?>?> مردم ما به سياست‌هاي آمريكا بي‌اعتمادند | سیاست روز
سه شنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۱
کد مطلب : 93528
ظريف:

مردم ما به سياست‌هاي آمريكا بي‌اعتمادند

مردم ما به سياست‌هاي آمريكا بي‌اعتمادند

وزیر امور خارجه گفت: مردم ما به سیاست‌هاي امریکا بی‌اعتمادند و اجرای صحیح توافقنامه هسته‌ای، فرصتی برای امریکا ایجاد مي‌کند که بتواند لااقل مقداری از اعتماد از دست رفته مردم ایران را ترمیم کند.
در ادامه دور سوم دیپلماسی منطقه‌اي رئيس دستگاه ديپلماسي كشورمان با باجی قائد سبسی رئیس‌جمهوری تونس دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
وی پس از این دیدار در جمع خبرنگاران از محورهای گفت‌و‌گو با رئيس‌جمهوری تونس را مبارزه با افراط و تروریسم بیان کرد.
رئيس دستگاه دیپلماسی ایران با بیان اينكه ایران و تونس دارای دیدگاه‌هاي مشترک در زمینه حل مسایل منطقه‌اي از جمله در لیبی، سوریه، عراق و یمن هستند، اظهار امیدواری کرد: این دیدگاه مشترک به تقویت مناسبات و حل مشکلات منطقه کمک کند. ظریف با مثبت ارزیابی کردن دیدار خود با رئيس‌جمهوری تونس گفت: در این دیدار سلام‌هاي دکتر روحانی را به رئيس‌جمهوری تونس ابلاغ کردم و از وی برای سفر به ایران دعوت شد که این دعوت مورد پذیرش قرار گرفت.
ظریف همچنين در دیدار با الجبیب الصید نخست‌وزیر این کشور، بر همکاری‌های دوجانبه اقتصادی و فرهنگی دو کشور تاکید کرد.
وزیر امور خارجه پس از این دیدار، در جمع خبرنگاران با ابراز خرسندی از حضور در تونس، این کشور را دوست و برادر خواند و گفت: زمینه همکاری بین دو کشور ایران و تونس بسیار زیاد است و در حوزه همکاری دوجانبه اقتصادی و فرهنگی امکان همکاری بیشتری وجود دارد.
ظریف با تاکید بر توسعه همکاری‌های منطقه‌ای دو کشور افزود: در این دیدار در زمینه‌های مختلف از جمله گردشگری، انرژی، کشاورزی، محیط‌زیست و امور شهرداری گفت‌وگو کردیم.
ظریف با ابراز تاسف از گسترش خطر افراط‌گری، فرقه‌گری و تروریسم که همه منطقه را تهدید می‌کند، خاطرنشان کرد: در این زمینه امکان همکاری وجود دارد و از سیاست مستقل، منطقی و میانه‌رو کشور تونس استقبال می‌کنیم.
ظریف همچنین در ادامه دیدارهایش با مقامات تونس با «طیب البکوش» همتای تونسی دیدار و در مورد همکاری‌های مشترک دوجانبه و راه‌حل‌های سیاسی برای بحران‌های منطقه رایزنی و گفت‌وگو کرد.
ظریف خاطرنشان کرد: برای گفت‌وگو و روند سیاسی در سوریه، یمن و دیگر مناطق گرفتار بحران نباید شرط گذاشته شود.
ظریف افزود: سیاست‌هاي امریکا در منطقه ما بویژه حمایت امریکا از جنایات رژیم صهیونیستی در حق مردم فلسطین یکی از دلایل بی‌اعتمادی مردم ماست. وی با بیان اينكه همواره طرفدار حل و فصل موضوعات از طریق گفت و گو هستیم، ادامه داد: گفت‌و‌گوهای ما با امریکا برای حل پرونده‌اي بود که از دید ما غیرضروری بود که توانستیم با روش مسالمت‌آمیز به چارچوبی برای حل آن مساله دست یابیم.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: بنابراین فقط این گفت‌و‌گوها درباره حل یک موضوع بود و ما در مورد سایر موضوعات وارد گفت‌و‌گو نشدیم که توقع حل و فصل آن موضوعات را داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که برخی تحلیلگران مي‌گویند چهار پایتخت کشورهای عربی زیر سلطه ایران است، گفت: ما برای جهان عرب بسیار احترام قائلیم و معتقدیم هیچ‌کسی بر هیچ پایتخت جهان عرب سلطه ندارد. مردم عرب مردم رشیدی هستند و خودشان بر پایتخت‌هاي خودشان سلطه دارند.
وزیر امور خارجه درباره سیاست ایران‌هراسی رژیم صهیونیستی نیز افزود: سیاست ایران‌هراسی رژیم صهیونیستی شکست خورده است و امروز این رژیم باید پاسخگوی جنایاتش علیه مردم فلسطین و لبنان باشد و دیگر نمی تواند به آتش کشیدن یک کودک خردسال، شهرک‌سازی اشغالگرایانه و حمله به غزه و کرانه باختری و لبنان را تحت هیچ پوششی توجیه یا مخفی کند. ایران معتقد به استفاده از فرصت‌هاي مشترک و ایستادگی در برابر خطرات مشترک است
وی در پاسخ به ادعای نگرانی برخی کشورهای همسایه از قدرت گرفتن ایران هم گفت: در این‌باره هیچ جای نگرانی وجود ندارد و جمهوری اسلامی ایران آغوش خود را برای همکاری با همسایگان باز کرده و معتقد است باید از فرصت‌هاي مشترک استفاده کرد و در برابر خطرات مشترک ایستاد.
رئيس دستگاه دیپلماسی درباره مذاکرات هسته‌اي نیز اظهار داشت: حل موضوع هسته‌اي یک فرصت جدید برای منطقه فراهم کرد که از طریق گفت‌و‌گوها به حل مشکلات افراط‌گرایی و طایفه‌گری بپردازیم و با همکاری همه کشورهای منطقه و همسایگان این مشکلات را حل کنیم.
ظریف تصریح کرد: حل مشکل هسته‌اي یک پیروزی برای کل منطقه و جهان اسلام است و تهدیدی برای هیچ‌یک از کشورهای همسایه و جهان اسلام نیست.

https://siasatrooz.ir/vdcg7n9y.ak9wx4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی