جمعه ۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۹
کد مطلب : 118955
همزمان با سفر الکاظمی به واشنگتن آشکار شد

بازگشت آمریکا به عراق از راه پنجره

بازگشت آمریکا به عراق از راه پنجره
نخست وزیر عراق با محوریت توافقنامه امنیتی بغداد-واشنگتن در حالی راهی آمریکا می‌شود که واشنگتن به رغم ادعای خروج یگان‌های رزمی‌اش از عراق، تلاش دارد با افزایش حضور اطلاعاتی و امنیتی، حضورش در این کشور را تکرار و گسترش دهد.
سیاست آمریکا معمولا از دروازه خارج شدن و از پنجره وارد شدن است چنانکه اکنون در حالی ادعای خروج نظامیان از افغانستان را مطرح می‌سازد که همزمان به دنبال افزایش حضور اطلاعاتی و امنیتی و مستشاری در این کشور است تا با کمترین هزینه همچنان بر این کشور سلطه داشته باشد. این روند در قبال عراق نیز در جریان است چنانکه در ظاهر طرح خروج از عراق مطرح می شود اما در عمل با افزایش حضور مستشاری و اطلاعاتی آمریکا همراه خواهد بود. یک نشریه آمریکایی به نقل از افراد مطلع نوشت، تعداد نیروهای آمریکایی در عراق تغییر چندانی نخواهد کرد و از مأموریت رزمی به مأموریت مستشاری تغییر می‌کند.نشریه «پولیتیکو» به نقل از یک مقام آمریکایی و دو فرد مطلع نوشت، پایان مأموریت رزمی آمریکا در عراق به معنی خروج از این کشور نخواهد بود.پولیتیکو به نقل از این افراد نوشت، در برنامه‌ای که قرار است روز دوشنبه منتشر شود، بحث خروج از خاک عراق مطرح نیست بلکه شماری از نظامیان آمریکایی به حضور خود ادامه خواهند داد.به گفته این افراد، بخشی از نظامیان آمریکایی، به فراهم کردن حمایت لجستیک و مشاوره به نیروهای عراقی خواهند پرداخت و نیروی هوایی، اطلاعاتی و تجسسی به منظور آنچه مبارزه با داعش نامیدند، در خاک عراق باقی خواهند ماند. نیروهای آمریکایی که شمار رسمی آن‌ها حدود ۲۵۰۰ نفر است تغییر چندانی نخواهد کرد بلکه نیروهای رزمی با نیروهایی جایگزین می‌شوند که بر مأموریت مستشاری تمرکز خواهند داشت.روزنامه وال‌استریت‌ژورنال گزارش داده مقام‌های ارشد عراقی و آمریکا قرار است بیانیه‌ای صادر کنند که در آن خواسته شده نیروهای رزمی آمریکا تا پایان سال جاری میلادی خاک عراق را ترک کنند.با وجود این، در آن بیانیه تصریح خواهد شد که تداوم حضور نظامی آمریکا کماکان برای کمک به نیروهای عراقی در مقابله با داعش نیاز است. در همین حال کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق درباره خطرات اوضاع امنیتی این کشور با نزدیک شدن به برگزاری انتخابات پارلمانی و تأثیرات منفی آن بر انتخابات هشدار داد.«مهدی تقی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق گفت که وضعیت امنیتی در عراق شاهد نابسامانی خطرناک است و این کشور با ضعف در عملکرد نیروهای امنیتی در مناطق مختلف مواجه است.تقی در مصاحبه با وبگاه «بغداد الیوم» گفت، این امر زمینه را برای نفوذ عناصر گروه تروریستی داعش و اجرای عملیات تروریستی آن‌ها خواه علیه نیروهای نظامی یا شهروندان، فراهم می‌کند.خبر دیگر آنکه رئیس سازمان نیرو‌های مردمی عراق از نقش نماینده دبیر کل سازمان ملل در این کشور انتقاد کرد.
فالح الفیاض، رئیس سازمان نیرو‌های مردمی عراق (الحشد الشعبی) عراق با انتقاد از نقش نماینده دبیر کل سازمان ملل متحد در امور عراق، از نیاز بغداد به نقش حرفه‌ای سازمان ملل متحد سخن گفت.بر این اساس، الفیاض در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: نقش نماینده دبیر کل از حیطه حرفه‌ای تجاوز کرد و به ابزاری در میدان سیاست عراق تبدیل شده است.وی افزود: نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد در انتقاد از بسیج مردمی در گفتگویی تلویزیونی گفته است برخی از گروه‌های مسلح به فعالیت‌های مختلف علیه دولت عراق مبادرت می‌ورزند.الفیاض چندی پیش نیز گفته بود: الحشد الشعبی یکی از شاخه‌های نظامی مهم عراق محسوب می‌شود. گروه الحشد الشعبی یک نهاد نظامی مرتبط با نیرو‌های مسلح عراق است و تحت امر فرماندهی کل عملیات مشترک فعالیت می‌کند. ملت عراق هسته مرکزی الحشد الشعبی را تشکیل می‌دهد. لازم به ذکر است از اهداف آمریکا برای ماندن در عراق، نابودسازی حشدالشعبی به عنوان ضامن امنیت عراق است تا با این اقدام اشغال طولانی مدت عراق را محقق سازد.
https://siasatrooz.ir/vdcgn79qnak9qy4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی