?>?> زخم‌های جانکاه بر قامت نحیف یمن | سیاست روز
يکشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۵
کد مطلب : 100459
محاصره یمن شهادت بیش از ۱۱ هزار و ۲۵۰ بیمار را رقم زده است

زخم‌های جانکاه بر قامت نحیف یمن

زخم‌های جانکاه بر قامت نحیف یمن

سکوت کشورهای مدعی حقوق بشر و نهادهای جهانی در برابر جنایات سعودی همچنان قربانی می‌گیرد چنانکه وزارت بهداشت یمن اعلام کرد که به دلیلی تحریم‌ها و محاصره تحمیلی یمن و بسته بودن فرودگاه صنعاء، بیش از ۱۱ هزار و ۲۵۰ بیمار یمنی جان خود را از دست داده‌اند.
در ادامه انتشار اخبار جنایاتی که علیه ملت یمن توسط ائتلاف سعودی - آمریکایی صورت می‌گیرد وزارت بهداشت و اسکان یمن اعلام کرد که بیش از ۱۱ هزار و ۲۵۰ بیمار به دلیل عدم سفر به خارج از کشور برای درمان به دلیل محاصره تحمیلی یمن، جان خود را از دست داده‌اند.
«عبدالحکیم الکحلانی» سخنگوی رسمی وزارت بهداشت یمن اظهار داشت: سالیانه بیش از ۱۰۰ بیمار نیاز دارند که برای درمان به خارج از کشور اعزام شوند، زیرا درمان آنها در داخل کشور، میسر نیست اما به دلیل محاصره تحمیلی یمن، امکان این سفر مهیا نمی‌شود. وی افزود: فرودگاه صنعاء باید فورا باز شود و هر یک روز تاخیر، به مرگ ۳۲۵ بیمار در تمامی استانهای یمن، منجر می‌شود. عربستان سعودی با هدف گرفتن یمنی‌ها و سپس ممانعت از سفر آنها برای درمان، در حال جنایت است.
سخنگوی رسمی وزارت بهداشت یمن تاخیر در رسیدن کمک‌های انسانی و هواپیماهای سازمان ملل به فرودگاه صنعاء به دلیل مانع‌تراشی‌های عربستان و ضرورت صدور مجوز از سوی این کشور برای این هواپیماها، بحران انسانی در یمن را به طور کلی تشدید کرده است و مبارزه با وبا و سایر بیماری‌های مسری در کشور را دشوارتر کرده است. وی از جامعه بین‌الملل خواست تا هرچه سریعتر فرودگاه صنعاء را باز کند زیرا محروم کردن ۳۰ میلیون شهروند از سفر از طریق فرودگاه پایتخت کشورشان، جنایتی بی‌سابقه در طول تاریخ به شمار می‌رود. منابع رسانه‌ای اعلام کردند که جنگ، بیماری و قحطی، مرکز ملی انتقال خون یمن را در آستانه تعطیلی قرار داده است. عدنان الحکیمی، رئیس مرکز ملی انتقال خون یمن در صنعاء در این خصوص گفت: ما از تمامی سازمان‌های بشردوستانه در جامعه بین‌المللی و تمامی اعطاکنندگان کمک‌های مالی می‌خواهیم از این مرکز حمایت کنند؛ چراکه ذخایر دارویی ما تقریباً به اتمام رسیده است.
وی افزود: ما می‌توانیم تنها به مدت یک هفته فعالیت کنیم، و پس از آن اگر سازمان‌های بشردوستانه برای حمایت از این مرکز ملی بسیج نشوند، فعالیت آن متوقف خواهد شد.
النجم الثاقب گزارش داد، گسترش شیوع وبا و مننژیت در یمن حربه آمریکا و مزدورانش است که در عملیات نظامی علیه ملت بی‌پناه یمن به بن بست رسیدند. اما بحران اقتصادی یمن را نمی‌توان از شرایطی جنگی که این کشور با آن روبروست مجزا دانست، جنگ، منابع و ثروت‌های یمن را مستهلک کرده و همه بخش‌های اقتصادی آن را تحت فشار قرار داده است در حالی که هیچ نشانه‌ای از دستیابی به راه حلی برای بحران بین طرف‌های بحران وجود ندارد.جنگ یمن بیش از سه میلیون نفر را وادار به ترک خانه‌هایشان و مواجهه با مشکلات روزمره و جست وجو برای یافتن غذا کرده علاوه بر اینکه براساس گزارش نهادهای انسانی بین‌المللی میانگین سوء تغذیه در حال حاضر به ۲۰۰ درصد رسیده است.
براساس آمار آژانس وابسته به سازمان ملل از هر ۱۰ کودک یمنی هشت نفر آنها دچار سوء تغذیه است و براساس ارزیابی‌های سازمان ملل قریب به ۱۸ .۸ میلیون نفر از جمعیت یمن به نوعی از کمک‌های انسانی نیاز دارند اما سازمان ملل برای رساندن کمک‌ها به دلیل جنگ یا کمبود بودجه با مشکل مواجه است.
ماتیو تولر، سفیر آمریکا در یمن نیز تصریح کرد که کشورش نفوذی بر طرف‌های یمنی برای برقراری آتش‌بس بین آنها را ندارد این در حالی است که انتقادهای گسترده‌ای نسبت به دخالت آمریکا در این جنگ وجود دارد. وی در مصاحبه با رادیو PRI بدون اشاره به تجاوزها و حملات ائتلاف عربی تحت امر عربستان در یمن مدعی شد: این یک جنگ داخلی است، یمنی‌ها با یکدیگر می‌جنگند و تا زمانی که ما به برخی از مکانیزم‌ها دست یابیم تا یمنی‌ها را به عقب گرد و امتیازدهی‌های سیاسی وادار سازیم، نزاع ادامه خواهد داشت. اما در واقع این آمریکاست که جنگ در یمن را مدیریت می‌کند و از طریق انعقاد معاملات تسلیحاتی با شیخ‌نشین‌ها به دنبال احیای اقتصاد مرده خویش است کما اینکه آمریکا به دنبال راه حل و راهی برای تسلط بر دومین آبراهه مهم بین‌المللی یعنی گذرگاه باب‌المندب است.
لازم به ذکر است در واکنش به تجاوزات سعودی نیروهای یمنی یک فروند موشک «زلزال ۲» را در منطقه «خب و الشعف» استان الجوف شلیک کردند که در پی آن چندین نفر از شبه‎نظامیان وابسته به ائتلاف سعودی کشته یا زخمی شدند.

https://siasatrooz.ir/vdcgnz9qyak9zt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی