سه شنبه ۵ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۵
کد مطلب : 94121

ائتلاف جدید براي ريشه كني تروريسم

طبق آخرین گزارش‌ها، ائتلاف جدید با «محوریت» ایران وروسیه و با«مشارکت» عراق و سوریه علیه داعش، بیش از۱۱۲ موضع مهم تکفیری‌ها...

طبق آخرین گزارش‌ها، ائتلاف جدید با «محوریت» ایران وروسیه و با«مشارکت» عراق و سوریه علیه داعش، بیش از۱۱۲ موضع مهم تکفیری‌ها (از جمله ۲۰ مقر فرماندهی) در سوریه را هدف قرار داده و علاوه برهلاکت شمارزیادی از تروریست‌ها و تجهیزات نظامی آنها، موجب فرار یا تسلیم شدن دست‌کم ۴ هزار تروریست تکفیری شده است. به گفته مقامات سوری ،۴۰ درصد زیرساخت‌های اهدایی غرب و آل سعود به داعش با حملات هوایی ائتلاف، نابود شده است. تحليل گران و كارشناسان اعتقاد دارند؛ در موفقیت این ائتلاف همین بس که، هنوز کار خود را به طور کامل شروع نکرده ،۵۲ مفتی آل سعود این بار به صورت علنی، علیه آن حکم جهاد داده، ناتو برژینسکی و اوباما را وادار به کشیدن خط و نشان کرده و۴۵ گروه فتنه گر تکفیری- تروریستی را نیز به صدورحکم جهاد علیه ایران و سوریه وا داشته است.درخواست بغداد برای حمله این ائتلاف به تروریست‌ها در عراق، دلیل محکم دیگری است بر موفقیت این ائتلاف. اما ائتلاف دروغین و۶۰ جانبه آمریکا که در عمر نزدیک به یک ساله‌اش، جز تخریب زیرساخت‌های سوریه و هدف قراردادن پادگان‌های ارتش عراق به جای داعش و کشتار غیرنظامیان دستاوردی نداشته، به سختی با این ائتلاف مخالفت می‌کند.
توافق با ایجاد ائتلاف جدید شامل مکانیزم‌های اجرایی همکاری سیاسی، اطلاعاتی و نظامی در مناطق مختلف خاورمیانه و مشخصا در سوریه و عراق است و طرف‌های حاضر در این ائتلاف، روسیه،ایران، سوریه و عراق هستند. طرف پنجم نیز حزب‌الله لبنان است.
البته به اين نكته نيز بايد اشاره داشت كه ؛ ائتلاف عربستان، ترکیه، قطر و اردن با نظارت آمریکا، فرانسه و انگلیس یک باردیگرشانس خود را امتحان کردند. آن‌ها عملیات نظامی بزرگی را در جنوب، مرکز، شمال و شرق سوریه به راه انداختند تا بتوانند به موفقیت‌هایی دست یابند و به این ترتیب امتیازهای سیاسی را از ایران و سوریه بگیرند. پس از تعطیل شدن اتاق عملیات«موک» در اردن، آن‌ها بار دیگر در جنوب سوریه شکست خوردند.در حال حاضر مساله مهم حفظ وحدت سوریه، حفظ دولت و ارتش و پایان دادن به هرگونه بحث درباره آینده بشار اسد است. مسکو در حال حاضر اقدامات عملی منحصر به فردی را آغاز کرده است

حمایت و پشتیبانی تركيه از داعش:
دراین نکته تردید نیست که حتی امروز هم بدون آنکه نیازی به اتخاذ تصمیم جدیدی باشد، ترکیه در حمایت و پشتیبانی از داعش در انجام جنایاتش در سوریه، نه تنها چیزی کم نگذاشته بلکه دراین مقوله سنگ تمام گذاشته و بیشترین حمایت‌ها را درهرزمینه‌ای که به ذهن خطور می‌کند،عملاً صورت داده است. این حمایت‌ها به ویژه در سرکوب کردهای سوریه، نمود عینی داشته و فجایع «کوبانی» منطقه کرد نشین موسوم به «عین العرب»، آنچنان آشکار و بدون پرده‌پوشی رخ داده که نه ارتش ترکیه و نه تروریست‌های داعش، نه توانستند و نه خواستند همفکری و همکاری و ائتلاف علیه کردهای سوریه در آن جنایات جنگی مشترک را کتمان و پنهان کنند. امروزه حمایت همه جانبه‌ای که ائتلاف ۷ کشور محور ضد سوری از داعش و سایر تروریست‌های فعال در سوریه دارند، آنچنان آشکار است که فرصتی برای تکذیب و پنهان‌کاری باقی نگذاشته است.

بحران عراق و سوریه ؛ نتيجه ناكامي مقابله با داعش:
از منظر كارشناسان امور خاورميانه ؛سال‌هاست روند توسعه و پیشرفت کشور بحران زده عراق و سوريه متوقف شده و آزادی و امنیت برای آنها به کالایی نایاب تبدیل شده است. زنان واقلیت‌های مذهبی این کشورها بیشترین آسیب را از ادامه قدرت یابی داعش دیده‌اند و انواع محرومیت‌ها و خشونت‌ها را تجربه کرده‌اند. در واقع مردم این کشورها نه در کشور جنگ زده و پر آشوب خود امنیت دارند و نه در مسیر پر خطر مهاجرت و پناهندگی. بحران عراق و سوریه تاکنون حدود ۶/۱۳ میلیون نفراز مردم سوریه و عراقی را مجبور کرده است که منازل خود را ترک کنند و به دنبال محل امنی در داخل کشور خود یا خارج از آن برآیند. وضعیت این جنگ زدگان در داخل کشور خود به گونه‌ای است که سازمان ملل در ماه‌های گذشته از وجود ۵/۲ میلیون گرسنه در سوریه خبر داد. در خارج از این کشور نیز متأسفانه آمار روزانه قربانی شدن پناهندگان سوری و عراقی در مسیر مهاجرت به کشورهای دیگر به اخبار تکراری رسانه‌های جهان تبدیل شده است. بازنده دیگر این بحران در کنار مردم این کشورها، کل جامعه بشری است که با نابودی آثار تاریخی و میراث فرهنگی این کشورها به دست گروه متحجر داعش، برگی از هویت و تاریخ غنی خود را از دست می‌دهد. کشورهای همسایه عراق و سوریه که با تهدید توسعه‌طلبی داعش مواجه هستند و نیز کشورهای اروپایی که با خیل عظیم مهاجران بی‌پناه و سرگردان روبه‌رو شده‌اند، از دیگر بازیگرانی هستند که از ناکامی مقابله با داعش متضرر می‌شوند.
کشورهای اروپایی روزانه با ورود هزاران پناه جو و مهاجر رو‌به‌رو هستند و این امر علاوه بر لطمه به اقتصاد متزلزل برخی از آنها، باعث شده تا اختلافات میان کشورهای اروپایی بر سر مدیریت بحران بیش از پیش افزایش یابد.حال با گذشت چهار سال از قدرت‌یابی و جولان داعش در شهرهای مختلف سوریه و بعد از پرداخت هزینه‌های بسیار، ظاهراً قدرت‌های بزرگ به ضعف و خطای راهبردی خود واقف شده و درصدد فراگیرتر کردن ائتلاف ضد داعش و حل جدی بحران سوریه برآمده‌اند.

عراق تعلل نكند:
اكنون كه حملات روسيه به اهداف و مواضع داعش در سوريه آغاز شده برخي خبرها از تلاش داعش براي انتقال نيروهاي خود به عراق حكايت دارند و در چنين شرايطي در صورتي كه عراق به سرعت وارد عمل نشود و در برابر درخواست روسيه براي هدف قراردادن اهداف و مواضع داعش در عراق تعلل كند، اين امكان وجود دارد كه داعش نيروهاي خود را دوباره به عراق منتقل كند و دوباره اين كشور را به دردسر بيندازد!

مولف : اسد الله افشار
https://siasatrooz.ir/vdcgqq9y.ak9tx4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی