?>?> آزادراه تهران - شمال تعیین تکلیف شد | سیاست روز
سه شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۸
کد مطلب : 89965
آخوندي: سوداگری در بخش مسکن را کنترل می‌کنیم

آزادراه تهران - شمال تعیین تکلیف شد

آزادراه تهران - شمال تعیین تکلیف شد

وزیر راه و شهرسازی به تقاضای سالانه یک میلیون خانوار به مسکن و ۹ برابر شدن قیمت زمین در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: آزادراه تهران شمال تعیین تکلیف شده است و به زودی برنامه‌های دولت برای ساخت این آزادراه اطلاع‌رسانی مي‌شود.
عباس آخوندی در بازدید از بیستمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها در گفت‌وگو با مهر در‌خصوص آخرین وضعیت آزادراه تهران - شمال، گفت: برنامه‌هایی را برای کل آزادراه تهیه کرده‌ایم که در بازدیدی که معاون اول رئیس‌جمهور از این آزادراه خواهد داشت، کل برنامه‌ها اطلاع‌رسانی مي‌شود.
وی در‌خصوص تدوین شیوه‌نامه بافت فرسوده و ابلاغ وام ۵۰ میلیون تومانی به بافت‌های فرسوده، اظهار داشت: این وام نیاز به مصوبه هیات وزیران داشت که باید مابه‌التفاوت سود را دولت می‌پذیرفت که این کار انجام گرفت و الان باید شورای پول و اعتبار بررسی کند و از سوی این شورا به بانک مرکزی و بانک‌ها ابلاغ شود.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه دولت تعهدات را قبول کرده و باید مابقی مسیر را شورای پول و اعتبار مصوب کند، در‌خصوص طرح جامع مسکن، افزود: اینها همه از برنامه‌هاي طرح جامع مسکن است و در این طرح قصد داریم که تصویری از کل میزان تقاضا برای سال ۱۴۰۴ یا ۱۴۰۵ داشته باشیم.
آخوندی با بیان اینکه مسکن یک بخش بلند‌مدت است و باید برای آن برنامه بلندمدتی را برنامه‌ریزی کرد، بیان کرد: اساسا مشکل ما در بخش مسکن این است که سیاسیون وارد مي‌شوند و مي‌خواهند نظرهای کوتاه‌مدت بدهند؛ مانند مسکن مهر که همه در آن گرفتار شدند و چندین دولت باید تاوان آن را بدهند. وی افزود: بخش مسکن را باید یک برنامه بلندمدت ببینیم و باتوجه به توان خانوار و در جهت توانمندسازی مردم فعالیت کنیم، همچنین باید در این بخش مهندسی پایدار داشته باشیم و معماری منطبق با سطح زندگی مردم معرفی کنیم. مردم هم باید حق انتخاب داشته باشند نه اینکه مدیران دولتی معماری را برای تمام مردم ایران انتخاب کنند؛ همانطور که در مسکن مهر اتفاق افتاد.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه معماری مردمی که سکونت بومی دارند با شهرها متفاوت است و نمی توان برای آنها آپارتمان ساخت، گفت: این کارها قابل تداوم در بخش مسکن نیست، بنابراین تمام ایده ما برگشت به درون شهرها و بهسازی بافت‌های فرسوده براساس مشارکت مردم و انتخاب مردم است.
آخوندی تصریح کرد: اینکه دولت تعیین‌کننده برای تمام ملت ایران باشد، اقدام خودخواهانه‌ای است که به ظاهر خیرخواهانه مي‌آید؛ بنابراین معتقدیم که مسکن باید طوری باشد که مردم محور قرار بگیرند و دولت تسهیل‌کننده باشد. وی با اشاره به اینکه برآوردی از کل میزان تقاضا، تقاضاهای جدید، فرسودگی خانه‌هاي موجود در شهر و روستا و خانوارها و زوج‌هاي جدیدی در طرح جامع مسکن انجام دادیم، افزود: حدودا سالی یک میلیون تقاضا در بخش مسکن وجود دارد که باید برای آن برنامه‌ریزی شود.
وي با تاکید بر اینکه باید این تقاضای بالقوه تبدیل به تقاضای فعال شود و به سمت توانمندسازی اقتصاد خانوار برویم، گفت: باید قدرت خانوار را افزایش دهیم تا توانمندی برای خرید مسکن پیدا کنند.
آخوندی در‌خصوص رکود بازار مسکن اظهار داشت: میزان خانه‌هاي در حال ساخت و ساز نشان‌دهنده رکود نیست و مرتب ساخت و ساز مسکن مهر و بخش خصوصی در حال ساخت است که وارد بازار مي‌شود، بنابراین مجموع ورودی سالانه کم نیست اما رکود در بخش خرید و فروش است. وی افزود: امیدواریم تازمانی که آثار منفی تورم مسکن مهر به تدریج از اقتصاد ایران خارج شود و طرح‌های بهسازی بافت‌هاي فرسوده، بافت‌های مسکن روستایی، بافت‌هاي حاشیه‌ای و پس‌انداز مسکن اجرایی شود، خرید و فروش در بازار مسکن را فعال کند.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در ایران دچار بی‌انضباطی در حوزه مسکن هستیم، گفت: تراکم فروشی‌ها موجب سوداگرای در بخش مسکن شد و هر فردی که یک قطعه زمین داشت و مي‌توانست سه طبقه بسازد، ناگهان تراکم چند طبقه را خریداری کرد و بدون تولید، ارزش افزوده زیادی را به دست آورد که اینها موجب سوداگری در بازار مسکن شد و قیمت زمین را افزایش داد.
آخوندی با اشاره به اینکه بنابراین با وجود ساخت بیش از ۲ میلیون واحد مسکن مهر که با شعار حذف قیمت زمین آمده بود، ناگهان قیمت زمین به طور میانگین در کشور ۹ برابر شد اما کسی به فکر حل این سوداگری نبود، اظهار داشت: ما در حال اجرای انضباط شهری هستیم که شهرداری را مکلف کنیم براساس طرح‌های جامع تفصیلی عمل کنند تا این سوداگرای‌ها کنترل شود. وی در‌خصوص نبود سرمایه‌گذار در بخش مسکن، افزود: برخی منتظرند تا آثار اجرای این طرح را ببینند و مدتی در حال ارزیابی هستند تا درصورتی که این موج گذشت دوباره بیایند و به جای دو طبقه ۷ طبقه بسازند اما ما مطمئن هستیم که مي‌توانیم انضباط شهری را ایجاد کنیم و دوباره ساخت و ساز با روند درست ادامه یابد.

https://siasatrooz.ir/vdcgny97.ak9y34prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی