دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۵
کد مطلب : 112861

چالش اصلی در حوزه صادرات فاوا نیروی مولد انسانی است

سه کمیسیون آموزش و اشتغال، صادرات نرم افزار- خدمات و نرم افزارهای پیشرفته در نشست خبری که دیروز در سازمان نصر (نظام صنفی رایانه‌ای کشور ) برگزار شد، اعلام کردند که با وجود تمام نواقص و کمبودهایی که وجود دارد به این باور رسیده‌اند که می‌توان در حوزه صادرات فاوا (فناوری اطلاعات و ارتباطات) قدم‌های مثبتی برداشت.
به گزارش خبرنگار ما، حسین زارعان، رییس کمیسیون صادرات نرم افزار و خدمات با اشاره به خلاهایی که در حوزه صادرات نرم افزار وجود دارد، به چند گام اصلی اشاره کرد که اگر به درستی برداشته شوند می‌توان آن‌ها را مرتفع کرد و گفت: «برای صادرات خدمات یکی از مهم‌ترین چالش‌های ما مساله منابع انسانی و تربیت نیروی انسانی ماهر در سطح استاندارد قابل قبول است. استانداردی که باعث می‌شود سرویسی که قرار صادر کنیم در سطح قابل قبولی باشد. این چالش، فقط مشکل صادرات‌چی‌های ما نیست و بازار داخل را نیز تحت‌الشعاع خود قرار داده است. در سازمان نصر یک همگرایی جدی بین سه کمیسیون شکل گرفته تا چالش اصلی که تربیت نیروی انسانی ماهر است را رفع کنند. نیروی انسانی ماده خام اولیه برای تولید محصول است. ایران می تواند هابی باشد تا کشورهای دیگر برای یافتن نیروی انسانی متخصص به آن مراجعه کنند.»او با اشاره به اینکه یکی دیگر از راه‌حل‌هایی که می‌تواند تا حدودی مشکل صادرات حوزه فاوا را رفع کند، مشارکت عمومی-خصوصی است تاکید کرد: «این که چطور در حوزه آموزشی، مشارکت بین بخش‌های عمومی و خصوصی شکل بگیرد تا هم منابع دولت درست استفاده شود هم سازمان ها ریسک خود را کم کنند. سه کمیسیون اصلی سازمان نصر به اجماع و همگرایی رسیدیم که مشکلات ما می‌تواند با مشارکت دولت باید حل شود. این برای اولین مرتبه است که شاید نهادهای خصوصی به این امر مهم دست یافته‌اند.»او در رابطه با راه حل سوم برای مشکل صادرات فاوا تصریح کرد: «سومین راه حلی که در نظر داریم، تربیت برنامه‌نویس از سنین کودکی در مناطق محروم است. چهارمین مسئله و به زعم من مهم‌ترین مسئله این است که ما می‌خواهیم برای تربیت نیروی انسانی با آورده مشخص وارد میدان شویم و پلن مشخصی را برای این کار روی میز گفتگو بگذاریم. تربیت نیروی انسانی ماهر می تواند کیفیت صنایع و مشاغل را بالا ببرد. نزدیک به یک سال است که شرکت‌های آموزشی و شرکت‌های صادرات فاوا، مانند یک «شبه اکوسیستم» کنار هم قرار گرفته‌اند و کاری را آغاز کرده‌اند که نتایج ارزنده‌ای به دنبال داشته است. مازیار گنجه‌ای رییس کمیسیون آموزش استان تهران در ادامه این نشست به ارائه آماری پرداخت: «صادرات نفتی ایران در سال ۲۰۱۸ چیزی حدود ۵۵ میلیارد دلار و صادرات خدمات و نرم افزار در همان سال و در کشور هند ۹۹ میلیارد دلار بوده است. بزرگ‌ترین جامعه برنامه‌نویسان را هند دارد و اقتصاد حوزه انفورماتیک آن ۷.۷ درصد از تولید ناخالص داخلی‌اش است. در حالی که این عدد در ایران ۲.۳ درصد است.
«سعید امامی» رییس کمیسیون نرم افزارهای پیشرفته سازمانی نصر صحبت‌های تکمیلی پرداخت. او ابتدا به توضیح دلایلی پرداخت که ضرورت استفاده از فناوری اطلاعات برای توسعه پایدار در کشور اشاره کرد و گفت: «این روزها جنگ سایبری است. بالا بردن قدرت دفاعی کشور در حوزه حمله های اینترنتی باعث می‌شود ما در این جنگ پیروز شویم. ما زمانی می توانیم برنده شویم که دانش ملی در سطح فناوری بالا برود. اگر ما دنبال اینترنت داخلی هستیم؛ خوب است اما این هدف نباید جلوی تکنولوژی در کشور را بگیرد.»

https://siasatrooz.ir/vdcg3x9qqak9q74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی