?>?> مشكلات اقتصاد كشور با نگاه بيروني حل نمي‌شود | سیاست روز
دوشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۲
کد مطلب : 91728
نگاه سياست روز به ملزومات تحقق اقتصاد مقاومتي؛

مشكلات اقتصاد كشور با نگاه بيروني حل نمي‌شود

مشكلات اقتصاد كشور با نگاه بيروني حل نمي‌شود

مقام معظم رهبری در بیانات نوروزی خود در حرم رضوی با طرح ۳ سوال اساسی در تعریف اقتصاد مقاومتی فرمودند اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که مقاوم است و با تحریکات جهانی و تکانه‌هاي جهانی و با سیاست‌هاي آمریکا و غیر‌آمریکا زیر و رو نمي‌شود و متکی به مردم است.
ایشان با طرح چیستی اقتصاد مقاومتی و خصوصیات مثبت و منفی آن و همچنین امکان‌پذیر بودن و اقدامات لازم برای این مهم بار دیگر بر این موضوع تاکید کردند که نگاه به بیرون برای حل مسائل اقتصادی هیچ‌گاه به نتیجه نخواهد رسید و همواره باید به دنبال استفاده از ظرفیت‌هاي داخلی کشور بود.
معظم‌له درفرمایشات خود اهتمام ویژه برای تقویت تولید داخلی، لزوم هدف‌گذاری و سیاستگذاری مسئولان و گرفتار نشدن به روزمر‌گی را در جرگه مهمترین اهداف مسئولان و مردم برشمردند ودر تبیین راه‌های تقویت داخلی، حمایت از بنگاه‌های متوسط و کوچک، تقویت فعالیت بنگاه‌های دانش‌بنیان، ایجاد نهضت کاهش خام‌فروشی، تسهیل سرمایه‌گذاری، کاهش واردات کالاهای مصرفی و مبارزه با قاچاق را راه‌های حمایت از تولید داخلی برشمردند و تاکید داشتند که این موضوع باید مورد توجه ویژه دولتمردان قرار بگیرد.
ایشان همچنین سوق دادن سرمایه‌ها به سمت تولید و مصرف محصولات داخلی و پرهیز از اسراف را از جمله راهکارهای تقویت تولید داخل برشمردند و تاکید داشتند که تحریم تنها ابزار دشمن برای مقابله با ملت ایران است، بنابراین اگر با تدبیر صحیح و با تکیه بر نیروهای داخلی، برنامه‌ریزی و عمل شود، تاثیر تحریم‌ها کاهش خواهد یافت و سپس بی‌نتیجه خواهند شد.
آنچه از کلیات فرمایشات مقام معظم رهبری بر مي‌آید توجه اکید به اقتصاد مقاومتی و تکیه بر توان داخل است به این معنا که برای بهبود وضعیت اقتصادی و خروج از رکود نباید تمام نگاه‌ها را به مذاکرات و نتایج حاصل از آن معطوف کنیم بلکه باید بکوشیم تا با اجرای قوانین و مقررات در جهت تقویت تولید داخل و تسهیل شرایط تولید که همان مفاد اقتصاد مقاومتی است گام برداریم. 

اعتماد مردم و دولت مسیر هموار اقتصاد مقاومتی
موسی‌الرضا ثروتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به نام‌گذاری سال‌جاری از سوی رهبری به سیاست روز گفت: با توجه به نام‌گذاری سال‌جاری به عنوان "ملت و دولت، همدلی و همزبانی" از سوی مقام معظم رهبری این نکته مطرح مي‌شود که شعار امسال دنباله‌رو شعار سال‌هاي گذشته است به این معنا که در‌پی اقتصاد و فرهنگ؛ عزم ملی و مدیریت جهادی باید در این راستا گام برداشته شود اما آنچه مسلم است تمام این موارد در ادامه اقتصاد مقاومتی که تا پیش از این از سوی معظم‌له مطرح شده است.
وی افزود: شعار امسال بیانگر آن است که اگر به مردم تکیه شود متولیان مي‌توانند نسبت به رفع مشکلات کشور اقدام کنند و در مقابل اگر مردم ایمان و اعتقاد بیاورند که دولت درصدد است تا اقتصاد دانش‌بنیان، قطع وابستگی به درآمدهای نفتی و بودجه غیر‌نفتی را دنبال کند و مي‌تواند کارها را به نحو مطلوب اجرایی کند شرایط بخش‌هاي مختلف کشور از جمله اقتصاد بهبود خواهد یافت.
این نماینده مجلس بر این اعتقاد است که اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور نیازمند باور و اعتقاد است باور و اعتقادی که از شعار سال‌جاری نشات مي‌گیرد. وی تصریح کرد: اگر این همدلی و همزبانی به معنای واقعی شکل گیرد و دولت و مردم یکدیگر را باور کنند و به هم اعتماد داشته باشند زمینه اجرای اقتصاد مقاومتی هم هموار خواهد شد.
این نماینده مجلس گفت: در شرایطی که وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام مي‌کند که از سهم ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی حوزه تولید تنها ۳۰ هزار تومان آن به تولید رسیده است و منابع بانکی به هم به این حوزه نرسیده است و بسیاری از این منابع صرف سرمایه‌گذاری در بخش‌هايي مانند سکه و دلار از سوی بانک‌ها شده است نمي‌توان انتظار داشت اقتصاد مقاومتی به شکل مطلوب اجرایی شود.
ثروتی قرار نگرفتن منابع در اختیار تولید و متوقف ماندن پروژه‌ها را نشان از عملیاتی نشدن مفاد اقتصاد مقاومتی آن طورکه باید برشمرد و گفت: این مساله که پروژه‌ها با مشکلات و معضلات همراه است نشان مي‌دهد مدیریت و هماهنگی در کشور وجود ندارد و به نوعی ضعف مدیریت در کشور و ناهماهنگی میان بخش‌هاي مختلف و عدم تخصیص منابع و نبود اعتقاد به تولید داخل موجب شده تا این اهداف به شکل واقعی محقق نشود.
این نماینده مجلس با تاکید بر این موضوع که بهبود شرایط اقتصادی کشور تنها منوط به امضای توافق‌نامه نیست خاطرنشان کرد: اجرایی شدن مفاد اقتصاد مقاومتی و توجه به تولید داخل نیاز به توافق‌نامه ندارد.
به گفته وی اگر قوانینی مانند قانون بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تولید و افزایش تسهیلات‌دهی بانک‌ها، قانون رفع موانع تولید و مبازره با قاچاق کالا و ارز اجرا شود می‌توان انتظار رونق تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی را داشت به عبارت دیگر اگر دولت بخواهد قانون را خوب اجرا کند مشکلات از سر راه برداشته مي‌شود اما متاسفانه دولت قانون را خوب اجرا نمي‌کند به عنوان مثال قانون هدفمندی یارانه‌ها که رونق تولید و بهبود فضای آن یکی از اهداف این قانون بود که هیچ‌کدام از دولت‌ها این موضوع را عملیاتی نکرده‌اند.

بزرگنمایی نکنیم
ایرج ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به این موضوع که تمام نگاه وزرا معطوف به مذاکرات است و نگاه درستی نیست به سیاست روز گفت: اینکه تمام نگاه‌ها معطوف مذاکره است تا حدودی بزرگنمایی است اما قدر مسلم یک بیماری در ایران وجود دارد که اخبار سیاست خارجی بیش از سایر اخبار برای مردم مهم است و این موضوع موجب شده تا در شرایط کنونی پیگیری اخبار مربوط به وزیر امور خارجه بیش از وزیر جهاد و کشاورزی باشد.
وی افزود: این نکته قابل قبول است که در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی به اندازه مطلوب عمل نکردیم اما تمام بحث عملیاتی نشدن به نخواستن مربوط نمي‌شود و باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که شرایط حاکم بر کشور، رکود اقتصادی و تورم موجود و همچنین معوقات عاملی اثرگذار بوده است. ندیمی خاطرنشان کرد: بحث اقتصاد مقاومتی و اجرای آن تنها به وظایف دولت نباید معطوف بود بلکه باید بپذیریم اقتصاد ایران از مسایل خارجی اثر مي‌گیرد و کمترین تاثیر آن همان درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری سالانه است.
این نماینده مجلس تحقق اقتصاد مقاومتی را در اجرای ۴ قانون اصلی دانست و گفت: در صورتی که ۴ قانون اصلاح مالیات‌ها که به موضوع دریافت مالیات‌هاي مستقیم اشاره دارد و همچنین قانون رفع موانع تولید، قانون تنظیم مقررات عمومی دولت و بودجه سال ۹۴ اجرایی شود مي‌توان به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و افزایش سرمایه‌گذاری در کشور امیدوار بود.

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdcg7u9y.ak9qx4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی