شنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۶
کد مطلب : 89235
کفترها جاي خود را به سگ‌ داده‌اند

مبارزه با آسيب‌هاي اجتماعي به کمک ديد‌بان فرهنگي

مبارزه با آسيب‌هاي اجتماعي به کمک ديد‌بان فرهنگي

از فرسنگ‌ها دورتر سخن نمي‌گوئيم؛ کافيست روند زندگي شهرنشيني را طي همين دو دهه گذشته ورقي بزنيم تا به ياد آوريم کفتربازاني را که در بالاي پشت بام خود جمعي از پرندگان را گردآوري کرده بودند تا حال خوشي نصيبشان شود.
کفتربازاني که بي‌هيچ توجهي نسبت به همسايگان خود تنها آسايش و رفاه شخصي را ملاک قرار داده و نگاهي به حق و حقوق زندگي باقي همسايگان نداشتند.
اگرچه آن روزهاي کفتربازي و کفتربازان ديگر گذشته است و شهرنشينان با اين پديده مواجه نيستند اما پديده‌هاي نوظهوري عرصه حضور پيدا کرده‌اند که همچون همان کفتربازي مي‌تواند اذيت کننده باشد. سگ‌گرداني نمونه‌اي از همان ناهنجاري‌هاي قانوني است که اگرچه براي عده‌اي از مردم خوشايند اما براي بخش کثيري از شهروندان نيز ناخوشايند است.

قانوني که بدون پيش‌زمينه آمد
۳ سالي مي‌گذرد از وقتي که نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي همپا با نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران نظر موافق خود را با طرح مبارزه با سگ‌گرداني به کرسي نشاندند.
در نخستين روزهاي به تصويب رساندن اين طرح نيروي انتظامي نيز شدت عمل بيشتري نشان داد و مجازات خاصي را براي سگ‌گردانان در نظر مي‌گرفت اما اين روزها در حالي در سطح خيابان‌هاي شهر با گسترش پديده سگ‌گرداني مواجه مي‌شويم که وقتي دلايل آن را از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي پيگير مي‌شويم درمي‌يابيم که اجراي اين قانون نياز به پيش‌زمينه‌هايي داشت که مورد توجه قرار نگرفت.
عبدالرضا عزيزي نماينده مردم شيروان و عضو کميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي در همين خصوص به سياست روز مي‌گويد: براساس قانوني که در مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيده قوه مجريه بايد با پديده سگ‌گرداني مبارزه کند اما راه‌حل اين نيست چرا که بخش اعظمي از درآمد دامپزشکان از اين راه تامين شود و حقوق مردمي که علاقه‌مند به نگهداري از سگ هستند بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي با اشاره به آنکه براساس شرع سگ نجس است و بنابراين نمي شود اين حيوان را در شهر نگاه داشت اما افرادي اعم از مسلمان و غيرمسلمان هستند که مايل به نگهداري از سگ هستند و در همين زمينه بايد مکان‌هاي مشخصي براي اين افراد در نظر گرفته شود.
عزيزي با تاکيد بر آنکه بايد شرايط خاصي را براي اين عده از افراد در نظر گرفت، ادامه مي‌دهد: با اتکا بر قوه قهريه نمي‌توان برخورد کرد و بلکه بايد مکان‌هاي مشخصي از شهر را براي اين حيوانات در نظر گرفت.
اين نماينده مجلس با اعتقاد بر آنکه اگر شرايط مناسب را فراهم کنيم مردم قانون‌شکني نمي‌کنند ادامه مي‌دهد: افراد علاقه‌مند به نگهداري از سگ نيز شهروند ايراني هستند و در ايران زندگي مي‌کنند و بايد حقوقشان رعايت شود.
عضو کميسيون اجتماعي مجلس با اشاره به پرسش اين افراد که من بايد حيوانم را کجا ببرم بايد پاسخي مناسب يافت، تصريح مي‌کند: قانون ممنوعيت سگ‌گرداني اگرچه قانون خوبي است اما ضعف‌هايي دارد که بايد مرتفع شود.
عزيزي با اشاره به نجس بودن نفس سگ مي‌گويد: همچنين بايد شرايط ويژه‌اي براي رفت و آمد اين حيوانات وجود داشته باشد.
نماينده مردم شيروان تاکيد مي‌کند: قانون خوب قانوني است که اکثريت شهروندان از آن راحت باشند و قاطبه مردم ما علاقه‌اي به نگهداري از سگ ندارند و در همين راستا بايد شرايطي را فراهم نمود تا خواسته اقليت شهروندان نيز که خواستار نگهداري از سگ هستند تامين شود.

آموزش شهروندي در دستور کار قرار گيرد
نماينده مردم تبريز در مجلس شوراي اسلامي نيز در همين خصوص با تاکيد بر آنکه حقوق شهروندان و تمام انسانها بايد در جامعه حفظ شود مي‌گويد: بايد طوري جامعه را مديريت کرد تا حق و حقوق هيچ کس پايمال نشود.
محمد اسماعيل سعيدي در گفت وگو با سياست روز ادامه مي‌دهد: در راستاي زندگي شهر‌نشيني وقتي مسائل از سطح فردي عبور کرده و به اجتماع رسيد تکاليفي داريم که بايد مورد توجه قرار گيرد. وي با اشاره به آنکه عده‌اي ازشهروندان علاقه‌مند به نگهداري از حيوانات هستند ادامه مي‌دهد: حقوق تمامي افراد جامعه بايد رعايت شود و نبايد به خاطر خلا قانون يا نقض قانون يا سهل‌انگاري متوليان اجراي امور مشکلي به وجود آيد.
به اعتقاد اين نماينده آذري زبان مجلس، اعتقاد به آرامش رواني بايد براي همه باشد.
وي با اشاره به آنکه شايد آسايش عده‌اي از افراد به وسيله حيوان خاصي همچون خروس تامين مي‌شود اما همين خروس مخل آسايش ديگران باشد پس بايد شرايطي را جست وجو کرد تا حق همه مردم رعايت شود.
نماينده مردم تبريز در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به آنکه در شرايط فعلي بايد آموزش‌هاي لازم براي شهروندان در نظر گرفته شود، ادامه مي‌دهد: به کمک اين آموزش‌ها هم شهروندان هم نگهداران حيوانات مي‌دانند چگونه بايد برخورد کنند.
سعيدي با اشاره به آنکه در روزگاري نگهداري حيوانات بد شمرده مي‌شد اما امروز کلاس دارد، ادامه مي‌دهد: شرايط جامعه جوري هست که بايد آموزش‌هاي لازم داده شود تا مشکلي در جامعه به وجودنيايد.

متوليان فرهنگي دير به يادشان مي‌آيد
سعيدي گسترش پديده سگ‌گرداني در شهر را تاثيري فرهنگ بيگانگان مي‌داند و ادامه مي‌دهد: سگ در حالي در سينماي غرب براي زندگي افراد آرتيست اول به شمار مي‌آيد که تحت تاثير همين فرهنگ پديده نگهداري از سگ در ايران نيز رايج شده است.
عضو کميسيون اجتماعي مجلس مشکلات روحي و رواني گسترش يافته در جامعه را نيز دليل ديگري براي افزايش پديده سگ‌گرداني مي‌داند و مي‌گويد: اگر در جامعه زمينه زندگي با عشق و محبت براي افراد چه از سوي خانواده و چه از سوي اجتماع وجود نداشته باشد دلبستگي به حيوانات رواج مي‌يابد.
سعيدي به واکاوي چرايي گسترش اين پديده نيز پرداخته و مي‌گويد: عوامل دست در دست هم داده‌اند تا چنين شرايطي به وجود آيد و متاسفانه متوليان فرهنگي کشور ما منتظرند تا پديده‌اي شروع و گسترش يابد تا بعد از اينکه توجه همه را جلب کرد به دنبال چاره باشند.
وي با اشاره به آنکه وقتي صحبت از شبيخون فرهنگي مي‌شود تمام حواس‌ها به ۲ يا ۳ موضوع خاص همچون حجاب معطوف مي‌شود، ادامه مي‌دهد: اما بايد دانست هجوم فرهنگي تنها به يک يا دو شاخه صرف منوط نمي‌شود و بايد تمام مسائل فرهنگي را مورد توجه قرار گيرد.
عضو کميسيون اجتماعي مجلس وجود ديد‌بان فرهنگي در بدنه ساختاري کشور را نيازي مبرم دانسته و تاکيد مي‌کند: بايد بتوانيم آسيب‌هاي فرهنگي را رصد کنيم تا با نحوه ورود منطقي و به دور از حاشيه با اين آسيب‌ها مبارزه کنيم.

https://siasatrooz.ir/vdcgnx97.ak9yw4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی