چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۴
کد مطلب : 93906

آخوندی وزیر ماند

آخوندی وزیر ماند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی ديروز پس از استماع نظرات مخالف و موافق و گزارش عباس آخوندی باردیگر به تداوم مسئولیت وی در وزارت راه و شهرسازی رای اعتماد دادند.
در این رای گیری از مجموع ۲۵۲ رای اخذ شده، ۷۲ نفر موافق استیضاح، ۱۷۵ نفر مخالف استیضاح بودند و پنج نفر نیز رای ممتنع دادند. استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی با ۱۳ امضا در جلسه علنی ديروز اعلام وصول شد. روح‌الله حسینیان، مهدی کوچک‌زاده، حمید رسایی، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، جواد کریمی‌قدوسی، زهره طیب زاده، فاطمه آلیا، موسی‌الرضا ثروتی، محمود نبویان، مجتبی رحماندوست، بهرام بیرانوند، حسن کامران و نیره اخوان، ۱۳ نماینده‌اي هستند که پای این طرح را امضا کرده‌اند که اکثر این نمایندگان از اعضای جبهه پایداری هستند. محورهای اصلی استیضاح وزیر راه و شهرسازی عدم انجام تعهدات زمان رای اعتماد، مشکلات عمومی وزارت راه و شهرسازی، مشکلات زمین و مسکن شهری و روستایی، حوزه حمل‌و‌نقل و مشکلات حوزه مالی وزارتخانه بود.

پیامک زنگنه به موافقان استیضاح آخوندی
روز گذشته جلسه علنی استیضاح وزیر راه و مسکن و شهرسازی متاثر از حوادث عجیبی بود. از پیامک زنگنه به نمایندگان تا صحبت درباره ویلای جهانگیری، كوچك‌زاده از موافقان استيضاح خاطره‌ای می‌گوید از بودجه‌ای که برای آسفالت مسکن مهر هشتگرد هزینه نمی‌شود اما مسیر راه ویلای اسحاق جهانگیری را آسفالت می‌کند.
بعد هم دست می‌گذارد روی مدرک آخوندی؛ «شما پس از سال‌ها اشتغال در وزارتخانه‌ها برای جبران خدمات‌تان با بودجه وزارت نفت برای تحصیل به انگلستان اعزام شدید»، البته وزیر این شبهه را هم بی پاسخ می‌گذارد.
آخوندی سومین وزیر استیضاحی در دولت یازدهم است، پیش از این فرجی‌دانا وزیر علوم و علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در مجلس نهم استیضاح شدند. ديروز اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور برای شرکت در جلسه بررسی طرح استیضاح رضا عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در صحن علنی مجلس حاضرشد.جمعی از اعضای دولت نيز وي را هنگام ورود به صحن علنی همراهی می‌کردند.

امید تحول در وزارت راه نیست
موسی‌الرضا ثروتی در جریان استیضاح وزیر راه و شهرسازی در بیان علت این استیضاح گفت: نمایندگان مجلس ابزارهایی همچون مکاتبه، مذاکره، سؤال، جلسات متعدد در اختیار دارند که ما تقریباً تمام این مراحل را دنبال کردیم و به دنبال این بودیم که رکودی که در جامعه فریاد همه را بلند کرده مرتفع شود.
وی افزود: نمایندگان با اعتراضات مردم در شهرها و روستاها مواجه هستند از وضعیت نامناسب مسکن، عدم پاسخگویی به مردم و تجمعات اعتراضات فراوان و عدم پرداخت تسهیلات مکمل ۵ میلیون تومانی و تأخیر در تحویل واحدها و افزایش مکرر قیمت‌ها، عدم اجرای قول‌های وزیر مبنی بر عدم افزایش قیمت مسکن، فقدان زیرساخت‌ها، مزخرف خواندن مسکن مهر در حالی که یکی از طرح‌های بسیار مفید بوده که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کرده‌اند.

اعطای تسهیلات به ایثارگران به منزله تأمین مسکن نیست
مجتبی رحماندوست نماینده مردم تهران طی سخنانی به عنوان دومین موافق استیضاح وزیر راه و شهرسازی، اظهار داشت: قانون برنامه پنجم درباره ایثارگران در بخش‌های مختلف یا اجرایی نشده و یا ناقص اجرایی شده است.
وی افزود: آقای وزیر راه پیش از این گفته بود که «پیگیری مشکلات ایثارگران در حوزه تأمین مسکن را فراتر از قانون وظیفه خودم می‌دانم و در صدر تمام اولویت‌های تأمین مسکن، موضوع تأمین مسکن ایثارگران را مدنظر قرار خواهم داد و خودم شخصاً به موضوع مسکن ایثارگران رسیدگی می‌کنم»، با وجود این اظهارات آقای وزیر، مشکل مسکن ایثارگران تاکنون حل نشده است.
نماینده تهران در مجلس در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: اعطای تسهیلات به منزله تأمین مسکن محسوب نمی‌شود، اینگونه طرح‌ها فقط برای مسئولان وزارتخانه‌ها آمارسازی می‌کند و برای ایثارگران مسکنی تأمین نمی‌کند و حکم برنامه پنجم ابتر باقی می‌ماند. وی در پایان خاطرنشان کرد: بنده استیضاح را امضا نکرده بودم، اما به دلیل خلف وعده‌های آقای وزیر، مجبور به امضای این استیضاح شدم.

مقابله با فساد در وزارت راه با واگذاری قرارداد به نورچشمی‌ها
حجت‌الاسلام سید‌ناصر موسوی‌لارگانی در موافقت با استیضاح آخوندی وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: خداوند را شاهد قرار می‌دهم که هدفم از امضای استیضاح آقای آخوندی احقاق حقوق ملت محروم و مظلومی است که ما باید صدای رسای این عزیزان باشیم، من به نوبه خود قسم یاد می‌کنم که اهداف سیاسی و جناحی باعث امضای بنده نبوده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین تصریح کرد: یکی از ایرادات اصلی نمایندگان بی‌دقتی در توزیع اعتبارات در استان‌ها و اولویت بندی در اجرای پروژه‌ها براساس نظام چانه‌زنی است که متاسفانه در دو سال مدیریت آقای آخوندی به شدت در این وزارتخانه مشاهده شده است. وي در ادامه مطرح کرد: چرا باید پروژه‌های حوزه‌های انتخابیه تعدادی از نمایندگان نسبت به بقیه اولویت داده شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: کدام برنامه را برای خروج از رکود این بخش ارائه دادید. برنامه‌های شما چه تاثیری بر اقتصاد صنعت ساختمان گذاشته است؟ یکی از برنامه‌های ارائه شده از سوی شما در زمان رای اعتماد شفافیت و مقابله با فساد بود دو سال گذشته چه کردید؟ آیا مقابله با فساد در وزارت راه با واگذاری قراردادهای متعدد با ترک تشریفات به شرکت‌ها و افراد نور چشمی در تضاد نیست.

آخوندی سیاسی‌ترین وزیر کابینه است
حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در موافقت با استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دو سؤال قبلی نمایندگان از وی گفت: آقای آخوندی پس از وعده‌های خود در روز رای اعتماد با اختلاف ۸ رای وزیر شد که توقع این بود که به وعده‌های خود عمل کند.
وی با یادآوری اینکه وزیر راه در جریان سؤال اول خود اظهار داشته بود که هنوز فرصت کافی در اختیارم گذاشته نشده است و در نتیجه سؤال کننده سؤال خود را پس گرفت، افزود: سؤال بعدی را من - رسایی - در سالگرد سؤال اول پرسیدم که البته رئیس کمیسیون عمران چند ماه طرح سؤال من را عقب انداخت.
رسایی از بازدید خود از پروژه‌های گوناگون مسکن مهر سخن گفت و با اشاره به اینکه مجلس در جریان سؤالش از آخوندی با اختلاف یک رای از پاسخ‌های وزیر قانع شد، گفت: بعدا معلوم شد آن یک رای هم درست نبوده است. وی با انتقاد از تلاش برای پوشاندن ضعف‌های مدیریتی با شانتاژهای سیاسی خاطرنشان کرد: آیا اعتراض مردم به مسکن مهر سیاسی است؟ آیا تاکید رهبر انقلاب بر تکمیل پروژه‌های مسکن مهر سیاسی است؟ پس برای اینکه سیاسی نباشیم بیایید مجلس را تعطیل کنیم.
نماینده مردم تهران خطاب به آخوندی گفت: شما سیاسی‌ترین وزیر کابینه هستید؛ شما که گفته بودید من خود مبدع در مسکن مهر بودم، چطور این طرح بعدا مزخرف شد؟ رسایی با اشاره به اینکه وزیر راه ابتدا وعده اتمام مسکن مهر در سال ۹۴ سپس سال ۹۵ و سپس سال ۹۶ را داده است، گفت: وزیر راه و شهرسازی دست به آمارسازی زد.

تذکر لاریجانی به نمایندگان
در این هنگام علی لاریجانی رئیس مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت، اقدام به تذکر به نمایندگان تجمع‌کننده در جلوی صندلی‌های مجلس که در حال صحبت با معاون اول رئیس‌جمهور بودند، کرد که رسایی نیز گفت: این شیوه برخی است که وقتی موافقان استیضاح صحبت می‌کنند جلوی تریبون جمع شده و شلوغ می‌کنند که لاریجانی در پاسخ گفت شما کسی را متهم نکنید که بحث صورت نگیرد. همچنین بر‌اساس این گزارش رسایی از اتاق فرمان خواست کلیپ های آماده شده درباره مصاحبه با مردم در مورد مسکن مهر خود را پخش کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: این معترضان واحدهای مسکن مهر خود را با وضعیت ناقص و بدون امکانات تحویل گرفته و اقساط از آنها دریافت می‌شود.
رسایی با یادآوری جملات رئیس‌جمهور در تعریف از مسکن مهر گفت: تنها پاسخ وزیر مسکن به عدم اختصاص اعتبارات کافی برای مسکن مهر این است که می‌گوید ما منابع نداریم در حالیکه این منابع از خود بانک مسکن تامین نمی‌شود. وی در بخشی از سخنان خود گفت: در آخرین سؤالی که از وزیر راه و شهرسازی در مجلس مطرح شد، وی با اختلاف یک رأی شکننده از مجلس کارت زرد نگرفت و بعداً هم معلوم شد که درست نبوده است.
سپس علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به رسایی گفت: این اظهارات شما درست نیست، این موضوع از اختیارات هیأت رئیسه مجلس است و ما چنین چیزی را تأیید نمی‌کنیم. ما در بررسی‌هایمان حرف شما را تأیید نمی‌کنیم.

پیامكي حاشيه‌ساز
يكي از نمايندگان كه خواست نامش فاش نشود عنوان كرد كه وزیر نفت برای برخی نمایندگان موافق استیضاح آخوندی وزیر راه و شهرسازی، پیامکی فرستاده که محتوای آن به شرح زیر است: شنیده شده که جنابعالی موافق استیضاح دکتر آخوندی هستید،البته بنده در اصل خبر تردید دارم.توقع است با استیضاح ایشان همراهی نکنید و در عوض تلاش خواهد شد تا انتظارات و ایرادات جنابعالی تامین شود.

این استیضاح جای تأمل دارد
وزیر مسکن راه و شهرسازی گفت: استیضاح وقتی به جریان می‌افتد که پاسخ‌های دوره‌های پیشین قانع‌کننده نباشد و من که خوشبختانه تا به حال هیچ بار رأی عدم قانع‌شدن را از مجلس شورای اسلامی دریافت نکردم و این استیضاح جای تأمل دارد.
آخوندی خاطرنشان کرد:‌ من تا امروز ۴ بار به نحوی از نمایندگان تأئیدیه گرفتم که یک بار از آن در هنگام رأی اعتماد و سه بار دیگر نمایندگان از من سؤال کردند که در هر سه بار پاسخ‌های من برای صحن مجلس شورای اسلامی قانع‌کننده بود و به نحوی شما مجدداً به صحبت‌های من اعتماد کردید و امیدوارم که برای بار پنجم نیز صحبت‌های من برای شما قانع‌کننده باشد. آخوندی با بیان اینکه کاهش قیمت نفت ما را در تنگنای مالی قرار داده است، گفت: ناوگان هوایی بیشترین آسیب را از تحریم دید.
آخوندی در بخش دیگری از سخنانش در رابطه با حوزه مسکن مهر اظهار داشت: من تاکنون سه‌بار در مجلس درباره مسکن مهر صحبت کردم و در صدا و سیما نیز در این‌باره صحبت کرده ام و از ابتدا خودم را متعهد به تمام قراردادها دانسته ومی‌دانم و اکنون نیز متعهدم که تک تک واحدها را به اتمام برسانم و هیچگاه از این تعهد سرپیچی نکردم.
آخوندی اظهار داشت: اگر کوچکترین مشکلی در قراردادها وجود دارد از شما خواهش می‌کنم که راجع به این موضوع به رئیس مجلس، قوه قضائیه و هر کجا که خواست مراجعه کند که ببینند ما چگونه عمل کردیم و نشان دادیم چندین میلیارد دلار به نفع کشور عمل کردم.

۵۰۰ هزار واحد مسکن مهر در دولت یازدهم تحویل داده شده است
منصور آرامی نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی در سخنانی با عنوان مخالف استیضاح وزیر راه و شهرسازی، اظهار داشت: نگاه ما به وزارت راه و شهرسازی اصلاً نباید سیاسی باشد چون گناه و خطاست، تاکنون وزیر راه و معاونان این وزارتخانه تعامل بسیار خوبی با کمیسیون‌ها و مجلس داشتند، وزارت راه با این مدیریت در حال تغییر یک رویکرد است و در حال تغییر از یک وزارتخانه دولتی و تبدیل شدن به یک وزارتخانه مردمی است.
آرامی با بیان اینکه حتماً همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های کشور ایرادات و اشکالاتی دارند، گفت: فقط در بخش بنادر کشور ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بخش خصوصی مشارکت کرده است، همچنین در بخش ریلی نیز حدود ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را داشته‌ایم که این موارد نشان‌دهنده تغییر رویکرد وزارت راه و شهرسازی است.
نماینده بندرعباس در مجلس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مشکلات مسکن مهر در کشور، یادآور شد: حتماً همه نمایندگان مجلس در امر مسکن مهر نگاه سیاسی ندارند، باید بگویم مسکن مهر به این سادگی‌ها نیست ، اگر دولت دیگری هم بیاید وضع مسکن مهر بهتر از این نخواهد شد.
وی همچنین گفت: امروز کار جهادی در حوزه مسکن مهر انجام شده است که ۵۰۰ هزار واحد در این دولت تحویل مردم شده، ما در مسکن مهر مدرسه و یا محیط‌های فرهنگی نمی‌خواهیم اما باید بدانیم تکمیل پروژه‌های مسکن مهر به اعتبار و بودجه زیادی نیاز دارد.

آخوندی وزارتخانه را با ۱۲۵۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه‌تمام تحویل گرفت
نماینده مردم تهران در مجلس، آخوندی را مدبر، پرکار و استراتژیست خواند و گفت: وزیر راه وزارتخانه را با ۱۵۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه‌تمام تحویل گرفته است.
محمدرضا باهنر در مخالفت با استیضاح عباس آخوندی وزیر مسکن و شهرسازی گفت: چند روز پیش هم خاطر‌نشان کردم که رای به ابقای آقای آخوندی در روز استیضاح بیش از رای او در جلسه رای اعتماد خواهد بود.
وی مسکن مهر را پروژه‌ای عظیم خواند گفت: اگر پروژه مسکن مهر با تدبیر و محاسبه‌ای دقیق‌تر و پیش‌بینی‌های نزدیک‌تر به واقعیت اجرا می‌شد این مشکلات پیش نمی‌آمد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از بررسی طرح استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی و استماع صحبت‌های موافقان استیضاح وزیر راه و شهرسازی، مجدداً به وی اعتماد کردند. وکلای ملت با ۷۲ رأی موافق، ۱۷۵ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از ۲۵۲ آرای مأخوذه، مجدداً به وی اعتماد کردند.

https://siasatrooz.ir/vdcg3y9y.ak9wz4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی