سه شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۳
کد مطلب : 93898
نگاه جهانی به کالایی صادراتی

گرانی به سنگ‌آهن رسید

گرانی به سنگ‌آهن رسید

عضو هيئت مدیره انجمن سنگ‌آهن اعلام کرد: قیمت سنگ‌آهن ازامروز گران خواهد شد. قیمت سنگ‌آهن درحالی قرار است از امروز گران شود که این کالا از ماهها قبل محل مناقشه متولیان و تولیدکنندگان بوده است. فعالان این عرصه تا پیش از اعمال سیاست‌های بدون مطالعه متولیان در اعمال تعرفه‌های موجود گلایه داشته وهمواره این نکته را مطرح مي‌کردند که اگر بناست از صنعتی حمایت شود این حمایت تنها در اوج قیمت‌ها نباید باشد و متولیان در زمانیکه قیمت به کف نیز مي‌رسد بايد با تصمیم به جا به گونه ای عمل کنند که هم منافع ملی و هم منافع اقتصاد کشور را لحاظ کنند.
این فعالان با بیان اینکه در حال حاضر بخشی از رکود و افت قیمت سنگ‌آهن در کشور به کاهش قیمت‌های جهانی مربوط می‌شود و البته علاوه بر این، نحوه تعیین قیمت سنگ‌آهن ایران نیز بر این مسئله تأثیرگذار بوده است مدعی هستند که اختلاف قیمت سنگ‌آهن صادراتی ایران با قیمت‌های جهانی و همچنین نبود برند مشخص در صنعت سنگ‌آهن ایران از جمله نقاط ضعف این صنعت است.
غرقی عضو هيئت مدیره انجمن سنگ‌آهن از جمله این افراد است که مدعی است شاخص قیمت‌گذاری استاندارد برای سنگ‌آهن ایران مبتنی بر مبادلات واقعی جهان، وجود ندارد و به همین دلیل طی سال‌های گذشته سنگ‌آهن تولید ایران در بازارهای جهانی بسیار پایین‌تر از قیمت‌های جهانی عرضه شده است.
وی می‌گوید: با کسر هزینه‌های ناشی از ریسک تولید و نبود ال‌سی، قیمت سنگ‌آهن ایران حدود ۲ تا ۳ دلار باید پایین‌تر از قیمت‌های جهانی باشد، اما به‌ دلیل نبود شاخص‌های استاندارد، این فاصله به ۱۰، ۱۲ و گاهی ۱۸ دلار نیز رسیده است.
غرقی با اشاره به انجام مطالعات مشترک با یک مؤسسه بین‌المللی از سال گذشته در زمینه تعیین شاخص استاندارد برای قیمت‌گذاری سنگ‌آهن ایران، گفت:امروزاولین شاخص قیمت سنگ‌آهن ایران با فلز محتوایی ۶۰ درصد رونمایی خواهد شد که این شاخص قیمت فوب سنگ‌آهن ایران را حداقل ۶ دلار در هر تن افزایش خواهد داد که متناسب با این افزایش، قیمت سنگ‌آهن در داخل نیز افزایش می‌یابد.

سیاست دوگانه چین در تجارت با ایران
در همین راستا عضو هيئت مدیره انجمن سنگ‌آهن ایران با انتقاد از سیاست دوگانه چین در تجارت با ایران، گفت: قیمت تمام شده سنگ‌آهن ایران در دنیا قابل رقابت است اما زمانی که حمل‌ونقل انجام می‌شود غیررقابتی می‌شود.
کیوان جعفری طهرانی عضو هيئت مدیره انجمن سنگ‌آهن ایران همچنین با اشاره به سیاست دوگانه چین در تجارت با ایران گفت: در هفت ماهه سال ۲۰۱۵ کشور چین به جز سنگ‌آهن استرالیا، برزیل و آفریقای جنوبی تنها ۶۴ میلیون تن سنگ‌آهن خریداری کرده است و همین موضوع باعث شد تا ما کاهش ۴۲ درصدی صادرات سنگ‌آهن به چین را داشته باشیم.
جعفری طهرانی با بیان این‌که چین تلاش می‌کند رفته رفته کشورهای کوچک صادر‌کننده سنگ‌آهن را از بازار خود حذف کند، اظهار کرد: چین در تلاش است تا واردات سنگ‌آهن خود را به سه کشور عمده تولید‌کننده سنگ‌آهن یعنی استرالیا، برزیل و آفریقای جنوبی محدود کند که این موضوع برای ایران مشکل ایجاد خواهد کرد و باید به فکر بازارهای جدیدی باشیم.
وی ادامه داد: در تمامی این سال‌ها چین به دنبال این بوده که با لغو تحریم‌های ایران از بازار‌های کشورمان برای صادرات محصولات خود و افزایش تجارت با ایران به عنوان یک شریک تجاری استفاده کند، اما در عین حال مشاهده می‌شود که این کشور در حال خارج کردن ایران از بازار سنگ‌آهن خود است. در ادامه این نشست پروا سلطانی‌-‌عضو هيئت مدیره انجمن سنگ‌آهن ایران - از برگزاری سومین همایش بین‌المللی سنگ‌آهن ایران در آذرماه سال جاری خبر داد.
وی با بیان این که محور این همایش نقشه راه نسل سوم سنگ‌آهن ایران است، گفت: در شرایطی هستیم که بهبود فضای کسب‌وکار ضروری است و باید سعی کنیم زمینه افزایش مشارکت بخش خصوصی را فراهم کنیم.
وی با اشاره به برگزاری همایش‌های قبلی سنگ‌آهن در ایران اظهار کرد: در همایش اول موفق شدیم عوارض صادراتی سنگ‌آهن دانه‌بندی را برداریم و در همایش دوم نیز شرایطی برای بهبود روابط با دولت و مجلس شورای اسلامی ایجاد کردیم.
عضو هيئت مدیره انجمن سنگ‌آهن ایران افزود: امیدواریم در این همایش بتوانیم روی ایندکس قیمتی سنگ‌آهن ایران تاثیر‌گذار و از چند روز آینده شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم.
سلطانی با اشاره به وضعیت رکودی کشور و دنیا گفت: در این شرایط ما از دولت انتظار داریم که کارهای امتحان شده در کشورهای دیگر را انجام دهند و در شرایط رکود اقتصادی قانون به شکل دیگری با بخش خصوصی و سرمایه‌گذار برخورد کند به‌طوری که علاوه بر کاهش هزینه‌ها شرایط بازار را برای ورود بخش خصوصی تسهیل کند.
وی ابراز امیدواری کرد که انجمن بتواند با برگزاری این همایش با توجه به تغییر قانون معادن در برنامه ششم توسعه شرایط خوبی را برای این بخش ایجاد کنیم.
بهرام شکوری – نایب رئيس انجمن سنگ‌آهن ایران – با بیان این‌که نگاه‌مان به سنگ‌آهن باید جهانی باشد، اظهار کرد: امروزه دنیا به سمت نگاه دهکده جهانی پیش می‌رود و ما نیز باید به این باور برسیم که هر زمانی که بحث از سنگ‌آهن می‌شود، تمام معادن سنگ‌آهن در دنیا را معادن خودمان بدانیم.
وی با بیان این‌که شرکت‌های آمریکایی بیش از ۷۵ درصد از فروش محصولات‌شان در خارج از آمریکاست، گفت: برای مثال شرکت IBM آمریکا در سال ۲۰۱۳، ۱۵۰ میلیارد دلار درآمد از محل فروش سنگ‌آهن به دست آورده و این در حالی است که ما در بهترین حالت درآمد نفتی‌مان ۷۶ میلیارد دلار بوده است. نایب رئيس انجمن سنگ‌آهن ایران افزود: دولت، انجمن‌های صنفی و بنگاه‌ها باید نگاه خود را تغییر دهند و نگاه جهانی به این مقوله داشته باشند. شکوری با بیان این‌که نباید سنگ‌آهن برای صادرات مشکلی داشته باشد، اظهار کرد: اگر در آینده استفاده از سنگ‌آهن کاهش پیدا کند باید با این ذخائری که داریم چه کار کنیم؟ اگر امروز بتوانیم تولید کنیم و بفروشیم می‌توانیم برای نسل آینده خود ایجاد سرمایه ای کنیم که قطعا به درد بخور خواهد بود.
به گفته وی زمانی که با ایجاد عوارض داشتند جلوی صادرات سنگ‌آهن را می‌گرفتند، می‌توانستیم بیش از ۱۰۰ دلار سنگ‌آهن خود را بفروشیم که اگر آن زمان فروخته بودیم امروز به ازای هر تن در آن زمان می‌توانستیم چند تن سنگ‌آهن وارد کنیم.
نایب رئيس انجمن سنگ‌آهن ایران با بیان این‌که قیمت‌گذاری سنگ‌آهن براساس نظام عرضه و تقاضا خود به خود انجام می‌شود، گفت: پیشنهاد ما این است که دولت به این موضوع ورود نکند، چرا که قیمت‌ها براساس این سیستم خود به خود تعیین می‌شود و اگر انحصاری در این بخش دیده شد آن زمان می‌توان به این موضوع ورود پیدا کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcg779y.ak9wy4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی