يکشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۳
کد مطلب : 96688

کری به دنبال چه می‌گردد

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا سفر دوره‌ای دیگری را آغاز کرده است. بر اساس گزارش‌های منتشره «جان کری» وزیر خارجه آمریکا در جریان این سفر، امروز پس از ورود به آفریقا قرار است با مقامات عالیرتبه کشورهای کنیا و نیجریه درباره مقابله با تروریسم و سایر مسائل مهم بین‌المللی و منطقه‌ای رایزنی کند. «جان کری»
وزیر خارجه آمریکا در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه نیز به عربستان سعودی رفته و درباره اوضاع یمن با مقامات ریاض گفت وگو می‌کند. در مذاکراتی که در عربستان به انجام خواهد رسید، مقامات عربستان، وزیران خارجه انگلیس و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیز حضور خواهند داشت. همچنین «اسماعیل ولد الشیخ احمد» فرستاده ویژه سازمان ملل در یمن نیز در این مذاکرات حضور خواهد داشت. حال این سوال مطرح می‌شود که دلایل این سفر چیست و چرا کری راهی منطقه شده است؟ آنچه از سوی مقامات آمریکایی درباره سفر به کشورهایی آفریقایی ادعا می‌شود مبارزه با تروریسم و برقراری امنیت در آفریقا است. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که تحولات آفریقا شرایطی ورای این ادعا را نشان می‌دهد و آن چالشهایی است که در مناطق استراتژیک برای منافع آمریکا روی داده است. آمریکا دو اولویت را برای خود در آفریقا تعریف کرده که شامل سودان جنوبی و سومالی می‌شود. در ماه‌های اخیر این دو منطقه که آمریکا ادعای برقراری امنیت در آنها را سر داده بود، با بحران‌های امنیتی شدیدی مواجه شده‌اند که صدها کشته و هزاران آواره بر جای گذاشته است. مذاکره با کشورهای آفریقایی برای کمک به برقراری نسبی امنیت در این کشورها برای احیای منافع آمریکا می‌تواند از اهداف سفر کری به آفریقا باشد. نکته مهم دیگر سفر کری به عربستان، هر چند که ادعا می‌شود این حضور برای حل بحران یمن است اما در اصل نشستی برای خارج ساختن عربستان از این بحران است. در هفته‌های اخیر یمن با تحولات بسیاری همراه بوده که محور آن را اقدامات
یمنی – یمنی تشکیل می‌دهد که از آن جمله تشکیل شورای ملی، آغاز به کار پارلمان پس از ۱۸ ماه و نیز تظاهرات گسترده مردمی در حمایت از این اقدامات بوده است. در حوزه نظامی نیز ارتش و نیروهای مردمی یمن توانسته‌اند دستاوردهای گسترده‌ای را رقم زنند بگونه‌ای که بسیاری از محافل رسانه‌ای و سیاسی از شکست قطعی سعودی در یمن می‌گویند. با توجه به این شرایط سفر کری را می‌توان اقدامی از روی ضعف و ناتوانی سعودی دانست که آمریکا را وادار ساخته تا برای حفظ آبروی خود هم که شده به دنبال خروج آبرومندانه سعودی از این بحران باشد حال آنکه روند تحولات نشان می‌دهد این باتلاق چنان عمیق است که ائتلاف آمریکایی- سعودی به این زودی‌ها توان خارج شدن از آن را ندارد.

مولف : علي تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcg739y.ak9374prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی