دوشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۱
کد مطلب : 118081
افزایش ظرفیت تزریق واکسن کرونا به ۵۰۰ هزار دوز در روز

نفع واکسیناسیون چند‌صد برابر بیشتر از عوارض آن

برخی اعتقاد دارند تزریق واکسن عوارض خطرناکتر از بیماری کرونا دارد اما این باور غلط است و در صورت گسترش چنین باوری، آمار تلفات بالا می‌رود و کنترل بیماری از دست متولیان خارج می‌شود.
حتی اگر از از میان هر ۱۰۰۰ نفری که واکسن تزریق می‌کنند ۹۰۰ نفر آنها مصونیت پیدا کنند و ۱۰۰ نفر با عوارض با احتمال مرگ روبرو شوند، این آمار نشان از موفقیت واکسیانسیون دارد.
به نظر می‌رسد هنوز آگاهی در میان افکار عمومی نسبت به واکسن عمیق نشده و تحت تأثیر فضای مجازی قرار دارند و توصیه‌های یکسری افراد غیر کارشناس بر روی برهی افراد تأثیر بیشتری دارد برای همین است که بر روی اجباری شدن ازیرق واکسن تأکید می‌شود.
در همین زمینه دکتر ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در مراسم بازدید از مرکز واکسیناسیون سالمندان در بزرگترین مرکز تجمعی واکسیناسیون (ایران مال) اظهار کرد: روز شنبه در سراسر کشور ۱۶۲ هزار واکسن تزریق شده و طی دو هفته آینده، میزان تزریق روزانه واکسن به ۵۰۰ هزار نفر خواهد رسید.
وی در خصوص تعداد واحد واکسیناسیون مرکز ایران مال گفت: در همین مرکز که بزرگترین مرکز تجمعی واکسیناسیون است، با ایجاد ۱۲۰ واحد واکسیناسیون با حضور ۲۴۰ واکسیناتور، دیروز بیش از ۴۰۰۰ واکسن تزریق شده که تقریباً ۲.۵ درصد واکسن تزریقی کشور در یک روز است که رقم بسیار قابل توجهی است.
حریرچی به قابلیت گسترش واکسیناسیون در این مرکز اشاره و بیان کرد: ایران مال قابلیت افزایش ظرفیت واکسیناسیون به ۲۵ هزار واکسن روزانه را نیز در طبقات بالا دارد که از مسئولان این مرکز درخواست خواهیم کرد که این گسترش را انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: مردم نگران نباشند؛ برای همه ایرانیان و همه ساکنین ایران، واکس‌های وارداتی و داخلی واکسن پیش‌بینی شده است؛ سهم واکسن هیچ کس سوخت نخواهد شد. اگر به هر دلیلی، بیماری یا گرفتاری، نتوانست مراجعه کند، حتماً در اولویت خواهد بود یعنی اگر به رده‌های سنی پایین‌تر هم واکسن کرونا را تزریق کنیم، رده‌های سنی بالاتری که قبلاً تزریق نکردند نیز در اولویت هستند.
حریرچی به رده سنی کنونی تزریق واکسیناسیون اشاره و تصریح کرد: الان منحصراً واکسن کرونا را به رده سنی بالای ۷۵ تزریق می‌کنیم. رده‌های سنی پایین‌تر به هیچ وجه، به هیچ مرکزی مراجعه نکنند.
وی افزود: رده سنی بالای ۷۵ سال هم تا چهارشنبه منتظر باشند، ما به آن‌ها پیامک می‌دهیم. اگر پیامک ما به آن‌ها نرسید، روز چهارشنبه در سامانه salamat.gov.ir وارد شوند و نوبت تزریق واکسن را دریافت کنند. این سامانه از چهارشنبه برای این افراد فعال خواهد شد. ورود خودجوش به مراکز بهداشتی حتی در رده سنی بالای ۷۵، صرفاً ازدحام ایجاد می‌کند.
حریرچی خاطرنشان کرد: مراکز تجمعی و خودرویی ما، مثل ایران مال، مراکز اصلی تزریق واکسیناسیون خواهد بود و طی یکی دو هفته آینده تزریق واکسن در مراکز بهداشتی درمانی در شهرهای بزرگ به مراکز تجمعی که در سالن‌های بزرگ ورزشی، تجاری، اداری یا مساجد هستند، منتقل خواهد شد. در این زمینه بسیج هم همکاری بسیاری مناسبی دارد.
معاون کل وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون افراد با بیماری‌های خاص تأکید کرد: مردم نگران نباشند. ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واکسن کرونا دیروز وارد کشور شده و برای گروه سنی بالای ۶۵ سال و بیماران زمینه‌ای واکسن وارداتی، کاملا موجود خواهد بود و واکسن داخلی هم به تدریج به تولید خواهد رسید.
معاون وزارت بهداشت در خصوص مراکز غیرتجمعی واکسیناسیون گفت: مراکز متعدد خودرویی و غیر خودرویی باز شده و گسترش هم پیدا خواهد کرد.
حریرچی در پاسخ به سؤال تسنیم درباره عوارض واکسن کرونا گفت: عوارض واکسیناسیون در کشور ما و در کشورهای دیگر نادر است؛ نفع واکسیناسیون چند ده و چند صد برابر بیشتر از عوارضش است.
وی با بیان این که افراد واکسینه شده، پیگیری می‌شوند، افزود: ما سامانه از پیش تعیین شده‌ای برای ثبت عوارض واکسن داریم. کادر بهداشتی درمانی آموزش دیده‌اند. بعد از این که عوارض مربوط به واکسن بود، این عوارض را در سامانه ثبت می‌کنند؛ از این لحاظ مورد تقدیر سازمان بهداشت جهانی قرار گرفتیم که سامانه‌ای با روش ثبت مناسبی وجود دارد.
وی تاکید کرد: در روزهای آینده منحصراً تزریق واکسن برای افراد بالای ۷۵ سال است و بعد از اتمام این گروه رده‌های سنی پایین‌تر به تدریج اعلام و اقدام خواهد شد.

https://siasatrooz.ir/vdcg779qqak9qz4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی