?>?> رهبر انقلاب: مسئولیت مجلس خبرگان حراست دقیق از هویت نظام است | سیاست روز
سه شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۸
کد مطلب : 95878
پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری افتتاح شد

رهبر انقلاب: مسئولیت مجلس خبرگان حراست دقیق از هویت نظام است

رهبر انقلاب: مسئولیت مجلس خبرگان حراست دقیق از هویت نظام است

مراسم افتتاحیه پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری صبح دیروز با حضور منتخبان مردم در ساختمان مجلس شورای اسلامی قدیم و قرائت پیام مقام معظم رهبری برگزار شد.
در این مراسم پس از قرائت پیام مقام معظم رهبری هیئت رئیسه سنی انتخاب، اداره جلسه را به‌منظور تعیین هیئت رئیسه دائمی مجلس خبرگان در دوره پنجم به‌عهده گرفت.
آیت‌الله میرمحمدی به‌ عنوان رئیس، آیت‌الله امینی به‌ عنوان نایب‌ رئیس، سید‌صدرالسادات حسینی و حجت‌الاسلام پروانی به‌ عنوان منشی سنی انتخاب شدند.
طبق تبصره ماده ۱۴ قانون انتخابات خبرگان، هیئت‌رئیسه سنی، مرکب از رئیس و نایب‌ رئیس از سالمندترین و دو منشی از جوان‌ترین اعضای حاضر در جلسه هستند که باید انتخابات هیئت‌رئیسه دائم را برگزار کنند.
آیت‌‌الله سیدابوالفضل میرمحمدی که از حوزه انتخابیه تهران به این مجلس راه یافته، متولد سال ۱۳۰۲ هجری و ۹۳ ساله است، مسن‌ترین و سید‌صدرالسادات حسینی ۳۳ ساله از حوزه انتخابیه هرمزگان جوان‌ترین عضو این مجلس است.
همچنین آیت‌الله ابراهیم حاج‌امینی دیگر نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان نیز ۹۲ سال سن دارد که بعد از آیت‌الله میرمحمدی مسن‌ترین فرد این مجلس شناخته می‌شود. احمد پروانی نیز از حوزه انتخابیه گیلان با ۳۴ سال سن بعد از سیدصدرالسادات حسینی جوان‌ترین فرد این مجلس است.

حضور جمعی از مسئولان نظام در مراسم افتتاحیه مجلس خبرگان در دوره پنجم
جمعی از مسئولان لشکری و کشوری نیز در مراسم افتتاحیه مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم حضور داشتند.
در این مراسم آیات هاشمی‌رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، آملی‌لاریجانی رئیس قوه قضائیه، علم‌الهدی نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان و نیز حجج‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور، ناطق‌نوری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، قاضی‌عسکر نماینده ولی‌فقیه در سازمان حج و زیارت، سعیدی نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، محسنی‌‌اژه‌ای معاون اول رئیس قوه قضاییه، پورمحمدی وزیر دادگستری، رئیسی تولیت آستان قدس رضوی، تقوی رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه‌جمعه کشور و منتظری دادستان کل کشور حضور داشتند.
سرلشکر حسن فیروزآبادی رئیس ستادکل نیروهای مسلح، سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور، محمدباقر قالیباف شهردار تهران، سعید جلیلی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت‌ملی، محمدحسین صفارهرندی، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور دولت‌‌های نهم و دهم و برخی دیگر از چهره‌های سیاسی و مقامات لشکری و کشوری نیز در این مراسم حضور داشتند.

پیام رهبر معظم انقلاب به افتتاحیه مجلس خبرگان پنجم
رهبر معظم انقلاب تأکید کردند: مسئولیت مجلس خبرگان حراست دقیق و همه‌جانبه از هویت اسلامی و انقلابی نظام است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به‌مناسبت آغاز به کار پنجمین دوره‌ مجلس خبرگان، ضمن تبریک به اعضای این مجلس به‌خاطر دستیابی به اعتماد و انتخاب ملت، تأکید کردند: اهمیت این مجلس عظیم‌الشأن، ناشی از عظمت مسئولیتی است که بر دوش منتخبان آن نهاده شده و این «مسئولیت»، حراست دقیق و همه‌جانبه از هویت اسلامی و انقلابی نظام حاکم بر کشور و هدایت دستگاههای درهم‌تنیده این نظام به‌سمت هدفهای والا و عالی‌قدر آن است.
متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی که صبح دیروز از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین محمّدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری قرائت شد، به‌شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
آغاز به کار پنجمین دوره‌ مجلس خبرگان در ایّام ولادت حضرت ولیّ الله الاعظم ارواحنا فداه تقارن مبارکی است که باید به فال نیک گرفت و اطمینان به تسدید و تأیید الهی و رعایت و رضایتِ وَلَوی را در دل مؤمنِ به صدق وعده‌های الهی، افزون و پایدار ساخت. همچنین همزمانی با سوم خرداد را که نماد پیروزی مقاومت و افراشتن پرچم فتح و نصرت الهی است، باید قدر دانست و از آن پدیده شگفت‌آور، درس آموخت.
خداوند عزیز و حکیم را با همه‌ دل سپاس می‌گزارم که به ملت مؤمن و شجاع و باوفا توفیق تشکیل این مجلس را ارزانی فرمود و نظام جمهوری اسلامی را بار دیگر به بیعتی عمومی سرافراز ساخت.
به شما برگزیدگان نیز به‌خاطر دستیابی به اعتماد و انتخاب ملت تبریک می‌گویم و توفیق در تقدیم خدمت شایسته به کشور و مردم را برای شما از خداوند علیم و بصیر مسئلت می‌کنم.
اهمیت این مجلس عظیم‌الشأن، ناشی از عظمت مسئولیتی است که بر دوش منتخب آن نهاده شده است. این مسئولیت در یک جمله:
حراست دقیق و همه‌جانبه از هویت اسلامی و انقلابی نظام حاکم بر کشور و هدایت دستگاههای درهم‌ تنیده‌ این نظام به‌سمت هدفهای والا و عالی‌قدر آن است. ادای این مسئولیت سنگین نیازمند صلاحیتهایی است که در قانون اساسی به آن اشاره شده است.
تشخیص وجود و بقای این صلاحیتها برعهده‌ این مجلس معظم است و این به‌‌نوبه‌ خود مسئولیتهای بزرگی را متوجه آن می‌سازد: آشنائی با جایگاه جمهوری اسلامی در دنیای کنونی؛ توجه به پدیده‌ جذاب مردم‌سالاری دینی در میان انبوه شیوه‌های گوناگون حکومت که در آنها یا معنویت و دین، یا مردم، و یا هر دو قربانی شده‌اند؛ توجه به نقش بی‌مانند ایمان و باورهای برآمده از معارف اسلامی در نوع گزینشهای مردمی؛ توجه به تأثیر تقوای فردی و سیاسی شخص رهبر در حفظ اعتماد مردم و سلامت و صلابت و استواری نظام ...، اینها بخشی از مسئولیتهای این مجلس معظم را که متشکل از فقهای مردمی و اثرگذار است، یادآور می‌شود و ادای آن را مطالبه می‌کند. هریک از سرفصلهای مذکور متضمن وظائفی است که حسن انجام آن، کشور و نظام را به صلاح و سداد رهنمون می‌گردد و رهبر را در ادای آن مسئولیت بزرگ و بی‌همتا مدد می‌رساند.
توفیق شما حضرات محترم و خود را در پیمودن این مسیر مبارک که راه امام راحل بزرگوار و هدف بزرگ و حیاتی ایشان بود، از خداوند منان مسئلت می‌کنم.
سیّدعلی خامنه‌ای ۱/خرداد/۱۳۹۵

آیت‌الله جنتی : به حمایت‌های رهبر انقلاب از شورای نگهبان می‌بالیم
دبیر شورای نگهبان تأکید کرد که با حمایتهای رهبری معظم انقلاب و پشتیبانی مردم، انتخابات ۷ اسفند در کمال صحت و سلامت برگزار شد.
آیت‌الله جنتی با قرائت عملکرد پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، گفت: مجلس خبرگان جایگاه مهمی دارد که برآمده از انقلاب اسلامی است. وی افزود: امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره به جایگاه مهم این مجلس تاکید داشته‌اند.
دبیر شورای نگهبان یادآور شد: مقام معظم رهبری در دیداری که با اعضای دور چهارم مجلس خبرگان اخیرا داشتند، فرمودند باید مراقب نفوذ باشیم و به تولیدات داخلی توجه کنیم.
آیت‌الله جنتی تصریح کرد: ایشان انقلابی بودن، انقلابی فکر کردن و انقلابی عمل کردن را از وظایف مجلس خبرگان رهبری دانستند. وی اضافه کرد: پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان در حالی برگزار شد که از حساسیت ویژه‌ای برخوردار بود ولی بحمدالله با حمایت و پشتیبانی رهبری و مشارکت مردم انقلابی، انتخابات در صحت و سلامت کامل برگزار شد.
دبیر شورای نگهبان افزود: برگزاری انتخابات رضایت رهبری را در‌پی داشت و از راهنمایی‌های مستمر ایشان به شورای نگهبان نیز به خود می‌بالیم.
آیت‌الله جنتی با بیان اینکه از تمام نهادها و شخصیت‌هایی که در راه برگزاری انتخابات به شورای نگهبان کمک کردند تشکر می‌کنیم، گفت: از اعضای دوره چهارم مجلس خبرگان که به هر دلیلی نتوانستند به مجلس پنجم راه یابند نیز بابت زحماتی که متحمل شدند تشکر می‌کنم.
وی با بیان اینکه برای برگزاری انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی وزارت کشور دو تاریخ را به شورای نگهبان اعلام کرده بود، تصریح کرد: پس از برگزاری جلسات تاریخ هفتم اسفندماه برای برگزاری این دو انتخابات تعیین و به وزارت کشور اعلام شد.
دبیر شورای نگهبان خاطرنشان کرد: در تاریخ ۲۷ خرداد سال ۹۴ نیز اعضای هیئت نظارت بر انتخابات در شورای نگهبان انتخاب و در اولین جلسه نیز اعضای هیئت رئیسه آن انتخاب شدند.
آیت‌الله جنتی گفت: که پس از ثبت‌نام کاندیداها عده‌ای نسبت به رد صلاحیت‌ها اعتراض داشتند که در جلسات فقهای شورای نگهبان مطرح و اعلام نظر شد که پس از بررسی‌ها عده‌ای نیز تقاضای جابجایی حوزه‌های انتخابیه خود را داشتند که طبق قانون انجام شد. وی با اشاره به مشارکت ۶۲.۵ درصدی واجدین شرایط در انتخابات مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در دوره چهارم مشارکت ۶۱.۳۹ درصد بود که در دوره پنجم از افزایش ۲.۱ درصدی برخوردار شد.
دبیر شورای نگهبان اظهارکرد:در نهایت با بررسی گزارشات بازرسان از نحوه برگزاری انتخابات و بررسی شکایت‌های واصله، صحت انتخابات در ۳۱ حوزه انتخابیه تایید شد.
آیت‌الله جنتی تصریح کرد: امیدوارم خبرگان با توجه به جایگاه رفیع و نقش بسیار مهمی که دارد در انجام مسئولیت‌های خود موفق باشد.

برگزاری جلسه غیرعلنی
همچنین با پایان یافتن جلسه علنی افتتاحیه پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، جلسه غیر علنی خبرگان برای انتخاب هئیت رئیسه، شامل رئیس و نواب رئیس آغاز شد. بر این اساس انتخاب رئیس و نواب رئیس به مدت ۲ سال خواهد بود.

آیت‌الله احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری شد
سرانجام آیت‌الله احمد جنتی از ۸۶ رای ماخوذه با کسب ۵۱ رأی به عنوان رئیس مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم انتخاب شد.
آیت‌الله امینی با ۲۱ رأی و آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی نیز با کسب ۱۳ رأی از دیگر کاندیداهای ریاست مجلس خبرگان بودند. همچنین ۱ رأی باطل محسوب شد.
در این رأی‌گیری، آیت‌الله احمد جنتی رسماً ریاست مجلس خبرگان رهبری را به مدت ۲ سال برعهده گرفت.
همچنین آیت‌الله موحدی‌کرمانی با ۶۵ رأی و آیت‌الله هاشمی شاهرودی با ۶۳ رأی به‌ترتیب نواب اول و دوم رئیس مجلس خبرگان شدند.
حجت‌السلام احمد خاتمی نیز با ۵۶ رأی دبیر اول و آیت الله دری نجف‌آبادی با ۴۹ رأی به‌عنوان دبیر دوم هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم، انتخاب شدند. همچنین آیات کعبی با ۴۳ رأی و مبلغی با ۱۶ رأی از دیگر نامزدهای دبیری هیئت رئیسه مجلس خبرگان دوره پنجم بودند. 

قرائت سوگندنامه اعضای پنجمین دوره مجلس خبرگان
اعضای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در سوگندنامه‌ای تأکید کردند که برای حراست از منصب الهی مقام بالای رهبری خود را مسئول می‌دانند.
متن این سوگند توسط حجت‌الاسلام صدرالساداتی قرائت شد. متن کامل سوگندنامه اعضای مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم به‌شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
من در محضر قرآن مجید به خدای قادر متعال سوگند یاد می‌کنم که ودیعه‌ای را که ملت به ما سپرده است به‌عنوان امینی عادل پاسداری کنم و در ایفای وظیفه سنگینی که برعهده دارم یعنی تشخیص معرفی بهترین فرد برای مقام والای رهبری امت و در حراست از منصب الهی و حفظ آن از هرگونه خطری خود را در پیشگاه مقدس خداوند مسئول بدانم و در بهره‌مندی از ملت غیور ایران از این نعمت عظیم الهی کمال کوشش را نمایم و کوچکترین مسامحه و خیانت را روا ندارم.

روحانی: مجلس خبرگان پنجم در ادای وظایفش فعال‌تر عمل کند
رئیس‌جمهور گفت: مجلس خبرگان پنجم در ادای وظایفش و در کمیسیون‌هایی که پیش رو دارد فعال‌تر عمل کند.
حسن روحانی در پایان مراسم در گفت‌و‌گو با خبرنگاران، تاکید کرد: مجلس خبرگان، مجلسی است که به مردم کشورمان، برای شرایط سختی که چه بسا پیش‌روی تاریخ ملت قرار می‌گیرد، اطمینان خاطر می‌دهد. وی با بیان اینکه وظیفه مجلس خبرگان آن است که در روز مبادا، رهبر را با شرایطی که در قانون اساسی آمده است انتخاب و به مردم معرفی کند، گفت: امیدواریم سالیان دراز عمر بابرکت رهبر معظم انقلاب پایدار بماند و مجلس خبرگان نیازی نداشته باشد در این زمینه تصمیم بگیرد اما بسیار مهم است که فقهایی در این زمینه تصمیم‌گیر هستند که منتخب مردم هستند.
رئیس‌جمهور مجلس خبرگان رهبری را مجلسی اطمینان‌بخش برای ایران اسلامی دانست و اظهار امیدواری کرد که مجلس خبرگان پنجم در ادای وظایفش و در کمیسیون‌هایی که پیش رو دارد فعال‌تر عمل کند و مردم عزیز ایران اسلامی هم با استقرار مجلس پنجم خبرگان از آینده‌شان مطمئن باشند.
روحانی گفت: مردم‌سالاری دینی در انتخاب رهبری به معنای واقعی کلمه تبلور پیدا می‌کند چراکه اولا همه نمایندگان مجلس خبرگان منتخب مردم هستند و دوم اینکه همه آنها فقهای شایسته‌ای هستند که فقهای شورای نگهبان آنان را تأیید کرده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: مجلس خبرگان در آزمون گذشته خود بسیار موفق بوده است و در ۱۴ خرداد بعد از رحلت حضرت امام‌(ره) توانست هم با سرعت و هم با دقت، رهبر شایسته‌ای را انتخاب کند به گونه‌ای که دنیا از سرعت عمل مجلس خبرگان رهبری کشورمان دچار شگفتی شد.

https://siasatrooz.ir/vdcg779y.ak9nu4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی