چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۸
کد مطلب : 107885
در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی:

الگوی دیپلماسی انقلاب، برای همه آزادی‌خواهان جهان

الگوی دیپلماسی انقلاب، برای همه آزادی‌خواهان جهان

ملت ایران در حالی ۴۰سالگی پیرزی انقلاب اسلامی در چارچوب استقلال خواهی و مبارزه علنی با استکبار را تجربه می‌کند که دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران روابط برادرانه، توسعه امنیت منطقه‌ای برای همه همسایگان و شعار نابودی غده سرطانی در منطقه و بین‌الملل را محور قرار داده است و البته این ثبات در دیپلماسی می‌تواند برای دیگر کشورهای علاقه‌مند به استقلال واقعی فانوس هدایتگر محسوب شود.
درحقیقت استقلال خواهی پس پیروزی انقلاب اسلامی مدلی قابل اجرا برای بسیاری از کشورها بوده و خواهد بود، یعنی پس از گذشت ۴۰سال از بیان این مولفه اصلی انقلاب اسلامی در ایران با وجود هزاران چالش و تهدید کوچک و بزرگ امروز، ایران اسلامی توانسته است کشتی استقلال خواهی خویش را به سواحل اقتدار نزدیک کند.
حضور فعال انگلیس و آمریکا در ایران پس از کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲، تصور هرگونه انقلاب با خاستگاه مردمی را با وجود رژیم سرکوبگر شاه در ایران با یاس مواجه می‌ساخت اما، برغم این نگرش‌ها، انقلاب اسلامی با حرکت یکپارچه و متحد مردم به رهبری امام خمینی (ره) به پیروزی رسید.
تشکیل نظام جمهوری اسلامی؛ به عنوان یک نظام مبتنی بر مردم سالاری دینی موجب بیداری مسلمانان در سراسر جهان و شروع فصل جدیدی از خیزش‌های اسلامی گردید. انقلاب اسلامی در اوج تحکیم و تثبیت حاکمیت و نفوذ بلامنازع دو قطب قدرت غرب و شرق بر بخش وسیعی از جغرافیای سیاسی جهان ظهور کرد و در اولین تاثیرات جهانی خود نظام دو قطبی را به چالش کشاند و در یک خیزش جهانی علیه مستکبرین؛ تقسیم ‌بندی‌های تحمیل شده بر جهان را دگرگون ساخت.
در پرتو این تحول بزرگ جریان‌های مقاومت از سوی ملت‌ها در قالب حرکت‌های انقلابی وارد عرصه‌ منازعات جهانی شد یکی از نمونه‌های این خیزش تشکیل جریان‌های مقاومت اسلامی همچون، حزب‌الله لبنان است که امروز به عنوان یک قدرت مطرح با خاستگاه مردمی هم چون سنگری تسخیر ناپذیر در مقابل صهیونیسم بین‌الملل ایستاده و پایه‌های رژیم اشغالگر قدس را به لرزه انداخته است.
به باور ناظران سیاسی؛ انقلاب اسلامی ایران برخلاف بسیاری از انقلاب‌های دیگر محدود به زمان و مکان نیست، بلکه همچون چشمه جوشان با وجود گذشت بیش از سه دهه، همچنان الگویی برای کشورهای تحت ستم جهان و تاثیرگذار بر روند تحولات منطقه و جهان است. با پیروزی انقلاب اسلامی دین و دینداری در سراسر جهان احیا شد و معنویت به صحنه اجتماع بازگشت.
مقام معظم رهبری نیز در دیدار جمعی از دانشجویان ( ۱۷خرداد/جوزا ۹۶) اعلام موضع صریح و قاطع نظام اسلامی در مقابل قدرت‌ها را حادثه‌ای بسیار مهم دانستند و تأکید کردند: "همین موضوع یکی از نشانه‌های آشکار کارآمدی نظام است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای، علت هضم نشدن در هاضمه جهانی را، هویت ایران و ایرانی برشمردند و خاطر نشان کردند: هویت ملت ایران و آرمان‌های فراوان این ملت، به‌ طور طبیعی نظام سلطه را در مقابل انقلاب اسلامی قرار داد و یک مبارزه قهری میان نظام اسلامی و قدرت‌ها و جریان‌های تأثیرگذار جهانی آغاز شد.

دیپلماسی استقلال خواهی در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی
سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی در خصوص دستاوردهای انقلاب در عرصه منطقه و جهان به سیاست روز گفت: یکی از موضوعات اساسی در زمینه دستاوردهای انقلاب اسلامی موضوع مهم استقلال سیاسی است، این استقلال سیاسی به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم می‌شود.
وی افزود: در بعد سیاست خارجی جمهوری اسلامی توانست با بهره گیری از الگوی حاکمیت دینی و حکومت پیامبراعظم (ص) و امیرالمومنین (ع) کشوری مستقل در یکی از مهمترین نقاط استراتژیک جهان ایجاد نماید.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهارداشت: حضرت امام خمینی (ره) بر اساس آموزه‌های دینی و اشراف کامل به تاریخ اسلام یکی از شعارهای اصلی انقلاب اسلامی را استقلال قرار داده و در این خصوص تعریفی از استقلال ارائه نمودند؛ بدین مفهوم که استقلال یعنی حاکمان یک کشور تصمیمی را اتخاذ نمایند و براساس منافع و مصالح ملی خویش آن تصمیم اتخاذ شده را عمل نمایند.
وی گفت: در این تعریف توجه به فرآیندهای تصمیم گیری و تهیه همه ابزارعمل به آن تصمیم را مد نظر گرفته و بعد از آن نیز می‌توانیم این ادعا را ثابت کنیم که استقلال ایران پس از برقراری جمهوری اسلامی به حد کمال نزدیک می‌شود.
این استاد دانشگاه بیان داشت: درحقیقت این استقلال خواهی پس پیروزی انقلاب اسلامی مدلی قابل اجرا برای بسیاری از کشورها بوده و خواهد بود، یعنی پس از گذشت ۴۰سال از بیان این مولفه اصلی انقلاب اسلامی در ایران با وجود هزاران چالش و تهدید کوچک و بزرگ امروز ایران اسلامی توانسته است کشتی استقلال خواهی خویش را به سواحل اقتدار نزدیک کند.
صدرالحسینی اظهارداشت: در شرایطی این مصاحبه انجام می‌شود که دستان خون آشام نظام سلطه بین‌الملل به رهبری آمریکا بطور رسمی همه تلاش‌های آشکار و پنهان خویش را بر موضوع استوار نموده‌اند که ایران از استقلال خواهی خویش به میزان یک گام عقب نشینی نماید تا امپراتوری رسانه‌ای نظام سلطه بتواند به این مدل موفق اشکال و ایرادی وارد نماید که دیگر کشورها نتوانند استفاده عملی ببرند.
به باور صدرالحسینی؛ در حقیقت ۴۰سال فرازو فرود در دیپلماسی ایران نشان می‌دهد بیشترین ثبات و تاکید بر مسلمات استقلال در این دیپلماسی وجود دارد و همچنان موضوع مهم استقلال محور اصلی دیپلماسی کشور محسوب می‌شود این بدان مفهوم است علی‌رغم چالش‌های مختلف در امر سیاست خارجی اما، مسئله استقلال همیشه به عنوان چراغ هدایت بخش این سیاست‌ها بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در نتیجه گیری نهایی باید گفت در طول ۴۰سال گذشته دیپلماسی ایران در خصوص ارتباط برادرانه با همسایگان خویش توسعه امنیت منطقه‌ای برای همه همسایگان و شعار نابودی غده سرطانی در منطقه به صورت اصول ثابت دیپلماسی ما بوده که این ثبات در دیپلماسی می‌تواند برای دیگر کشورهای علاقه‌مند به استقلال واقعی فانوس هدایتگر محسوب شود.

https://siasatrooz.ir/vdcg7u9qnak9z74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی