سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۱:۰۳
کد مطلب : 105751
لزوم عملی و علنی کردن وعده مبارزه با فساد برای احترام به مطالبه مردم؛

حاشیه ممنوع

حاشیه ممنوع

در حالی که درخواست رئیس قوه قضاییه از رهبری برای مبارزه سریع و بدون رعایت ضوابط وقت‌گیر به سرعت پاسخ داده شد و مورد تایید قرار گرفت اما انگار هنوز سرعت مدنظر از سوی سه قوه برای برآوردن مطالبه عمومی جهت مبارزه با فساد برآورده نشده است که موجب شده برخی افراد و جریان‌ها با طرح مسایل حاشیه‌ای به دنبال تغییر مسیر مبارزه با فساد بیافتند.
مردم انتظار داشتند بودن توجه به سمت و مقام همه محتکرین، مختلسین، خاطیان و دست‌درازکنندگان به بیت‌المال محاکمه علنی شده و توسط دو قوه به قوه قضاییه معرفی شوند اما چند ماهی است که برخی اقداماتی نظیر کمپین فرزندت کو، یا گره زدن مبارزه با فساد به اف‌ای‌تی‌اف باعث شده تا مسیر اصلی فراموش و به موضوعات حاشیه‌ای در این مسیر دامن زده شود.
در این مسیر شاید بیبشترین تقصیر به گردن قوه مجریه و قوه مقننه بیفتد، قوه مقننه که قرار است بر اجرای درست دستگاه اجرایی نظارت کرده و با بازوهای محکم تحقیق و تفحص و کمیسیون اصل نودم قانون اساسی متخلفین را به قوه قضاییه معرفی کند، در معرفی متخلفین آنطور که افکار عمومی انتظار داشتند قدم بر نداشته و کارها با سرعت کم و البته با حواشی زیاد در حال پیگیری است.
از طرفی قوه مجریه که قرار بود در نقش معرفی‌کننده متخلفین ظاهر شود هیچ‌گاه براساس صحبت‌های معاون اول قوه قضاییه اسامی متخلفینی چون نجومی‌بگیران، دوتابعتی‌ها و بدهکاران بانکی و متخلفین صندوق ذخیره فرهنگیان را با سرعت در اختیار این قوه برای برخورد با خطاهای احتمالی قرار نداده است که همین امر باعث شد که قوه‌قضاییه در برخی موارد مستقلا بدون رعایت ضوابط به موضوع ورود کند و ماجرا را پیگیری کند. هر چند که سرعت پرداختن قوه قضاییه به ماجرای فساد و صحبت علنی از متخلفین مورد قبول مردم واقع نشده است چراکه هنوز هم اصرار بر پنهان نگه داشتن نام و سمت افراد صورت می‌گیرد و هنوز با وجود وعده‌های داده شده دادگاه علنی‌ای در این زمینه برگزار نشده است.
هر چند که سه قوه عزم خود را جزم کرده تا کار مبارزه با فساد را با سرعت و دقت لازم پیش ببرند اما اهرم‌های فشار و مسیرهای انحرافی که گاها از سوی برخی نزدیکان به مفسدان رقم می‌خورد تلاش‌های خود را به صورت گسترده برای به انحراف کشاندن موضوع به کار بسته‌اند که در این مسیر هوشیاری بیشتر مسئولان سه قوه می‌تواند راهگشا باشد. یکی از موضوعاتی که باید مسئولان به آن اهتمام لازم را بورزند اسیر حواشی فضای مجازی نشدن و درگیر بگم‌بگم نشدن و افتادن در بازی جناح‌ها و حزب‌هایی که برای انتقام‌گیری مسایلی را مطرح می‌کنند است.
مسئولان مبارزه با فساد در درجه نخست باید تلاش کنند تا با دیدگاهی فراجناحی متخلفین را در هر سطح و رده‌ای هستند شناسایی و به صورت علنی معرفی کنند، مردم دوست دارند و البته حقشان است بدانند چه کسانی مقصر ثبت شدن ۶۴۰۰ خودرو در سایت وزارت صنعت هستند، آنها باید بدانند که چه کسانی با ارز دولتی ورود دارو، خاک گربه و کالاهای غیرضرور آوردند و عاقبت آنها چه خواهد شد، آنها باید بدانند، احمد عراقچی در سمت معاون ارزی چه نقش و قصوری در جهت به هم ریختگی بازار ارزی داشته، مردم باید بدانند شهرام جزایری که در مرز گرفتار شد چه تخلفی کرده بود و عاقبتش چه خواهد شد! مردم محق هستند که درباره بیت‌المال خود از آخرین اخبار آگاه بوده و با دست درازکنندگان احتمالی آشنا شده و عاقبشان را بیبنند، حتی مردم باید درباره چرایی اجرا نشدن حکم اعدام بابک زنجانی نیز آگاه باشند و از مسئولانشان مطالبه‌گری کنند.
مردم باید بدانند چرا بعد از دستور رهبری درباره مبارزه با حقوق‌های نجومی و نامشروع باز هم از هیات دولت مصوبه‌ای برای استثنا‌کردن حقوق برخی اقشار به مجلس می‌رود و هیات تطبیق و شخص آقای لاریجانی هم تاکنون خلاف قانون بودن این مصوبه هیات دولت را تایید نکرده است! مردم باید بدانند که چرا باید برخی از عموم مردم مستثنی شده و بدون ضابطه و قانون پول بگیرند و ریخت و پاش کنند. مردم حقشان است که بدانند عاقبت حرف‌هایی درباره مبارزه با فساد به کجا در عمل ختما می‌شود.
حتما مسئولان باید به سوالات مردم برای جلب اعتماد آنها پاسخ دهند، مردم می‌پرسند وعده‌ای که برای اعلام اسامی قضات متخلف دادید چه شد؟! وعده‌ای که برای اعلام اسامی ارز بگیران دولتی متخلف دادید به کجا رسید؟ نتیجه تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد، شهرداری، دولت و امثالهم را چرا قرائت نکردید؟ نتیجه تححقیق و تفحص از موسسات مالی و اعتباری چه شد؟ تکلیف آن ۹ میلیاردی که یک شب در حرف گم و روز دیگر پیدا می‌شود را چطور برای مردم روشن می‌کنید؟! آن ۱۸ میلیارد دلار هزینه غیرضروری را که رهبری به آن به عنوان قصور مدیران در مشکلات ارزی اشاره کردند را چه کسی پیگیری کرده و چه کسانی در رخ دادن این اتفاق تاسف بار مقصرند و حالا کجا هستند؟! ؟آقای سیف چرا بدو سوال و جواب از بانک مرکزی رفت و درباره قصورهای منتج به اتفاقات بازار ارز پاسخی نداد؟! وزارت صنعت چرا برای نام ارز بگیران دولتی مقاومت کرده و دولت که وعده انتشار اسامی را داده بود به وعده خود عمل نکرده است؟! اصلا سایت شفافیت چه شد و چرا در عمل نمی‌توان از این سایت به قراردادهای محرمانه رسید و درباره آنها اطلاع کسب کرد؟! چرا کسانی که با توتال قرارداد بستند و تضمین دادند این شرکت با تحریم‌های مجدد همکاری نمی‌کند حالا که این شرکت رسما از ایران رفته و اطلاعات را به رقیب ممکن است بدهند مجازات و رسوا نمی‌شوند؟!
همه اینها به علاوه هزاران سوال نپرسیده مطالبات مردمی است که به مسئولان سه قوه اعتماد کرده و به آنها مستقیم و غیرمستقیم رای داده اند. مردم حقشان است که صریحا و فوری پاسخ سوالاتشان را از مسئولان سه قوه گرفته و با همه کارهایی که سه قوه در جهت مبازه با فساد صورت داده‌اند باز هم از آنها طلبکار شوند.
ما می‌دانیم که سه قوه تلاش می‌کنند و کارهایی را پیش بردند و به قول سخنگوی دستگاه قضا چندین نفر هم در راستای مبارزه با فساد اخیرا بازداشت شدند اما مردم دلشان عینیت و نمایش عمل به وعده می‌خواهد، مردم دلشان نمی‌خواهد تنها بشنوند آنها می‌خواهند متخلفان را ببینند و نتیجه مبارزه با فساد را با کاهش آن در جامعه حس کنند.
مردم باید بدانند که نتایج عملی این مبارزه با فسادها چه می‌شود و چطور می‌توانند به مسئولانی که به آنها رای داده‌اند اعتماد کنند. شاید اتفاقاتی نظیر کمپین فرزندت کو؟ نیز در این مسیر بتواند اندکی موثر واقع شود اما تا مردم به عینه مانند آنچه در مبارزه با فساد سه هزار میلیاردی و برگزاری دادگاه با سرعت رخ داد، اتفاق نیافتاده و دانه‌درشت‌ها محاکمه نشوند دلشان خوش نشده و نمی‌توانند به مبارزه با فساد ایمان بیاروند، برای جامعه اسلامی حتی یک مسئول فاسد هم زیاد است و از این‌رو با عنایت به اینکه جمهوری اسلامی ایران از اغلب کشورهای جهان اوضاع بهتری در مبارزه با فساد دارد تلاش داریم که همان تعداد معدود مفسد غیرسیستماتیک نیز برخود عاقلانه و عادلانه با آنها صورت گرفته و مجازات شوند.
نکته قابل تامل توجه به این مطلب است که رهبر معظم انقلاب از سال‌ها پیش با ابلاغ فرمان هشت ماده‌ای، ابلاغ سیاست‌های مبارزه با فساد، و مجوزی که اخیرا به رئیس قوه قضاییه برای مبارزه با فساد دادند، بارها و بارها نشان دادند که از هر تلاشی برای مبارزه با فساد استقبال می‌کنند.

نویسنده: سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdcgnn9qqak9zu4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی