم. همین یعنی ایجاد همبستگی ملی و کاهش دو دستگی‌ها، اینکه همیشه سخنرانی کنند که باید منع دو دستگی شد و باید همبستگی بین مردم و مسئولان افزایش یابد کفایت نمی‌کند، مسئولان باید به جز سخنرانی در حوزه عملیاتی هم حرکت‌هایی انجام دهند و بایدها را به عمل تبدیل کنند.
رهبر معظم انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بارها و بارها در صحبت‌های خود به همبستگی مردم و مسئولان اشاره کرده و بر اجرای آن تاکید داشته‌اند اما لازم است اقداماتی عملی از مسئولان اجرایی کشور در این حوزه رخ دهد. مسئولان اجرایی باید به توصیه‌های مقام معظم رهبری و بنیانگذار جمهوری اسلامی که در راستای آرمان‌های انقلاب است عمل شود. 

نویسنده: مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcg3u9qqak9zt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی