سه شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۴
کد مطلب : 107155
امیر خانزادی:

زیر دریایی پیشرفته کلاس متوسط به نداجا ملحق می‌شود

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: در دی‌‌ماه شاهد این خواهیم بود که اولین نسل از زیردریایی‌های پیشرفته کلاس متوسط که برای اولین‌بار در کشور ساخته شده است، به نیروی دریایی ملحق می‌شود.
امیر دریادار حسین خانزادی افزود: در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی قرار داریم و اگر کمی به گذشته نگاه کنیم بعد از انقلاب اصلی‌ترین بخشی که در ابتدای امر مورد تحریم قرار گرفت نیروهای مسلح بودند و نیروهایی که تجهیزات محور بودند، مانند نیروی دریایی در اولویت این تهدیدها و تحریم‌ها قرار گرفتند. وی افزود: می‌دانید تجهیزاتی مانند ناوشکن‌ها، زیردریایی‌ها و سایر تجهیزات مهم دفاعی که از سطح فناوری بالایی برخوردار هستند، ظرفیت غلبه بر جغرافیای سرزمینی دارند و می‌توانند از سکوهای جغرافیایی عبور کنند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: بسیاری از تجهیزات دیگر مانند توپ و تانک در جغرافیای کشورها محصور می‌شوند اما تجهیزاتی مانند ناوشکن‌ها و زیردریایی‌ها می‌توانند از جغرافیای سرزمینی عبور کنند، بنابراین در ابعاد جهانی به این گونه تجهیزات با رویکرد راهبردی نگاه می‌شود.
وی اضافه کرد: هیچ کشوری به طور معمول تجهیزات راهبردی را در اختیار کشورهای دیگر قرار نمی‌دهد، مگر آنکه هم پیمان باشد و در آن فضا هم باز همه چیز را در اختیار نمی‌گذارد؛ یعنی خودش در کنار آن کشور می‌ایستد و راهبری و قطعات گلوگاهی را خودشان مدیریت می‌کند.
امیر خانزادی تصریح کرد: به طور طبیعی اگر کشوری می‌خواهد از زیر بار تحریم‌ها بیرون بیاید و در موضوع ویژه ای مانند امنیت، روی پای خود بایستد و امنیت را به دیگران واگذار نکند باید به سمت خودکفایی حرکت کند و این مهم یکی از آرمان‌های اصلی انقلاب اسلامی است. نیروی دریایی این افتخار را دارد که پیشانی این حرکت بوده به ویژه در بحث فناوری‌های پیچیده و پیشرفته که شامل ناوشکن‌ها و زیردریایی و همه تسلیحاتی که در عرصه دریا یک محیط رقابتی است به کار گرفته می‌شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: هفته گذشته دو فروند زیردریایی و یک ناوشکن به نیروی دریایی ملحق شد و انشاالله در دی‌ماه شاهد این خواهیم بود که اولین نسل از زیردریایی‌های پیشرفته کلاس متوسط که برای اولین بار در کشور ساخته می‌شود، به نیروی دریایی ملحق می‌شود و آن زیردریایی یک گام بزرگی نسبت به زیردریایی‌هایی است که قبلا ساخته شده بود. فاتح نسل جدیدی از زیردریایی‌ها ما است و توانایی‌های بیشتری نسبت به گذشته دارد و قابلیت این که می‌تواند از حصار جغرافیا کشور عبور کند این توانمندی در فاتح بیشتر است. وی ادامه داد: معمولا منطقه‌های برخورد در موضوعات مربوط به تحریم چند بخش می‌شود اولش شاید سیاست باشد اما گفتمان تحریم در فضای سیاسی از یک جنس است و در زون بعدی که اقتصادی است کمی عملی‌تر می‌شود و در نهایت اگر تحریم یک موضوع کارآمد نباشد به نظر نمی‌رسد در آن‌ها توانمندی دیگری غیر از این وجود داشته باشد.
امیر خانزادی تاکید کرد: ارزش آب راهه‌ها به باز بودن آن‌هاست؛ بنابراین هیچ‌کس تمایلی ندارد یک تنگه استراتژیک و راهبردی از نگاه انرژی را دچار اختلال کرده و یا مسدود کند. وی افزود: به طور قطع و یقین تنگه هرمز بخشی از ژئوپلیتیک ارزشمند و منافع جمهوری اسلامی ایران است و اطمینان داریم که جامعه جهانی تلاش خودش را می‌کند که به این منافع احترام بگذارد.
وی با بیان این که آمریکایی‌ها رو به افول هستند، گفت: رئیس‌جمهور آمریکا چندی پیش گفته بود در خلیج‌فارس حضور دارند و کسی با آن‌ها کاری ندارد؛ به نظر می‌رسد او باید بیشتر از گسترش نیروی نظامی‌اش مطلع باشد، آن‌ها مدت زیادی است که در منطقه ما حضور ندارند چراکه حضور آن‌ها معنایی ندارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: حضور بیگانگان در منطقه به غیر از آن که ناامنی ایجاد کند و ترتیب امنیتی نامطلوب را به منطقه تحمیل کند چیزی درپی ندارد و قطعا کشورهای منطقه هم آن قدر آگاه شده اند که در کنار هم قرار گیرند و با همبستگی امنیت مطلوب را خودشان ایجاد کنند. وی تصریح کرد: ما اطمینان داریم هیچ کشوری به تنهایی نمی‌تواند در دریا امنیت برقرار کند. گستره دریا خیلی بزرگ است و نیازمند همکاری جمعی دارد و در قالب اجلاسی (اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی اقیانوس هند) در حال شکل گیری است.
وی بیان کرد: هم اکنون تعامل بسیار خوبی داریم و الان هم به مدت دو سال ریاست دوره ای این اجلاس را داریم، قطعا طی ماه‌های آینده اخباری را در ارتباط با تعاملات در این حوزه می‌شنوید که بخشی از آن، رزمایشی مشترک برای مقابله با دزدی دریایی است. وی تصریح کرد: ما از زمانی که دزدی دریایی در منطقه اقیانوس هند در ۱۰ سال گذشته افزایش داشته، ۵۸ ناوگروه را اعزام کرده و حضور شبانه روزی و دائمی داشته‌ایم.
به گفته امیر خانزادی هم‌اکنون ناوگروه پنجاه و هشتم در منطقه خلیج عدن مستقر است و بدون استثناء در هر بار حضور چند مورد درگیری با دزدان دریایی داشته‌ایم که خوشبختانه بعد از آن برخوردهای سخت در عملیات رعد ۱ و ۲ با دزدان دریایی داشتیم در ارتباط با نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران وقتی در عرصه هست هیچ ریسکی نمی‌کنند. مهر

https://siasatrooz.ir/vdcgnu9qnak9zq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی