يکشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۳
کد مطلب : 106318
سردار کوثری در گفت‌و‌گو با سیاست روز:

برخی‌ها از مردم رای گرفتند و به ضرر مردم عمل می‌کنند

عده‌ای سرشان در آخور عربستان، اسرائیل و آمریکاست
نشست علنی مجلس شورای اسلامی ایران این روزها با موضوع اف‌ای‌تی‌اف و سه کنوانسیون پیوستش نقل داغ محافل سیاسی و حزبی شده است اما این همان مصداق بارز تعریفی است که مقام معظم رهبری از کنوانسیون‌های بین‌المللی داشتند، رهبری صراحتا فرمودند: «هیچ لزومی ندارد که ما برویم چیزهایی را که نمیدانیم تَه آن چیست یا حتّی میدانیم که مشکلاتی هم دارد، به‌خاطر آن جهاتِ مثبت و جنبه‌های مثبت، قبول بکنیم.» و در ادامه به مجلس توصیه کردند با تکیه بر قدرت و رشادت خود نکات مثبت را تحت عنوان قوانین داخلی مصوب کنند حتی مثال مبارزه با پولشویی و تروریسم هم زدند، اما انگار برخی عادت دارند سخنان رهبری را آنطور که می‌خواهند تفسیر به رأی کنند و از همین منظر است که شروع به تحریف کرده و با رنگ و لعاب دادن به موارد مندرج در کنوانسیون‌ها تلاش دارند تا افکار عمومی را از اصل ماجرا منحرف کنند. بر همین اساس و با توجه به حساسیت ماجرا با سردار اسماعیل کوثری، کسی که در قامت نماینده مجلس در ادوار مختلف خدمت کرده و اخیراً جانشینی قرارگاه ثارلله را برعهده دارد، همکلام شدیم، تا ضمن تحلیل موضوع اف‌ای‌تی‌اف، درباره چرایی اصرار برخی به پیوستن به این کنوانسیون مشکوک که اتفاقاً ۳۵ کشور را نیز بیشتر به عنوان عضو ندارد،‌ گفت‌وگو کردیم. در ادامه این پرسش به سخنان مقام معظم رهبری در جمع بسیجیان در ورزشگاه آزادی گریزی زده و نهایتاً درباره دادگاه لاهه، برجام و کنوانسیون‌های بین‌المللی و چرایی اصرار برخی بر تصویب آنها را مرور می‌کنیم، بخوانید ماحصل این گفت‌وگو را.
برخی‌ها از مردم رای گرفتند و به ضرر مردم عمل می‌کنند

نخستین سوال درباره بیانات مقام معظم رهبری است، که فرمودند جوانان ما تصمیم گرفته‌اند که مقاومت کنند و کسانی که تلاش می‌کنند تا ایران را به سمت غرب برده و چنان وانمود می‌کنند که تنها راه چاره تسلیم شدن است، خائن هستند. فکر می‌کنید این سخنان را می‌توان برگرفته از تلاش‌هایی دانست که برخی با ادعای راهکار حل مشکلات کشور برای تصویب اف‌ای‌تی‌اف انجام می‌دهند؟
اولا اینکه باید توضیح دهم، اگر خیال کنیم که با تصویب اف‌ای‌تی‌اف مشکل اقتصادی کشور حل می‌شود این یک اشتباه بسیار بزرگ است، چراکه بحث اف‌ای‌تی‌اف اصلش این است که ادعا می‌کنند در مقابل پول شویی که صورت می‌گیرد همه چیز باید شفاف باشد در حالی که سوال اینجاست که چه کسی از آمریکا شفاف‌سازی را می‌خواهد و چرا این کشور هیچ اقدامی در حوزه شفاف‌سازی خود برای جهان ندارد؟ چرا آنها پاسخگو نیستند و صرفاً می‌خواهند، ما یا کشورهای دیگر پاسخگو باشیم؟
بحث اینجاست که آنها به دروغ می‌گویند ما با تروریسم مبارزه می‌کنیم در صورتی که آنها به صورت مستقیم و یا از طریق عربستان، هم دلارها و منابع مالی بسیاری به داعش و سایر گروه‌های تروریستی می‌دهند و هم سلاح‌های پیشرفته به آنها می‌دهند و این خود رفتاری غیرشفاف است که آمریکایی‌ها انجام می‌دهند. 

پس با این نظر موافقید که برای پیوستن به کنوانسیون‌های اینچنینی باید از آنهایی که تروریست را یاری می‌دهند، ابتدا بازخواست کرد؟
بله، مسئله اول این است که باید آمریکا را پای میز محاکمه بیاورند که چرا به این گروه‌های تروریستی کمک می‌کند؟ این بحث ابتدا باید مشخص شود. البته متأسفانه برخی‌ها در داخل برای عربستان ، آمریکا و اسرائیل و امثالهم خوش‌رقصی می‌کنند که حتی به قول معروف می‌خواهند خود را کاسه داغ‌تر از آش نشان دهند، در حالی که اف‌ای‌تی‌اف اصلاً به نفع کشور نیست.
ما خودمان می‌دانیم که با سرنوشت بودجه خودمان چه کارهایی انجام دهیم و احتیاجی به تعیین تکلیف از سوی کشورهای حامی تروریسم نداریم. در همین حال مسئولین باید به ناظران و بازرسانی که در داخل کشور هستند پاسخگو باشند نه اینکه به بیگانگان پاسخگو باشند، متأسفیم که بگوییم و بنویسیم که هدف اف‌ای‌تی‌اف پاسخگو ساختن مسئولان به خارجی‌هاست. اینجاست که به نظر من مردم که به دنبال این هستند که خودمان در داخل شفاف‌سازی را انجام دهیم اول باید به خود داخل بپردازیم و شفافیت برای مردم خودمان داشته باشیم نه اینکه برویم به سطح جهانی آن هم در جمع حامیان تروریسم! 

شواهد نشان می‌دهد که ناظران اف‌ای‌تی‌اف بیشتر به دنبال یافتن گلوگاه‌های مهم اقتصادی برای فشار بر کشورهایی که حاضر به تمکین نیستند، هستند تا ممانعت از کمک به تروریست، آن هم البته تروریستی که خودشان تعریف می‌کنند، این را قبول دارید؟
بله دقیقاً همین طور است. می‌خواهم بگویم که این طرح‌ها مورد قبول مردم نیست که بخواهند مانند برجام امیدواری بدهند و به مردم اینطور القا کنند که اگر برجام امضا شود چنان می‌شود و گشایش‌ها می‌شود که دیدیم نشد. این یک دروغ است که می‌گویند اگر اف‌ای‌تی‌اف را تصویب کنیم مشکلات اقتصادی حل می‌شود، اصلاً این طور نیست همان زمان هم که ما در مجلس بودیم درباره برجام هم همین صحبت‌ها را می‌کردند و ما با آنها کلی بحث داشتیم که برجام راهکار حل مشکلات کشور نیست، اما متاسفانه با تبلیغات بسیار دائماً ذهن مردم را منحرف می‌کردند و ادعا داشتند که با برجام این مشکل حل می‌شود یا آن مشکل حل می‌شود و اینطور نشد و خلاف آن عمل شد و الان هم دارند جوسازی می‌کنند که اگر اف‌ای‌تی‌اف را تصویب نکنیم چنان می‌شود، در حالی که این یک دروغ بزرگ است. پس در نهایت این چنین است که مقام معظم رهبری دقیقاً مسئله را شکافتند و تبیین کردند و نمایندگان مجلس هم بر همان اساس باید کار را دنبال کنند. ما نیازی به این نداریم که حتماً بخواهیم اف‌ای‌تی‌اف را تصویب کنیم بلکه ما باید تدابیر خودمان را که به سمت اقتصاد مقاومتی و شفاف‌سازی داخلی است داشته و به این‌سو هدایت کنیم تا اینکه اقتصاد کشور از وضعیت کنونی خارج شود. 

رهبری فرمودند آنهایی که در حال القای لزوم رفتن به دامان غرب هستند خائنند، از طرفی هم رسانه‌های غربی بیکار نیستند و دائماً در حال ترویج این تفکر هستند. به نظر شما چگونه با این خیانت‌ها می‌توان مقابله کرد؟
بیشترین همت را باید مجلس داشته باشد و بعد از آن شورای نگهبان، باید خیلی با دقت این مسئله را پیگیری کنند، چراکه حتی اگر این کنوانسیون درصدی هم به نفع مردم و کشور بود و منافعش برای همگان مشخص می‌شد قابل بررسی بود اما چنین چیزی

اصلاً در ذات اف‌ای‌تی‌اف وجود ندارد. لذا طرفداران این کنوانسیون هرگز وارد جزئیات نمی‌شوند و بیشتر کلیات را مطرح می‌کنند و ترسی مصنوعی را در میان مردم درباره پیامدهای عدم تصویب اف‌ای‌تی‌اف ایجاد می‌کنند که اصلاً این طور نیست و تصویب نشدن آن پیامدهای ادعایی را به همراه ندارد. 

اما می‌بینیم که برخی نمایندگان و مسئولان دولتی مطرح می‌کنند که اگر اف‌ای‌تی‌اف تصویب شود قیمت‌ها نصف می‌شود و همه مشکلات حل خواهد شد این سخنان تا چه حد درست است؟
نه اصلاً این طور نیست چطور در سخنان ادعایی می‌گفتند که هر روز که دیرتر برجام را امضا کنیم روزانه ۱۵۰ میلیون دلار ضرر می‌کنیم و باید هرچه زودتر برجام را امضا کنیم اما دیدید چه شد؟ آیا برجام مشکلات را حل کرد؟ همانها باید پاسخ دهند که کجا آب خوردن مردم که می‌گفتند به برجام ربط دارد حل شد؟ اینها در اصل صحبت‌هایی است که کارشناسان اقتصادی که وابسته به غرب هستند به مسئولین مشاوره می‌دهند و مسئولین همان‌ها را به مردم می‌گویند در حالی که اف‌ای‌تی‌اف یک دروغ بزرگ است که باید در باب این مسئله مسئولین ما و مخصوصاً مسئولین در مجلس و قوه قضاییه در این زمینه بیشتر دقت کنند چراکه دولت به دنبال تصویب اف‌ای‌تی‌اف است در حالی که اینجا باید کار کارشناسی را نمایندگان و مجلس انجام دهند و بیایند برای مردم توضیح دهند که این اف‌ای‌تی‌اف به نفع کشور نیست و قوه قضاییه نسبت به این مسئله باید حساسیت نشان دهد. البته الان بیشتر این بار روی دوش مجلس است و این بهارستان است که باید اقدام قاطعی در عدم تصویب اف‌ای‌تی‌اف و سی‌اف‌تی که یکی از بندهای آن است انجام دهد.
نکته بعدی که وجود دارد این است که اروپا ادعا کرده که به دنبال تدوین راهکاری برای تعامل اقتصادی با ایران است، اما در این میان گاه و بی‌گاه از سردمداران آنها می‌شنویم که صحبت از مذاکره موشکی می‌کنند و ادهای خطرناک بودن موشک‌های ایران برای جهان را مطرح می‌کنند چرا به رغم اینکه رهبری بارها این مسئله که هیچ مذاکره موشکی و منطقه‌ای وجود نخواهد داشت باز هم این صحبت‌ها از سوی سران غرب مطرح می‌شود؟
این نشان‌دهنده تفکر وابستگی برخی از مسئولین است که متأسفانه از مردم رأی گرفته‌اند اما به ضرر مردم عمل می‌کنند در صورتی که خودشان که موشک دارند و ماهواره پرتاب می‌کنند و موشک‌های دوربرد استفاده می‌کنند به ما می‌گویند نداشته باشیم. چطور است که آنها برای ما شرط می‌گذارند که به دلیل داشتن موشک ما با شما همکاری نمی‌کنیم اینها همه نشان‌دهنده بدعهدی و بی‌تعهدی این کشورهاست. در نهایت باید گفت که به اروپایی‌ها هم به هیچ‌وجه نمی‌شود اعتماد کرد حتی اگر بگویند که ما در حال آماده کردن چندین بانک برای همکاری مالی با ایران هستیم. اینها هم به شکلی فردا مشکل‌ساز می‌شود، اما متاسفانه برخی از مسئولین سرشان در آخور عربستان، اسرائیل و آمریکاست که اینچنین در حال فریب مردم هستند، اما باید بدانند که مردم قطعاً مسئولین دلسوز و متعهد را با آنهایی که خیانت می‌کنند در یک ظرف نخواهند گذاشت و یک روزی حساب آن خائنین را خواهند رسید. 

این رفتارها نمی‌تواند از روی نادانی باشد؟
نه؛ شاید برخی از آنها از روی نادانی باشد اما خیلی‌ از آنها آگاهانه است. 

برخی می‌گویند رأی دیوان لاهه برای ما کفایت می‌کند و ما با این رأی می‌توانیم به تحقق اهداف برجام دست یابیم و حتی این امر را بهانه‌ای قرار داده‌اند برای تصویب اف‌ای‌تی‌اف. به نظر شما تا چه میزان استدلال آنها درست است و می‌توان به رأی دیوان اعتنا کرد؟
ببینید اصل موضوع که هنوز نتیجه‌اش معلوم نیست، یعنی درست است که حکم صادر شده است اما در جهت اجرای آن باید تأمل کرد که مانند قضیه برجام نشود. 

آیا این حکم ضمانت اجرایی دارد؟
نه ندارد برای همین است که می‌گویم باید تأمل کرد و دید که نتیجه به کجا می‌رسد. هیچ چیزی را در باب این حکم نمی‌توان قطعی دانست. 

حتی اگر قطعی شود ...
اگر حکم قطعی شود که یک حق برای جمهوری اسلامی ایران است که براساس حکم اقدام کند. باید در نظر داشت که ایران بد عهدی نکرده و کاری بود که باید حقوقدان‌های ما پیگیری می‌کردند و این حق ملت است اگر اجرا شود. 

آمریکا اعلام کرده است که بعد از این حکم از پیمان مودت خارج خواهد شد و جان بولتون هم صحبت‌هایی در این زمینه داشته است.
باید صبر کرد و دید که چه می‌شود. 

اما نکته آخر درباره پاسخ موشکی به جنایت تروریست‌ها در اهواز است، فکر می‌کنید با این پاسخ ادب شده‌ اند و یا اینکه باید این روند پاسخ‌های سخت و خشن ادامه داشته باشد؟
حرکت تروریست‌ها تمام نمی‌شود چون سردمداران اینها اصل قضیه هستند یعنی آمریکا، صهیونیست‌ها، سعودی و انگلیس. در اصل تروریست واقعی آنهایی هستند که از این افراد و گروهک‌ها پشتیبانی می‌کنند و حتی این گروه‌های تروریستی را تشکیل می‌دهند و به حمایت همه‌جانبه از آنها می‌پردازند. لذا تا زمانی که شیطان بزرگ هست این جنایت‌هایشان ادامه دارد. تروریست‌ها شیطان کوچک هستند لذا گروه‌های تروریستی درست است که از بین می‌روند اما اصل مبارزه با شیطان بزرگ است که همواره با ایجاد ساختارهای جدید مدل جدیدی از تروریسم را ایجاد می‌کنند. 

پس مبارزه ما با تروریسم تا از بین رفتن شیطان بزرگ ادامه دارد؟
بله، تا زمانی که شیطان بزرگ از بین نرود تروریسم ادامه دارد و باید با آن مبارزه کرد تا نابودی شیطان بزرگ حاصل شود.

گفت‌وگو: قاسم غفوری - مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcgq39q7ak9zw4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی