سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۸
کد مطلب : 101854
گزارش عفو بین‌الملل از استمرار نسل‌کشی مسلمانان در میانمار

دردهای روهینگیا و جهانی که همچنان خاموش است

دردهای روهینگیا و جهانی که همچنان خاموش است

همزمان با استمرار کشتار مسلمانان میانمار، عفو بین‌الملل ضمن رد نتایج به اصطلاح تحقیقات داخلی ارتش میانمار که مدعی شده بود علیه مسلمانان روهینگیایی دست به خشونت و سرکوب نزده است، این تحقیقات را سرپوش گذاشتن بر حقایق و واقعیات موجود خواند و انجام تحقیقات مستقل سازمان ملل را درخصوص جنایات صورت گرفته برضد روهینگیایی‌ها خواستار شد.
عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه ای نتایج تحقیقات داخلی ارتش میانمار را درباره وضعیت مسلمانان روهینگیا رد کرد و خواستار آن شد که کمیته مستقل حقیقت یاب سازمان ملل و دیگر بازرسان مستقل بین‌المللی برای تحقیق درخصوص این پرونده به ایالت راخین دسترسی آزاد و کامل داشته باشند.
جیمز گومز مدیر منطقه ای عفو بین‌الملل در منطقه جنوب شرق آسیا و اقیانوس آرام در بیانیه ای که اواخر شب گذشته منتشر شد اعلام کرد : «یکبار دیگر ارتش میانمار می‌کوشد بر جنایاتی که بر ضد مسلمانان روهینگیا مرتکب شده سرپوش بگذارد ولی شواهد قانع‌کننده و فراوانی وجود دارد که نشان می‌دهد ارتش میانمار بر ضد مسلمانان روهینگیا مرتکب کشتار و تجاوز شده و روستاهای انان را با خاک یکسان کرده و خانه هایشان را سوزانده است.»‌ وی افزود: « پس از ثبت مصاحبه‌های بیشمار و استفاده از تصاویر و تجزیه وتحلیل ماهواره ای از فجایع اخیر تنها می‌توان به این نتیجه رسید که این حملات به مثابه ارتکاب جنایت علیه بشریت است.»‌
یک مقام ارشد سازمان ملل نیز روز یکشنبه ارتش میانمار را به ارتکاب تجاوز جمعی و دیگر جنایات ضد بشری بر ضد مسلمانان روهینگیا متهم کرده بود. وی اعلام کرد این اتهامات علیه ارتش میانمار را در دیوان بین‌المللی لاهه مطرح خواهد کرد.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل پس از بازدید از منطقه ای در بنگلادش گفت: نظامیان میانمار به طور سازماندهی شده به زنان روهینگیا تجاوز کردند و آن‌ها مجبور شدند به بنگلادش مهاجرت کنند. وی تاکید کرد: در جریان سفر و بازدید از اردوگاه روهینگیا اینگونه موارد خشونت را شنیدم و در برخی موارد زنان و کودکان که به آنها تجاوز شده بود، جان باختند. نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل گفت: در منطقه راخین در شمال میانمار، زنان روهینگیا با حکم نظامیان با خشونت جنسی روبرو شدند و در موارد مختلف برهنه کردن زنان و خشونت ضد آنان گزارش شده است . «پرمیلا پاتین» افزود: یک پناهنده به وی گفته ۴۵ روز در کنترل نظامیان بوده و دراین مدت مرتب به وی تجاوز شده است، او می‌گوید بربدن این زن زخم و سوختگی با آتش مشهود بود.
در این میان در اقدامی نمادین روسای جمهور آمریکا و فیلیپین از تعهدات دولت میانمار برای پایان دادن به خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگیا استقبال کردند. دونالد ترامپ و رودریگو دوترته روسای جمهور آمریکا و فیلیپین ضمن تاکید بر قرار دادن عبارت خشونت علیه روهینگیا در بیانیه مشترک خود، مجددا لزوم کمک‌های بشردوستانه به این آوارگان را بیان کردند. در همین حال رهبر حزب حاکم میانمار به منظور حل بحران روهینگیا با دبیرکل سازمان ملل و وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کرد. «آنگ سان سوچی» رهبر حزب حاکم میانمار که با فشار‌های جهانی پیرامون بحران مسلمانان روهینگیا مواجه شده دیروز سه‌شنبه به منظور حل این بحران با دبیرکل سازمان ملل و دیپلمات ارشد آمریکایی در فیلیپین دیدار می‌کرد.
براساس گزارش «مانیل بولتن»، « آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل به سوچی گفت: باید به صدها هزار نفر از مسلمانان آواره که به بنگلادش فرار کرده‌اند اجازه بازگشت به خانه‌هایشان در میانمار داده شود.
بیانیه سازمان ملل در جمع‌بندی نظرات سوچی اعلام کرد: دبیرکل بر ضرورت تلاش‌ها برای تضمین دسترسی بشردوستانه، ایمن، داوطلبانه، پایدار و آشتی واقعی میان جوامع تاکید کرد.
دبیر کل سازمان ملل از رئیس حزب حاکم در میانمار خواست زمینه بازگشت صدها هزار آواره روهینگیایی را به میانمار فراهم کند. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد در حاشیه نشست سران کشورهای منطقه ای در فیلیپین، با آنگ سان سوچی، رئیس حزب حاکم میانمار دیدار کرد و خواستار آن شد تا این کشور به اقلیت مسلمان روهینگیا اجازه بازگشت به کشور را بدهد. سازمان ملل با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: «دبیر کل سازمان ملل در دیدار با سوچی بر لزوم گشوده شدن راه برای ارسال کمک‌های بشردوستانه، بازگشت داوطلبانه، دائمی و امن آوارگان و همچنین آشتی واقعی میان قومیت‌ها در میانمار تاکید کرد».
یک خبرنگار انگلیسی که پیشتر اخبار مربوط به گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق را پوشش می‌داد اعلام کرد جنایاتی که در میانمار علیه مسلمانان روهینگیا صورت می‌گیرد، بسیار بدتر از جنایاتی است که گروه تروریستی داعش علیه مردم انجام می‌داد.
«گابریل گیت هوس»، فیلمساز و خبرنگار انگلیسی در مصاحبه با شبکه بی‌بی سی اعلام کرد: من درباره اقدامات وحشتناک داعش در سوریه و عراق گزارش تهیه کرده‌ام؛ اما اقدامات آنها به اندازه جنایاتی که در حق مسلمانان روهینگیا می‌شود، هولناک نبود. ارتش میانمار نوزادان تازه به دنیا آمده را هم اعدام می‌کند. این وحشتناک ترین داستانی است که تابه حال شنیده‌ام.
وی افزود: زمانی که داشتم گزارشی درباره سرنوشت یکی از روستاهای میانمار تهیه می‌کردم، متوجه اتفاقات و جنایات بسیار وحشتناک ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا شدم. در این میان در اقدامی برای کاهش اعتراض‌های درونی، نخست‌وزیر انگلیس گفت به نظر می‌رسد بحران روهینگیا پاکسازی قومی است و حکومت و ارتش میانمار باید مسئولیت آن را برعهده بگیرند.
ترزا می نخست‌وزیر انگلیس گفت که از تصاویر منتشر شده میانمار، به نظر می‌رسد بحران روهینگیا پاکسازی قومی باشد.
به نوشته سایت شبکه خبری اسکای نیوز، خانم می‌طی سخنانی گفت باید روابط بریتانیا با کشورهای آسیایی عمیق‌تر شود تا با مسایل اساسی مبارزه کرد. وی افزود، این مسایل شامل کره شمالی و برنامه اتمی این کشور نیز می‌شود. نخست وزیر انگلیس در ادامه گفت، این همکاری‌ها باید برای افزایش تلاش‌ها در راستای مقابله با شرایط بد مردم روهینگیا باشد چراکه مساله روهینگیا، بحرانی انسانی است و مقامات میانمار به ویژه ارتش این کشور باید مسئولیت آن را برعهده بگیرند. انگلیس تا به امروز در برابر این کشتارها سکوت کرده و اقدامی برای مقابله صورت نداده است.

https://siasatrooz.ir/vdcgnq9qtak9z74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی