شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۰
کد مطلب : 115750
آغاز خرید و فروش تسلیحات از امروز

نتیجه مقاومت حداکثری لغو تحریم‌های تسلیحاتی

نتیجه مقاومت حداکثری لغو تحریم‌های تسلیحاتی

پایان محدودیت‌های تسلیحاتی کشورمان و آغاز معامله تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورهای جهان از امروز ۲۷مهرماه نتیجه مقاومت مردم ایران و تبیین و پیاده سازی سیاست‌های رهبر معظم انقلاب است؛ کلید واژه مقاومت دقیقاً همان نکته‌ای است که برخی تلاش می‌کنند برخلاف آن پایان یافتن تحریم تسلیحاتی ایران را به برجام گره بزنند و توافق هسته‌ای را عامل ناکامی‌های پشت سرهم آمریکا در قبال ملت ایران برشمرند.
ساعت ۳:۳۰ بامداد امروز یکشنبه ۲۷ مهر ماه محدودیت‌های تسلیحاتی ایران به صورت خودکار پایان یافت و آنگونه که حسن روحانی رئیس جمهور اعلام کرد می‌توانیم اسلحه‌مان را به هر که خواستیم بفروشیم و از هر که خواستیم اسلحه بخریم.
بر اساس قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد که در ماه مارس سال ۲۰۰۷ تصویب شد تحریم‌هایی علیه برنامه توسعه موشک‌های بالستیک ایران تصویب و هرگونه صادرات و واردات سلاح‌های سنگین هم از سوی ایران ممنوع شد.
پس از آن قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد در ۹ ژوئن ۲۰۱۰ به تصویب این شورا رسید و بر اساس آن تمامی کشورها می‌بایست از انتقال هرگونه تانک، خودروهای زرهی، هواپیماهای جنگی، هلیکوپترهای تهاجمی، توپخانه کالیبر بالا، کشتی‌های نظامی، موشک و سیستم‌ها و قطعات مرتبط با آن‌ها به ایران خودداری کنند و از دولت‌ها می‌خواشت تمام محموله‌های هوایی و دریایی که به ایران فرستاده می‌شود یا از آن خارج می‌شود را در فرودگاه‌ها، بنادر و آب‌های قلمروی خود در صورتی که بر این باور باشند که آن محموله‌ها حاوی مواد اتمی، موشکی یا نظامی ممنوع اعلام شده‌است، بازرسی کنند.
لغو این محدودیت‌ها نیازمند هیچ اقدام دیگری از سوی شورای امنیت سازمان ملل نخواهد بود و بعد از آن تجارت تسلیحات و اقلام نظامی با ایران، ارائه خدمات مالی به این کشور و اعطای ویزا و مجوز سفر به اشخاص مرتبط با برنامه هسته‌ای بلامانع خواهد بود.
در همین خصوص سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه ۲۱ مهر ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران در این باره گفت: در آن ساعت دو اتفاق می‌افتد. اول اینکه محدودیت صادرات و واردات اقلام تسلیحاتی از مبدا و به مقصد ایران ملغی می‌شود. دوم اینکه محدودیت سفر ۲۳ شخص حقوقی موضوع فهرست ۲۲۳۱ هم خاتمه می‌یابد. ولی مهمترین بعد این تاریخ، باور شکست مجدد تاریخی آمریکاست که به رغم تمامی گردنکشی‌ها، حیله گری‌ها و اقدامات فراقانونی نتوانست کار خودش را جلو ببرد و جمهوری اسلامی ایران بار دیگر نشان داد آمریکا اینقدر که عنوان می‌کند قدر قدرت نیست.
البته در آستانه پایان این محدودیت، تلاش‌هایی از سوی کسانی که مخالف رفع این محدودیت‌ها هستند صورت گرفته است. در همین خصوص ۸۴ نماینده حامی رژیم صهیونیستی در پارلمان انگلیس با ارسال نماینده‌ای به بوریس جانسون نخست ‌وزیر این کشور خواستار مشخص شدن سیاست لندن در قبال تهران شدند.
قانونگذاران انگلیس، عدم حمایت دولت این کشور از قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را اقدامی «تأسف‌آور» توصیف کرده‌اند.
انگلیس به قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت که خواستار جلوگیری از پایان محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران بود، رأی ممتنع داد. این قطعنامه ۲۵ مرداد به رأی گذاشته شد ولی با ۱۱ رأی ممتنع، ۲ رأی موافق (آمریکا و جمهوری دومینیکن) و ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) به تصویب نرسید و آمریکا باز هم ناکام ماند.
از سوی دیگر، کمیته یهودیان آمریکا از پایان محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران به شدت ابراز نگرانی کرده است.این سازمان در بیانیه‌ای روز انقضای این محدودیت‌ها را روزی بسیار غم‌انگیز و خطرناک برای امنیت دنیا توصیف کرد. دیوید هریس، مدیر عامل کمیته یهودیان در بیانیه‌ای گفت: بله به لطف اهمال شورای امنیت سازمان ملل، از روز ۱۸ اکتبر ایران آزاد خواهد بود بدون نقض برجام یا محدودیت‌های سازمان ملل، به صورت قانونی به خرید و فروش سلاح‌های متعارف اقدام کند.
این مخالفت‌ها و ابراز نگرانی‌ها در حالی صورت می‌گیرد که «ماریا زاخارووا» سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه اخیرا در نشست خبری خود، بر همکاری نظامی کشورش با ایران بعد از انقضای محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران تأکید کرد.
در همین رابطه؛ علیرضا میریوسفی سخنگوی هیئت ایران در سازمان ملل به نیوزویک گفت: این کاملاً آشکار است که سازمان ملل و اغلبیت قاطع کشورهای عضو، سیاست موسوم به فشار حداکثری آمریکا بر ایران را رد کرده‌اند و تلاش این کشور برای نقض بیشتر برنامه جامع اقدام مشترک و قعطنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به انزوای این کشور منجر شده است.
جمهوری اسلامی ایران هنوز رسما هیچگونه توافق تسلیحاتی را با کشوری اعلام نکرده اما مقامات بارها درباره چشم انداز چنین تجارتی با روسیه و چین اظهار نظر کرده‌اند.

گزینه های ایران برای معامله تسلیحاتی
میریوسفی در پاسخ به این سوال نیوزویک که آیا ایران هیچ کشور به خصوصی را برای معامله تسلیحاتی در ذهن دارد که وی پاسخ داد ایران گزینه‌هایی در این زمینه در اختیار دارد که از روز یکشنبه آغاز خواهد شد.
وی به نیوزویک گفت: ایران دوستان و شرکای تجاری زیادی داشته و صنعت تسلیحاتی داخلی قدرتمندی برای تأمین نیازمندی‌های دفاعی خود در برابر تهاجم‌های خارجی دارد.
از سویی دیگر؛ سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان در آستانه خاتمه برخی محدودیت‌ها بر تعاملات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در پنجمین سالگرد برجام و پایان محدودیت‌های تسلیحاتی بیانیه‌ای مطبوعاتی صادر کرد.
در این بیانیه آمده است: با توجه به ناکامی آمریکا در نشست مورخ ۲۵ اوت ۲۰۲۰ شورای امنیت سازمان ملل متحد در تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران و تصویب قطعنامه جدید در این مورد، قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا همچنان دارای اثربخشی حقوقی است و اعضای سازمان ملل متحد ملزم به اجرا و رعایت آن هستند. بر اساس این قطعنامه با پایان یافتن پنج سال از پذیرش برجام، برخی از ممنوعیت‌ها و محدودیت های مربوط به جمهوری اسلامی ایران رفع می‌شود. لذا، از تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰، تجارت تسلیحات و اقلام نظامی با ایران، ارائه خدمات مالی به این کشور و اعطای ویزا و مجوز سفر به اشخاص مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران بلامانع خواهد بود. این بیانیه می افزاید: جمهوری اسلامی ایران، تجارت و تعامل آزادانه با دیگر کشورها به ویژه همسایگان خود را به عنوان یک حق و یک اصل مهم در سیاست خارجی خود لحاظ کرده است و مطابق منشور و قطعنامه‌های سازمان ملل متحد آن را اجرایی خواهد کرد.
شکست آمریکا در قبال ملت ایران در کارزار پایان یافتن تحریم‌های تسلیحاتی کشورمان در حالی است که برخی به خیال خود برجام را نتیجه این ناکامی‌های پشت سرهم آمریکا در قبال ملت ایران دانسته‌اند اما آنچه ناظران سیاسی مطرح کردند؛ این شکست‌های ذلت بار آمریکا نتیجه مقاومت مردم ایران و سیاست‌هایی است که از سوی رهبر معظم انقلاب تبیین و پیاده شده است.
در واقع شکست سیاست‌های آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران به مفهوم تسریع در افول آمریکا محسوب می‌شود که جزو اهداف انقلاب اسلامی است.
امروز می‌توانیم قضاوتی منصفانه در برابر افکار عمومی جهانی داشته باشیم که مقاومت در ضمن داشتن هزینه چه دستاوردهای بزرگی می‌تواند برای ملت‌ها به ارمغان آورد است.
بعضی از جناح‌های سیاسی در ایران، شکست سیاست‌های آمریکا را با نگاه‌های گروهی و جناحی تحلیل نموده و آن را به حوائج سیاسی تقلیل می‌دهند اما واقعیت امر این است که تاریخ استعمار هیچگاه نقطه روشنی برای استعمارگران نداشته است. بنابراین جایگزینی توافق نامه برجام به جای مقاومت، خطایی مشخص است و از برجام آبی برای ملت ایران گرم نخواهد شد.
به هر ترتیب؛ آنچه به نظر می‌رسد شرایط کنونی در نظام بین‌الملل به سمت و سویی در حرکت است که قلدران بین المللی از کمترین توان مادی خویش می‌توانند بهره ببرند و آنچه که در حال اثبات است حقانیت مسیر عدالت و مساوات بین المللی است.

https://siasatrooz.ir/vdcgnn9qzak9qu4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی