شنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۰
کد مطلب : 108389
اهداف مهم سفر نخست وزیر عراق به تهران از نگاه کارشناس مسائل منطقه

گسترش روابط تهران و بغداد در شرایط حساس منطقه

گسترش روابط تهران و بغداد در شرایط حساس منطقه

سفر نخست وزیر عراق به ایران در حالی صورت گرفته است که این سفر می‌تواند تاریخ جدیدی برای روابط تهران و بغداد را در شرایط حساس منطقه‌ای رقم بزند و دقیقا نکته‌ای است که مردم دو کشور نیز همین تحول اساسی را انتظار دارند.
سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی در خصوص اهداف سفر نخست وزیر عراق به ایران اظهارداشت:
سفر آقای عادل عبدالمهدی نخست وزیر کشور دوست و برادر جمهوری عراق به ایران در حالی صورت گرفته است که کمتر از یک ماه پیش رئیس جمهور کشورمان به این عراق سفر کرده بود و بنابراین این سفر از جهات مختلف قابل بررسی و تحلیل است.
وی افزود: ابتدا اینکه از نگاه سیاست منطقه‌ای دو کشور ایران و عراق این سفر حائز اهمیت است، به دلیل اینکه نظام سلطه به رهبری آمریکا در مدت ۱۰سال اخیر تمام تلاش خویش را معطوف به ایجاد اختلاف و تشدید رقابت‌های این دو کشور با استفاده از همه ابزار ممکن نموده بود اما، طی یک دهه گذشته همکاری‌های منطقه‌ای ایران و عراق در ابعاد سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی گسترش یافته است که این سفر م‌ تواند به تعمیق روابط دو کشور در منطقه منجر شود. این استاد دانشگاه بیان داشت: دوم اینکه این سفر می‌تواند برای سرعت بخشی به توافقات اقتصادی، مرزی و دیپلماتیک دو طرف که در سفر ماه گذشته حجت الاسلام روحانی انجام شد بسیار موثر باشد.
صدرالحسینی در ادامه گفت: سوم این سفر به منظور پاسخگویی به مطالب غیرمنطقی که بعد از سفر رئیس جمهور ایران به عراق توسط مخالفین روابط دو کشور در منطقه مطرح شد خط بطلانی بکشد؛ نباید فراموش کنیم پس از سفر مقامات ایرانی به عراق و دیدار آنان با بالاترین شخصیت‌های سیاسی و مذهبی آن کشور به خصوص مرجعیت عالی شیعه عراق آقای آیت الله سید علی سیستانی، در فضای مجازی مطالبی توسط وهابیت تکفیری منطقه که همان عربستان است منتشر شد که بوی ناامیدی و یاس برای ملت دو کشور ایران و عراق به دنبال داشت.
وی افزود: چهارم سفر آقای عبدالمهدی به تهران می‌تواند در سالی که به نام رونق تولید نام گذاری شده است ایجاد فضای مطلوب را برای صادرات کالاهای با کیفیت ایرانی به بازارهای کشورعراق فراهم نماید و از این بابت به نفع دو کشور خواهد بود؛ پنجم اینکه سفر آقای نخست وزیر عراق به ایران که دو روزه بوده و به همراهی تعداد قابل توجهی از مقامات سیاسی نظامی و اقتصادی است، حتما در اجرای توافقات تعیین خطوط مرزی، تعیین حدود آبراه‌های مرزی، تسریع در امر کشتیرانی در اروند رود، ایجاد تسهیلات برای بازرگانان و تجارو گردشگران اعم گردشگران مذهبی، درمانی و تاریخی-تمدنی می‌تواند بسیار موثر بوده و این دو کشور مهم در منطقه را به قطبی از قدرت برای رسیدن به اهداف و منافع مشترک تبدیل نماید.
وی با اشاره به اینکه دو کشور ایران و عراق می‌توانند الگویی برای تقویت همکاری کشورهای منطقه باشد، تصریح کرد: در شرایطی که اتحادیه‌های مختلف در دنیا برای رسیدن به منافع ملت‌های خود تلاش می‌نمایند پیوستگی این دو کشور و دعوت از کشورهای دوست دیگر مانند سوریه می‌تواند اتحاد کشورهای منطقه را برای رسیدن به اهداف مشترک تسریع بخشد.
وی گفت: ششم ابعاد نظامی امنیتی این سفر نباید فراموش گردد؛ چرا که هر دو کشور برای تامین امنیت خویش می‌توانند از امکانات موجود در دو کشور بهره برداری لازم را بنمایند.
وی در خصوص مورد هفتم اینطور توضیح داد و گفت: موضوع مهم مقابله با تروریسم تکفیری منطقه است که هر دو کشور تجربیات قابل توجهی برای مقابله با این پدیده شوم دارند و ملت عراق هزینه‌های سنگینی برای آن پرداخته‌اند بنابراین تجربه موفق جمهوری اسلامی ایران در مقابله و نابودی داعش که دست پرورده تفکرات سیاه و خوفناک مدارس وهابی- تکفیری منطقه و حمایت‌های سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی است می‌تواند برای جلوگیری از تکثیر این پدیده هولناک در منطقه و خارج از آن بسیار موثر باشد.
این کارشناس مسائل منطقه بیان داشت: هشتم این سفر می‌تواند برای پویایی اقتصاد دو کشور در همه ابعاد مختلف آن تاثیر گذار باشد که این تاثیر گذاری حتما بر روی توسعه و پیشرفت کشورهای دوست منطقه نیز موثر خواهد بود و دیگر کشورها نیز می‌توانند از توسعه ایران و عراق به عنوان دو کشور موثر در منطقه بهره‌های اقتصادی فراوان ببرند.
وی در باره مورد نهم نیز اظهارداشت: این دیدار می‌تواند تحولات قابل توجهی در حوزه انرژی به مفهوم نفت و گاز و اورانیوم داشته باشد؛ امروز جمهوری اسلامی دارای منابع قابل توجهی از انرژی های فسیلی و نوظهور است و اعلام آمادگی کامل نموده که در این حوزه می‌تواند با همه کشورهای دوست و غیر متخاصم همکاری‌های فنی علمی و صنعتی داشته باشد و چه بهتر که این روابط از کشوری که بیشترین مرز مشترک، فرهنگ، آداب رسوم مشترک و علائق مشترک را دارد، باشد.
صدرالحسینی یادآور شد؛ امروز جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از علوم سطح بالای جهانی رتبه‌های قابل قبول بین المللی را کسب نموده است و کشور دوست و برادر عراق به دلیل شرایط نامطلوب چهار دهه گذشته نیازمند این علوم پیشرفته در مراکز دانشگاهی و پژوهشی است، بنابراین سفر آقای عبدالمهدی می‌تواند دریچه‌ای برای گسترش روابط علمی- دانشگاهی دو کشور باشد.
وی خاطرنشان کرد: در سفر نخست وزیر عراق به ایران از همه جنبه‌های انسانی، مادی و معنوی به نفع دو ملت بوده و این دو کشور می‌توانند تاریخ جدیدی برای روابط ایران و عراق را در شرایط حساس منطقه‌ای رقم بزنند که دو ملت نیز همین تحول اساسی را از مسئولان دو کشور انتظار دارند.

https://siasatrooz.ir/vdcg779qyak9zw4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی