شنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۹
کد مطلب : 105850
بریان هوک: نمی‌خواهیم رژیم ایران را تغییر دهیم

نمی‌توانید!

نمی‌توانید!

ادعای برخی مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه نمی‌خواهند نظام ایران را تغییر دهند در حالی مطرح می‌شود که باید گفت آمریکا نه تنها توان تغییر رژیم در ایران را ندارد بلکه با استفاده از فشار و تحریم‌ها نیز توان مقابله با ملت ایران را نخواهد داشت و به غلط و اشتباه از واژه "نمی‌خواهیم" استفاده می‌کند.
"نمی‌خواهیم رژیم ایران را تغییر دهیم" این جمله‌ای است که به تازگی رئیس کارگروه اقدام علیه ایران و نماینده ویژه آمریکا بیان کرده است.
برایان هوک طی سخنانی در بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها افزود: نظام ایران آزادی‌های دینی را سرکوب می‌کند و نسبت به هرگونه تفکر جدید مسامحه در این کشور به خرج نمی‌دهد.
نماینده آمریکا در امور ایران همچنین مدعی شد؛ ملت ایران از دولت خواسته‌اند که از سوریه خارج شود.‎ در ادامه اظهارات ضد ایرانی هوک آمده؛ تهران حوثی‌ها را به موشک تجهیز می‌کند تا به وسیله آن ریاض هدف قرار داده شود.‎
وی اظهار داشت:‌ رژیم سعی می‌کند اروپا را قانع به ماندن در توافق هسته‌ای کند، اما تلاش به انجام اقدامات تروریستی مخفیانه در اروپا دارد.
نماینده آمریکا در امور ایران در ادامه گفت:‌ ما یک کمپین فشار را شروع کرده‌ایم تا از منافع آمریکایی‌ها دفاع کند. مسیر اول این فشارها تحریم‌ها هستند. شش دور از تحریم‌ها علیه ایران در دوران ریاست جمهوری (فعلی) اعمال شده‌اند. ما قصد داریم که واردات نفت از ایران را به صفر نزدیک کنیم. کمپین فشار ما به افشای مسیرهای درآمد ایران ادامه خواهد داد. ۱۲ بندی که وزیر خارجه پامپئو پیشتر اعلام کرد، اهداف ما هستند.
وی مدعی شد:‌ ما خواهان تغییر رفتار ایران هستیم و هدفمان تغییر رژیم نیست.
به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها با خودشان نیز صادق نیستند، آنها در حالی ادعا می‌کنند به دنبال تغییر نظام در جمهوری اسلامی ایران نیستند که بررسی ابعاد رفتاری آنها حکایت از تلاش مذبوحانه واشنگتن و متحدانش برای تغییر نظام در ایران است.
به بیان دیگر مشروعیت رژیم صهیونیستی؛ حذف ایران از معادلات منطقه‌ای و تغییر حکومت سه هدف مهم آمریکا است که بعد از انقلاب اسلامی تاکنون برای رسیدن به این ۳ هدف عمده تقلای زیادی را داشته است.
حمایت از صدام در ۸سال جنگ تحمیلی علیه ملت ایران، حمایت از منافقین و نیز تا ادعای توهم آمیز فعالیت‌های هسته‌ای ایران و رسیدن تهران به بمب هسته‌ای که پس از یک دهه منجر به توافقی شد که پس از دو سال‌و نیم تقریبا بدون هیچ دستاوردی برای جمهوری اسلامی با خروج آمریکا از برجام این توافق نتوانست دوام بیاورد.
نکته مهم دیگر اینکه آمریکایی‌ها از کلمه "نمی‌خواهیم" در برابر تلاش برای تغییر نظام در ایران استفاده کرده‌اند؛ وقتی می‌گوییم نمی‌خواهیم یعنی اینکه توان مقابله و براندازی را داریم اما این کار را بنا به دلایلی انجام نمی‌دهیم اما، بکار بردن این کلمه از سوی آمریکایی‌ها در برابر ایران اشتباهی راهبردی است، چرا که نه تنها ملت ایران اجازه هیچگونه دست درازی به کشورشان را نخواهند داد بلکه آنها نیز توان لازم برای تغییر نظام در ایران را ندارند و خود آمریکا نیز به آن واقف است!
آمریکا به خوبی می‌داند اتحاد و انسجام ملی میان مردم با وجود همه مشکلات داخلی و برخی ناملایمات و نیز فشار تحریم‌ها گسستنی نیست و این مسئله را ملت ایران در راه پیمایی های با شکوه از جمله ۲۲بهمن و حمایت از انقلاب اسلامی و نظام ثابت کرده‌اند.
حتی به اعتقاد برخی سیاستمداران سابق آمریکایی نیز آمریکا برای فشار بر ایران آن هم با اهرم تحریم هیچ شانسی ندارد چنانچه
دیپلمات کهنه‌کار و سفیر اسبق آمریکا در چندین کشور مختلف در یادداشتی تأکید کرده سیاست جدید واشنگتن برای اعمال فشار بر ایران، «هیچ شانسی» برای موفقیت ندارد. پیکرینگ می‌نویسد: سیاست جدید دولت در قبال ایران، هیچ شانسی برای موفقیت در تغییر رفتار ایران یا تغییر نظام این کشور نخواهد داشت. سیاست فشار حداکثری [علیه ایران] و مطالبات دست‌نیافتنی بر فرضیه‌هایی بسیار معیوب درباره ایران و استفاده عاقلانه از قدرت آمریکا استوار هستند.
وی گفته؛ دولت‌های آمریکا بایستی از تجارب گذشته درس می‌گرفتند که تلاش برای فشار وارد کردن به دولت یک کشور متخاصم، خفه کردن اقتصادش و منزوی کردنش از دنیا به ندرت کارگر می‌افتند به ویژه وقتی که هدف مطلوب، نامشخص و به شدت مورد مناقشه است.
این مقام کهنه‌کار آمریکایی نوشته آمریکا بعد از اتمام جنگ جهانی دوم، اقداماتی را برای تغییر رفتار حکومت‌های متخاصم با آمریکا یا مقابله نظامی با آنها آغاز کرده است. او سپس نوشته است: این اقدامات به دلیل فراگیر و مبهم بودن اهداف آمریکا و وجود نقائصی در راهبردهای آمریکا و همچنین نقص در فهم مشکل با شکست مواجه شدند.
پیکرینگ در ادامه به تلاش‌های ناموفق آمریکا برای مقابله با کوبا و عراق اشاره کرده است. وی سپس به تلاش‌ها در واشنگتن برای تغییر حکومت ایران پرداخته و نوشته ایرانی‌ها به خاطر دارند که سیا در سال ۱۹۵۳ (کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲) دولت منتخب مردمی ایران را عزل کرده و شاه مستبد را بر سر قدرت نشاند.
او از ترامپ خواسته که از اشتباهات گذشته درس بگیرد؛ وی نوشته است: رئیس‌جمهور ترامپ، علی‌رغم کنار کشیدن از برنامه جامع اقدام مشترک، محکوم نیست که اشتباهات گذشته را تکرار کند.
نکته مهم دیگر آنکه تناقض گویی و بی‌صداقتی میان مقامات آمریکایی به شکل قابل ملاحظه‌ای دیده می‌شود چنانچه بریان هوک مدعی است که نمی خواهیم رژیم را در ایران تغییر دهیم اما دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مدعی تغییر شرایط تهران شده و با اظهاراتش سیاست براندازی حکومت در ایران را تایید کرده است.
چند وقت پیش نیز ترامپ در یک نشست خبری با نخست وزیر ایتالیا در کاخ سفید در پاسخ به سوال یک خبرنگار از تمایل خود برای دیدار و مذاکره با رئیس جمهوری ایران خبر داد و چند ساعت بعد مایک پامپئو وزیرخارجه‌اش از مذاکره با ایران با قید شر و شروط خبر داد.
این چند گانگی و اظهارات متفاوت و نیز چند صدایی از مقامات آمریکایی حکایت از عدم انسجام و وحدت داخلی میان‌ها در برابر ایران است و دقیقا نقطه مقابل در میان سردمدارن و دولتمردان جمهوری اسلامی ونیز مردم البته به جز تعداد معدودی، این وحدت و انسجام برای مقابله با قلدری های آمریکا به چشم می‌خورد.
گفتنی است؛ جمهوری اسلامی ایران با اقتدار در برابر همه فشارهای آمریکا ایستادگی می‌کند.

https://siasatrooz.ir/vdcgnn9qzak9z74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی